Συμβουλές για αγορά 40-46 FullHD!

Είδα τα τεχν. χαρακτηριστικά. Είναι πάρα πολύ καλή.
To RGB Plus είναι το ίδιο με το X.V. Color ή άντίστοιχο, ξέρεις κανένας να μα πει, θα το εκτιμούσα πολύ!

Δεν πρέπει να έχουν σχέση. Αν δεν κάνω λάθος το RGB Plus έχει να κάνει με την τεχνολογία του backlight της Sharp. Πάντως για το x.v colour είμαι σκεπτικός όσον αφορά την αναπαραγωγή του από τις τηλεοράσεις που κυκλοφορούν σήμερα. Θα ακολουθήσει μελέτη να δω μήπως βγάλω καμιά άκρη :D

Δεν πρέπει να έχουν σχέση. Αν δεν κάνω λάθος το RGB Plus έχει να κάνει με την τεχνολογία του backlight της Sharp. Πάντως για το x.v colour είμαι σκεπτικός όσον αφορά την αναπαραγωγή του από τις τηλεοράσεις που κυκλοφορούν σήμερα. Θα ακολουθήσει μελέτη να δω μήπως βγάλω καμιά άκρη :D

RGB Plus υπάρχει σε δύο εκδόσεις.
RGB Plus kai RGB Plus II.
Η τεχνολογία RGB Plus διευρύνει τη χρωματική παλέτα προσθέτοντας το πορφυρό (Crimson Red).
Το RGB Plus II είναι η εξέλιξη του RGB Plus με την προσθήκη μιας λεπτής απόχρωσης του πράσινου.
Έχουν να κάνουν με την τεχνολογία του backlight της Sharp.

Last edited:
Σ'ευχαριστώ για την διευκρίνηση udt71.
Μήπως ξέρει κανένας αν υποστηρίζει και X.V.Color?
Είδε κανένας review πουθενά π.χ. avforums.com ?

Δεν έχω πρόβλημα, απλά είμαι τιτίζης και θεωρώ ότι καλό θα είναι η τηλεόραση που θα πάρω να υποστηρίζει και X.V.Color γιατί νομίζω ότι στο κοντινό μέλλον θα αρχίσουν να το χρησιμοποιούν πολύ και διάβασα στο Hi-Tech ότι όντως κάνει διαφορά. Βέβαια, τεχνικά δεν ξέρω αν και πόσο περιθώριο υπάρχει λόγω 10bit που είναι μάλλον του επεξεργαστή και όχι του panel???

Δεν έχω πρόβλημα, απλά είμαι τιτίζης και θεωρώ ότι καλό θα είναι η τηλεόραση που θα πάρω να υποστηρίζει και X.V.Color γιατί νομίζω ότι στο κοντινό μέλλον θα αρχίσουν να το χρησιμοποιούν πολύ και διάβασα στο Hi-Tech ότι όντως κάνει διαφορά.

Το Hi Tech δεν ειναι και το πιο αξιοπιστο περιοδικο που μπορεις να διαβασεις.-bye-

Το XV color απο οτι ξερω μονο σε καποιες Sony μπορεις να το βρεις (προς το παρον) αλλα δεν ειμαι τοσο σιγουρος αν ειναι τοσο απαραιτητο. Μαλλον ειναι πιο πολυ θεμα μαρκετινγκ.

ΥΓ. Το RGB plus ειναι το αντιστοιχο του Wide Color Gamut συστηματος που εχουν οι ακριβες Sony και Samsung. Προσφερει μεγαλυτερη παλετα χρωματων.

Ναι αλλά η Samsung υποστηρίζει και X.V.Color. Μπορεί τώρα να έχει σημασία αλλά σε λίγο καιρό μπορεί (και είναι πολύ πιθανό) να χρησιμοποιείται κατά κόρον στα εγγεγραμμένα BD που σημαίνει καλύτερη χρωματική ακρίβεια.
Αρα, θα με ενδιέφερε να ξέρω αν η Sharp 42XL2E υποστηρίζει X.V.Color για μελλοντικούς λόγους (καλύτερη χρωματική ακρίβεια - αν υποστήριζεται από το panel που φοράει).

Σαν διαβολοσυνηγορος νομιζω τα περι χρωματικης ακριβειας και μελοντολογικες εξασφαλισεις ειναι ψιλα γραμματα τα οποια κοιταει κανεις πριν την αγορα .
Μετα παπαλα , δεν υπαρχει κατι να το συγκρινεις και ουτε θα κολας γυρω απο την τιβι αυτοκολητα με τους τονους του δερματος για να δεις αν ειναι οντως ετσι η απλως κοκκινησε απο τα νευρα του ο ηθοποιος .
Αυτα ειναι για τους " ειδημονες " που μονιμως κανουν το ταξιδι για το ταξιδι και οχι για να φτασουν στην Ιθακη .
Κατι σαν τον " ηχο " που εβλεπα σε καποια σε τεστ , να λενε πως ακουσθηκε το ταδε DVD στο δεινα σημειο και εβαζα τα γελια .
Λες και εβαζαν κανενα φυσικο οργανο που το ηξεραν απεξω και ανακατωτα πως πρεπει να παιζει . Ειναι ποτε δυνατον να συγκρινεις την ψηφιακιλα του στουντιο ? με βαση τι ? Το πως νομιζεις οτι πρεπει να παιζει ?:flipout:
Η το πως σου καθετε καλα στ αυτια ?

Αμα την παρεις την πηρες , αμα το μαυρο ειναι μαυρο καλως , αμα βλεπεις μπαλα με μια μπαλλα παλι καλως ,τωρα τα χρωματα και η μελλοντικη υποστηριξη ειναι βαρεια καλογερικη κατ εμε , εδω δεν ξεπερασαν ακομα οριστικα το προβλημα στην κινηση , τι να το κανω το βαθος χρωματος ? για τις μετρησεις ?
Ισως να κανω λαθος αλλα νομιζω οτι αυτη η τεχνολογια δεν εχει να δωσει και πολλα πλεον μιας και τα ιδια προβληματα που ειχαν απ αρχης οι LCD τα ιδια αλλα σε μικροτερο βαθμο εχουν και τωρα .
Εχουν ευεφρεθει πληθος οροι και συστηματα αλλα κανενα δεν ειναι πανακεια ουτε λυνει κατι οριστικα ...........ετσι το ριξαμε στο Full HD για ποιο ελεγχομενο παιχνιδι και ναχουμε κατι να φχαριστιομαστε σαν χρηστες γιατι το SD κανενας δεν το κουλαντρισε , πλην καποιων plasma ισως .

Διαβολοσυνήγορε, έχεις δίκιο.
Αλλά κι εγώ έχω δίκιο, επειδή με τις κάποιες γνώσεις που έχω περί τεχνολογίας λέω ότι αν είναι να ξοδέψω κοντά στα 2.500 ευρώ (που τα μαζεύω εδώ και 2-3 χρόνια) και μετά θα μείνω ρέστος (που σημαίνει ότι αντικειμενικά κάνω χαζομάρα που χρησιμοποιώ όλο μου το απόθεμα, τότε νομίζω ότι όσο και το ψάξω, ψυρίσω, συγκρίνω κ.λ.π. δεν είναι υπερβολή.
Ξαναλέω, έχεις δίκιο, τελικά μπορεί να μην καταλάβω διαφορά λόγω του X.V.Color αλλά τουλάχιστον θα είμαι ήσυχος ότι έκανα την "καλύτερη" επιλογή για τα δεδομένα της στιγμής (σε σχέση με το τι κυκλοφορεί και σε τι τιμή) με μια αγορά που ξεπερνάει κατά πολύ τα προσωπικά μου δεδομένα.

Απάντηση: Re: Συμβουλές για αγορά 40-46 FullHD!

Διαβολοσυνήγορε, έχεις δίκιο.
Αλλά κι εγώ έχω δίκιο, επειδή με τις κάποιες γνώσεις που έχω περί τεχνολογίας λέω ότι αν είναι να ξοδέψω κοντά στα 2.500 ευρώ (που τα μαζεύω εδώ και 2-3 χρόνια) και μετά θα μείνω ρέστος (που σημαίνει ότι αντικειμενικά κάνω χαζομάρα που χρησιμοποιώ όλο μου το απόθεμα, τότε νομίζω ότι όσο και το ψάξω, ψυρίσω, συγκρίνω κ.λ.π. δεν είναι υπερβολή.
Ξαναλέω, έχεις δίκιο, τελικά μπορεί να μην καταλάβω διαφορά λόγω του X.V.Color αλλά τουλάχιστον θα είμαι ήσυχος ότι έκανα την "καλύτερη" επιλογή για τα δεδομένα της στιγμής (σε σχέση με το τι κυκλοφορεί και σε τι τιμή) με μια αγορά που ξεπερνάει κατά πολύ τα προσωπικά μου δεδομένα.

ΟΚ! και οι δύο έχετε δίκιο!
Η πρόταση μου πάντως, αν είναι να ξοδέψεις όλο το ποσό που μαζεύεις 2-3 χρόνια,! ------->
-------> δες τες και πάρε αυτή που θα σε κάνει χαρούμενο όταν την βλέπεις όπως θα βλέπεις στο 90% των περιπτώσεων (το 100% είναι δύσκολο!)

H μονη "βλαβερη" πατατα που μπορει να κανει καποιος τωρα , ειναι να πληρωσει κατι πανακριβα και σε 3-4 μηνες να εχει χασει το ενα τριτο των χρηματων του, αλλα αυτο σπανιζει στα κορυφαια μοντελα κυριως για λογους πρεστιζ .
Απ την αλλη αν δεν ειχαμε το σκουληκι του τι καλυτερο παιρνω σ αυτα που δινω κ.λ.π., δεν υπηρχε και πολλυς λογος να συζηταμε στο φορουμ :firstprize:

Απο κει και περα θα συμφωνησω με τον baniko και θα διαφωνησω με την τακτικη του να δινω ολο μου το "αιμα" για ενα μοντελο τοπ για τον απλουστατο λογο οτι εχει παρακομπιουτεροποιηθει η κατασταση με τις LCD θυμιζοντας εξελιξη σαν τις καρτες γραφικων .
Αλλα αυτα ειναι γουστα οποτε κρατα εσυ την Κιρα ναιτλι και εγω βολευομε και με τη Ρεητσελ βαις .:afro:

Τελικά, όμως, δεν μου είπες την προσωπική σου άποψη για το ποια θα έπαιρνες εσύ μεταξύ των Samsung LE40F86 ή Sharp LC-42XL2E?

Τελικά, όμως, δεν μου είπες την προσωπική σου άποψη για το ποια θα έπαιρνες εσύ μεταξύ των Samsung LE40F86 ή Sharp LC-42XL2E?

Αν μιλας για μενα μετα απο τη συντομη συμβιωση μου με τη Σασα μπαστα (D3000 ) μαλλον καρφωτος για καμμια W θα ειμουνα .
Tωρα οσο αφορα το διλημα σου , επειδη ειμαι τυπος που βαζει πανω πανω στο καλαθι την τιμη αγορας , αν ειχαν το ιδιο η πολλυ μικρη διαφορα θα επαιρνα τη Sharp .........δεν εχουν ομως και η sharp παιζει στην κατηγορια της 40X3500 απο τιμη , την οποια θα την προτιμουσα απο ολες :2thumb22sup:
Χωρις τον παραγοντα τιμη στην εξισωση μεταξυ των 2 θα διαλεγα τη Sharp για τις 2 ιντσες παραπαν και για το ταμπελακι made in japan ασχετα το καλυτερο μαυρο της F86 και τα καθομολογιαν πολλυ κολακευτικα σχολια που εχει αποσπασει .

ΥΣ
ρε κοιτα που ο Geo με κολησε sonyτιδα:flipout:

Στην πραγματικότητα οι επιλογές μου είναι 3:
1. 40Μ86 από το ΠΛΑΙΣΙΟ στα 1.580(μετά από παζάρι) που έχει τα θετικά του (δηλαδή σίγουρη εγγύηση, μεταφορά στο σπίτι δωρεάν και γρήγορη παράδοση 24 ωρών).
2. 40F86 από ΜediaMarkt στα 1.800 αν όντως το κανονίσουν τα παιδιά που είχαν σήμερα ραντεβού στο MediaMarkt του Ρέντη (και αν όντως μπορέσουν και κανονίσουν και για μένα επειδή μένω Θεσσαλονίκη να την πάρω από το εδώ MediaMarkt).
3. 42XL2E στα 2.000 (+ 90 μεταφορικά μάλλον από Γαλλία) από το expansys.com.gr λόγω τιμής (γιατί στο ΠΛΑΙΣΙΟ έχει 2.379, άντε με παζάρι να την πάρω 2.300 που σημαίνει πολύ ακριβή για μένα (γιατί μαζί με ΤV θα πάρω και PS3, και ένα καλό καλώδιο 30-50 ευρώ και δεν θα πάρω και 2-3 ταινιούλες BD )?

Aυτές λοιπόν είναι οι επιλογές μου.

Πάντως την Sony δεν την έχω σε τόσο μεγάλη εκτίμηση όσο εσύ, (παρόλο που θα πάρω PS3 για τους ευννόητους λόγους και παρόλο που ήδη έχω πολλά προϊόντα Sony δηλαδή αυτή τη στιγμή στο σαλόνι μου έχω 32 FX-75 (δεν θυμάμαι ακριβώς τον κωδικό) στα 100Hz τα οποία δουλεύουν ψιλοχάλια, πάντως η εικόνα σε DVD μέσω RGB Scart είναι πάρα πολύ καλή. Ακόμη έχω ένα DVD 300recorder που το είχα πάρει ψιλοφθηνό - φαντάσου ότι ούτε resume δεν έχει αλλά νομίζω ότι παίζει αξιόλογα-έχει και component που δεν αξιοποιώ (θα είναι πολύ ενδιαφέρον να το συνδέσω στην Samsung ή την Sharp που θα πάρω μέσω component). Πριν από αυτό είχα ένα DVD Player NS-905 το οποίο ήταν πολύ καλό (το έχω δώσει στην μητέρα μου τώρα και δεν το χρησιμοποιεί καν), έχω ακόμα Video στερεοφωνικό αγορασμένο το 1995 που δουλεύει ακόμα (μετά από 2-3 σέρβις) και μόλις πέταξα της μητέρας μου μια 29 πολύ ακριβή για τότε (αγοράσθηκε το 1995 μαζί με το video) με ενσωματομένο Prologic και 3 ηχεία εξτρά που είχε πολύ καλή εικόνα αλλά να που στην 10ετία τέλος-την πήγα σε δύο μάστορες και οι δύο είπαν ότι τέλος, δεν επανέρχεται.
Καταλήγω ότι έχω εμπειρία με προϊόντα Sony και δεν έχω και την καλύτερη άποψη. Βγάζουν ποιότητα αλλά υπό συνθήκες. Νομίζω ότι χαλάνε και σχετικά εύκολα.
Ασε που πήγα για καθάρισμα το DVD recorder μου στην αντιπροσωπεία και μου λένε "αν έχει βλάβη μέχρι 80 ευρώ την κάνουμε χωρίς να σας ρωτήσουμε", τότε ρωτάω εγώ "αν θέλει μόνο καθάρισμα?" και απαντάει ο υπάλληλος "εε τότε θα πληρώσετε μόνο το κόστος των τεχνικών δηλαδή 80 ευρώ!!!" Πως κρατήθηκα και δεν τους έβρισα.
Πάντως, για την X3500 που είπες αλλά και η W3000 νομίζω ότι είναι πολύ υπερτιμημένες γιαυτό που προσφέρουν (βλέπε ανταγωνισμό Samsung, Sharp, Toshiba)θαρρείς και οι άλλοι δεν ξέρουν να κατασκευάζουν τηλεοράσεις, μόνο η Sony ξέρει.

Για ρίξε μια ματιά εδώ
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=15626&page=8
2180 η 46 '
Φαντάζομαι μπορεί να σου κάνει αντίστοιχη τιμή και στα 42 ή 40' που ζητάς

άν δεν είναι θέμα τα 2180 το 46άρι γράφει τρελά :D

απ´ τα άλλα F86 ή XL2 ή XL20 δεν νομίζω ότι στις 40 ' τα 100 κανουν καμιά τρελή διαφορά.

Απάντηση: Re: Συμβουλές για αγορά 40-46 FullHD!

Αν μιλας για μενα μετα απο τη συντομη συμβιωση μου με τη Σασα μπαστα (D3000 ) μαλλον καρφωτος για καμμια W θα ειμουνα .

Και εγώ με την Σάσα είμαι :flipout: αλλά αύριο μεθαύριο χωρίζουμε.Καλή εικόνα αλλά το μαύρος της είναι ένα μελανό της σημείο.

Γιατί είσαι αρνητικός για την F86 όταν λές πώς έχει πάρει καλά σχόλια (αυτήν την στιγμή θεωρείτε η καλύτερη best buy Full HD κάνω λάθος ?) και έχει και καταπληκτικό μαύρο?

Re: Απάντηση: Re: Συμβουλές για αγορά 40-46 FullHD!

Και εγώ με την Σάσα είμαι :flipout: αλλά αύριο μεθαύριο χωρίζουμε.Καλή εικόνα αλλά το μαύρος της είναι ένα μελανό της σημείο.

Γιατί είσαι αρνητικός για την F86 όταν λές πώς έχει πάρει καλά σχόλια (αυτήν την στιγμή θεωρείτε η καλύτερη best buy Full HD κάνω λάθος ?) και έχει και καταπληκτικό μαύρο?

Με ποσους εχει παει τελος παντων αυτη η γυναικα ?:flipout:

Εμενα τα φουλ μπλακς δεν με συγκινουν ιδιαιτερα καθοτι η δικια μου βαραει κουπι καθημερινα σε αναλογικα και με υπερωριες ,οποτε το λιγοτερο που με απασχολει ειναι το ποσο βαθυ ειναι το μαυρο.
Τωρα ουτε το PS2 δεν του εχω συνδεση επανω , περιμενω μια κι εξω το 3 με το GT5 οπου θα βαλω και το πρωτο μπλουρει .
Για την F1 που ειμαι φαν αναλογα τη ρυθμιση και το καναλι ( και το ποσο μακρυα καθομαι ) , μπορω να πω σε γενικες γραμμες ειμαι ικανοποιημενος αλλα δεν ειναι οτι θα ηθελα .

Οσο για το αλλο δεν ειμαι αρνητικος με την F86 , αν και προσωπικα δεν ειναι του γουστου μου το λουστρινατο look που εχει , καθοτι μου φερνει σε fake χλιδα .

Αν δεν ειχα παρει ισως να ηταν στα πλανα μου αλλα μονο εφοσον θα την ευρισκα στα 1500 και κατι ψιλα μιας και τοσο θα φτασει σε συντομο χρονικο διαστημα .
Τωρα 1 επιλογη μου θα ηταν καποια μεταξυ W & X με αουτσαιντερ την F86 και καμμια Ζ απο Tosh μερια ,αλλα ολα αυτα ........... next year στο πασχαλινο power buy η εστω το αποκριατικο .
Περιμενα 1,5 χρονο 3-4 μηνες ακομα δεν θα με εβλαπταν .

To μαυρο στην D3000 ειναι απο τα καλυτερα που υπαρχουν σε LCD υποψην. Αν βαλεις μαλιστα το backlight στο 0 τοτε ξεπερνα και τις πιο πολλες πλασμα.

To μαυρο στην D3000 ειναι απο τα καλυτερα που υπαρχουν σε LCD υποψην. Αν βαλεις μαλιστα το backlight στο 0 τοτε ξεπερνα και τις πιο πολλες πλασμα.

Γιαννη αυτο το κωλοbacklight σε τι σκατα το εχουν μεταφρασει στα ελληνικα?