Συμβουλές ευπρόσδεκτες για αγορά καινούργιας τηλεόρασης

Re: Απάντηση: Re: Συμβουλές ευπρόσδεκτες για αγορά καινούργιας τηλεόρασης

Σε παλιότερα μοντέλα όπως αυτό που έχει ο tiniakos όντως το ενεργητικό 3D ήταν πολύ κουραστικό. Και η F6500 έχει φοβερό 3D αρκεί να μην έχεις φωτεινές πηγές στον χώρο γιατί τότε όντως αρχίζει και ενοχλεί το flicker από τα γυαλιά.
Εκτός του ότι συμφωνώ απόλυτα με αυτά που λέει ό Yperion, θέλω να προσθέσω ότι με τη δική μου εμπειρία, η πηγή παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στο πόσο κουραστικό η όχι είναι το 3D.
Στη samsung 46C8000 μοντέλο 2010 όταν έβλεπα στην αρχή ταινίες 3D, πάντα από δισκάκια BD, στην αρχή με το PS3 και μετά με το samsung BD6900, ήταν πολύ κουραστικό, σύντομα πήρα το panasonic 310, η διαφορά τεράστια πολύ λιγότερο κουραστικό και καλύτερη εικόνα σε ποιότητα και εφέ. Εννοείται ότι έκανα τις δοκιμές και με ίδια δισκάκια. Τώρα που βλέπω με την ίδια πηγή το 310, αλλά με τηλεόραση τη sony 55W905, είναι ακόμα καλύτερα, όσες φορές θα δω ( λίγες βέβαια 1 εως 2 το μήνα ) συνήθως πια δε κάνω ούτε διάλλειμα , τόσο πιο ξεκούραστο.

Να συμπληρωσω οτι το ενεργο 3d είναι full hd άλλα και απίστευτα κουραστικό.
Καλή εμπειρία 3d μπορούν να αποδώσουν μόνο το σινεμά και ένας καλός προβολέας,τα υπόλοιπα είναι μια μέτρια κατάσταση.

Φιλε μου δε ξερω γιατι δεν εχω δοκιμασει σε αλλες τηλεορασεις το 3d τους παντως στη δικια μου (sony w905) ειναι απιστευτα βολικη και ακουραστη..!

η πηγή παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στο πόσο κουραστικό η όχι είναι το 3D.

Πέρα από την προσωπική ευαισθησία που μπορεί να έχει κανείς, που αλλάζει σημαντικά το πως αποκομίζουν την όποια αίσθηση κούρασης διαφορετικά άτομα, εφόσον μιλάμε για ίδιο υλικό, ίδια πηγή και μέσα προβολής με 1:1 αντιστοίχηση της απεικόνισης, τέσσερις είναι οι αντικειμενικοί παράγοντες που επηρεάζουν την οφθαλμική κόπωση κατά την θέαση ενεργού 3D:

α) Φωτεινότητα περιβάλλοντος: όσο μεγαλύτερη και όσο περισσότερες οι πηγές φωτός, τόσο χειρότερα. Ιδανικά θέλουμε απολύτως σκοτεινό περιβάλλον, με μόνο την οθόνη μας να ακτινοβολεί (ό,τι συμβαίνει και σε μια κινηματογραφική αίθουσα δηλαδή).

β) Συχνότητα διαχωρισμού των ειδώλων: είναι η συχνότητα με την οποία ανοιγοκλείνει ο φωτοφράκτης στα γυαλιά. Όσο μεγαλύτερη, τόσο πιο ξεκούραστη η θέαση. Στις Plasma και στις 100Hz LCD, η συχνότητα αυτή μπορεί να είναι 48-60Hz (αναλόγως του υλικού και της ικανότητας της τηλεόρασης να αποδίδει το υλικό με τη σωστή του κίνηση). Στις 200Hz LCD είναι 100-120Hz. Στον κινηματογράφο είναι 48-72Hz (αναλόγως της παλαιότητας του προβολέα και του υλικού, π.χ. ακόμα κι ένας σχετικά σύγχρονος προβολέας μπορεί να δίνει 72Hz σε κάθε μάτι με υλικό 24p, αλλά προς το παρόν πέφτει στα 48-60Hz με υλικό HFR). Στους οικιακούς προβολείς 3D, μπορεί να είναι 48-120Hz, αναλόγως του μοντέλου.

γ) Crosstalk: είναι η παρεμβολή του ενός ειδώλου μέσα στο άλλο. Όσο περισσότερη, τόσο μεγαλύτερη η κούραση. Το crosstalk επηρεάζεται τόσο από τις εγγενείς ικανότητες του πάνελ στην ταχύτητα απόκρισης, όσο και από την ταχύτητα απόκρισης και πολωτική ισχύ των γυαλιών (ή και του Z-Screen, στην περίπτωση της κινηματογραφικής αίθουσας).

δ) Φωτεινή εκπομπή του πάνελ: όσο μεγαλύτερη, τόσο επιτείνονται τα β) και γ)...

Πολύ σπουδαία η τοποθέτηση σου φίλε JL_?.

Θέλω όμως να αναφέρω πως είχα κάνει (ξημερώματα Κυριακής) ένα post στο οποίο ανέφερα πως "λύγισα" όταν είδα από κοντά την 55"άρα, ενώ πήγα να αγοράσω την 48"άρα. Δεν είχε 50"άρα για να δω, οπότε και προμηθεύτηκα, τελικά, την μεγαλύτερη (55"άρα) και δεν το μετάνιωσα στιγμή.

Η αίσθηση της είναι εκπληκτική. Οι λειτουργίες της φανταστικές και γενικά δεν την χορταίνω.

Υ.Γ. Κι ένας φίλος είχε γράψει, δεν θυμάμαι ακριβώς ποιος, σχόλιο κάτω από το δικό μου. Τι μπορεί να συνέβη; Θέματα με τον server;

Θέλω όμως να αναφέρω πως είχα κάνει (ξημερώματα Κυριακής) ένα post στο οποίο ανέφερα πως "λύγισα" όταν είδα από κοντά την 55"άρα, ενώ πήγα να αγοράσω την 48"άρα. Δεν είχε 50"άρα για να δω, οπότε και προμηθεύτηκα, τελικά, την μεγαλύτερη (55"άρα) και δεν το μετάνιωσα στιγμή.

Υ.Γ. Κι ένας φίλος είχε γράψει, δεν θυμάμαι ακριβώς ποιος, σχόλιο κάτω από το δικό μου. Τι μπορεί να συνέβη; Θέματα με τον server;

Μιας και είσαι ο πρώτος κάτοχος της H6400, τα post μεταφέρθηκαν από τον συντονιστή της κατηγορίας σε νέο νήμα, εδώ:

http://www.avclub.gr/forum/showthre...Σχόλια?p=1057114311&highlight=#post1057114311

Μεγειά και καλοθέατη με την ευκαιρία !!! :ernaehrung004:

Είπα κι εγώ, τι συνέβη. Μπήκα την άλλη μέρα μέσα και άρχισα να αναρωτιέμαι. Το έκανα το post ήταν στην φαντασία μου!!! :P

Ευχαριστώ και πάλι για τις ευχές.

Απάντηση: Re: Συμβουλές ευπρόσδεκτες για αγορά καινούργιας τηλεόρασης

Εγώ είμαι κάτοχος μιας w 829. Θεωρητικά καλύτερης των 805 815. Αν θες να βλέπεις απο γωνία αυτή τη γενιά sony καλύτερα αστο... Θα βλέπει μόνο ο ένας η... Θα είστε μόνιμα αγκαλίτσες στον ίδιο καναπέ...

Εγώ είμαι κάτοχος μιας w 829. Θεωρητικά καλύτερης των 805 815. Αν θες να βλέπεις απο γωνία αυτή τη γενιά sony καλύτερα αστο... Θα βλέπει μόνο ο ένας η... Θα είστε μόνιμα αγκαλίτσες στον ίδιο καναπέ...
Πραγματικά μου κάνει εντύπωση, αυτό που το λες συνεχώς, όχι ότι έχω λόγο να σε αμφισβητήσω , απλά έχω τη σονυ 55W905 και σίγουρα η εικόνα χάνει αν βλέπεις υπό γωνία αλλά χάνει μόνο σε μεγάλη γωνία. Σίγουρα επίσης, το βέλτιστο το παίρνεις όταν είσαι ακριβώς απέναντι αλλά και μέχρι 15 με 20 μοίρες δεξιά αριστερά η εικόνα είναι πάρα πολύ καλή, όχι τέλεια αλλά σίγουρα δεν υπάρχει αυτό το θέμα που λες με την 829. Τα ίδια ακριβώς συμβαίνουν και με την 46C8000 samsung που έχω.
Πραγματικά λοιπόν απορώ για αυτό που λες; Δε συμβαίνει το ίδιο με την 829; γιατί αν αυτά που σου περιέγραψα συμβαίνουν και σε εσένα, αυτό είναι το φυσιολογικό, όπως σου έγραψα και αλλού, για τα VA πάνελ.
Επίσης κατανοώ να τα έχεις πάρει με τη σονυ για την αντιμετώπισή τους από το σερβις - εγγύηση, δυστυχώς εδώ σε επιβεβαιώνω απόλυτα για την κάκιστη αντιμετώπισή τους και σε δύο φίλους με την 905 και καμένα πιξελ, σε τηλεοράσεις του κουτιού.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Συμβουλές ευπρόσδεκτες για αγορά καινούργιας τηλεόρασης

Πραγματικά μου κάνει εντύπωση, αυτό που το λες συνεχώς, όχι ότι έχω λόγο να σε αμφισβητήσω , απλά έχω τη σονυ 55W905 και σίγουρα η εικόνα χάνει αν βλέπεις υπό γωνία αλλά χάνει μόνο σε μεγάλη γωνία. Σίγουρα επίσης, το βέλτιστο το παίρνεις όταν είσαι ακριβώς απέναντι αλλά και μέχρι 15 με 20 μοίρες δεξιά αριστερά η εικόνα είναι πάρα πολύ καλή, όχι τέλεια αλλά σίγουρα δεν υπάρχει αυτό το θέμα που λες με την 829. Τα ίδια ακριβώς συμβαίνουν και με την 46C8000 samsung που έχω.
Πραγματικά λοιπόν απορώ για αυτό που λες; Δε συμβαίνει το ίδιο με την 829; γιατί αν αυτά που σου περιέγραψα συμβαίνουν και σε εσένα, αυτό είναι το φυσιολογικό, όπως σου έγραψα και αλλού, για τα VA πάνελ.
Επίσης κατανοώ να τα έχεις πάρει με τη σονυ για την αντιμετώπισή τους από το σερβις - εγγύηση, δυστυχώς εδώ σε επιβεβαιώνω απόλυτα για την κάκιστη αντιμετώπισή τους και σε δύο φίλους με την 905 και καμένα πιξελ, σε τηλεοράσεις του κουτιού.
Δεν κατάλαβες... Άλλο w905 και άλλο w829! Την 905;την έχω δει σε φίλο και ειναι παρά πολύ καλή! Η 829 εινα ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ SONY δυστυχώς... Είσαι τυχερός που την πρόλαβες.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Συμβουλές ευπρόσδεκτες για αγορά καινούργιας τηλεόρασ

Δεν κατάλαβες... Άλλο w905 και άλλο w829! Την 905;την έχω δει σε φίλο και ειναι παρά πολύ καλή! Η 829 εινα ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ SONY δυστυχώς... Είσαι τυχερός που την πρόλαβες.
Τι να πω; Πραγματικά μου κάνει εντύπωση, τόση διαφορά στη γωνία θέασης; Σε άλλα οκ να το καταλάβω, αλλά στη γωνία θέασης;

Μετά από επισταμένο ψάξιμο 6 μηνών, Δυστυχώς κατάλαβα ότι αντί να πηγαίνουμε μπροστά πάμε ολοταχώς προς τα πίσω.. (καθαρά προσωπική άποψη).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Συμβουλές ευπρόσδεκτες για αγορά καινούργια

Τι να πω; Πραγματικά μου κάνει εντύπωση, τόση διαφορά στη γωνία θέασης; Σε άλλα οκ να το καταλάβω, αλλά στη γωνία θέασης;

Πραγματικά πιστεύω ότι κατασκεύασα ενα μοντέλο για να το πλασάρουν στο Mundial . Με κουμπάκι football στο τηλεχηριστιριο... Δώρο μια 32 ιντσών σειρά R... Για να βλέπει η σύζυγος κλεμμένα όνειρα...