Συμβουλή για αγορά TFT TV

koozoop

New member
28 January 2008
46
Καλησπέρα. Είμαι ένα βήμα από την αγορά τηλεόρασης και θα ήθελα μερικές συμβουλές από πιο ειδικούς. Βασικά ψάχνομαι για κάτι σε 32" και κόστος το πολύ μέχρι 600 ευρώ. Δεν ξοδεύω πολλές ώρες μπροστά στην τηλεόραση. Κυρίως αθλητικά και ταινίες. Έπεσε το μάτι μου πάνω σε μια "προσφορά" που έχει το Πλαίσιο (http://www.plaisio.gr/product.aspx?c...1CED156B5E05AB).

Λέει τίποτα ή να κοιτάξω αλλού;

Thanx για οποιαδήποτε απάντηση...

Χμ, καλή επιλογή φαίνεται... Ευχαριστώ. Να ρωτήσω και κάτι άλλο τώρα που πήρα φόρα; Ένας φιλαράκος μου πρότεινε την εξής: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.162234.

Η συγκεκριμένη έρχεται με αναλογικό δέκτη. Εαν βάλω στο μέλλον κάποιο εξωτερικό ψηφιακό δέκτη, θα έχω διαφορές από το να αγοράσω κάποια tv με ενσωματωμένο;

Μoυ δημιουργήθηκε μία απορία: σαν εταιρία η Samsung θερείται καλύτερη από τhν Toshiba?

Μoυ δημιουργήθηκε μία απορία: σαν εταιρία η Samsung θερείται καλύτερη από τhν Toshiba?

Καλύτερη εταιρία τώρα...δεν υπάρχει σαφής απάντηση. Είναι πολύ γενική η ερώτηση. Για άλλους είναι καλύτερη για άλλους χειρότερη. Η σύγκριση εταιριών γίνεται με βάση δύο ανταγωνιστικά προιόντα, τις προδιαγραφές τους, την τιμή τους, το after sales service και γενικά μια συνολική εικόνα για ένα προιόν. Σημαντικό ρόλο παίζει επίσης και η σειρά των προιόντων πουθ λανσάρει ανά τακτά χρονικά διαστήματα η κάθε εταιρία. Μια σειρά μπορεί για ορισμένο δίάστημα να υπερτερεί σημαντικά του ανταγωνισμού (άρα λέμε π.χ η Samsung είναι καλύτερη εταιρία) και όταν έρθει ο καιρός να λανσαριστούν οι νέες σειρές άπό τις εταιρίες η Toshiba να βγάζει μοντέλο που ¨σκοτώνει¨ τον ανταγωνισμό. Έτσι, με τέτοιες εταιρίες καλύτερα έιναι να συγκρίνεις άμεσα ανταγωνιστικά μοντέλα και να αποφασίζεις την δεδομένη στιγμή ποιός έχει καλύτερο προιόν.

Αυτή είναι η προσωπική μου γνώμη...

Ευχαριστώ για την ανταπόκριση! Η Samsung είναι αρκετά ελκυστική ως επιλογή, αλλά τα χρήματα με περιορίζουν κάπως... Θα ήθελα να δώσω 800+ για tv αλλά επειδή μετακομίζω θα πρέπει να προσέξω τα έξοδα μου.. Για να βοηθήσω αυτούς που με βοηθάνε στην επιλογή μου, θα πω τα εξής: βλέπω λίγο tv καθημερινά (~1 ώρα). Κυρίως παρακολουθώ ταινίες από DVD. Από τεχνολογίες απεικόνισης (HDTV, κτλ..) δεν ξέρω πολλά, αλλά εαν σας βοηθάει βρίσκω την εικόνα που βλέπω από την 26" CRT μου με το DVD πολύ καλή!! Αν είναι να πάω σε TFT και να βλέπω κάτι χειρότερα, τότε προτιμώ να μέινω με την CRT! Επίσης επειδή θα αγοράσω με μετρητά (~200 ευρώ) και τα υπόλοιπα άτοκες, κοιτάζω καταστήματα όπως Πλάισιο, e-shop, κτλ... Θέλω να ευχαριστήσω όσους με βοηθάνε στην επιλογή μου καθώς ο χρόνος μου είναι ελάχιστος για να πηγαίνω από μαγαζί σε μαγαζί και να βλέπω τηλεοράσεις. Ουσιαστικά η αγορά θα γίνει μέ βοήθεια από το forum :smile:.
Ευχαριστώ

Αν ειναι ετσι , μετακομισε πρωτα και μετα αποφασιζεις , δεν υπαρχει λογος να ζορισε απο τωρα και να παρεις κατι που θα το μετανοιωσεις αργοτερα .
Και το κυριωτερο : Δεν θα μπορεις να την αλλαξεις κιολας .

Επίσης επειδή θα αγοράσω με μετρητά (~200 ευρώ) και τα υπόλοιπα άτοκες, κοιτάζω καταστήματα όπως Πλάισιο, e-shop, κτλ... :smile:.
Ευχαριστώ

Αφού θα βάλεις άτοκες, πάρε τη samsung, πόση διαφορά θα κάνει στις δόσεις σου; Αν έβλεπες πεισσσότερη TV απ'ότι ταινίες δε θα στο έλεγα, αλλά είναι κρίμα να μην απολαμβάνεις το καλύτερο δυνατό. Και με δεδομένο ότι θα την κρατήσεις 4 τουλάχιστον χρόνια, θα είσαι "μέσα" στην εικόνα τουλάχιστον για δύο χρόνια με ένα πολύ καλό μοντέλο.

Χμ, θα περιμένω λίγο ακόμα... Θα προσπαθήσω να μαζέψω κανα φράγκο και θα δω. Μια ερώτηση: σε αυτή την κατηγορία τιμής (~500), συζητώντας για ένα βάθος χρόνου ~5 έτη και δίχως να υπάρχει πρόβλημα χώρου, θα σύμφερε κάτι τέτοιο: http://www.atsidas.gr/Product.aspx?ID=104&MenuID=19

Τα 525 που ζήτάνε μου φαίνονται κάμποσα αλλά αν την έβρισκα σε καλύτερη τιμή;

Thanx και πάλι..

Χμ, θα περιμένω λίγο ακόμα... Θα προσπαθήσω να μαζέψω κανα φράγκο και θα δω. Μια ερώτηση: σε αυτή την κατηγορία τιμής (~500), συζητώντας για ένα βάθος χρόνου ~5 έτη και δίχως να υπάρχει πρόβλημα χώρου, θα σύμφερε κάτι τέτοιο: http://www.atsidas.gr/Product.aspx?ID=104&MenuID=19

Τα 525 που ζήτάνε μου φαίνονται κάμποσα αλλά αν την έβρισκα σε καλύτερη τιμή;

Thanx και πάλι..
´
ΜΑ ΤΙ ΛΕΣ!!! ΤΟΟΟΟΣΑ ΓΙΑ CRT!!!!
ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΑΡΕ ΑΥΤΟ ΤΩΡΑ!!!!
http://www.atsidas.gr/atsidas/Product.aspx?ID=644&MenuID=17

YG: ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ CRT ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΠΑΡΕ 21 ''=200 €

ΟΚ. ευχαριστώ. Δηλαδή σε αυτά τα φράγκα που παίζω να προτιμήσω TFT. Θα ψάξω και λίγο στο internet για να δω τι παίζει με τις τεχνολογίες. Βρήκα λίγο χρόνο πάντως και πήγα από γνωστό πολυ-κατάστημα για να χαζέψω καμία tv από κοντά. Βρήκα την Samsung LE32R86B και απέναντί της την Toshiba Regza 32C3005PG. Παρακάλεσα τους πωλητές να μου βάλουν κάποια ταινία με τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις για κάθε tv αλλά αρνήθηκαν. Τέλοσπάντων, η Samsung φαινόταν πιο "τηλεόραση" στο αναλογικό σήμα ενώ η Toshiba κάπως πιο ματ.. Επίσης η Samsung fain;otan na "μπλεδίζει" σε κάποια σημεία (backlight??) ενώ η Τoshiba ήταν πιο μαύρη. Αλλά δεν βοηθούσε και τόσο ο φωτισμός στο κατάστημα για συμπεράσματα. Μήπως ξέρετε εαν υπάρχει κάποιο κατάστημα που να σε αφήνει να δοκιμάσεις την tv που θες;

Last edited:
Δεν ξερω τι ειδες στο καταστημα , αλλα η 32C3005 αποτελει επισημα " υλικο ευρείας εναποθεσης " , κοινως μπαζο σε συγκριση με την R86 .

Φίλε smoothbore θα συμφωνήσω μαζί σου.. Είχε πιο ζωντανή εικόνα η Samsung. Και κάπου διάβασα ότι το backlight ρυθμίζεται οπότε το φέρνω στα μέτρα μου. Θα σε ζαλίσω λίγο ακόμα (μια και μου φαίνεσαι ο πιο έμπειρος σε αυτά τα θέματα): η SONY KDL-32U3000 σου λέει τίποτα;

Φίλε smoothbore θα συμφωνήσω μαζί σου.. Είχε πιο ζωντανή εικόνα η Samsung. Και κάπου διάβασα ότι το backlight ρυθμίζεται οπότε το φέρνω στα μέτρα μου. Θα σε ζαλίσω λίγο ακόμα (μια και μου φαίνεσαι ο πιο έμπειρος σε αυτά τα θέματα): η SONY KDL-32U3000 σου λέει τίποτα;

Εμπειρος δεν ειμαι ...........μεχρι και προσβολη για τους εμπειρους ειναι αυτο που λες .
Απλα μαθαινω γρηγορα .:ears:
Anyway οπου δεις U σε sony .............απλα προσπερνας με συνοπτικες διαδικασιες καθοτι κι αυτες αποτελουν υλικο " εκταφης " πλην ομως εχουν ονομα .
Σαν να λεμε σκαβει η Αρχαιολογικη για αρχαια ........... και το χωμα που πεταει εχει μια αλφα αξια γιατι σκεπαζε ταφους :flipout::flipout:

Φτου! Πήγα σήμερα Praktiker να την τσιμπήσω και είχαν τελειώσει. Ένας πωλήτής μου είπε ότι θα την ξαναφέρουν... αλλά δεν ήταν σίγουρος αν η τιμή παραμείνει η ίδια. Θα περιμένω αλλά αν, λέω αν, δεν την φέρουν στην ίδια τιμή, να κοιτάξω την LG32LC56 με 560 ευρώ ή... συνοπτικές διαδικασίες;

Στα λεφτα που διαθετεις καποια LG ειναι η καλυτερη λυση.Πολυ τιμιες tv και ειναι σιγουρο οτι θα μεινεις ευχαριστημενος.

Φτου! Πήγα σήμερα Praktiker να την τσιμπήσω και είχαν τελειώσει. Ένας πωλήτής μου είπε ότι θα την ξαναφέρουν... αλλά δεν ήταν σίγουρος αν η τιμή παραμείνει η ίδια. Θα περιμένω αλλά αν, λέω αν, δεν την φέρουν στην ίδια τιμή, να κοιτάξω την LG32LC56 με 560 ευρώ ή... συνοπτικές διαδικασίες;

Δεν ξέρω σε ποιό Πρακτικερ πήγες,αλλά μπορείς να τσεκάρεις και τα άλλα υποκαταστήματα να δεις αν έχουν;