Συμβουλές καλωδίωσης (LCD - HTPC - Xbox 360 - Ραδιοενισχυτής)

alestros

Senior Member
21 December 2007
410
Είμαι εν αναμονή αρκετών πράγματων και προσπαθώ να δω πως θα τα έχω όλα συνδεδεμένα μεταξύ τους...

Το pc μου έχει οπτική έξοδο απ'την κάρτα ήχου. Επίσης στο pc σε κάνα χρόνο θα μπει Blu-Ray drive.
Ο ενισχυτής είναι ο Yamaha V461.
To Xbox 360 είναι θα ναι το Hdmi edition.
LCD 32" Hd ready WXGA 1.366 x 768 (Είσοδοι: 2 x scart, 2 x HDMI, S-Video In, 1 x AV-in, 1 x Component-in, 1 x D-sub 15pin)
H vga μου έχει 2 dvi (το ένα προφανώς θα πάει στο μόνιτορ και το 2ο στην LCD)

Αυτό που θέλω είναι:
Η κάρτα ήχουν θα ναι συνδεδεμένη με τον ενισχυτή με οπτική για music playback και για κατεβασμένες ταινίες.
Να βλέπω 720p ταινίες (που θα κατεβάζω από torrents) στην LCD
Blu Ray playback (απ'το Pc στην LCD)
και το Χbox σινδεδεμένο με LCD και ραδιοενισχυτή.

Το μόνο που ξέρω είναι ότι το pc με τον ενισχυτή θα συνδέεται με οπτική.
1)Την κάρτα γραφικών με την LCD με τι να τα συνδέσω? Με dvi to hdmi?

2)
To xBox πως συνδέεται με τον ενισχυτή? (Για να έχω ήχο για τα παιχνίδια αλλά και για DVD playback)
3)Το xBox με την LCD να τα συνδέσω με το Component ή με hdmi? (Έχω ακούσει ότι στα 720p το component είναι πολύ ανώτερο του hdmi...)

Το hdmi είναι καλύτερο μόνο στα 1080? Εγώ 1080 δεν θα χρησιμοποιήσω πότε αφού η τηλεόραση είναι 720p

Σόρρυ για την ασχετοσύνη μου και για το μεγάλο Post :BDGBGDB55:

1) κάρτα γραφικών με lcd: καλώδιο dvi-->hdmi
2) xbox - ενισχυτής: πάρε ένα φτηνό καλώδιο οπτικής για τον ήχο.
3) xbox - lcd: συνέδεσέ τα με ότι έχει το πακέτο. θέλω να πω μην αγοράσεις extra καλώδια. Οι ίντσες σου δεν είναι πολλές συνεπώς βάλε οτι έχεις. μια χαρά θα παίζουν.
dvd playback από το 360 δεν χρησιμοποιώ ποτέ συνεπώς δεν ξέρω πως αποδίδει. Φαντάζομαι σχετικά καλά.

Βασικά το Hdmi δίνει μόνο 1080 σήμα? Θέλω να πω μήπως για 720p υλικό και 720p απεικόνιση (tv) μήπως είναι καλύτερα τα component?
Επειδή όπως είπα και πριν στο xBox λένε ότι για MH Full Hd tv's απόδιδει καλύτερη εικόνα με το component...

Μήπως το hdmi στέλνει 1080 και κάνει κάποιου είδους downscale αν η tv δεν είναι 1080p και χάνει πληροφορία κ ευκρίνια? (ξαναλέω ότι είμαι άσχετος και μπορεί να λέω πατάτα).

Δλδ τι ισχύει στην περίπτωση που έχεις 1) 1080p σήμα απ´την πηγή αλλά οθόνη 720
2)720p σήμα και 720p απεικόνιση (με ποιό καλώδιο αποδίδεται καλύτερα)
3)1080i σήμα σε 720p απεικόνιση

Σε ποιές απ'αυτές τις περιπτώσεις θα έχεις καλύτερη απόδοση και με ποιό καλώδιο σε κάθε περίπτωση?

Το hdmi δίνει σήμα "μέχρι" 1080p. Το τι σήμα θα στέλνει το xbox στην tv το ρυθμίζεις μέσα απ' το μενού του xbox.
Αν του δώσεις 1080p, είτε έχεις σύνδεση component είτε hdmi, θα στο κάνει downscale η tv σου γιατί δεν μπορεί να δείξει 1080p. Δεν έχω πειραματιστεί να δω αν το κάνει 1080i ή 720p αλλά δεν έχει νόημα.
Εσύ θα του δώσεις 720p μέσα απ' το μενού και είσαι ok. Έτσι εξασφαλίζεις το μέγιστο που μπορεί να δώσουν οι συσκευές σου.

Τώρα όσον αφορά το ποια είναι καλύτερη σύνδεση σε 720p, δεν ξέρω γιατί έχω το παλιό xbox. Με component πάντως σκίζει.

Αν το νέο πακέτο έχει και τα 2 καλώδια μέσα, διαπιστώνεις μόνος σου τις διαφορές κάνοντας την αλλαγή. Αν έχει μόνο το hdmi, προσωπική μου γνώμη είναι να μην δώσεις λεφτά για το άλλο, γιατί η ερώτησή σου δεν έχει και πολύ νόημα αφού πρόκειται να το χρησιμοποιήσεις σε 32άρα όπου ισχύει το ρηττό "ψάχνεις ψύλλους στα άχυρα τώρα".

Για το 1 καλύτερα βάλε πρώτα αντάπτορα dvi σε hdmi (στο 2ο dvi out της κ.γραφικών) και μετά καλώδιο hdmi σε hdmi...