Συμβουλή απο τους πρωταθλητές...Please!!!!!

xp2mac

New member
Κυρίες και Κύριοι Χαιρετώ
Παρακολουθώντας τισ συζητήσεις σας γύρω απο το ευγενές αθλημα της βιντεοπροβολής ακολούθησα και εγώ τις συμβουλές των ασσων του αθλήματος και έστησα ενα ΗTPC με ολα τα καλούδια Hardware και software και όλες τις ρυθμήσεις πάνω σε μια 26" LCD. Τώρα ολα φαίνεται ότι δουλέυουν ρολόι (νομίζω) και πάω ολοταχώς για το μεγάλο πήδημα προς την βιντεοπροβολή.
Σκέφτομαι να πάρω τον Infocus N82 λόγω τιμής αλλά και την ευνοική σύγκριση του κ.Καστρουνη με άλλους της ιδίας κατηγορίας προβολείς. Εχω όμως ενα δίλημμα.Το δωμάτιο που θα τον στήσω έχει μήκος 3,68μ.και πλάτος 2.54μ.
Ο πωλητής ο οποίος ξέρει πολύ καλά τη πραμάτεια του μου λέει οτι μόνο 77" πανί μπορεί να δείξη ο συγκεκριμένος προβολέας με δεδομένη αυτες τις διαστάσεις,διοτι δεν είναι Short Throw.Ελα που όμως εγώ θέλω αν μη τι άλλο τις 90".Μήπως ρε παιδιά δεδομένης της απόστασης να στραφώ σε κανά Πιονεράκι, και να τελειώνω η να με διαφωτήσετε με τις γνώσεις σας για να βρώ μια άκρη.
Ευχαριστώντας σας εκ των προτέρων για τις χρήσιμες συμβουλές σας διατελώ
xp2mac.

Νομίζω έχει δίκιο ο πωλητής σου. Ο IN82 είναι καραlong throw προβολέας. Στην δοκιμή στο TEST Room θυμάμαι ότι από τα 4 μέτρα μετά βίας άνοιξε πλάτος περίπου 2.2-2.3 μέτρα που σημαίνει 90-100" χονδρικά με τέρμα ζουμ.
Αν το δωμάτιο σου έχει 3.68 μήκος όπως λες, τότε ο φακός θα είναι στο 3.3-3.4μ (βάλε και το βάθος του προβολέα).
Μάλλον σε βλέπω για άλλο προβολέα.

By the way καλωσήρθες στο AVCLUB -bye-

Καλως ηρθες φιλε και περαστικα...(για το "περστικα", αστευομαι)

Ο πωλητης καλα σου τα ειπε περι τις 77".

Γιατι δεν κοιτας καποιον αλλον προβολεα.

Κατι ακομη,
Μηπως βλεπεις "rainbow" (και αν εσυ οχι μηπως καποιοι αλλοι που θα παρακολουθητε μαζι) ?

Βρίσκομαι σε παρόμοια κατάσταση και ακόμα χειρότερη όσον αφορά το throw distance. Αν θέλεις 90'' μάλλον θα πρέπει να ξεχάσεις τους DLP και να πας ή στους φθηνότερους LCD ή στους ακριβότερους Sony και JVC.

Ρε παιδιά ποιόν Jvc ton DILA? ΑΝ ΌΝΤΩΣ με πάρει στις 90" θα πάω να τον δω.
Η έστω ακόμα τον epson,Panasonic, φτάνει να εχει 1920χ1080,1080/24,και HDMI 1.3.Οσο αφορα τον φίλο που με ρώτησε για rainbow effect εγώ δεν είδα τίποτα. Και το είχα καλά ψαγμένο το θέμα.
Ευχαριστώ πολυ για την γρήγορη ανταπόκριση.

Τι να το κανεις το HDMI 1.3?? Αφου δεν υπαρχει υλικο γραμμενο σε Deep Color ωστε να χρειαζεται και δεν προκειται να ενσωματωθει ποτε σε Bluray /HD-dvd αφου ειναι εκτος προτυπων!

Μήπως είμαστε λίγο υπερβολικοί? Για σκεφθείτε ότι ο άνθρωπος έχει απόσταση 3,5 μέτρα και ουσιαστικά θα βλέπει απ τα 3 μέτρα maximum . Τι να τις κάνει τις 100 ίντσες και τις 90 ? Στα 3 μέτρα μια οθόνη το πολύ 80 ίντσες είναι ότι πρέπει.

Δες εδώ http://www.projectorcentral.com/InFocus_Home-Play_Big_IN82-projection-calculator-pro.htm
στην απόσταση που θέλεις να τον τοποθετήσεις πόσες ίντσες βγάζει και με την λογική ότι η απόσταση θέασης πρέπει να είναι ακριβός το διπλάσιο του μήκους της οθόνης νομίζω πως καλύπτεσαι απόλυτα με τον ΙΝ82

Απάντηση: Re: Απάντηση: Συμβουλή απο τους πρωταθλητές...Please!!!!!

Ο οποίος όμως έχει τροχό 4χ μόλις...
Αυτό είναι άλλο θέμα και δεν έχει ο φίλος παρά να τον δει να παίζει και να διαπιστώσει μόνος του αν βλέπει η όχι rainbow . Εν μέρει ΝΑΙ αν είναι έτσι είναι πρόβλημα αφού μπορεί να μην έχει ο ίδιος πρόβλημα αλλά μπορεί να έχουν οι άλλοι που θα βλέπουν μαζί του . Πάντως μου κάνει εντύπωση πώς μια εταιρία σαν την INFOCUS να κάνει τέτοιο λάθος τι στιγμή που σε παλαιότερα μοντέλα της είχε πιο γρήγορους τροχούς

Όντως, αυτή η λεπτομερεια νομίζω απαξίωσε? αρκετα αυτον τον προβολέα που σε όλα τα άλλα χαρακτηριστικά του θεωρείται άριστος...

Ρε παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας. Οντως δεν είχαμε δει rainbow effect ούτε εγώ , ούτε ο αδελφός μου. Θα πάω σήμερα να δω και τον DILA διότι
θέλω τις 90".Διάβασα το άρθρο του Carlton Bale και σύμφωνα με το σχεδιαγράμμα του φοβόμουν ότι οι 77" δεν θά με ικανοποιούσαν. Βλέποντας τον Infocus να δείχνει σε 200" πανί στα 3-4 μέτρα τρελλάθηκα. Ξεχωρίζω μεν τις διαφορετικές συνθήκες θέασης που υπάρχουν ανάμεσα στο σπίτι και το σόου- ρούμ αλλά πάλι οι 90" δεν είναι δα και τόση μεγάλη διαφορά απο τις 77' στα 3μ.

Απάντηση: Re: Συμβουλή απο τους πρωταθλητές...Please!!!!!

Ρε παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας. Οντως δεν είχαμε δει rainbow effect ούτε εγώ , ούτε ο αδελφός μου. Θα πάω σήμερα να δω και τον DILA διότι
θέλω τις 90".Διάβασα το άρθρο του Carlton Bale και σύμφωνα με το σχεδιαγράμμα του φοβόμουν ότι οι 77" δεν θά με ικανοποιούσαν. Βλέποντας τον Infocus να δείχνει σε 200" πανί στα 3-4 μέτρα τρελλάθηκα. Ξεχωρίζω μεν τις διαφορετικές συνθήκες θέασης που υπάρχουν ανάμεσα στο σπίτι και το σόου- ρούμ αλλά πάλι οι 90" δεν είναι δα και τόση μεγάλη διαφορά απο τις 77' στα 3μ.

Εαν δεν δεις τα μηχανήματα δίπλα δίπλα είναι δύσκολο να κρίνεις όταν μάλιστα θα τα δεις και σε διαφορετικό περιβάλλον.
Την δυναμική περιοχή του JVC δεν μπορεί να την φτάσει μια και θα πρέπει ο ιδιοκτήτης του IN82 να επιλέξει την ιδανική για αυτόν θέση της ίριδας. Όμως η εικονα του (ΙΝ82) λόγω του ότι είναι μονοτσιπος, με καλύτερο gamma και σωστότερης χρωματικής απόδοσής η εικόνα του στο πανί είναι ποιο "τραγανιστή".
Όμως κατα γενική ομολογία αυτό το native contrast του hd1 είναι κάτι που δεν το βρίσκεις εύκολα από την μία και είναι κάτι που το αναζητούμε όλοι μας.

Τελικά πήγα σήμερα και είδα τον DILA. Δεν είδα και δα τόση μεγάλη διαφορά απο τον Infocus. Ισως λιγάκι πιο ευκρινέστερος ο πρώτος, λόγω απουσίας φωτός,και στο οτι το δωμάτιο ήταν κατάμαυρο (ως και το ταβάνι ήταν ντυμένο με βελούδινη κουρτίνα!!!. Ομως η τιμή του με απόθησε τελείως. Εδώ στην Κύπρο τον έχουν για 6300 ευρά. Ο Infocus Ν82 απο την άλλη εχει 3550.Ο Epson o EMP1000 έχει 2650 και ο Rubys 6500. Μεγάλη η διαφορά νομίζεται?
Τελικά υπάρχει μεγάλη ανομοιομορφία στις τιμές των ηλεκτρονικών μεταξύ Ελλάδος και Κύπρου. Μάλλον θα παραμείνω με τον Ν82 κι'ας είναι οι 77" ο μόνος περιορισμός που θα κάνω. Κύριοι σας ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις σας.
xp2mac.-bye-