Συμβουλές για αγορά Ενισχυτή

Σημερα πηραν απο το καταστημα και ειπαν οτι ο pioneer 330 ηρθε, αλλα ημουν κουρασμενος διοτι εφυγα για δουλεια στις 6 το πρωι και γυρισα στις 7 το απογεμα. Και ετσι σκεφτηκα να παω να το παρω αυριο.

Καθισα να δω τηλεοραση για να χαλαρωσω και τσουπ ειδα τα νευρα μου να γινονται πυραυλος. Η τηλεοραση χαλασε, μια Samsung UE F6320 40". Το κάτω μερος της οθονης (περιπου το ενα τριτο) σκοτεινιασε, σαν να εχει την μιση φωτηνοτητα απο το υπολοιπο.

Και ετσι αντι να παρω θα δωσω. Αντι να παρω τον ενισχυτη που ειρωνικα ηρθε σημερα θα τον ακυρώσω και θα τους παω την τηλεοραση. Διοτι στην τελικη αν χρειαστω νεα τηλεοραση (οχι ξανα σαμσουγκ) δεν αντεχονται και τα δυο.

Τι γκαντεμης εισαι αδερφε μου;

Για μας τους ψυχαναγκαστικους δικαναλους ακόμα και ο ανάδρομος Ερμής πειράζει. Για ενα Νορμάλ ανθρωπο αν δεν ακούει εμφανείς παρεμβολές τύπου hiss ή σφυρίγματά δεν πειράζει.

Για μας τους ψυχαναγκαστικους δικαναλους ακόμα και ο ανάδρομος Ερμής πειράζει. Για ενα Νορμάλ ανθρωπο αν δεν ακούει εμφανείς παρεμβολές τύπου hiss ή σφυρίγματά δεν πειράζει.

Σε ευχαριστώ φίλε μου. Αν και αργοπορημένη η απάντησή αλλά δεν είχα υπολογιστή για να μπω.

Θα σας ζαλίσω αλλά έχω και αλλες ερωτήσεις. Δυστυχώς εμείς οι αρχάριοι ρωτώντας πάμε στην πόλη.

Συνδεσα τον ενισχυτή με την πηγή (που είναι το PC μου) με HDMI και τον ενισχυτή με την τηλεόραση με ένα αλλο HDMI

1) Ποιό είναι το ιδανικό αρχειο για να πάρω σωστο Surround sound;
Ματροσκα με DTS, με dolby digital, με AC3, με AAC;
ή μηπως κάποιο άλλο;

2)Εχω dual boot pc. Και linux mint και win7.
Ποιό είναι το ιδανικό λειτουργικο;
Τα linux ή τα windows;
ή μήπως και τα δυο;

3)Ποιές είναι οι σωστές ρυθμίσεις για να βάλω στο VLC για linux και ποιές για windows;
Υπάρχει κάποιο καλύτερο προγραμμα; π.χ. pot player

Αυτα τα ολίγα (για την ωρα).
Μπορει κάποιος να βοηθήσει;

Last edited:
Σε ευχαριστώ φίλε μου. Αν και αργοπορημένη η απάντησή αλλά δεν είχα υπολογιστή για να μπω.

Θα σας ζαλίσω αλλά έχω και αλλες ερωτήσεις. Δυστυχώς εμείς οι αρχάριοι ρωτώντας πάμε στην πόλη.

Συνδεσα τον ενισχυτή με την πηγή (που είναι το PC μου) με HDMI και τον ενισχυτή με την τηλεόραση με ένα αλλο HDMI

ή μηπως κάποιο άλλο;

Τα linux ή τα windows;
ή μήπως και τα δυο;

3)Ποιές είναι οι σωστές ρυθμίσεις για να βάλω στο VLC για linux και ποιές για windows;

1. AC3 και Dolby digital είναι το ίδιο πράγμα. Δεν υπάρχει ιδανικό φορμά για σωστό Surround, όλα σωστά είναι από την στιγμή που το περιεχόμενο είναι εγγενές ψηφιακό πολυκάναλο και όχι κάποια μετατροπή από stereo σε πολυκάναλο. Διάφορες υπάρχουν π.χ. μεταξύ DTS και AC3 αλλά είναι θέμα γούστου στο τι προτιμάει ο καθένας.

2. Δεν είναι θέμα λειτουργικού όσο θέμα player. Τα windows σε γενικές γραμμές υποστηρίζουν περισσότερους Players.

3. Plex

ή μηπως κάποιο άλλο;

Τα linux ή τα windows;
ή μήπως και τα δυο;

1. Matroska και mp4 ειναι και τα δυο containers. Μπορει δηλαδη να περιεχουν μεσα ενα ηχο (διαφορα φορματ), βιντεο (διαφορες κωδικοποιησεις) και υποτιτλους. Επομενως, δεν σημαινει οτι επειδη ενα αρχειο βιντεο ειναι ματροσκα εχει καλυτερη ή χειροτερη ποιοτητα απο αλλο. Εξαρταται απο τι περιεχει. Τα καλυτερα φορματ ηχου ειναι τα HD, δηλαδη DTS-HD και Dolby TrueHD. Αυτα τα δυο ειναι τα μονα lossless. Οκ, θεωρητικα μπορει να υπαρξει και ασυμπιεστο lossless, αλλα το κοβω χλωμο λογω χωρου που θα καταλαμβανε. Εχω πετυχει σε καποια παραξενα releases μεχρι και flac ηχο, σε stereo. Υποθετω οτι και αυτο ειναι lossless. Ειναι ομως τοσο σπανια που δεν γινεται λογος.

2. Απο τη στιγμη που υπαρχουν drivers για την καρτα γραφικω ή mobo που υποστηριζουν audio passthrough μεσω hdmi, νομιζω δεν εχει διαφορα ποιο λειτουργικο χρησιμοποιεις.

3. Δεν εχω αποψη, απλα φροντισε να υποστηριζει bitstreaming/audio passthrough (ή οπως αλλιως το ονομαζει) ετσι ωστε να μην κανει καμμια επεξεργασια ή αποκωδικοποιηση ηχου το προγραμμα και να τα αφηνει να τα κανει ολα ο ενισχυτης. Λατρευω και τρεχω plex server 24/7, αλλα δεν νομιζω οτι οι players του ειναι κατι το φοβερο. Υπαρχει νημα εδω Σε ευχαριστώ φίλε μου. Αν και αργοπορημένη η απάντησή αλλά δεν είχα υπολογιστή για να μπω. Θα σας ζαλίσω αλλά έχω και αλλες ερωτήσεις. Δυστυχώς εμείς οι αρχάριοι ρωτώντας πάμε στην πόλη. Συνδεσα τον ενισχυτή με την πηγή (που είναι το PC μου) με HDMI και τον ενισχυτή με την τηλεόραση με ένα αλλο HDMI 1) Ποιό είναι το ιδανικό αρχειο για να πάρω σωστο Surround sound; Ματροσκα με DTS, με dolby digital, με AC3, με AAC; ή μηπως κάποιο άλλο; 2)Εχω dual boot pc. Και linux mint και win7. Ποιό είναι το ιδανικό λειτουργικο; Τα linux ή τα windows; ή μήπως και τα δυο; 3)Ποιές είναι οι σωστές ρυθμίσεις για να βάλω στο VLC για linux και ποιές για windows; Υπάρχει κάποιο καλύτερο προγραμμα; π.χ. pot player Αυτα τα ολίγα (για την ωρα). Μπορει κάποιος να βοηθήσει;[/QUOTE] 1. Matroska και mp4 ειναι και τα δυο containers. Μπορει δηλαδη να περιεχουν μεσα ενα ηχο (διαφορα φορματ), βιντεο (διαφορες κωδικοποιησεις) και υποτιτλους. Επομενως, δεν σημαινει οτι επειδη ενα αρχειο βιντεο ειναι ματροσκα εχει καλυτερη ή χειροτερη ποιοτητα απο αλλο. Εξαρταται απο τι περιεχει. Τα καλυτερα φορματ ηχου ειναι τα HD, δηλαδη DTS-HD και Dolby TrueHD. Αυτα τα δυο ειναι τα μονα lossless. Οκ, θεωρητικα μπορει να υπαρξει και ασυμπιεστο lossless, αλλα το κοβω χλωμο λογω χωρου που θα καταλαμβανε. Εχω πετυχει σε καποια παραξενα releases μεχρι και flac ηχο, σε stereo. Υποθετω οτι και αυτο ειναι lossless. Ειναι ομως τοσο σπανια που δεν γινεται λογος. 2. Απο τη στιγμη που υπαρχουν drivers για την καρτα γραφικω ή mobo που υποστηριζουν audio passthrough μεσω hdmi, νομιζω δεν εχει διαφορα ποιο λειτουργικο χρησιμοποιεις. 3. Δεν εχω αποψη, απλα φροντισε να υποστηριζει bitstreaming/audio passthrough (ή οπως αλλιως το ονομαζει) ετσι ωστε να μην κανει καμμια επεξεργασια ή αποκωδικοποιηση ηχου το προγραμμα και να τα αφηνει να τα κανει ολα ο ενισχυτης. Λατρευω και τρεχω plex server 24/7, αλλα δεν νομιζω οτι οι players του ειναι κατι το φοβερο. Υπαρχει νημα [URL="http://avclub.gr/forum/showthread.php/113729-Plex-media-center"]http://avclub.gr/forum/showthread.php/113729-Plex-media-center που το συζηταμε. Αν θεωρησεις οτι σε ενδιαφερει (για τα υπολοιπα πραγματα που προσφερει πιο πολυ) το εγκαθιστας. Υπαρχουν καποιοι που ασχολουνται αρκετα με φιλτρα, αλλα δεν ειμαι ενας απο αυτους. Προσωπικα στο android tv που χρησιμοποιω ως τον κυριο media player, τρεχω kodi (spmc για την ακριβεια, αλλα ειναι παραλλαγη του kodi για android boxes) ως frontend player που τραβαει υλικο απο τον plex server.

Αδέρφια ευχαριστω για την βοήθεια σας.

Επιτέλους κατάφερα να πάρω τις ενδείξεις "DTS" και "DOLBY DIGITAL" στο καντραν του ενισχυτή.

Για linux και vlc οι ρυθμίσεις είναι:
1) ανοίγουμε τις ρυθμίσεις του vlc στην απλή προβολή και ΟΧΙ στην εκτεταμένη και παμε στην καρτελα ηχου.
2) "ενότητα εξόδου" το βαζουμε στο εξοδος ηχου alsa
3) τικαρουμε το χρηση S/PDIF
4) "Συσκευή" το βαζουμε στο HDMI 0 HDMI AUDIO OUTPUT

Στα windows αντι για alsa βαζουμε direct x και τικαρουμε το χρηση S/PDIF