Έχω ένα technics sa-eh550 .............
............................................................
Να μπορώ να παίζω μουσική απο spotify, tidal καθώς τα πληρώνω αλλα δεν τα ακούω στο ηχοσύστημα.
Το σκεπτικό μου ειναι να συνδέσω ένα tablet πάνω στο dac (μέσω usb) και το dac σε aux εισόδο στο technics.
Είναι η
πρώτη σου προτεραιότητα, να ακούς μουσική από τις πλατφόρμες που
ήδη πληρώνεις, έστω και από το υπάρχον (πεπαλαιωμένο) ηχοσύστημα σου.
Αυτό μπορείς να το κάνεις
άμεσα συνδέοντας το Tablet/ή κινητό σου από την έξοδο ακουστικών προς την είσοδο AUX του ηχοσυστήματος.
Με ένα καλώδιο mini-jack stereo προς 2 RCA
Ως εξής:
Tablet => mini-jack stereo => 2 x RCA => AUX |
Με ένα καλό,αλλά οικονομικό καλώδιο όπως αυτό:
Inakustik 004100015 Premium Jack σε 2 RCA - 1.5m
....................................
Το στερεοφωνικό σετ που έχεις τώρα αν θυμάμαι καλά έχει και έξοδο αναλογικού σήματος/line out δίπλα από την είσοδο που θέλεις να συνδέσεις το DAC.
Αν σχύει αυτό τότε θα μπορούσες να συνδέσεις αυτή την έξοδο με τον νέο ενισχυτή και να χρησιμοποιείς το παλιό στερεοφωνικό ως πηγή (κασέτα, ράδιο, cd) μέχρι να τα αντικαταστήσεις με ξεχωριστές συσκευές. Θα είναι βεβαια λίγο φρανκενστάιν το σύστημα μέχρι να απαλαχθείς από το παλιό σετ.
Όχι, δεν ισχύει. Έψαξα να βρω το manual και δεν βρήκα έξοδο Line-Out, δυστυχώς. Μόνο είσοδο AUX. Αν κάνω λάθος διορθώστε με.
Επομένως πρέπει να βρει κάτι που αφενός να κουμπώνει πάνω στο υπάρχον σύστημα, το οποίο θα χρησιμοποιεί
προς το παρόν ως ενισχυτή και ηχεία, ώσπου σιγά-σιγά να ν' αγοράσει τα κομμάτια που θ' αποτελέσουν το μελλοντικό του σύστημα.
Αφετέρου πρέπει να είναι έτσι διαλεγμένο, ώστε να ταιριάζει από τώρα με τις μελλοντικές αναβαθμίσεις διευκολύνοντας το στήσιμο του μελλοντικού συστήματος.
Αν το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι να παίζεις μέσω spotify υπάρχουν οικονομικές λύσεις όπως το
wiim
Όχι, δε συμφωνώ. Το wiim που προτείνουν αρκετοί φίλοι εδώ μέσα είναι πολύ καλό γι' αυτό που κάνει, αλλά προϋποθέτει ότι
προϋπάρχει σύστημα με ενισχυτή και ηχεία, για να συνδεθεί.
Κατά τη γνώμη μου χρειάζεται πρώτα ένα σχέδιο με την κατεύθυνση που θα λάβει. Ένα χρηματικό όριο μέσα στο οποίο σκοπεύει να κινηθεί. Και ν' αρχίσει σταδιακά να το πραγματοποιεί.
(Βλ. προτάσεις μου παρακάτω).
.....................................
Θα το δω για το Lineout γιατί θα ήταν καλή προσωρινή λύση. αλλα νομίζω πως δεν έχει θυμάμαι έχει ενα vrc exit δεν ξέρω αν εννοείς αυτό.
Εννοείς VCR exit? Αν υπάρχει τότε ναι, μπορεί να θεωρηθεί Line-Out και να διευκολύνει τις μελλοντικές αναβαθμίσεις, αν θελήσεις να συνδέσεις πάνω στο μελλοντικό σύστημα CD ή κασέτα (λέμε τώρα)!
..........................
Επειδή όμως πληρώνεις Tidal και Spotify, χρησιμοποιείς Tablet και χρειάζεσαι άμεση λύση, θα σου προτείνω (για τώρα τουλάχιστον) να πας σε κάποιο φορητό ή Desktop DAC/Amp με Bluetooth και έξοδο ακουστικών, που θα συνδέσεις με το υπάρχον σύστημα σου. Ενώ για τις πιο απαιτητικές (ατομικές) ακροάσεις ένα ζευγάρι καλά ακουστικά θα σε καλύψει.
Ποιό θα είναι αυτό το DAC/Amp να το δούμε.
Εκτιμώ ότι κάποιο μέχρι 300 ευρώ (ενδεικτικά) θα σε υπερκαλύπτει.
Μετά από αρκετή σκέψη και έρευνα καταλήγω σε ορισμένες προτάσεις με μηχανήματα που θα καλύπτουν άμεσα τις ανάγκες σου για μουσική αναπαραγωγή από όλες τις πλατφόρμες και πηγές, ενώ παράλληλα θα είναι έτοιμα να υποδεχτούν τις μελλοντικές αναβαθμίσεις και προσθήκες για ενισχυτικά και ηχεία.
Πηγές μπορούν να είναι κυριολεκτικά οποιεσδήποτε (PC, Tablet, κινητό, TV, DVD/CD Player εξωτερικό -αν υπάρχει-, Playstation, MS-Xbox, κλπ).
1.) Fiio BTA30 Pro
Τιμή περίπου
150 ευρώ. Αλλά ήδη έχει αρχίσει να εξαντλείται. Από τις καλύτερες συσκευές Bluetooth που κυκλοφορούν σήμερα,
αμφίδρομη επικοινωνία (Transmitter & Receiver), ενώ και ως DAC ταιριάζει και εξυπηρετεί συστήματα Hi-Fi της μεσαίας κατηγορίας.
Η ευελιξία αυτής της συσκευής είναι απίστευτη. Μπορεί στην πράξη να συνδεθεί ψηφιακά με οποιαδήποτε πηγή.
Η Line Out θα συνδεθεί με την AUX του ηχοσυστήματος σου και αργότερα με το μελλοντικό σου ενισχυτή, ενώ η ψηφιακή έξοδος (COAX out / OPT out) με τον επόμενο καλύτερο DAC.
Αν προχωρήσεις, τούτο είναι το μηχάνημα που πρέπει να αγοράσεις
πρώτο.
Σημείωση: Επειδή το παρόν μήνυμα έχει γίνει υπερβολικά μεγάλο και δεν υπάρχει χρόνος, οι επόμενες προτάσεις θα συνεχιστούν αργότερα σε επόμενο μήνυμα.