συμβουλή αγοράς σε άσχετο...

Re: Απάντηση: συμβουλή αγοράς σε άσχετο...

:violent-smiley-030:
Eki_65 said:
Εάν πάρει LCD, τι θα κάνει με το απίστευτα μέτριο τηλεοπτικό σήμα που δίνουν ? Εκτιμώ πως η λύση της Πλάσμα είναι μάλλον καλύτερη

Eki το τηλεοπτικό σήμα είναι ένας παράγοντας που βαραίνει ιδαίτερα όταν θες να βλέπεις αυτή την σαβούρα που μας πασάρουν τα Ελληνικά κανάλια :violent-smiley-030: :violent-smiley-030:
Διαφορετικά δεν είναι και να σκάμε.
Προσωπική άποψη πάντα-bye- -bye-

Αλέξης said:
Φίλε Σωκράτη,

η διαφόρα των 700 EUR που αναφέρεις είναι σχεδόν 40%:grinning-smiley-043
κάτω από την τιμή που εσύ αγόρασες, κατά συνέπεια και αρκετά υπολογίσιμη.
Δεν λέω βέβαια να περιμένει κάποιος δυόμιση χρόνια για να αγοράσει,
αλλά ειλικρινά πιστεύω και εγώ ότι μια αναμονή μέχρι Δεκεμβρίο - Ιανουάριο
πραγματικά αξίζει.

-bye- -bye- -bye-

"Ζήσε σαν Βασιλιάς και πέθανε σαν σκύλος"

:ernaehrung004:

ΣΩΚΡΑΤΗΣ Τ. said:
"Ζήσε σαν Βασιλιάς και πέθανε σαν σκύλος"

:ernaehrung004:

Φιλε Σωκράτη,

πέρσι τον Οκτώβριο είχα κλείσει (με προκαταβολή) την "πριγκίπισσα" της PHILIPS 42PF9830 στην τιμή των 5600 EURO (πολύ καλή για τα τότε δεδομένα της αγοράς). Για καλή μου τύχη το μοντέλο βγήκε φόλα :violent-smiley-030: και καταργήθηκε. Σήμερα, τηλεοράσεις με ανάλογα χαρακτηριστικά έχουν σχεδόν 4000 EUR και σίγουρα πολύ λιγότερα προβλήματα από την 42PF9830.

Δεν έχω μετανοιώσει στιγμή που δεν αγόρασα τότε μία άλλη.
Αρκέστηκα για ένα χρόνο στην Άριστη CRT που έχω (PHILPS 29" 9412) και μέσα στους προσεχείς μήνες θα κάνω μία αγορά σε ένα αρκετά πιο ώριμο περιβάλλον.

:offtopic: :offtopic: Ps. Η Πανάθα μας έχει πολύ μεγαλύτερους παιχταράδες (ειδικά του παρελθόντος:grinning-smiley-043 :grandpa: ) για avatar.

Αλέξη,μάλλον δεν έμπαινες τότε στο forum για να θεωρείς "καλή τιμή" τα 5.600 .
Το συγκεκριμένο μοντέλο με αυτή την τιμή,απευθυνόταν σε ανθρώπους που πίστευαν ότι για "να κάνει τόσα λεφτά θα αξίζει".
Την ίδια περίοδο,οι μέτριες 42'' plasma,είχαν γύρω στα 1.800 και με εικόνα-για τα δικά μου γούστα- πολύ καλύτερη από αυτή της -ας γελάσω- πριγκίπισσας.

Σήμερα τηλεοράσεις με ανάλογα χαρακτηριστικά έχουν γύρω στα 2.500 (42'' LCD ΑΜΟΙ).

"Ps. Η Πανάθα μας έχει πολύ μεγαλύτερους παιχταράδες (ειδικά του παρελθόντος ) για avatar."
Σαν κι αυτόν στο δικό σου έεεε;;;

:flipout:
:aktion033:

ΣΩΚΡΑΤΗΣ Τ. said:
Αλέξη,μάλλον δεν έμπαινες τότε στο forum για να θεωρείς "καλή τιμή" τα 5.600 .
Το συγκεκριμένο μοντέλο με αυτή την τιμή,απευθυνόταν σε ανθρώπους που πίστευαν ότι για "να κάνει τόσα λεφτά θα αξίζει".
Την ίδια περίοδο,οι μέτριες 42'' plasma,είχαν γύρω στα 1.800 και με εικόνα-για τα δικά μου γούστα- πολύ καλύτερη από αυτή της -ας γελάσω- πριγκίπισσας.

Σήμερα τηλεοράσεις με ανάλογα χαρακτηριστικά έχουν γύρω στα 2.500 (42'' LCD ΑΜΟΙ).

"Ps. Η Πανάθα μας έχει πολύ μεγαλύτερους παιχταράδες (ειδικά του παρελθόντος ) για avatar."
Σαν κι αυτόν στο δικό σου έεεε;;;

:flipout:
:aktion033:

Καλημέρα Σωκράτη,

το fοrum το παρακολουθώ και το διαβάζω τουλάχιστον 2 χρόνια (απλά στο avforum είχα άλλο username) και την περίοδο που βγήκε η 42PF9830 όλοι στο forum (και στα ευρωπαικά forum) γράφανε για κορυφαίες επιδόσεις και εικόνα που δεν παίζει σε καμία άλλη. Απλά έσκασε το πρόβλημα με το πάνελ και έγινε χαμός.
Όσον αφορά την τοτε τιμή της ήταν ανάλογη μιας hi-end συσκευής. Δεν το το κατάλαβα δηλαδή γιατί πρέπει στους hi-end ενισχυτές ή ηχεία να ισχύει αυτό και στις τηλεοράσεις να έχουμε άλλα μέτρα και σταθμά, μόνο και μόνο επειδή το τελευταίο καιρό ασχολείται με την "πιπίλα" HD Ready, Full HD, True HD κλπ πολύς κόσμος.
Κόσμος που μέχρι χθές δεν τον ένοιαζε εάν είχε στον σαλόνι του μία μέτρια CRT και τώρα ξαφνικά θέλουν κορυφαίες συσκευές LCD σε χαμηλές τιμές.

Ένα πράγμα θα ήθελα να σε ρωτήσω, πες μου μία LCD με ανάλογα χαρακτηριστικά σήμερα που να έχει λίγότερα χρήματα (αναλογιζόμενος πάντα και την πτώση περίπου 30% μέσα σε ένα χρόνο).

Ps. Ελπίζω σε καλύτερες μέρες για τη Πανάθα-bye- -bye-

ΣΩΚΡΑΤΗΣ Τ. said:
Τι εννοείς "ανάλογα χαρακτηριστικά";
Μήπως τις λαμπίτσες στο πίσω μέρος της οθόνης;
Μήπως τα cold reset's?

-AMOI.

OK OK
Τα δικά σου εσύ :Banane0:

Όσο για την ΑΜΟΙ :flipout: :flipout:
το άλλο με τον Τοτο το ξέρεις :flipout: :flipout: :flipout:

Καλή σου νύχτα
-bye- -bye- -bye- -bye-

Απάντηση: Re: συμβουλή αγοράς σε άσχετο...

Αλέξης said:
OK OK
Τα δικά σου εσύ :Banane0:

Όσο για την ΑΜΟΙ :flipout:
το άλλο με τον Τοτο το ξέρεις :flipout:

Καλή σου νύχτα
-bye- -bye- -bye- -bye-
Γιατί έτσι με την ΑΜΟΙ ?
Δεν σου κάνει επειδή δεν λέγεται Sony/Philips/LG/Panasonic/Sharp κτλ κτλ κτλ ???
Σε εμάς όμως κάνει κ αν δεν έχεις δει την εικόνα της από κοντά καλό θα είναι να μην μας θεωρείς :flipout: που την επιλέξαμε γιατί δεν είναι ότι καλύτερο.
Δες την πρώτα κ μετά μπορούμε να συζητήσουμε τι δεν σου άρεσε, αν βρεις βέβαια κάτι...... -bye-

Απάντηση: Re: συμβουλή αγοράς σε άσχετο...

Αλέξης said:
Καλημέρα Σωκράτη,

το fοrum το παρακολουθώ και το διαβάζω τουλάχιστον 2 χρόνια (απλά στο avforum είχα άλλο username) και την περίοδο που βγήκε η 42PF9830 όλοι στο forum (και στα ευρωπαικά forum) γράφανε για κορυφαίες επιδόσεις και εικόνα που δεν παίζει σε καμία άλλη. Απλά έσκασε το πρόβλημα με το πάνελ και έγινε χαμός.
Όσον αφορά την τοτε τιμή της ήταν ανάλογη μιας hi-end συσκευής. Δεν το το κατάλαβα δηλαδή γιατί πρέπει στους hi-end ενισχυτές ή ηχεία να ισχύει αυτό και στις τηλεοράσεις να έχουμε άλλα μέτρα και σταθμά, μόνο και μόνο επειδή το τελευταίο καιρό ασχολείται με την "πιπίλα" HD Ready, Full HD, True HD κλπ πολύς κόσμος.
Κόσμος που μέχρι χθές δεν τον ένοιαζε εάν είχε στον σαλόνι του μία μέτρια CRT και τώρα ξαφνικά θέλουν κορυφαίες συσκευές LCD σε χαμηλές τιμές.

Ένα πράγμα θα ήθελα να σε ρωτήσω, πες μου μία LCD με ανάλογα χαρακτηριστικά σήμερα που να έχει λίγότερα χρήματα (αναλογιζόμενος πάντα και την πτώση περίπου 30% μέσα σε ένα χρόνο).

Ps. Ελπίζω σε καλύτερες μέρες για τη Πανάθα-bye- -bye-

Εφόσον παρακολουθείς το φόρουμ τότε θα πρέπει να έχεις διαβάσει την παρουσίαση της ΑΜΟΙ που έχω κάνει.
Τι ακριβώς από τα χαρακτηριστικά της δεν σου άρεσε ? Το ότι φορά πάνελ της 3ης μεγαλύτερης εταιρείας στον κόσμο, AUO, που αν δεν την ξέρεις αυτό είναι εύκολο να την μάθεις, με ανάλυση πραγματική 1920*1080progressive? Ή μήπως το ότι έχει την δυνατότητα να κλειδώνει σε όλα τα σήματα που την τροφοδοτείς χωρίς κανένα πρόβλημα, ενώ από υπολογιστή κάνει 1:1 mapping, που σημαίνει ότι δεν κόβει αριστερά,δεξιά,πάνω,κάτω πληροφορία από το παράθυρο των windows/macosx ? Μήπως το ότι έχει πάνω της card readers & usb θύρα που συνδέεις εξωτερικές συσκευές κ παίζει αρχεία divx,avi,mpeg,jpg,bmp κτλ με δικό της πρόγραμμα ? Μπορώ να σκεφτώ 100 πράγματα ακόμα που έχει κ που θα ήθελαν να είχαν οι τηλ όταν αυτή βγήκε στην αγορά που ήταν 1 χρόνο περίπου πριν...! Εντάξει δεν έχει φωτάκια γύρω-γύρω αλλά δεν νομίζω αυτό να ενοχλεί κ ιδιαίτερα που δεν το έχει...
Τέλος πάντων, έχει πολλά αυτή η τηλ το μόνο που δεν έχει είναι η φίρμα μπροστά που να λέει κ να δείχνει κ να δικαιολογεί 5000 ευρώ κ όχι 2200 που είχε τότε, ενώ τώρα είναι στα 1900 στις 37" κ στα 2100-2200 στις 42".
Μπορεί να ήμουν λίγο οξύς αλλά καλό είναι να μην 'θάβουμε' κάτι που μάλλον δεν έχουμε δει από κοντά για να έχουμε μια ολοκληρωμένη άποψη.
Αν πάλι ήμουν επιθετικός ζητώ προκαταβολικά συγνώμη, δεν ήθελα να είμαι, απλά καλό είναι να ακούμε όλες τις πλευρές ενός θέματος πρωτού βγάλουμε μια άποψη... -bye-

Last edited:
καλιστα μπορουμε να αγορασουμε μια ΑΜΟΙ και να κολησουμε ταμπελακι πχ, ΣΟΝΥ πανω και να το παιζουμε και μαρκα .....

ρε παιδια μην κολατε σε τετοια !!!!! ... τι μαρκα τι ΑΜΟΙ ....

ολα οι σχιστοματηδες τα φτιαχνουν.....

Re: Απάντηση: Re: συμβουλή αγοράς σε άσχετο...

Μιχάλης Κορ. said:
Εφόσον παρακολουθείς το φόρουμ τότε θα πρέπει να έχεις διαβάσει την παρουσίαση της ΑΜΟΙ που έχω κάνει.
Τι ακριβώς από τα χαρακτηριστικά της δεν σου άρεσε ? Το ότι φορά πάνελ της 3ης μεγαλύτερης εταιρείας στον κόσμο, AUO, που αν δεν την ξέρεις αυτό είναι εύκολο να την μάθεις, με ανάλυση πραγματική 1920*1080progressive? Ή μήπως το ότι έχει την δυνατότητα να κλειδώνει σε όλα τα σήματα που την τροφοδοτείς χωρίς κανένα πρόβλημα, ενώ από υπολογιστή κάνει 1:1 mapping, που σημαίνει ότι δεν κόβει αριστερά,δεξιά,πάνω,κάτω πληροφορία από το παράθυρο των windows/macosx ? Μήπως το ότι έχει πάνω της card readers & usb θύρα που συνδέεις εξωτερικές συσκευές κ παίζει αρχεία divx,avi,mpeg,jpg,bmp κτλ με δικό της πρόγραμμα ? Μπορώ να σκεφτώ 100 πράγματα ακόμα που έχει κ που θα ήθελαν να είχαν οι τηλ όταν αυτή βγήκε στην αγορά που ήταν 1 χρόνο περίπου πριν...! Εντάξει δεν έχει φωτάκια γύρω-γύρω αλλά δεν νομίζω αυτό να ενοχλεί κ ιδιαίτερα που δεν το έχει...
Τέλος πάντων, έχει πολλά αυτή η τηλ το μόνο που δεν έχει είναι η φίρμα μπροστά που να λέει κ να δείχνει κ να δικαιολογεί 5000 ευρώ κ όχι 2200 που είχε τότε, ενώ τώρα είναι στα 1900 στις 37" κ στα 2100-2200 στις 42".
Μπορεί να ήμουν λίγο οξύς αλλά καλό είναι να μην 'θάβουμε' κάτι που μάλλον δεν έχουμε δει από κοντά για να έχουμε μια ολοκληρωμένη άποψη.
Αν πάλι ήμουν επιθετικός ζητώ προκαταβολικά συγνώμη, δεν ήθελα να είμαι, απλά καλό είναι να ακούμε όλες τις πλευρές ενός θέματος πρωτού βγάλουμε μια άποψη... -bye-

Μιχάλη καλημέρα,

Καταρχήν δεν ήθελα να θίξω - προσβάλω κανέναν για την οποιαδήποτε επιλογή του. Απλά ο Βαγγέλης σε ότι και εάν του έγραφα σχετικά με την Philips. μου έγραφε μόνο πράγματα αρνητικά και λίγο μηδενιστικά, κάτι που δεν μπορείς να το κάνεις για μια φίρμα που βρίσκεται στο χώρο πάνω από 40 χρόνια :grinning-smiley-043

Όσον αφορά την AMOI, εχω διαβάσει πολύ καλα το thread σου με την παρουσίαση και πραγματικά έμεινα εντυπωσιασμένος.
Το μόνο που με προβληματίζει σχετικά με την εν λόγω εταιρεία είναι ο πολύ μικρός χρόνος παρουσίας της στην αγορά (ούτε 2 χρόνια και διόρθωσέ με εάν κάνω λάθος), πράγμα που έμενα προσωπικά μου δημιουργεί αρκετές ανασφάλειες.

Σίγουρα μετά από λίγα χρόνια θα μιλάμε με άλλα μέτρα και σταθμά.

Εγω προσωπικά είμαι τύπος που όσον αφορά τις συσκευές ήχου και εικόνας που αγοράζω, θέλω η σχέση μου με την εταιρεία να είναι όσο το δυνατόν περιορισμένη.
Δεν το βλέπω π.χ. σαν ένα αυτοκίνητο που είναι δεδομένο ότι κάποια στιγμή θα χαλάσει και θα το πας για service.

Σου εύχομαι τις καλύτερες θεάσεις με την ΑΜΟΙ και ελπίζω να σε γνωρίσω από κοντά στην έκθεση. -bye- -bye-

P.s.Φοβάμαι ότι το θέμα το κάναμε λίγο :offtopic: και θα μας μαλώσει ο Νάσος.:slapface:
Sorry προκαταβολικά Νάσο:ernaehrung004: -bye-

Last edited:
:offtopic: συνέχεια αλλά εν συντομία κ το κλείνω εδώ για να μην χαλάσουμε τελείως το θέμα του φίλου μας. :slapface:

Σύμφωνα πάντα με ότι γράφουν στο site τους, η ΑΜΟΙ ιδρύθηκε με άλλη επωνυμία το 1981, κ με την τωρινή επωνυμία το 2003. http://www.amoi.com/company/corporate.asp
Από εκεί κ πέρα, η βασική της απασχόληση ήταν η κατασκευή πάνελς για άλλους κατασκευαστές, oem προϊόντα δλδ.
Τέλος αν ήταν να ξέρω από πριν ότι το το προϊόν που αγόρασα έχει ημερομηνία λήξης κ θα χαλάσει "σύντομα" τότε δεν θα το αγόραζα.
Απλά λοιπόν θεωρώ ότι οι κινέζοι που έχουν κατακλύσει τον κόσμο με τα προϊόντα τους πια, θέλοντας κ μη βέβαια, κατασκευάζουν τίμια προϊόντα με ισάξια ποιότητα, μην πω κ ανώτερη κ θεωρηθώ 'βλάσφημος'.-bye-
Εν κατακλείδι, μην ξεχνάμε ότι προϊόντα που κατασκευάζονται εκτός Μαλαισίας, Κίνας, Ταϊβαν, Κορέας κτλ είναι πια μετρημένα στα δάχτυλα, πιθανότατα του ενός χεριού, οπότε η επωνυμία παίζει τον ρόλο της στην τελική επιλογή μας.

Τέλος του :offtopic: . -bye-

Όπως γνωρίζετε μετέχω στο power-buy για την ΑΜΟΙ 42...

Επείδή γίνεται ανακατασκευή του χώρου θα ήθελα την βοήθειά σας σχετικά με τις συνδέσεις και τα καλώδια που πρέπει να περαστούν προκειμένου όταν με το καλό έρθει η τηλεόραση να είμαι έτοιμος (Θεού και μαστόρων θέλοντος...).

Αυτή την στιγμή οι διαθέσιμες πηγές μου είναι τα κλασικά επίγεια κανάλια, το Χ-ΒΟΧ του γιού μου (όχι το καινούργιο μοντέλο) και το κλασικό DVD που από ότι βλέπω διαθέτει έξόδους SCART, S-VIDEO, & 3βύσματα RCA με χρώμα κόκκινο, πράσινο, μαύρο που τα αναφέρει ως component video...
Φαντάζομαι ότι στο άμεσο μέλλον θα προμηθευτώ και κάποιο DVD νέας γενιάς που θα έχει δυνατότητα για full definition σήμα και που αν έχω καταλάβει καλά θα διαθέτει και άλλο τρόπο καλωδίου-σύνδεσης...και φυσικά η εγκατάσταση του αντίστοιχου καλωδίου θα πρέπει να γίνει από τώρα...
Τι είδους καλώδια θα χρειαστεί να περάσω στο κανάλι τοίχου που ετοιμάζω (η τηλεόραση θα κρεμαστεί στον τοίχο) και με ποιά σύνδεση θα πετύχω σήμερα την καλύτερη απόδοση από το υπάρχον DVD και το Χ-ΒΟΧ ???

ΘΕΟΘΑΝ said:
Όπως γνωρίζετε μετέχω στο power-buy για την ΑΜΟΙ 42...

Επείδή γίνεται ανακατασκευή του χώρου θα ήθελα την βοήθειά σας σχετικά με τις συνδέσεις και τα καλώδια που πρέπει να περαστούν προκειμένου όταν με το καλό έρθει η τηλεόραση να είμαι έτοιμος (Θεού και μαστόρων θέλοντος...).

Αυτή την στιγμή οι διαθέσιμες πηγές μου είναι τα κλασικά επίγεια κανάλια, το Χ-ΒΟΧ του γιού μου (όχι το καινούργιο μοντέλο) και το κλασικό DVD που από ότι βλέπω διαθέτει έξόδους SCART, S-VIDEO, & 3βύσματα RCA με χρώμα κόκκινο, πράσινο, μαύρο που τα αναφέρει ως component video...
Φαντάζομαι ότι στο άμεσο μέλλον θα προμηθευτώ και κάποιο DVD νέας γενιάς που θα έχει δυνατότητα για full definition σήμα και που αν έχω καταλάβει καλά θα διαθέτει και άλλο τρόπο καλωδίου-σύνδεσης...και φυσικά η εγκατάσταση του αντίστοιχου καλωδίου θα πρέπει να γίνει από τώρα...
Τι είδους καλώδια θα χρειαστεί να περάσω στο κανάλι τοίχου που ετοιμάζω (η τηλεόραση θα κρεμαστεί στον τοίχο) και με ποιά σύνδεση θα πετύχω σήμερα την καλύτερη απόδοση από το υπάρχον DVD και το Χ-ΒΟΧ ???
Καταρχήν τα θερμά μου συγχαρητήρια για την επιλογή σου, βασικά για το θάρρος να προβείς στην αγορά της για τους γνωστούς λόγους ότι δεν είναι γνωστό όνομα στην αγορά κτλ. :award:
Από εκεί κ πέρα θα πρέπει να περάσεις 1 καλώδιο scart για το xbox ή για κάποιον δορυφορικό δέκτη, 1 σετ component για το υπάρχον dvd σου ή έστω να υπάρχει 1 τέτοιο σετ για αργότερα κ τέλος 1 hdmi καλώδιο για να μην πω 2. Αυτά θα έλεγα τουλάχιστον, αν κ προσωπικά θα έβαζα 2 scart, 2 component + 2 hdmi.
Καλύτερη σύνδεση στο υπάρχον dvd σου είναι η component κ μάλλον το ίδιο ισχύει κ για το xbox, αυτό πρέπει να το δεις βέβαια.

Μιχάλης Κορ. said:
Καταρχήν τα θερμά μου συγχαρητήρια για την επιλογή σου, βασικά για το θάρρος να προβείς στην αγορά της για τους γνωστούς λόγους ότι δεν είναι γνωστό όνομα στην αγορά κτλ. :award:
Από εκεί κ πέρα θα πρέπει να περάσεις ...............

ευχαριστώ για τα συγχαρητήρια...καλό το θάρος, αλλά ο χρόνος θα δείξει αν έκανα καλά...Δεν σου κρύβω ότι έχω μια ανασφάλεια για την επιλογή μου....Τέσπα, θα δείξει...

Κατάλαβα για τα καλώδια αλλά έχω μια απορία...Το Χ-ΒΟΧ δεν φαίνεται να διαθέτει componet έξοδο...
Το βύσμα στην μεριά του μηχάνηματος είναι ή τέλος πάντων μοιάζει σαν ψηφιακό HDMI, αλλά στο τερμάτισμά του στην άλλη μεριά έχει φιξαρισμένα 3 RCA όχι με τα χρώματα του componet (μαύρο-πράσινο-κόκκινο) αλλά το κλασσικό άσπρο-κίτρινο-κόκκινο στο οποίο αυτή την στιγμή συνδέω αντάπτορα scart ή το συνδέω απ' ευθείας στην τηλεόραση στις μπροστινές εισόδους που προορίζονται για κάμερα ...Δεν ξέρω αν διαθέτει componet έξοδο και από που...(θυμίζω ότι δεν είναι το καινούργιο Χ-ΒΟΧ 360 αλλά το παλιότερο...)

ΘΕΟΘΑΝ said:
ευχαριστώ για τα συγχαρητήρια...καλό το θάρος, αλλά ο χρόνος θα δείξει αν έκανα καλά...Δεν σου κρύβω ότι έχω μια ανασφάλεια για την επιλογή μου....Τέσπα, θα δείξει...

Κατάλαβα για τα καλώδια αλλά έχω μια απορία...Το Χ-ΒΟΧ δεν φαίνεται να διαθέτει componet έξοδο...
Το βύσμα στην μεριά του μηχάνηματος είναι ή τέλος πάντων μοιάζει σαν ψηφιακό HDMI, αλλά στο τερμάτισμά του στην άλλη μεριά έχει φιξαρισμένα 3 RCA όχι με τα χρώματα του componet (μαύρο-πράσινο-κόκκινο) αλλά το κλασσικό άσπρο-κίτρινο-κόκκινο στο οποίο αυτή την στιγμή συνδέω αντάπτορα scart ή το συνδέω απ' ευθείας στην τηλεόραση στις μπροστινές εισόδους που προορίζονται για κάμερα ...Δεν ξέρω αν διαθέτει componet έξοδο και από που...(θυμίζω ότι δεν είναι το καινούργιο Χ-ΒΟΧ 360 αλλά το παλιότερο...)
Το xbox σου μπορεί να βγάλει σήμα component φτάνει να αγοράσεις το αντίστοιχο καλώδιο. Εννοείται ότι αν το κάνεις θα έχεις σαφώς καλύτερη εικόνα, ειδικά τώρα που θα παίζει με μια lcd τηλ όπου όσες ατέλειες έχει ένα σήμα θα το δείχνει. Κοίτα εδώ : http://www.xbox.com/en-US/hardware/h/hdavpack/

packagingxboxhdavpack.jpg

Το xbox σου μπορεί να βγάλει σήμα component φτάνει να αγοράσεις το αντίστοιχο καλώδιο. Εννοείται ότι αν το κάνεις θα έχεις σαφώς καλύτερη εικόνα, ειδικά τώρα που θα παίζει με μια lcd τηλ όπου όσες ατέλειες έχει ένα σήμα θα το δείχνει. Κοίτα εδώ : http://www.xbox.com/en-US/hardware/h/hdavpack/

packagingxboxhdavpack.jpg

Χμμμ....τώρα πια που η τηλεόραση ήρθε και εγκαταστάθηκε, δημιουργείται μια ακόμα απορία...

Ο.Κ. το dvd συνδέθηκε μέσω component και παίζει μια χαρά...
Ο.Κ. το xbox μέσω του καλωδίου που αναφέρεις πιο πάνω μπορεί να δώσει component σήμα, άρα μπορεί να συνδεθεί με την τηλεόραση με αυτόν τον τρόπο ...

Αλλά....Την στιγμή όμως που η τηλεόραση έχει μόνο μια component είσοδο πως θα τα συνδέσω και τα δύο ???
Λύσεις του στύλ κάθε φορά να βγάζω και να βάζω βύσματα ανάλογα το τι θα χρησιμοποιώ απαγορεύονται δια ροπάλου...

Θαναση, απο τη στιγμη που η τηλεοραση σου εχει μονο μια component εισοδο, κατα τη γνωμη μου η καλυτερη συνδεσμολογια που μπορεις να κανεις ειναι να συνδεσεις το XBOX με την component και το DVD Player να το συνδεσεις μεσω RGB SCART στην τηλεοραση σου. Προσοχη ομως να το συνδεσεις στην υποδοχη Scart που ειναι RGB. Δεν ξερω αν ολες οι συνδεσεις Scart της ΑΜΟΙ ειναι RGB, αλλα μια τουλαχιστον πρεπει να ειναι. Ο Μιχαλης θα ξερει να σου πει καλυτερα που την εχει.
-bye-