Συμβουλές για αγορά νέας τηλεόρασης plasma ή lcd (please help!!!)

m1234

Established Member
11 September 2007
153
Αναζητείται τηλεόραση για θέαση σε απόσταση 4-4.5 μέτρα. Θα παίζει κυρίως sd και dvd (θα αγοραστεί και κάποιο dvd με hdmi και upscaling, ή κάποιο ηχοσύστημα-dvd 2.1).
Για την τηλεόραση υπάρχουν υπόψη τα εξής μοντέλα:

lcd:
sony 40W4000 στα 1330€ και 46" στα 1750 €
samsung 40 656 στα 1550€ και στα 46" 1850 €

plasma:
plasma panasonic 42PX8 στα 740€!!!!
plasma panasonic 42PX80 στα 980€ (ή 930€ από internet)

plasma samsung 50" σειρα 6 (656) full hd στα 1500€
plasma samsung 50" σειρά 5 στα 1150€
plasma samsung 42" σειρά 4 στα 780€

Καλύτερη αγορά (μεγεθος+τιμή+HD) μου φαίνεται η plasma samsung 50" 656 full hd στα 1500€. Μετά οι δυο panasonic PX που έχουν καλύτερη τιμή (ειδικά η px8 έχει τιμή σκάνδαλο) και δεδομένου ότι η tv δεν θα χρησιμοποιηθεί άμεσα σε hd. Επίσης μου φαίνετα καλή αγορά η 40w4000 αν και φοβάμαι ότι ίσως πέσει λίγο μικρή για την απόσταση. Οι 46 lcd ξεφεύγουν πολύ σε τιμή και νομίζω ότι δεν αξίζει.
Εσείς τι θα παίρνατε? Περιμένω τις πολύτιμες συμβουλές σας. Δεκτές και άλλες προτάσεις.

Εγώ θα έπαιρνα αυτή

plasma samsung 50" σειρα 6 (656) full hd στα 1500

αλλά που τη βρήκες σε αυτή την τιμή.
Νομίζω έχει παραπάνω

Οι τιμές στις samsung που βρήκα ειναι πράγματι πολύ καλές. Είναι τιμές παραμεθορίου με 13% φπα και από καταστημα ανεξάρτητο (οχι αλυσίδας) που έχει και το service της samsung και κάνει πολύ καλές τιμές σε αυτές.
Διάβασα πάντως και κάποια αρνητικά στο τοπικ της samsung 656. Θεωρείται καλύτερη από τις panasonic τις PX? Και από τις panasonic τις PZ?
Από άποψη χαρακτηριστικών φαίνεται κορυφαία. Από burn in τι λεει? Είναι πράγματι πιο ευαίσθητη από την panasonic? Αξιοπιστία ξέρουμε τίποτα?
Πώς θα φαίνονται τα απλά κανάλια sd σε 50 ίντσες? Θα είναι πολύ χάλια?
συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις.

Τελικά έκανα λάθος στην τιμή της plasma samsung 50" σειρα 6 (656). Είναι 1600€ και όχι 1500€. Πάλι όμως φαίνεται ελκυστική από άποψη χαρακτηριστικών. Την LG 50PG6000 που μου προτείνετε, την θεωρείτε καλύτερη? Εχει παρόμοια τιμή και χειρότερα χαρακτηριστικά από την sasmung (π.χ δεν είναι full hd). Σε σχεση με τις panasonic (PX και PZ) θα τις προτιμούσατε?

Η 50PX8 υπολείπεται χαρακτηριστικών σε σχέση με τις υπόλοιπες, ενώ η 50PZ80 είναι αισθητά ακριβότερη.

Μεταξύ Samsung και LG δεν ξέρω ποια είναι καλύτερη, αλλά το σίγουρο είναι πως από την απόσταση σου και για την χρήση που ανέφερες η διαφορά στην ανάλυση δεν παίζει ρόλο.

Είχα την εντύπωση ότι η PX πέρα από την ανάλυση είναι μια πολύ καλή τηλεόραση. Αφού λές ότι στην απόσταση μου η ανάλυση δεν είναι πολύ σημαντική, τότε που υστερεί η PX ειδικά σε σχέση με την LG που είναι αντίστοιχο μοντέλο?

Είχα την εντύπωση ότι η PX πέρα από την ανάλυση είναι μια πολύ καλή τηλεόραση. Αφού λές ότι στην απόσταση μου η ανάλυση δεν είναι πολύ σημαντική, τότε που υστερεί η PX ειδικά σε σχέση με την LG που είναι αντίστοιχο μοντέλο?

• ένα HDMI λιγότερο
  • δεν έχει VGA
  • κατώτερη επεξεργασία
  • λιγότερες ρυθμίσεις
  • χειρότερο design
  • πιο ακριβή

Ευχαριστώ g10rg0s, πολύ κατατοπιστικός!

Να σημειώσω ότι η τηλεόραση είναι για συγγενικό πρόσωπο και όχι για μένα, τον οποίο ίσως δεν τον ενδιαφέρουν αρκετά από αυτά που εμείς θα θεωρούσαμε σημαντικά. Και να κάνω και μια γενικότερη ερώτηση γιατί καλά τα hdmi, vga, οι ρυθμίσεις και το design αλλά το βασικό ζητούμενο είναι η εικόνα.
Ρωτάω λοιπόν το εξής:
Καθαρά σε εικόνα sd (κανάλια tv, αθλητικά, και dvd ταινίες) ποιά/ποιές από τις τηλεοράσεις έχουν την καλύτερη απόδοση?
θυμίζω τα μοντέλα: lcd sony W, lcd samsung 656, plasma panasonic PX, plasma samsung 656, plasma lg pg6000?
Ξέρω ότι δεν είναι εύκολη η απάντηση αλλά οι γνώμες όλων σας είναι σημαντικές.

Δεν νομίζω πως θα έχουν τρομερές διαφορές για έναν χρήστη που δεν κοιτάει λεπτομέρειες, αλλά η δικιά μου επιλογή θα ήταν μια πλάσμα εκ των LG ή Samsung.

Και οι δύο LCD είναι πάρα πολύ καλές επιλογές, αλλά κοστίζουν περισσότερο και είναι μικρότερες.

Και κάτι που δεν αναφέρθηκε και θα πρέπει να λάβεις υπόψη.

Οι LG και Samsung έχουν επιφάνειες που αντανακλούν αρκετά το φως. Από τις πλάσμα η Panasonic τα πάει καλύτερα σε αυτό τον τομέα και ακόμα καλύτερα τα πάει η W4000.

Αν το δωμάτιο που θα μπει έχει κάποια φωτεινή πηγή που θα αντανακλάται στην οθόνη μπλέκει και άλλο η όποια επιλογή.

Και οι δύο LCD είναι πάρα πολύ καλές επιλογές, αλλά κοστίζουν περισσότερο και είναι μικρότερες.

Εχεις δίκιο. Και γω μάλλον στις πλάσμα θα έκλινα.
Πάντως λόγω της απόστασης οι 40άρες lcd αποκλειστηκαν.
Παίζουν τα ίδια μοντέλα (sony και samsung) lcd σε 46άρες και οι 50άρες plasma.
Πήραμε και νέα προσφορά για την 46W4000 στα 1700€ στην οποία εκείνος σκέφτεται να καταλήξει λόγω και της 4ετούς εγγύησης μέχρι 31/8.

Και κάτι που δεν αναφέρθηκε και θα πρέπει να λάβεις υπόψη.

Οι LG και Samsung έχουν επιφάνειες που αντανακλούν αρκετά το φως. Από τις πλάσμα η Panasonic τα πάει καλύτερα σε αυτό τον τομέα και ακόμα καλύτερα τα πάει η W4000.

Αν το δωμάτιο που θα μπει έχει κάποια φωτεινή πηγή που θα αντανακλάται στην οθόνη μπλέκει και άλλο η όποια επιλογή.

Ο χώρος είναι ένα καθιστικό με αρκετά παράθυρα γύρω-γυρώ. Αρα καλά κάνει και καταλήγει μάλλον στην 46W?

Αν ο γνωστός σου είναι ΟΚ με το μέγεθος, τότε είναι πολύ καλή επιλογή.

Σκεφτόταν αρχικά 40-42. Μετά συνειδητοποίησε ότι μάλλον θα είναι μικρή και ανέβηκε στις 46" η οποία του φαίνεται και μεγάλη! Μετα από λίγο καιρό βεβαια ίσως αλλάξει γνώμη αλλά προς το παρον θεωρεί τις 46 υπεραρκετές.
Τα αρνητικά που βρίσκω στην sony είναι
α) η τιμή σε σχέση βεβαια με τις plasma γιατί η samsung 656 είναι ακόμα ακριβότερη. Πάντως βλέπω ότι και οι plasma είναι φτηνές στις 42" και στην hd ready ανάλυση. Αν ανέβεις σε ίντσες (50 ή 46) και σε full hd οι τιμές εκτοξεύονται.
β) η έλλειψη 100hz, αν και διάβασα από πολλούς ότι αυτό δεν είναι εύκολα αντιληπτό.
Κατά τα άλλα έχει τα 4 χρόνια εγγύηση, έχει πολύ καλές κριτικές στον τύπο, και συνολικά μου φαίνεται σχετικά καλή αγορά στα 1700. Μεχρι αύριο ή μεθαύριο θα παρθεί η απόφαση για να προλάβουμε και την προσφορά της εγγύησης.
Αν κάποιος έχει να πει κάποιο άλλο αρνητικό που δεν έχουμε σκεφτεί ας το πει τώρα πριν να είναι αργά!

Κατά τα άλλα έχει τα 4 χρόνια εγγύηση, έχει πολύ καλές κριτικές στον τύπο, και συνολικά μου φαίνεται σχετικά καλή αγορά στα 1700.

H 46W4000 στα 1700 αποτελει κορυφαια αγορα γι'αυτα που προσφερει.-bye-

Μαλιστα ειναι τοσο καλη που ειναι σαν να κλεβουμε την Sony που την πουλαει στην τιμη αυτη. Και 200-300 ευρω ακομη να ειχα παλι θα τα αξιζε με το παραπανω.