Συμβουλή για αγόρα νέας TV στις 50''

elektronaut

New member
11 November 2013
13
Θα αγοραστεί νέα τηλεόραση στο σαλόνι ( μέχρι πρότινος υπήρχε CRT για πρακτικους λόγους και άρα καμία προσωπική επάφη με flat screen tv, άλλωστε στο PC τη βγάζω για τα πάντα )

Να πω ότι υπάρχει χώρος 2.8 - 4 μέτρα ( και στις διαγώνιο γύρω στα 3μ ). Θεωρώ ότι δεν θα πρέπει να πέσω κάτω από τις 50 ίντσες. ( τόσο καιρό που το ψάχνω το έχω σαν το στάνταρτ μου )

Το άλλο στάνταρντ μου είναι το Full HD.

Η τηλεόραση αν κρίνω από την τωρινή της χρήση θα χρησιμοποιειταί σαν τηλεοπτικός δέκτης λίγες ώρες την ημέρα από το άλλο άτομο του σπιτιού και όταν είναι διαθέσιμη ή τα βρίσκουμε στο είδος θα χρησιμοποιείται για ταίνιες και σειρές από εξωτερική πηγή ( USB, σκληρό - θα προτιμούσα να μη χρειαστω εξωτερικό media player και να μου παίζει mkv ή έστω avi με srt ). Θα ήθελα όμως να είναι όντως απολαυστική η θέαση ταινιών και σειρών μιας και στις 50'' θα πάω για αυτό και όχι για το πρόγραμα της ελληνικής TV.

Το 3D δεν με ενδιαφέρει ( αν προκύψει με να υπάρχει στην τελική επιλογή καλώς να υπάρχει, αρκει να μην αποτελεί μειονέκτημα σε κάποιον άλλο τομέα )

Προφανώς με ενδιαφέρει η οικονομικότερη δυνατή επιλογή, αλλά θα ήθελα συμβουλές για το τι κερδίζω και τι χάνω ανεβαίνοντας κλίμακα.

Προφανώς έχω κάνει τα ψαξιμάτα μου (μόνο σε LG, Samsung, Panasonic) και έχω μπει και σε αuτά τα διλλήματα plasma ή lcd-led.

Τέλος, δεν υπάρχει διάθεση για συχνή ανανέωση της TV, ψάχνοντας για το καλύτερο στα επομένα χρόνια. Θα είναι αγορά με σκοπό να βγάλει πολλά χρόνια.

Αν θέλεις να δώσεις λίγα σχετικά χρήματα θα σου πρότεινα την Sony 50W656 , μόνο έχω κάποιες αμφιβολίες αν θα σε καλύψει 100% σαν media player. Μπορείς όμως να διαβάσεις και το νήμα εδώ...

http://www.avclub.gr/forum/showthre...x-W68x-series-Reviews-Εντυπώσεις-Σχόλια/page8

Αν μπορείς να πας σε παραπάνω χρήματα κοιτάς την Samsung 50F6400 , αυτή σε καλύπτει στα πάντα (3D , media player , smart tv κτλ).

Tέλος αν θέλεις να πας στην φτηνότερη δυνατή λύση δες και αυτήν...

http://www.skroutz.gr/s/3006184/Samsung-PS51F5000.html

Κατασκευαστικά είναι λίγο φτηνιάρικη και 3D , smart κτλ απουσιάζουν αλλά σε σκοτεινό χώρο έχει αρκετά καλή εικόνα. Αντιθέτως για φωτεινό χώρο δεν συστήνεται λόγω ανακλάσεων.

Αν χρειάζεσαι όσο το δυνατόν μεγαλύτερες γωνίες θέασης θα πρότεινα να πας σε plasma, αρκεί να μην έχεις πολύ φωτεινό χώρο, όπως αναφέρει και ο Γιάννης πιο πάνω.

Για ταινίες η LG 50LA620 είναι μια καλή επιλογή στα λεφτά της, λόγω μέτριου μάυρου οι purists δεν την βάζουν στις προτεινόμενες, αλλά τα χρώματα της είναι πολύ καλά και αν βλέπεις με λίγο φως θα σε ικανοποιήσει πολύ, έχει τεράστιες γωνίες θέασης, είναι εύχρηστη και ο media player παίζει τα πάντα. Τέλος η LG είναι η μόνη που δίνει 3 έτη επέκταση της εργοστασιακής εγγύησης.

Προφανώς με ενδιαφέρει η οικονομικότερη δυνατή επιλογή, αλλά θα ήθελα συμβουλές για το τι κερδίζω και τι χάνω ανεβαίνοντας κλίμακα.

Ποιό είναι το άνω και κάτω όριο στα χρήματα που σκοπεύεις να διαθέσεις;

Ποιό είναι το άνω και κάτω όριο στα χρήματα που σκοπεύεις να διαθέσεις;

σωστή ερώτηση.
το κατώτατο μου είναι αυτό http://www.skroutz.gr/s/3145977/LG-50PN6500.html με δεδομένο ότι θα προτιμούσα LG (μου κάνει σαν εταιρία γενικώς) , είναι 50αρα, δε με χαλάει κάπου.. απλώς μετά μπηκά στη λογική να σκεφτώ plasma ή lcd/led και αν έχω λόγο να με προβληματίζει κάτι τέτοιο. αυτό αναπόφευκτα με οδήγησε να σκέφτομαι τα κ τιμές που πάνε στο 800άρι όπως αύτη που πρότεινε ο φίλος πιο πάνω (LG 50LA620).

Στα οικονομικά όρια που κινείσαι και με γνώμονα αυτό:

Θα ήθελα όμως να είναι όντως απολαυστική η θέαση ταινιών και σειρών μιας και στις 50'' θα πάω για αυτό και όχι για το πρόγραμα της ελληνικής TV.

θα έλεγα πως η ενδεδειγμένη επιλογή είναι η Samsung 51F5000 που σου πρότεινε ο Yperion (μην πας όμως σε μαγαζί που να την έχει πάνω από 650 ευρώ). Μπορείς να διαβάσεις κάποιες εντυπώσεις και μετρήσεις από την συγκεκριμένη τηλεόραση, εδώ...

σωστή ερώτηση.
το κατώτατο μου είναι αυτό http://www.skroutz.gr/s/3145977/LG-50PN6500.html με δεδομένο ότι θα προτιμούσα LG (μου κάνει σαν εταιρία γενικώς) , είναι 50αρα, δε με χαλάει κάπου.. απλώς μετά μπηκά στη λογική να σκεφτώ plasma ή lcd/led και αν έχω λόγο να με προβληματίζει κάτι τέτοιο. αυτό αναπόφευκτα με οδήγησε να σκέφτομαι τα κ τιμές που πάνε στο 800άρι όπως αύτη που πρότεινε ο φίλος πιο πάνω (LG 50LA620).

Αν πρόκειται να βλέπεις σε σκοτεινό χώρο η F5000 έχει μεγάλη διαφορά σε μαύρο και αντίθεση και από την PN6500 και από την LA620 (πάνελ IPS).

Αντιθέτως η W656 έχει πάνελ τύπου VA και είναι καλύτερη και από τις δύο LG αλλά χειρότερη από την F5000. Έχει όμως το πλεονέκτημα σε σχέση με την F5000 ότι είναι καλύτερη για ημερήσια θέαση (αποτελεσματικό φίλτρο για ανακλάσεις και πληθώρα φωτεινότητας).

Εγώ όταν άρχισα να ψάχνω είχα καταλήξει να λεω θα πάω για αυτή τη Samsung (διαβάζοντας κάπου για τον καλο media player των Samsung γενικώς), μετά είπα γιατί να μη δώσω το λιγότερο δυνατό σε χρήματα και μετά άρχίσα να αναρωτιέμαι πόσο ρόλο παίζουν οι διαφορές πλασμα/λεντ και άρα αν θα πρέπει να ανέβω λεφτά απλώς για να μην πάρω πλασμα.

Με αυτα τα μοντέλα που αναφέρθηκαν και αν βγάλουμε τον παράγοντα φως ( άλλωστε και μέρα να είναι αν θέλω να δω ταινία θα κλείσω πατζούρια - κουρτίνες ) με βάση όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά τους, ποιο είναι το value for money ;

Το γνωρίζω αυτό. ήταν άλλωστε και ένα από τα μικρότερης σημασίας κριτήρια που με αποθάρρυναν. Από Δευτέρα όμως θα πέσουν μερικά τηλεφωνα.

Μπορείς να διαβάσεις κάποιες εντυπώσεις και μετρήσεις από την συγκεκριμένη τηλεόραση, εδώ...

θα υποβάλλω και μια ερώτηση που θέλω στο σχετικό thread για τα movie formats.

εχώ λίγο πελαγώσει, διότι στα περισσότερα μαγαζιά και η Samsung () και η Sony () έχουν αρκετή αναμονή ( και επίσης τα "μικρα μαγαζιά" στα οποία πρέπει κανείς να απευθυνθεί για τη Samsung δεν έχουν άτοκες - λογικό )

Οπότε έχω καταλήξει να είμαι ανάμεσα σε LG 50PN6500 αν θέλω κάτι άμεσα ή τη Sony αλλά στο περίμενε.

Κάνοντας ξανά ψάξιμο θα ρωτήσω ποια η γνώμη σας για αυτή:

Samsung UE50F6100 κυρίως ή έστω αυτή Samsung UE50F5570

πάντα λαμβάνοντας υπ'οψιν τα δεδομένα μας, σε σύγκριση με ότι έχει αναφερθεί και σαν value for money φυσικά

Η πρώτη στα 100 Hz, η δεύτερη στα 50 Hz. Σαν value for money η PN6500 τις κερδίζει εύκολα...

εχώ λίγο πελαγώσει, διότι στα περισσότερα μαγαζιά και η Samsung (PS51F5000) και η Sony (KDL-50W656) έχουν αρκετή αναμονή

ξέχασα να αναφέρω τα μοντέλα στο ποστ πριν.

και την UE50F6100 την έβαλα στην κουβέντα διότι είδα τώρα στο πλαίσιο αυτή την τιμή.

Είναι αρκετό καιρό σε αυτήν την τιμή. Το θέμα είναι αν υπάρχει διαθεσιμότητα.

Re: Απάντηση: Συμβουλή για αγόρα νέας TV στις 50''

δική σου γνώμη από ότι έχει συζητηθεί πιο πάνω ποια είναι ;

προφανώς και καταλαβαίνω ότι η πλάσμα της LG είναι πολύ καλό value for money ( άλλωστε εκεί σκόπευα αρχικά ) απλώς ψάξιμο στο ψάξιμο άρχισα να σκέφτομαι αν αξίζει να ανέβω σε λεφτά ( προφανώς το 3D και το smart ΤV δε με ενδιαφέρει, αλλά αν η τελική επιλογή για διάφορους λόγους καταλήξει να το περιέχει δε θα με χάλαγε

το θέμα του φωτεινού χώρου δε με απασχολεί ούτε γωνίες θέασης υπάρχουν (το να βλέπω ΤV από το μπαλκόνι δεν είναι σημαντικό :P). Το plasma ή led το σκέφτομαι με βάση τα διάφορα σχόλια στη χρήση (στρώσιμο π.χ.) ή την αξιοπιστία ή το outdated και την απόσυρση των plasma σιγά σιγά από το παιχνίδι.

δεν γνωρίζω αν γίνομαι άστοχος (ή κουραστικός ) βάζοντας κάτι τέτοιο στην κουβέντα, αλλά δεν έχω καθόλου άποψη ούτε εμπειρία με flat tv's, οπότε και για αυτό ρωτάω.

Λίγο προσοχή θέλει, ειδικά στην αρχή. 250 ευρώ είναι σημαντική διαφορά πάντως. Αν μπορείς να περιμένεις την F5000 μέχρι τα Χριστούγεννα, είναι επίσης μια καλή επιλογή.

Οι plasma θέλουν λίγο προσοχή αλλά στο θέμα αξιοπιστία, μια βόλτα στο forum θα σου δείξει ότι και οι Led έχουν τα θεματάκια τους.. Είναι να μή σου τύχει!! Η κατάργηση των πλάσμα δεν είναι πια σιγά σιγά, είναι τελειωμένη ιστορία. Στην αρχή δήλωσες ότι δε σε ενδιαφέρει να αλλάζεις συχνά tv άρα το να περιμένεις 1-2 εβδομάδες δεν είναι το τέλος του κόσμου, χριστούγεννα έρχονται και τα ράφια θα γεμίσουν.