Συμβουλη για αγορα Δεκτη

mikecar

New member
16 December 2010
3
Γεια σε ολους.

Ψαχνω για ενα δεκτη DVB-T, ο οποιος να εχει το καλυτερο δυνατο PVR functionality.

Τιμη : μεχρι 100-150 ευρω.

Συγκεκριμενα θελω :

*. Timeshift :
Παυση, γρηγορο seek back & forw, ευκολο πηδημα +- χ λεπτα

*. Instant Record
Να γινεται με ενα-δυο πληκτρα, και να μπορω να καθορισω χρονο γραψιματος

*. Timer Record
Τα προφανή...

*. Playback
Ευκολο seek (οπως στο timeshift).
Να θυμαται που ειχε σταματησει, και να ξεκιναει απο εκει.

*. Storage management
. Να σβηνει ευκολα τα αρχεια
. Να βλεπει NTFS

Δεν με ενδιαφερει καθολου να παιζει άλλα αρχεία απο τα δικα του, ουτε εξωτερικους υποτιτλους, διοτι χρησιμοποιω PC για ολα αυτα.
ΠΡΕΠΕΙ ομως τα αρχεια του να διαβαζονται απο καποιο media player (vlc, media player classic, κατι...)

*. Ιδανικα, αλλα οχι απαραιτητα, να γραφει κατ ευθειαν σε Network Share

*. Ιδανικα, αλλα οχι απαραιτητα, να ειναι ευκολα διαθεσιμος στην Ελληνικη Αγορα.

Η εμπειρια μου εως τωρα με δεκτες ειναι :
*. Πλαισιο Turbo-x HD 1000 : Αθλιος
*. F&U DTR2205 : Μετριος. Καλο σημα και εικονα, μετριοτατη λειτουργικοτητα.

Ο δεκτης θα χρησιμοποιειται κυριως απο τη γυναικα μου (εγω χρησιμοποιω DreamBox και ειμαι ΟΚ, αλλα
ειναι πολυ πολυπλοκος για συζυγο...). Αρα, οσο πιο απλος τοσο πιο καλος.

Δεδομενου οτι δεν ειναι ευκολο να καταλαβεις την λειτουργικοτητα απο το κουτι, και εχω ηδη αγορασει δυο δεκτες (!)
που δεν μου κανουν, ειπα να ρωτησω...

Προτάσεις ?

Λοιπον, ειναι περιεργο. Σε αλλα threads, που μιλανε για δεκτες, οι απαντησεις πεφτουν "βροχη", ολοι εχουν αποψη. Εδω, γιατι κανεις ??? Μηπως εκανα την ερωτηση λαθος ?

Το ιδανικό θα ήταν να έχουμε ένα πλέγμα με χαρακτηριστικά από όλους όσους κυκλοφορούν, για να συγκρίνουμε, επειδή όλοι ζητάνε "το καλύτερο" αλλά κάθε ένας έχει διαφορετική άποψη για το τι είναι αυτό.

Μη νομίζεις, κι εγώ έχω πελαγώσει...

Ίσως να μην υπάρχουν και πολλοί δέκτες που να κάνουν όσα ζητάς και να μην έχει πέσει το μάτι κάποιου κατόχου στο post σου...

Οι υπόλοιποι είναι δύσκολο να έχουμ άποψη για όλα τα μηχανάκια που κυκλοφορούν, έτσι δεν είναι?
Κάνε λίγο υπομονή και αν υπάρχει κάτι που θα σε καλύπτει θα σου γράψουν...

Απάντηση: Re: Συμβουλη για αγορα Δεκτη

Λοιπον, ειναι περιεργο. Σε αλλα threads, που μιλανε για δεκτες, οι απαντησεις πεφτουν "βροχη", ολοι εχουν αποψη. Εδω, γιατι κανεις ??? Μηπως εκανα την ερωτηση λαθος ?
"Ζητάς" πολλά χαρακτηριστικά από την δυνατότητα εγγραφής.
Κανένας δέκτης δεν μπορεί να έχει ακριβώς τις δυνατότητες όπως τις θέλεις.
Σκέψου, κάποιος έχει τον χ-ψ δέκτη αλλά δεν κάνει ένα από αυτά που θέλεις. Πως να στον προτείνει?
Χρειάζεται μεγάλη "ανάλυση" το θέμα σου.

Εγώ τώρα... σου προτείνω να πας να δεις σε κάποιο κατάστημα σε χρήση, τον Edision Argus Mini T HD που είναι επίγειος
ή τον Edision Argus Mini 2in1 IP που είναι και δορυφορικός. Και μετά αποφασίζεις αν σου κάνει.

Διαβάζει και γράφει NTFS χωρίς κανένα πρόβλημα.
Σε αναπαραγωγή "πηδάει" ανά 10s/20s/30s/1min/2min/3min, αλλά και 20 περίπου λεπτά.
Γράφει SD+HD.
Από την ίδια συχνότητα μπορείς να γράφεις ένα κανάλι και να βλέπεις ένα άλλο.

*. Instant Record
Να γινεται με ενα-δυο πληκτρα, και να μπορω να καθορισω χρονο γραψιματος
Το κάνει τέλεια.

Timeshift δεν έχω δουλέψει ποτέ. Το ίδιο και προγραμματισμένη εγγραφή.

Να θυμαται που ειχε σταματησει, και να ξεκιναει απο εκει.
Δεν το κάνει.

*. Storage management
. Να σβηνει ευκολα τα αρχεια
. Να βλεπει NTFS
ΝΑΙ
ΝΑΙ

Δεν με ενδιαφερει καθολου να παιζει άλλα αρχεία απο τα δικα του, ουτε εξωτερικους υποτιτλους
Δεν παίζει
Δεν παίζει

ΠΡΕΠΕΙ ομως τα αρχεια του να διαβαζονται απο καποιο media player (vlc, media player classic, κατι...)
Θέλει ένα γρήγορο πέρασμα μέσα από δικό του free πρόγραμμα και μετά όλα ΟΚ.
Σε κάποιες ενώσεις όμως κάνει κάποιο "σπασιματάκι" στην εικόνα και στον ήχο. Δεν ενοχλεί στην αναπαραγωγή.

*. Ιδανικα, αλλα οχι απαραιτητα, να γραφει κατ ευθειαν σε Network Share
*. Ιδανικα, αλλα οχι απαραιτητα, να ειναι ευκολα διαθεσιμος στην Ελληνικη Αγορα.
ΌΧΙ
ΝΑΙ

Φιλικά... Σάκης!

Last edited:
Ευχαριστω για την απαντηση. προς το παρον, αποφασισα να προσπαθησω να "στησω" pvr functionality για τα επιγεια σε ενα dreamBox dm800 που εχω. απο οτι εχω δει στα forums, αλλα και απο καποιες πρωτες δοκιμες, προκειται να ειναι λιγο "εφιαλτης" το στησιμο του tuner, αλλα κατα τα αλλα, το dm800 ειναι τοσο λειτουργικο σε εγγραφες κλπ, που λεω οτι αξιζει τον κοπο.