Υπάρχει ήδη ένα πιάτο (0.90m) στον hotbird, στην συνέχεια πάει σε μίκτη, συνδέεται στην καλωδίωση της τηλεόρασης, μετά σε απομίκτη και καταλήγει στον δορ. δέκτη, στο σαλόνι.
Τις τελευταίες ημέρες με έζωσαν τα φίδια, να προσθέσω άλλους τρείς δορυφόρους, τον Astra στις 19.2 east, τον hellas-sat στις 39 east και τον nilesat στις 7w. Επίσης να δώσω σήμα σε επιπλέον 3 δωμάτια (του ίδιου σπιτιού) πάντα μέσω τις υπάρχουσα καλωδίωσης, πάντα με το κόλπο μίκτης-απομίκτης.
Τα ερωτήματα είναι
Τις τελευταίες ημέρες με έζωσαν τα φίδια, να προσθέσω άλλους τρείς δορυφόρους, τον Astra στις 19.2 east, τον hellas-sat στις 39 east και τον nilesat στις 7w. Επίσης να δώσω σήμα σε επιπλέον 3 δωμάτια (του ίδιου σπιτιού) πάντα μέσω τις υπάρχουσα καλωδίωσης, πάντα με το κόλπο μίκτης-απομίκτης.
Τα ερωτήματα είναι
- Πιάτα
1) Με τι μέγεθος πιάτου θα έχω ικανοποιητική λήψη του Astra, το 1.80 που άκουσα από κάτι επιστήμονες, το θεωρώ απάντηση "εκ του ασφαλούς". Υπάρχει πρόβλημα χώρου (εκτός από την αυξημένη τιμή) λόγω ηλιακού στο "ταρατσάκι" και στήριξης στον τοίχο, όχι κάτω. Ζητώ το μίνιμουμ στην διάσταση αλλά και να μπορώ να βάλω παράκεντρα τον hotbird.
2) Με τι μέγεθος πιάτου θα έχω ικανοποιητική λήψη του nilesat στις 7w; Θεωρώντας ότι το υπάρχων πιάτο με καλύπτει για τον hellas-sat.
3) Τι αναφορές λήψης έχουμε από Ηράκλειο Κρήτης για τους συγκεκριμένους δορυφόρους;
2) Με τι μέγεθος πιάτου θα έχω ικανοποιητική λήψη του nilesat στις 7w; Θεωρώντας ότι το υπάρχων πιάτο με καλύπτει για τον hellas-sat.
3) Τι αναφορές λήψης έχουμε από Ηράκλειο Κρήτης για τους συγκεκριμένους δορυφόρους;
- LNB
1) Quad lnb και diseqC 4/1 ή quatro lnb και multiswitch; Ποιο έχει δυνατότητες επέκτασης σε περισότερους δορυφόρους και δωμάτια και πιό είναι το πιο φθηνό;
- Κόστος
1) Με δεδομένο ότι στο Ηράκλειο με το καλημέρα σου "βουτάνε" το πορτοφόλι (άπαντες οι μαστοράτζες) και με το καληνύχτα χρωστάς τα μαλλιά της κεφαλής σου, θα μπορούσε κάποιος να υπολογίσει/σπεκουλαρει σχετικά με το κόστος;
Καμιά καλή συμβουλή;