Συμβατότητα ηχείων με ενισχυτές όσον αφορά τα ohm

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Συμβατότητα ηχείων με ενισχυτές όσον αφορά τα ohm

ε με αυτη τη λογικη, ας ανεφεραν μονο στα 4 ωμ που τους συμφερει ακομα περισσοτερο.
Εξαλλου κάποιοι ενισχυτές έχουν διακόπτη που επιλέγεις μεταξύ 4-8.
Δε νομιζω οτι ειναι θεμα μαρκετιγκ, απο τους αριθμους που δινουν μια χαρα συμπερασματα βγαζει κανεις για την οδηγηση τους.

κι όταν για 8αρια ηχεία δεν αναφέρει κάτι τι συμπέρασμα πρέπει να βγάλω;;;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Συμβατότητα ηχείων με ενισχυτές όσον αφορά

Ενδιαφερον.
Εγω που εψαχνα για δικαναλο δεν πετυχα ποτε κατι τετοιο. Νομιζω οτι ισχυει αυτο που σου ειπαν
τα παιδια περι οδηγησης, αλλα για να μην εχεις και την παραμικρη αμφιβολια γιατι δεν
παιρνεις ενα τηλεφωνο την αντιπροσωπεια της εταιριας να ρωτησεις.
Οχι τιποτα αλλο να μου φυγει και η περιεργεια, γιατι δεν το γραφουν.

Σε καμία περίπτωση δεν θα εμπιστευόμουν αυτό που θα μου πει ένας υπάλληλος... με ενδιαφέρουν μόνο "επίσημες" τοποθετήσεις κι αυτές είναι μόσο στα specs... τον υπάλληλο ούτε τον γνωρίζω... ούτε την σχέση του με το αντικείμμμεν γνωρίζω... είναι απλά ο χρήστης ενός τηλεφώνου... στην άλλη γραμμή επικοινωνίας.

Ένας ενισχυτής που κατεβαίνει μεχρι 6Ω,σημαίνει ότι τα οδηγάει άνετα.(16Ω-6Ω)Ανάμεσα απο αυτήν την εμπέδηση είναι και τα 8Ω......Δεν ξέρω πως αλιώς να το πω!!:nounder:

Ένας ενισχυτής που κατεβαίνει μεχρι 6Ω,σημαίνει ότι τα οδηγάει άνετα.(16Ω-6Ω)Ανάμεσα απο αυτήν την εμπέδηση είναι και τα 8Ω......Δεν ξέρω πως αλιώς να το πω!!:nounder:

Δεν διαφωνώ... απλά υπάρχουν ενισχυτες που αναφέρουν 4-6 και ενισχυτές που αναφέρουν 2-4-6 ... τόσο δύσκολο είναι να βάλουν ένα 8άρι... απλά με παραξενεύει...

Απάντηση: Re: Συμβατότητα ηχείων με ενισχυτές όσον αφορά τα ohm

Αυτό το ξεχάσαμε......καλά κούλουμα σε όλους!!! Καλά τα 2Ω είναι για τα μάτια του κόσμου.....Και ο ολοκληρωμένος που έχω (A-S700) αναφέρει για 2Ω....αλλά δεν σημαίνει οτί μπορεί να δουλέψει σε αυτό το φορτίο.Και τα 4Ω υπο προυποθέσεις!

Oχι για σημαντικο διαστημα, αλλα φανταζομαι οτι για να τα αναφερει θα μπορει να πεσει σε αυτα στιγμιαια,
χωρις να δημιουργειται προβλημα.

Kαι γενικα φιλε apom οι ενισχυτες εχουν κυριως προβλημα να κατεβουν χαμηλα σε ωμ, οχι
τοσο το αντιθετο. Επισης μην δινεις τοση βαση στα specs. Προσεγγισεις ειναι και οχι παντα τιμιες.
Οταν γινονται μετρησεις, οι διαφορες στις τιμες ειναι ενιοτε μεγαλες. Σου το λεω εγω που
εψαχνα προσφατα για ενισχυτη και εφαγα τα ματια μου στο διαβασμα για 2 μηνες και...
Φυσικα αυτο δε με εκανε γνωστη του αντικειμενου (αναθεμα και αν περιμενα πριν ενα τριμηνο
να απανταω με τα λιγα που ξερω σε τετοιο νημα), αλλα θελω να καταληξω οτι αυτο που
θα ακουσεις απο την εταιρια σε απευθειας επαφη μαζι τους εγω θα το λαμβανα τουλαχιστον εξισου
υπ'οψη με τα specs.

κοίτα εδώ... στα specs... http://europe.yamaha.com/en/products/audio-visual/av-receivers-amps/rx-v373_g/?mode=model

-/110/130/150W

[TH="class: col"]Dynamic Power per Channel (8/6/4/2 ohms)
[/TH]

:flipout:

Αν ο Yamaha RX-V373 οδηγήσει ηχεία 2Ω εγώ είμαι ο πάπας.......

Φίλε Apom, αυτά είναι υποθετικά πράγματα που γράφουν οι κατασκευαστές για να μπερδεύουν τον κόσμο.

Εχουμε πει και γράψει πολλές φορές το τι ισχύει για τους ενισχυτές. Οταν λέμε ισχύς ενός ενισχυτή, εννοούμε την ελάχιστη μέτρηση ισχύος σε αντίσταση στην έξοδο 8Ω, σε όλο το φάσμα συχνοτήτων και με ελάχιστη παραμόρφωση. Επίσης πρέπει να αναφέρεται πόσα κανάλια οδηγούνται ταυτόχρονα.

Ενισχυτής με κοινό τροφοδοτικό και π.χ. 2 Χ 80 Watt (με δύο κανάλια οδηγούμενα) θα έχει κατά πολύ μικρότερη ισχύ με 5 κανάλια οδηγούμενα ταυτόχρονα.

Οι κατασκευαστές που δίνουν ως ισχύ την μέγιστη ενός καναλιού!!! στο 1KHz σε αντίσταση 6Ω και παραμόρφωση 10%, το κάνουν για να δημιουργήσουν εντυπώσεις στους μη γνωρίζοντες.

Last edited:

:flipout:

Αν ο Yamaha RX-V373 οδηγήσει ηχεία 2Ω εγώ είμαι ο πάπας.......

Φίλε Apom, αυτά είναι υποθετικά πράγματα που γράφουν οι κατασκευαστές για να μπερδεύουν τον κόσμο.

Εχουμε πει και γράψει πολλές φορές το τι ισχύει για τους ενισχυτές. Οταν λέμε ισχύς ενός ενισχυτή, εννοούμε την ελάχιστη μέτρηση ισχύος σε αντίσταση στην έξοδο 8Ω, σε όλο το φάσμα συχνοτήτων και με ελάχιστη παραμόρφωση. Επίσης πρέπει να αναφέρεται πόσα κανάλια οδηγούνται ταυτόχρονα.

Ενισχυτής με κοινό τροφοδοτικό και π.χ. 2 Χ 80 Watt (με δύο κανάλια οδηγούμενα) θα έχει κατά πολύ μικρότερη ισχύ με 5 κανάλια οδηγούμενα ταυτόχρονα.

Οι κατασκευαστές που δίνουν ως ισχύ την μέγιστη ενός καναλιού!!! στο 1KHz σε αντίσταση 6Ω και παραμόρφωση 10%, το κάνουν για να δημιουργήσουν εντυπώσεις στους μη γνωρίζοντες.

Οπότε εν κατακλείδι τα 8άρια ηχεία μου θα παίξουν τα πάντα και παντού άφοβα....:Banane0:

επίσης να υποθέσω ότι ποιό έυκολα καίγονται τα 2 άρια από ότι τα 8αρια λόγω αντίστασης...;;

Τα ηχεία σου ναι, θα παίξουν σχεδόν με όλους τους A/V.

Ηχεία 4Ω ή και μικρότερης αντίστασης είναι λίγο δύσκολο να καούν, αφού μόλις ζορίσεις λίγο παραπάνω τον ενισχυτή θα επέμβει το κύκλωμα προστασίας και θα τον θέσει εκτός λειτουργίας......

Απάντηση: Re: Συμβατότητα ηχείων με ενισχυτές όσον αφορά τα ohm

Οπότε εν κατακλείδι τα 8άρια ηχεία μου θα παίξουν τα πάντα και παντού άφοβα....:Banane0:

επίσης να υποθέσω ότι ποιό έυκολα καίγονται τα 2 άρια από ότι τα 8αρια λόγω αντίστασης...;;

Τα ηχεία σου ναι, θα παίξουν σχεδόν με όλους τους A/V.

Ηχεία 4Ω ή και μικρότερης αντίστασης είναι λίγο δύσκολο να καούν, αφού μόλις ζορίσεις λίγο παραπάνω τον ενισχυτή θα επέμβει το κύκλωμα προστασίας και θα τον θέσει εκτός λειτουργίας......

Ακριβως αυτο που λεει ο Κωστας. Η χαμηλη εμπεδηση ενος ηχειου δυναται να προξενησει προβλημα
κυριως στον ενισχυτη που καλειται να το οδηγησει παρεχοντας του περισσοτερο ρευμα το οποιο
μπορει και να μην διαθετει, οποτε πιεζεται. Το ηχειο καθαυτο δεν κινδυνευει τοσο.
Αντε στη χειροτερη να μην παρει το ρευμα που χρειαζεται και να υποοδηγηθει.
Στην περιπτωση σου βεβαια δεν αγχωνεσαι γι'αυτο, αφου 8 ωμ ειναι το στανταρ.
Παντως εμενα μου εμεινε η απορια πώς και δεν δινουν στα specs τιμη για τα 8 ωμ.