Συμβουλές για αγορά προβολέα

Re: Απάντηση: Συμβουλές για αγορά προβολέα

Εντάξει, σας ευχαριστώ πολύ για όλες τις πληροφορίες. Από βδομάδα θα παραγγείλω το πανί.
Για ότι χρειαστώ θα επανέλθω.

Αφου μου ανοιξαν τα ματια καποιοι απο το Forum θα προδωσω τις τηλεορασεις και θα παρω Projector.

Οποτε αρχιζουν οι ερωτησεις μου. Ερωτησεις που δεν βρηκα πουθενα οποτε... Συγχωρεστε την αμαθεια μου...

Απ'οτι καταλαβα οι Benq ειναι απο τις καλυτερες επιλογες και εκει κλεινω η αληθεια ειναι.. Μπαινοντας στο Skroutz βλεπω τον τροπο προβολης που το καλυτερο ειναι το DLP και αλλα δυο στοιχεια αντιθεση και φωτεινοτητα.

Τι διαφορα εχει λοιπον ο MS506 που ειναι και ο φθηνοτερος με 313ε απο τον W1100 που ξηνομαι να παρω και εχει 800+?

Αν κρινω απο τα στοιχεια που βλεπω και καταλαβαινω, ο φθηνος εχει καλυτερη αντιθεση και καλυτερη φωτεινοτητα...

Που βρισκεται η διαφορα των 500ε αναμεσα τους περαν της ποιοτητας κατασκευης που φανταζομαι ειναι το πρωτο?

Επισης υπαρχουν 104 μοντελα Benq μονο στο Skroutz... Τι εχουν οι W1070, W1070+ και W1100 που τους κανουν τοσο συναρπαστικους σε σχεση με ολα τα υπολοιπα μοντελα και ολοι ασχολουνται με αυτους του 3?

Εχω κι'αλλες ερωτησεις, αλλα λιγο λιγο για να βγαζω ακρη.. Ειναι ολα καινουργια για'μενα :)

Ευχαριστω προκαταβολικα...

Παρήγγειλα από τον Άγγλο κατευθείαν από το site. 92'' και 0.8 gain.
157 ευρώ με μεταφορικά και την ισοτιμία μέσω paypal.

Απάντηση: Re: Συμβουλές για αγορά προβολέα

Αφου μου ανοιξαν τα ματια καποιοι απο το Forum θα προδωσω τις τηλεορασεις και θα παρω Projector.

Οποτε αρχιζουν οι ερωτησεις μου. Ερωτησεις που δεν βρηκα πουθενα οποτε... Συγχωρεστε την αμαθεια μου...

Απ'οτι καταλαβα οι Benq ειναι απο τις καλυτερες επιλογες και εκει κλεινω η αληθεια ειναι.. Μπαινοντας στο Skroutz βλεπω τον τροπο προβολης που το καλυτερο ειναι το DLP και αλλα δυο στοιχεια αντιθεση και φωτεινοτητα.

Τι διαφορα εχει λοιπον ο MS506 που ειναι και ο φθηνοτερος με 313ε απο τον W1100 που ξηνομαι να παρω και εχει 800+?

Αν κρινω απο τα στοιχεια που βλεπω και καταλαβαινω, ο φθηνος εχει καλυτερη αντιθεση και καλυτερη φωτεινοτητα...

Που βρισκεται η διαφορα των 500ε αναμεσα τους περαν της ποιοτητας κατασκευης που φανταζομαι ειναι το πρωτο?

Επισης υπαρχουν 104 μοντελα Benq μονο στο Skroutz... Τι εχουν οι W1070, W1070+ και W1100 που τους κανουν τοσο συναρπαστικους σε σχεση με ολα τα υπολοιπα μοντελα και ολοι ασχολουνται με αυτους του 3?

Εχω κι'αλλες ερωτησεις, αλλα λιγο λιγο για να βγαζω ακρη.. Ειναι ολα καινουργια για'μενα :)

Ευχαριστω προκαταβολικα...

Οι φθηνοι data dlp εχουν dark chip 2 με αποτελεσμα λιγο χειροτερο μαυρο. Επισης η περισσια φωτεινοτητα τους αν δεν τιθασευτει με καποιο τροπο (γκρι οθονη, καποιο nd φιλτρο στο φακο κλπ) κανουν το μαυρο τους ακομα πιο φωτεινο (γκρι)
Υστερα εχουμε τους αλλους benq που αναφερεις που ειναι προσανατολισμενοι για πιο home cinema καταστασεις. Ειναι καλυτερα τιουναρισμενοι στην επεξεργασια εικονας για ταινιες. Η αναλυση τους ειναι 1080p ενω αρκετοι data εχουν μικροτερη αναλυση.
Επισης ο χρωματικος τροχος τους παρουσιαζει λιγοτερο RBE απο αρκετα data μοντελα.
Οι διαφορες δεν ειναι πολυ δραματικες αλλα υπαρχουν.
Γενικα ομως η dlp εικονα συνολικα ειναι οτι καλυτερο σε προβολεις κατω των 1000 ευρω. Οποτε απο αυτο επωφελουνται και οι data.
Θα ελεγα να στραφεις σε εναν entry level dlp που ειναι προσανατολισμενος για πιο home entertainment καταστασεις και οχι σε data προβολεα.
Εξ'αλλου, ειναι κατι που θα σε συντροφευει χρονια.

Και το σημαντικότερο ατού των homecinema dlp είναι ο RGBRGB χρωματικός τους τροχός που βοηθάει στο να επιτευχθεί σωστό χρωματικό τρίγωνο σύμφωνα με τα κινηματογραφικά πρότυπα καθώς επίσης και η σωστή αναπαραγωγή των 24αρων καρέ.

Αν θα μπορουσατε να μου δωσετε και 2-3 μοντελα της επιλογης σας να μελετησω καλα θα ηταν...
Ευχαριστω παντως για τις πληροφοριες...