Συμβουλή για αγορά ασύρματων ακουστικών (Headphones)

Samoladopoulos Asteris

Established Member
1 January 2008
258
Θεσ/νίκη
Τον τελευταίο καιρό λόγω καλοκαιριού , δεν είναι δυνατόν τα πιστά μου diamond να παίζουν στις ίδιες εντάσεις που έπαιζαν (λόγω διαμερίσματος)
Προσανατολίζομαι στην αγορά ασύρματων ακουστικών , είτε ανοικτού είτε κλειστού τύπου , κυρίως λόγω των ευκολιών που παρέχουν
Τα χρήματα τα οποία και διατίθεμαι να διαθέσω είναι μέχρι 100 ευρώ , και βρήκα τις παρακάτω λύσεις:

AKG K910 - 95 euro
http://www.akg.com/personal/cproducts/powerslave,id,973,pcategory,2,nodeid,11,_language,EN.html

Sennheiser RS-120 - 94 euro
http://www.sennheiser.com/sennheiser/icm_eng.nsf/root/09920

Η χρήση για την οποία προορίζονται είναι αναπαραγωγή μουσικής (κυρίως mp3 καλής ποιότητας) και κάνα παιχνίδι στο PS3

Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς από προσωπική - και μη - εμπειρία κάτι για τα παραπάνω μοντέλα , καθώς και για το αν ισχύει πως τα ασύρματα ακουστικά ταλανίζονται από φαινόμενα "βουητού" εξαιτίας της ασύρματης τεχνολογίας σε αντίθεση με τα ενσύρματα , καθώς και για το πόσο έντονο είναι το φαινόμενο
Για τα SH βρίσκω review στο ιντερνετ που τα χαρακτηρίζουν ως καλά για τα χρήματα που ζητάνε αλλά για τα AKG δεν βρήκα καμμιά αναφορά
Κλίνω προς τα AKG λόγω του καλού ονόματος που έχουν στο φόρουμ μας αλλά και καθώς μου φαίνονται πιο ποιοτικά σαν κατασκευή από τις εικόνες που έχω βρει online , αλλά δεν αποκλείω και τα SH , καθώς μπορώ να τα πάρω και με γενναία έκπτωση από δικό μου άνθρωπο

Τα μεν AKG "ημιανοικτού" τύπου, τα δε Sennheiser ανοικτού.
Δύσκολη απόφαση.

Θα σου πρότεινα τα Sennheiser, μόνο και μόνο μια και μπορείς να τα πάρεις με γενναία έκπτωση.
Δε νομίζω να ακούσεις τρομερή διαφορά σε ασύρματα ακουστικά, ούτως ή άλλως...

Θα πάω μάλλον σήμερα να τα ακούσω σε φίλο (τα RS120) και θα κρίνω ανάλογα
Αν διακρίνω το οποιοδήποτε βούισμα , πάω για ενσύρματα , και μάλλον προς τα HD 595
Έχουμε καμμιά εμπειρία πάνω στα 595?

ειχα τα Ηδ580 (ειναι το προηγουμενο μοντελο) για πολυ καιρο, και ειχα ακουσει και τα ΗΔ595 αρκετες φορες.Ολο λεω να τα παρω αλλα τα σκαω αλλου:) Ειναι απο τα πιο ξεκουραστα ακουστικα, και μπορεις να τα φορας για πολλες ωρες. Δεν εχουν την τρελλη λεπτομερια της ΑΚΓ ομως. Aμα γουσταρεις πολυ μπασο καλητερα σε κατι κλειστο. Γενικα ειναι πολυ ισορροπημένα με φυσικο ηχο ακουστικα ΙΜΗΟ.

Εγω έχω τα Sennheiser RS-110 που τα εχω πάρει αν θυμάμαι καλά 75 ευρώ και ειμαι...σουπερ ευχαριστημένος

Κανενα απολύτως προβλημα βοής και σε τυχόν περιπτωση παρεμβολής έχουν πολλές δυνατότητες εναλλακτικών συχνοτ'ητων. Οσο για αυτονομία τα δικά μου παίρνουν κανονικές αλκαλικές μπαταρίες ΑΑΑ και με μέση χρήση 1 ώρα την ημέρα τις αλλάζω περίπου κάθε ενάμισο μήνα

Ευχαριστώ φίλε μου :2thumb22sup:
Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα πάω να τα ακούσω και απο κοντά , και τα 595 και τα rs120 και αποφασίζω ιδίοις όμμασι (μάλλον άκκουσι)

Εχω τα Sennheiser RS-120 και ειμαι αρκετα ευχαριστημενος, βεβαια δεν παυει να υπαρχει καποιο βουητο το οποιο ομως φτιαχνει με μικροσυντονισμο tuner που βρισκεται επανω στα ακουστικα. Η διαρκεια τους ειναι κοντα στις 2,5 - 3 ωρες και παιρνει 2 μπαταριες ΑΑΑ τις οποιες επαναφορτιζει απο τη βαση. Το καλο ειναι οτι η βαση συμπληρωνει την φορτιση και δεν τις φορτιζει συνεχεια με αποτελεσμα να μην εχω αλλαξει μπαταριες εδω και 1 χρονο περιπου που τα χρησημοποιω (μπαταριες εχω βαλει εξ αρχης αλλες και δεν εχω αφησει της μανας του).

Τελικά κατέληξα στα 595 καθώς διέκρινα ένα ανεπαίσθητο βουητό στα ασύρματα, οπότε και θα τα έχω εντός της ερχομένης

Ευχαριστώ όλους τους φίλους για τη πολύτιμη βοήθειά τους :smile:

παιδιά ψάχνω για ηλικιωμένο άτομο που δεν ακούει καλά, ακουστικά ασύρματα για την tv.

1) Τι διαφέρουν τα ημιανοικτού από τα κλειστού τύπου;

2) Μεταξύ AKG K910, SONY 800, κλπ <100 ευρώ ποιό να προτιμήσω;

3) Υπάρχει κάποιο που να επαναφορτίζει μπαταρίες όταν γεμίσουν πλήρως (αλλά όχι με χρονόμετρο - θέλω να του βάλω μεγαλύτερες και να σταματάει η φόρτιση οταν γεμίσουν)

4) μπορώ να στείλω εύκολα όλους τους ήχους μόνο στο αριστερό ακουστικό;

προσωπικά αν και είμαι ακουστικάκιας εδώ και κάπου 35 χρόνια δεν θα πήγαινα ποτέ (και δεν πήγα) σε ασύρματο.
Έχοντας τέσσερα από τα κορυφαία AKG, δεν θα μου ήταν καθόλου δύσκολο να πάρω και ένα ασύρματο.
Αλλά...
η ιδέα και μόνο ότι ένας ασύρματος επί πλέον στο σπίτι στις πολύωρες ακροάσεις ήταν απαγορευτική.
Επίσης η υποδεέστερη ποιότητα και ενδεχομένως μικρό ποσοστό θορύβου (φυσήματος).

Αν θα έπαιρνα θα έπαιρνα μόνο ακουστικό με infrared λόγω ακτινοβολίας,
Εχω ένα τέτοιο, sony που το χρησιμοποιούμε στο σπίτι (εγώ σπάνια) γιά την τιβί. Παίζει απλά, ως λύση ανάγκης.

μα για ανάγκη πρόκειται...

Ο ηλικιωμένος θέλει να κινείται στο χώρο (δεν πρόκειται να τον καλύπτει το infrared σε απόσταση) και να ακούει και την τβ.