Συμβουλές για αγορά ηχείων υπολογιστή

giwrgos123

New member
27 January 2014
10
Γεια σας παιδιά.

Αποφάσισα να αγοράσω καινούργια ηχεία γιατί τα παλιά μου (SONY SRS-DF30) κάηκαν. Μετά από αρκετό ψάξιμο κατέληξα είτε στα logitech z523 είτε στα logitech z553. To budget μου είναι μέχρι και τα 100 ευρώ, και, αν και μου αρέσει το μπάσο, προτιμώ να έχω πιο καθαρό ήχο παρά δυνατό μπάσο. Έχω διαβάσει αρκετά reviews για αυτά τα δυο set της logitech άλλα δεν μπορώ να καταλήξω σε κάποιο. Εμένα προσωπικά μου αρέσουν περισσότερο τα z553 γιατί είναι πιο ωραία εμφανισιακά αλλά διαβάζω ότι δεν είναι αρκετά δυνατά ή ότι το sub είναι σα να μην υπάρχει. Απ' ότι έχω ψάξει, τα z523 τα έχουν προτιμήσει πάρα πολλοί και είναι σχεδόν όλοι ευχαριστημένοι και από κάποια βίντεο που είδα το μπάσο είναι τόσο δυνατό που δεν αντέχεται σε επίπεδα πάνω από το 60-70%. Τα ηχεία θα χρησιμοποιηθούν κυρίως για gaming και ταινίες αλλά προφανώς και αρκετή μουσική και θέλω ο ήχος να είναι όσο πιο καθαρός γίνεται για το budget μου. Το πρόβλημα που είχα με τα SONY( πέρα από το ότι καιγόντουσαν ανά δυο μήνες και έπρεπε να τα στέλνω πίσω) ήταν ότι σε τραγούδια πχ. hip hop ή κάτι αντίστοιχο που έχει δυνατό beat ή σε διάφορες ταινίες, το αριστερό ηχείο καθώς και το sub έβγαζαν κάτι που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μόνο ως βουητό. Ο ήχος γενικά ακουγόταν σαν να έρχεται μέσα από πηγάδι. Έχετε να μου προτείνετε κάποιο από τα 2 ή κάποιο άλλο διαφορετικό? Ψάχνω για 2.1 setup.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων,
Γιώργος.

Καλησπέρα. Τι κάρτα ήχου έχεις;

Την (κλασσική θεωρώ) Realtek HD Audio. Ήταν στο PC όταν το έφτιαξα και δεν την έχω αλλάξει ποτέ. Τώρα ήχο έχω μέσω του HDMI που πάει στην τηλεόραση η οποία έχει ενσωματωμένο ηχείο.

Γιώργο καλωσήρθες!
Από αυτά που διαβάζω,υποθέτω πως το προηγούμενο σύστημα σου,μάλλον δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις σου για εντάσεις γι' αυτό και παρέδιδε το πνεύμα συχνά.
Πολύ φοβάμαι όμως πως και το επόμενο θα πάθει τα ίδια αν είναι ένα εκ των δύο που μας γράφεις.
Μπορεί να λένε μεγάλα λόγια για 500αριές watt,αλλά δεν είναι έτσι φυσικά,δεν έχουν ούτε το 1/10...

Γνώμη μου (είμαι κι εγώ των εντάσεων) να περιμένεις λίγο να συμπληρώσεις μερικά ακόμα χρήματα και να πας σε κάποιο ανθεκτικό ενεργό ηχείο που να μπορεί να σηκώσει στάθμες σχετικά εύκολα χωρίς να οδηγείται στα όρια με το ποτ στο τέρμα.

Δεν συνηθίζω να προτείνω λύσεις πάνω από τον προϋπολογισμό κάποιου κι έρχομαι σε λίγο δύσκολη θέση,νομίζω όμως πως καταλαβαίνω τι θέλεις.
Κι γι 'αυτό που θέλεις (ποιότητα και εντάσεις) μάλλον θα πρέπει είτε να ανεβείς αρκετά σε χρήματα είτε το επόμενο setup σου να το δουλεύεις σε πολύ λογικές εντάσεις.

Ελπίζω να βοήθησα λίγο.

Re: Απάντηση: Συμβουλές για αγορά ηχείων υπολογιστή

Γιώργο καλωσήρθες!
Από αυτά που διαβάζω,υποθέτω πως το προηγούμενο σύστημα σου,μάλλον δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις σου για εντάσεις γι' αυτό και παρέδιδε το πνεύμα συχνά.
Πολύ φοβάμαι όμως πως και το επόμενο θα πάθει τα ίδια αν είναι ένα εκ των δύο που μας γράφεις.
Μπορεί να λένε μεγάλα λόγια για 500αριές watt,αλλά δεν είναι έτσι φυσικά,δεν έχουν ούτε το 1/10...

Γνώμη μου (είμαι κι εγώ των εντάσεων) να περιμένεις λίγο να συμπληρώσεις μερικά ακόμα χρήματα και να πας σε κάποιο ανθεκτικό ενεργό ηχείο που να μπορεί να σηκώσει στάθμες σχετικά εύκολα χωρίς να οδηγείται στα όρια με το ποτ στο τέρμα.

Δεν συνηθίζω να προτείνω λύσεις πάνω από τον προϋπολογισμό κάποιου κι έρχομαι σε λίγο δύσκολη θέση,νομίζω όμως πως καταλαβαίνω τι θέλεις.
Κι γι 'αυτό που θέλεις (ποιότητα και εντάσεις) μάλλον θα πρέπει είτε να ανεβείς αρκετά σε χρήματα είτε το επόμενο setup σου να το δουλεύεις σε πολύ λογικές εντάσεις.

Ελπίζω να βοήθησα λίγο.

Ευχαριστώ για την απάντηση!

Ναι και εγώ κάτι τέτοιο φαντάστηκα πως συνέβη με τα παλιά μου ηχεία. Βέβαια η αλήθεια είναι ότι μένω ακόμα με τους δικούς μου οπότε τα ηχεία τα τερματίζω λίγες φορές μόνο όταν είμαι μόνος μου. Αυτά που θα πάρω δεν σκοπεύω να τα έχω συνέχεια στο τέρμα, και το μπάσο θα βρίσκεται λογικά σε χαμηλά επίπεδα. Πάντως, αν θα μπορούσες να μου προτείνεις ένα 2.1 setup που θεωρείς ότι θα είναι ανθεκτικό και ποιοτικό,για να καταλάβω τι ακριβώς εννοείς, θα ήμουν ευγνώμων. Επίσης οι πολύ λογικές εντάσεις που αναφέρεσαι φαντάζομαι είναι περίπου στην μέση έτσι? Θέλω να πω, αν τελικά διάλεγα ένα από αυτά τα 2 που αναφέρω, θα μπορώ να δω ταινίες με την ένταση σε ένα ευχάριστο επίπεδο και ίσως καμιά φορά την μέρα άμα τύχει να τα φουλάρω για λίγη ώρα χωρίς να φοβάμαι μήπως καούν? Το δωμάτιο μου άλλωστε είναι σχετικά μικρό και δεν χρειάζεται μεγάλη ένταση για να "γεμίσει" ο χώρος. Και επίσης, όπως έγραψα και πιο πάνω, πλέον χρησιμοποιώ μόνο το ενσωματωμένο woofer της τηλεόρασης μου (LG M2380DF) και αν και το έχω σχεδόν στο τέρμα για πολύ καιρό αυτά τα χρόνια, το μόνο που έχει πάθει είναι να τρίζει σε πολύ υψηλές συχνότητες.

Το πού θα είναι το ποτ,εξαρτάται κι από την ηχογράφηση,έτσι;
Αλλά σωστά,κάπου στην μέση καλά είναι,για να έχει τον απαραίτητο ελάχιστο αέρα το σύστημα σου στα peak της μουσικής.

Το παραπάνω,είναι μόνο για δευτερόλεπτα και ούτε...
Τώρα το ποια...
Κάνε μια αναζήτηση για ενεργά ηχεία καταρχήν χωρίς sub αφού δεν σε νοιάζει το αβυσσαλέο μπάσο.
Πρόσεξε μόνο,γιατί συνήθως οι τιμές αναφέρονται σε τεμάχιο κι όχι ζεύγος.

Το καλό με αυτά είναι πως συνήθως συνοδεύονται από sub αν δεν σου φτάνει το μπάσο και θέλεις αργότερα να το ενισχύσεις.
(Ούτε αυτό είναι φτηνό πάντως... )

Πιο πολλά για μοντέλα,κλπ,θα σου πουν οι φίλοι που έχουν ζήσει μαζί τους.

Δεν έχω ακούσει κανένα για να έχω γνώμη.

Από τα χαρακτηριστικά των δύο logi,τα πρώτα κατεβαίνουν πιο χαμηλά όπως λέει,οπότε αν είναι αλήθεια θα κοιτούσα αυτά.
Αλλά και πάλι...
Όμως περίμενε λίγο μήπως και σου πουν κι άλλοι φίλοι την γνώμη τους.
Ρίξε κι εδώ μια ματιά,έχει πολύ καλές προτάσεις.
http://avclub.gr/forum/showthread.php/118909-Ηχεία-μόνο-για-ακρόαση-μουσικής-στο-PC