Συμβουλή για DAC για το σύστημα μου.

Holyshock

New member
14 February 2013
10
Καλησπέρα σας, διαβάζω αρκετο καιρό το forum για να μάθω μερικά πράγματα καθώς θέλω σιγα σιγα να αλλάξω το ηχοσύστημα μου και να πάω σε κάτι καλύτερο.
Έχω ένα technics sa-eh550 και θέλω σιγα σιγα να το αλλάξω και να φτιάξω ένα καλύτερο σύστημα (ενυσχητής, cd, dac, ηχεία) αλλα επειδή δεν υπάρχει άμεσα το budget για την αλλαγή θα το πάω σιγα σιγά.

Έχω σκεφτεί για πρώτο βήμα να πάρω ένα dac κατηγορίας Cambridge DacMagic 200M ώστε να μπορώ να παίζω μουσική απο spotify, tidal καθώς τα πληρώνω αλλα δε τα ακούω στο ηχοσύστημα .
Το σκεπτικό μου ειναι να συνδέσω ένα tablet πάνω στο dac (μέσω usb) και το dac σε aux εισόδο στο technics.

Το ερώτημα ειναι οτι αυτο θα δουλέψει (δεδομένου) οτι το σύστημα μου είναι αρκετά παλιό, ή σκέφτομαι κάτι λάθος και να στραφώ σε άλλες λύσεις?

κατά πάσα πιθανότητα δεν θα έχεις κάποιο πρόβλημα.. για σιγουριά κράτα το volume του τάμπλετ κάπου στα 3/4
αν δεις ότι δεν υπάρχει πρόβλημα ακόμα και αν το τερματίσεις, όλα οκ..

αυτό με την προϋπόθεση ότι "ακούει" το volume η usb.. αλλιώς , βουρ στον πατσά...

Καταλαβαίνω ότι σκοπεύεις να χτίσεις σταδιακά, αλλά έστω και έτσι, μήπως το Technics με τον DAC θα είναι λίγο... γάιδαρος με σέλα; Ή με άλλα λόγια, μήπως θα είχε νόημα να κάνεις λίγο κράτει και να πάρεις έναν καλό ολοκληρωμένο (μαζί με το DAC του), πχ Arcam A5, SA10 ή κάτι τέτοιο; Ή και κάτι σε μεγαλύτερη κατηγορία (αφού έτσι κι αλλιώς σκόπευες να πάρεις ενισχυτή), όπως NAD 368, Arcam A15 ή Cambridge cxa81.

Last edited:
Καλό θα είναι να μην κάνεις βιαστηκές κινήσεις και "τυχαίες" επιλογές, γιατί το φθηνό συχνά καταλήγει να βγαίνει... ακριβότερο από ένα πιο ακριβό.

Γενικά, ένας καλός μπούσουλας είναι να ορίσεις στο μυαλό σου ένα συνολικό μπάτζετ το οποίο σκέφτεσαι να διαθέσεις σε οποιοδήποτε βάθος χρόνου.
Να σκεφτείς με αυτό τι θες να αλλάξεις, γιατί και τι θες να "κερδίσεις".
Και με την βοήθεια ιδανικά κάποιου ειδικού, να καταλήξεις σε ένα πλάνο και "αλυσίδα" αγορών.

Δεν έχει και τόση κίνηση η αγορά μεταχειρισμένων, συν ότι είναι αμίληκτη, και κάθε λάθος κοστίζει αρκετή χασούρα (δεν είναι ότι θα πάρεις το dacmagic 200M 675€, και αν δεν σου αρέσει ή πάρεις ολοκληρωμένο με καλύτερο dac και θες να το πουλήσεις ότι θα πιάσεις 600€ για να κάνεις μια μικρή χασούρα... θα κάνεις "σκόντο" και πιθανότατα και αρκετή υπομονή).

όπως λέει ένας πελάτης μου, "ο παππούς μου (του) έλεγε πως είναι πολύ πτωχός για να αγοράζει φθηνά πράγματα".

• Like
Reactions: Pleo
Βλεπω την αποψη σου σωστη ειναι κατι που εκανα και εγω εν μερει. Προσωπικα προτιμω τα επιμερους μηχανηματα αν και φερει ενα ρισκο η επιλογη τους οσον αφορα το ταιριασμα. Απο την αλλη εχεις ευελιξια και χωρο να πειραματιστεις. Τωρα το ποια μηχανηματα θελει πολλη κουβεντα, διαβασμα και ψαξιμο.

Ακριβώς το ίδιο σετ υπάρχει και στο πατρικό μου.

Θα πρέπει να γνωρίζεις, αν δεν το ξέρεις ήδη, πως τα ηχεία του συστήματος δεν έχουν εσωτερικά κροσόβερ. Μόνο μεταξύ μιντ και τουίτερ ίσως υπάρχει κάποιος πυκνωτής.
Το κροσόβερ στην ουσία είναι ενσωματωμένο στον ενισχυτή.
Οπότε όταν έρθει η ώρα της αναβάθμισης θα χρειαστείς και ενισχυτή και ηχεία ταυτόχρονα.

Καλύτερα μάζεψε χρήματα πρώτα για αυτά και αν θέλεις μέχρι τότε πάρε ένα οικονομικό dac για να παίζεις από το τάμπλετ στο υπάρχον σύστημα.

• Like
Reactions: Sonus Naturalis
Μάλλον streamer χρειάζεσαι και όχι dac εαν ακους απο ροές Spotify κτλ ,έχει φτηνά τα ifi audio ,προσιτά πάσχουν απο τροφοδοτικό αλλά καλά παίζουν στην κατηγορία τιμής +-300 ευρώ .

Καλησπέρα σας, διαβάζω αρκετο καιρό το forum για να μάθω μερικά πράγματα καθώς θέλω σιγα σιγα να αλλάξω το ηχοσύστημα μου και να πάω σε κάτι καλύτερο.
Έχω ένα technics sa-eh550 και θέλω σιγα σιγα να το αλλάξω και να φτιάξω ένα καλύτερο σύστημα (ενυσχητής, cd, dac, ηχεία) αλλα επειδή δεν υπάρχει άμεσα το budget για την αλλαγή θα το πάω σιγα σιγά.

Έχω σκεφτεί για πρώτο βήμα να πάρω ένα dac κατηγορίας Cambridge DacMagic 200M ώστε να μπορώ να παίζω μουσική απο spotify, tidal καθώς τα πληρώνω αλλα δε τα ακούω στο ηχοσύστημα .
Το σκεπτικό μου ειναι να συνδέσω ένα tablet πάνω στο dac (μέσω usb) και το dac σε aux εισόδο στο technics.

Το ερώτημα ειναι οτι αυτο θα δουλέψει (δεδομένου) οτι το σύστημα μου είναι αρκετά παλιό, ή σκέφτομαι κάτι λάθος και να στραφώ σε άλλες λύσεις?
το ειδα αυτο που εχεις...Για μενα ξεκινας με ενισχυτη και ηχεια και μετα ολα τα αλλα....το θεμα οπως αλλοι προειπαν ειναι το μπατζετ και φυσικα ο χωρος ακροασης ...τμ πχ,

Ενα Wiim pro plus θα σε καλύψει για το σύστημα που έχεις τώρα,αλλά και μελλοντικά για αυτό που θέλεις να στήσεις. Αν πας σε κάτι καλό,απλά προσθέτεις και ένα dac και σε αυτό συνδέεις ψηφιακά το Wiim.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους για το χρόνο σας.

Όλα όσα είπατε παραπάνω ήταν που με προβλημάτιζαν και πριν κάνω το θέμα εδω και μάλλον έχετε δίκιο. Ο μόνος λόγος που σκέφτομαι το σταδιακό χτήσιμο πέρα απο το budget είναι οτι αν πχ πάρω ηχεία ενυσχητή δε θα μπορώ να κουμπώσω πάνω του τη cdερα το technics καθώς τα καλώδια που έχουν δεν ειναι τα κλασσικά ομοαξωνικά αλλα κάτι πλακέ που ουσιαστικά κάνου μόνο για το σύστημα αυτό δε μπορούν να μπουν πουθενά αλλου.

Ακριβώς το ίδιο σετ υπάρχει και στο πατρικό μου.

Θα πρέπει να γνωρίζεις, αν δεν το ξέρεις ήδη, πως τα ηχεία του συστήματος δεν έχουν εσωτερικά κροσόβερ. Μόνο μεταξύ μιντ και τουίτερ ίσως υπάρχει κάποιος πυκνωτής.
Το κροσόβερ στην ουσία είναι ενσωματωμένο στον ενισχυτή.
Οπότε όταν έρθει η ώρα της αναβάθμισης θα χρειαστείς και ενισχυτή και ηχεία ταυτόχρονα.

Καλύτερα μάζεψε χρήματα πρώτα για αυτά και αν θέλεις μέχρι τότε πάρε ένα οικονομικό dac για να παίζεις από το τάμπλετ στο υπάρχον σύστημα.

Όχι δε το γνώριζα βασικά δεν έχω ιδεά και τι είναι το crossover. Να ρωτήσω όμως τι ειναι για να το έχω υπόψην μου γενικα?

Επίσης όσο καιρο ψάχνω γι αυτά, δεν εχω καταλάβει γενικά τη διαφορά του dac και του streamer. OK καταλαβαίνω οτι το dac μεατρέπει το σήμα απο ψηφιακό 0-1 σε αναλογικό αλλά αυτό δε το κάνει και ένας streamer. Μέσα τους δεν εχουν dac για να λειτουργήσουν. Δεν εχω καταλάβει τα streamer τι κάνουν καλα? γιατί και μερικά βίντεο που πέτυχα με παρουσιάσεις streamer στο youtube πάλι δε συνδέονται όλα με όλα, δηλαδή παίζει να δώσεις λεφτια για streamer και να μην έχει air play η να μην συνδέεται με τη streaming υπηρεσία που θες.

Υπάρχει κάτι που χάνω?

To streamer δειχειριζεται το ψηφιακο σημα χωρις να το μετατρεπει ανακατευθυνοντας το απο το δικτυο(ενσυρματο η ασυρματο) στο συστημα μας. Το dac μετατρεπει το σημα απο ψηφιακο σε αναλογικο για να οδηγηθει τον ενισχυτη μας.
Οι περισσοτερες συσκευες ειναι streamer με dac μαζι. Στην περιπτωση σου νομιζω η καλυτερη λυση ειναι δεις την σειρα της wiim η και της bluesound αναλογα με το budget σου. ΠΧ με τα λεφτα που εχει το cambridge παιρνεις νομιζω το μεσαιο node απο την νεα σειρα που τα κανει ολα εχει καιπολυ καλη εφαρμογη και σαν dac δεν νομιζω να υστερει πουθενα.
Φυσικα υπαρχουν και οικονομικοτερα αλλα και ακριβοτερα. Αποφασισε οπως σου ειπαν παραπανω το συνολικο κοστος που εισαι διατεθημενος να διαθεσεις και μετα βλεπεις την κατανομη.

Εντυπωσιακό το Technics πολυμηχάνημα για την εποχή του. Και υποθέτω θα ήταν τότε και πολύ ακριβό.
Αλλά για σήμερα εντελώς απαρχαιωμενο.

Όπως είπαν και οι προηγούμενοι φίλοι, το στήσιμο ενός συστήματος με χωριστά μηχανήματα είναι η σωστή λύση βέβαια, αλλά θα στοιχίσει αρκετά (έστω και σταδιακά) και πρέπει να είσαι προετοιμασμένος. Το Cambridge DacMagic 200M είναι πολύ καλό, αλλά εντελώς αναντίστοιχο με ότι έχεις τώρα. Θα είναι σαν να βάζεις κινητήρα Ferrari πάνω σε σκαραβαίο. Ή-ακόμα χειρότερα- πάνω σε μοτοποδήλατο.

Στήνοντας σύστημα γύρω από το Cambridge DacMagic 200M στην κατηγορία του θα φτάσει κάποια χιλιάρικα, όση οικονομία κι' αν κάνουμε.

Επειδή όμως πληρώνεις Tidal και Spotify, χρησιμοποιείς Tablet και χρειάζεσαι άμεση λύση, θα σου προτείνω (για τώρα τουλάχιστον) να πας σε κάποιο φορητό ή Desktop DAC/Amp με Bluetooth και έξοδο ακουστικών, που θα συνδέσεις με το υπάρχον σύστημα σου. Ενώ για τις πιο απαιτητικές (ατομικές) ακροάσεις ένα ζευγάρι καλά ακουστικά θα σε καλύψει.
Ποιό θα είναι αυτό το DAC/Amp να το δούμε.
Εκτιμώ ότι κάποιο μέχρι 300 ευρώ (ενδεικτικά) θα σε υπερκαλύπτει.

κατά πάσα πιθανότητα δεν θα έχεις κάποιο πρόβλημα.. για σιγουριά κράτα το volume του τάμπλετ κάπου στα 3/4
αν δεις ότι δεν υπάρχει πρόβλημα ακόμα και αν το τερματίσεις, όλα οκ..

αυτό με την προϋπόθεση ότι "ακούει" το volume η usb.. αλλιώς , βουρ στον πατσά...
Η σύνδεση που περιγράφεις (από Tablet σε ηχοσύστημα, δηλαδή καλώδιο mini-jack stereo => 2 x RCA) γίνεται μεν, αλλά η ποιότητα της είναι αμφίβολη. (Και δεν θα πούμε τίποτα για το ίδιο το καλώδιο). Θα λάβει καλύτερη ποιότητα από DAC με Bluetooth σύνδεση κι' ας είναι απωλεστικό το format.

Μια χαρά είναι η Bluetooth σύνδεση.
Εγώ την έχω καταβρεί από τότε που πήρα το SMSL.

Το ίδιο και με τα BT ηχεία...

Πλάκα πλάκα, ένα ζευγάρι μεσαία ΒΤ ηχεία (σαν τα earfün uboomX) , κάνουν κορδέλες το αρχαίο σύστημα του φίλου.

Φαντάσου Μιχάλη ότι το mismatch του nad 3020e με τα ATC , δεν τολμώ να το "κοντράρω" με τα Χ , γιατί φοβάμαι ότι θα φάω ήττα!!!

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους για το χρόνο σας.

Όλα όσα είπατε παραπάνω ήταν που με προβλημάτιζαν και πριν κάνω το θέμα εδω και μάλλον έχετε δίκιο. Ο μόνος λόγος που σκέφτομαι το σταδιακό χτήσιμο πέρα απο το budget είναι οτι αν πχ πάρω ηχεία ενυσχητή δε θα μπορώ να κουμπώσω πάνω του τη cdερα το technics καθώς τα καλώδια που έχουν δεν ειναι τα κλασσικά ομοαξωνικά αλλα κάτι πλακέ που ουσιαστικά κάνου μόνο για το σύστημα αυτό δε μπορούν να μπουν πουθενά αλλου.

Όχι δε το γνώριζα βασικά δεν έχω ιδεά και τι είναι το crossover. Να ρωτήσω όμως τι ειναι για να το έχω υπόψην μου γενικα?

Επίσης όσο καιρο ψάχνω γι αυτά, δεν εχω καταλάβει γενικά τη διαφορά του dac και του streamer. OK καταλαβαίνω οτι το dac μεατρέπει το σήμα απο ψηφιακό 0-1 σε αναλογικό αλλά αυτό δε το κάνει και ένας streamer. Μέσα τους δεν εχουν dac για να λειτουργήσουν. Δεν εχω καταλάβει τα streamer τι κάνουν καλα? γιατί και μερικά βίντεο που πέτυχα με παρουσιάσεις streamer στο youtube πάλι δε συνδέονται όλα με όλα, δηλαδή παίζει να δώσεις λεφτια για streamer και να μην έχει air play η να μην συνδέεται με τη streaming υπηρεσία που θες.

Υπάρχει κάτι που χάνω?
Το κροσόβερ είναι συνήθως ενσωματωμένο στα ηχεία και χρειάζεται όταν υπάρχουν παραπάνω από ένα μεγάφωνα ώστε να διαχωρίζονται οι συχνότητες και για παράδειγμα στα τουίτερ να φτάνει μόνο το σήμα που μπορούν να διαχειριστούν/αναπαράγουν κοκ για το γούφερ ή το μιντ γούφερ.

Το στερεοφωνικό σετ που έχεις τώρα αν θυμάμαι καλά έχει και έξοδο αναλογικού σήματος/line out δίπλα από την είσοδο που θέλεις να συνδέσεις το DAC.
Αν σχύει αυτό τότε θα μπορούσες να συνδέσεις αυτή την έξοδο με τον νέο ενισχυτή και να χρησιμοποιείς το παλιό στερεοφωνικό ως πηγή (κασέτα, ράδιο, cd) μέχρι να τα αντικαταστήσεις με ξεχωριστές συσκευές. Θα είναι βεβαια λίγο φρανκενστάιν το σύστημα μέχρι να απαλαχθείς από το παλιό σετ.
Αν το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι να παίζεις μέσω spotify υπάρχουν οικονομικές λύσεις όπως το wiim

Στην ερώτηση ποια η διαφορά μεταξύ DAC και streamer χονδρικά η απάντηση είναι πως το DAC θέλει και μια πηγή για να αναπαράγει ήχο. Αυτή η πηγή μπορεί να είναι το κινητό/τάμπλετ ή υπολογιστή μέσω USB, ένα CD/DVD player με ψηφιακή έξοδο (coaxial ή οπτική) ή μια τηλεόραση (συνήθως μέσω οπτικής ψηφιακής εξόδου).

Το streamer δεν χρειάζεται εξωτερική πηγή και έχεις τον έλεγχο της αναπαραγωγής μέσω συμβατής εφαρμογής στο κινητό ή στο tablet αλλά χρειάζεται κάποια υπηρεσία όπως το spotify ή αρχεία προσβάσιμα μέσω του οικιακού δικτύου (πχ σε έναν δικτυακό δίσκο ή σε έναν υπολογιστή) για να παίξει και οι πιο οικονομικές συσκευές μπορεί να μην έχουν εισόδους για να συνδεθεί ένα CD player ή μία τηλεόραση και είναι σχεδόν αδύνατο να αναπαράγεις μουσική μέσω του youtube πχ.
Οπότε ανάλογα με τις ανάγκες σου κάνεις και τις αντίστοιχες επιλογές ή επιλέγεις και τα δύο και καλύπτεις σχεδόν όλες τις ανάγκες σου.

Εντυπωσιακό το Technics πολυμηχάνημα για την εποχή του. Και υποθέτω θα ήταν τότε και πολύ ακριβό.
Αλλά για σήμερα εντελώς απαρχαιωμενο.
Μου το είχαν πάρει οι γονείς μου κάπου αρχές 2000 νομίζω?? καπου έκει. Τότε ήμουν γύρω στα 15 και είχα ξεκινήσει να αγοράζω CD και ο μόνος τρόπος να τα ακούσω ήταν ένα φορητο diskman sony. Όποτε έτσι κι αλλιώς για μένα ήταν τρελο upgrade και τόσα χρόνια δεν με έχει προδώσει παίζει ακομα καλα ίσως έχει χάσει λίγο δύναμη αλλά παιζεί καλα.

Μια χαρά είναι η Bluetooth σύνδεση.
Εγώ την έχω καταβρεί από τότε που πήρα το SMSL.

Το ίδιο και με τα BT ηχεία...

Πλάκα πλάκα, ένα ζευγάρι μεσαία ΒΤ ηχεία (σαν τα earfün uboomX) , κάνουν κορδέλες το αρχαίο σύστημα του φίλου.

Φαντάσου Μιχάλη ότι το mismatch του nad 3020e με τα ATC , δεν τολμώ να το "κοντράρω" με τα Χ , γιατί φοβάμαι ότι θα φάω ήττα!!!

Την λύση των φορητών bluetooth την έχω σκεφτεί αλλά όσα έχω ακούσει σε φιλικά σπίτια (που ήταν μεσαίας κατηγορίας) ναι οκ παίζαν ποιο δυνατά , είχαν ευκολία σύνδεσης κλπ αλλά δεν ακουσα ποτε αυτό το βάθος που έδινε το technics που δεν ειναι και κανα audiofidelity σύστημα αλλά όσα έχω ακούσει δεν μου έχουν ακουστεί το ίδιο ευχάριστα με αυτο που έχω τώρα.
Και μου φαίνεται και κάπως λογικό όταν τα περισσότερα τέτοια ηχεία της αγοράς είναι πλαστικά ή αλουμινένια ενω τα ηχεία που έχω τώρα ειναι ξυλινά-μοριοσανίδες. Τουλάχιστον αυτή την εμπειρία έχω.
Το κροσόβερ είναι συνήθως ενσωματωμένο στα ηχεία και χρειάζεται όταν υπάρχουν παραπάνω από ένα μεγάφωνα ώστε να διαχωρίζονται οι συχνότητες και για παράδειγμα στα τουίτερ να φτάνει μόνο το σήμα που μπορούν να διαχειριστούν/αναπαράγουν κοκ για το γούφερ ή το μιντ γούφερ.

Το στερεοφωνικό σετ που έχεις τώρα αν θυμάμαι καλά έχει και έξοδο αναλογικού σήματος/line out δίπλα από την είσοδο που θέλεις να συνδέσεις το DAC.
Αν σχύει αυτό τότε θα μπορούσες να συνδέσεις αυτή την έξοδο με τον νέο ενισχυτή και να χρησιμοποιείς το παλιό στερεοφωνικό ως πηγή (κασέτα, ράδιο, cd) μέχρι να τα αντικαταστήσεις με ξεχωριστές συσκευές. Θα είναι βεβαια λίγο φρανκενστάιν το σύστημα μέχρι να απαλαχθείς από το παλιό σετ.
Αν το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι να παίζεις μέσω spotify υπάρχουν οικονομικές λύσεις όπως το wiim

Στην ερώτηση ποια η διαφορά μεταξύ DAC και streamer χονδρικά η απάντηση είναι πως το DAC θέλει και μια πηγή για να αναπαράγει ήχο. Αυτή η πηγή μπορεί να είναι το κινητό/τάμπλετ ή υπολογιστή μέσω USB, ένα CD/DVD player με ψηφιακή έξοδο (coaxial ή οπτική) ή μια τηλεόραση (συνήθως μέσω οπτικής ψηφιακής εξόδου).

Το streamer δεν χρειάζεται εξωτερική πηγή και έχεις τον έλεγχο της αναπαραγωγής μέσω συμβατής εφαρμογής στο κινητό ή στο tablet αλλά χρειάζεται κάποια υπηρεσία όπως το spotify ή αρχεία προσβάσιμα μέσω του οικιακού δικτύου (πχ σε έναν δικτυακό δίσκο ή σε έναν υπολογιστή) για να παίξει και οι πιο οικονομικές συσκευές μπορεί να μην έχουν εισόδους για να συνδεθεί ένα CD player ή μία τηλεόραση και είναι σχεδόν αδύνατο να αναπαράγεις μουσική μέσω του youtube πχ.
Οπότε ανάλογα με τις ανάγκες σου κάνεις και τις αντίστοιχες επιλογές ή επιλέγεις και τα δύο και καλύπτεις σχεδόν όλες τις ανάγκες σου.

Θα το δω για το Lineout γιατί θα ήταν καλή προσωρινή λύση. αλλα νομίζω πως δεν έχει θυμάμαι έχει ενα vrc exit δεν ξέρω αν εννοείς αυτό.

Ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις γιατί το έλυσα λίγο στο μυαλό μου.

Μου το είχαν πάρει οι γονείς μου κάπου αρχές 2000 νομίζω?? καπου έκει. Τότε ήμουν γύρω στα 15 και είχα ξεκινήσει να αγοράζω CD και ο μόνος τρόπος να τα ακούσω ήταν ένα φορητο diskman sony. Όποτε έτσι κι αλλιώς για μένα ήταν τρελο upgrade και τόσα χρόνια δεν με έχει προδώσει παίζει ακομα καλα ίσως έχει χάσει λίγο δύναμη αλλά παιζεί καλα.

Την λύση των φορητών bluetooth την έχω σκεφτεί αλλά όσα έχω ακούσει σε φιλικά σπίτια (που ήταν μεσαίας κατηγορίας) ναι οκ παίζαν ποιο δυνατά , είχαν ευκολία σύνδεσης κλπ αλλά δεν ακουσα ποτε αυτό το βάθος που έδινε το technics που δεν ειναι και κανα audiofidelity σύστημα αλλά όσα έχω ακούσει δεν μου έχουν ακουστεί το ίδιο ευχάριστα με αυτο που έχω τώρα.
Και μου φαίνεται και κάπως λογικό όταν τα περισσότερα τέτοια ηχεία της αγοράς είναι πλαστικά ή αλουμινένια ενω τα ηχεία που έχω τώρα ειναι ξυλινά-μοριοσανίδες. Τουλάχιστον αυτή την εμπειρία έχω.

δεν ξέρω τι ΒΤ ηχεία άκουσες στα φιλικά σπίτια και δεν ξέρω αν άκουσες ΒΤ ηχεία "ζευγαρωμένα" σε στερεοφωνική λειτουργία...

αυτά που έφερα για παράδειγμα και βάθος έχουν και άριστη στερεοφωνική εικόνα και πάρα πολύ καλή ανάλυση και punch με το κιλό....
χωρίς μπουμαρίσματα, χωρίς κουτίλα...

το σύστημά σου το έχει ξαδέρφη μου χρόνια, άρα το ξέρω και το έχω ακούσει 10δες φορές.. δεν έχει καμία τύχη και ελπίδα απέναντι σε ΒΤ ηχεία που το καθένα ζυγίζει 4+ κιλά

δεν σε "προτρέπω" να αλλάξεις το σύστημα με ΒΤ ηχεία.. αλλά ένα ζευγάρι καλά ΒΤ ηχεία μπορούν εύκολα να υποσκελίσουν separates συστήματα όταν υπάρχουν λάθη και αστοχίες

• Like
Reactions: Holyshock
δεν ξέρω τι ΒΤ ηχεία άκουσες στα φιλικά σπίτια και δεν ξέρω αν άκουσες ΒΤ ηχεία "ζευγαρωμένα" σε στερεοφωνική λειτουργία...

αυτά που έφερα για παράδειγμα και βάθος έχουν και άριστη στερεοφωνική εικόνα και πάρα πολύ καλή ανάλυση και punch με το κιλό....
χωρίς μπουμαρίσματα, χωρίς κουτίλα...

το σύστημά σου το έχει ξαδέρφη μου χρόνια, άρα το ξέρω και το έχω ακούσει 10δες φορές.. δεν έχει καμία τύχη και ελπίδα απέναντι σε ΒΤ ηχεία που το καθένα ζυγίζει 4+ κιλά

δεν σε "προτρέπω" να αλλάξεις το σύστημα με ΒΤ ηχεία.. αλλά ένα ζευγάρι καλά ΒΤ ηχεία μπορούν εύκολα να υποσκελίσουν separates συστήματα όταν υπάρχουν λάθη και αστοχίες
Αν δε σου είναι κόπος θα μπορούσες να γράψεις 1-2 προτάσεις που υπάρχουν στην ελληνική αγορά μήπως μπορέσω και ακούσω κάπου.

Αν δε σου είναι κόπος θα μπορούσες να γράψεις 1-2 προτάσεις που υπάρχουν στην ελληνική αγορά μήπως μπορέσω και ακούσω κάπου.
έλα στην έκθεση που (μεταξύ άλλων) θα έχουμε ένα ζεύγος από τα νέα earfun UBOOM X

έλα στην έκθεση που (μεταξύ άλλων) θα έχουμε ένα ζεύγος από τα νέα earfun UBOOM X

Γι αυτό ρώτησα γιατι σκόπευω να παω

• Like
Reactions: vlad66
Έχω ένα technics sa-eh550 .............
............................................................
Να μπορώ να παίζω μουσική απο spotify, tidal καθώς τα πληρώνω αλλα δεν τα ακούω στο ηχοσύστημα.
Είναι η πρώτη σου προτεραιότητα, να ακούς μουσική από τις πλατφόρμες που ήδη πληρώνεις, έστω και από το υπάρχον (πεπαλαιωμένο) ηχοσύστημα σου.
Αυτό μπορείς να το κάνεις άμεσα συνδέοντας το Tablet/ή κινητό σου από την έξοδο ακουστικών προς την είσοδο AUX του ηχοσυστήματος.
Με ένα καλώδιο mini-jack stereo προς 2 RCA
Ως εξής:
Tablet => mini-jack stereo => 2 x RCA => AUX
Με ένα καλό,αλλά οικονομικό καλώδιο όπως αυτό:
Inakustik 004100015 Premium Jack σε 2 RCA - 1.5m
my_product_image.jpg

....................................
Όχι, δεν ισχύει. Έψαξα να βρω το manual και δεν βρήκα έξοδο Line-Out, δυστυχώς. Μόνο είσοδο AUX. Αν κάνω λάθος διορθώστε με.
Επομένως πρέπει να βρει κάτι που αφενός να κουμπώνει πάνω στο υπάρχον σύστημα, το οποίο θα χρησιμοποιεί προς το παρόν ως ενισχυτή και ηχεία, ώσπου σιγά-σιγά να ν' αγοράσει τα κομμάτια που θ' αποτελέσουν το μελλοντικό του σύστημα.
Αφετέρου πρέπει να είναι έτσι διαλεγμένο, ώστε να ταιριάζει από τώρα με τις μελλοντικές αναβαθμίσεις διευκολύνοντας το στήσιμο του μελλοντικού συστήματος.

Όχι, δε συμφωνώ. Το wiim που προτείνουν αρκετοί φίλοι εδώ μέσα είναι πολύ καλό γι' αυτό που κάνει, αλλά προϋποθέτει ότι προϋπάρχει σύστημα με ενισχυτή και ηχεία, για να συνδεθεί.
Κατά τη γνώμη μου χρειάζεται πρώτα ένα σχέδιο με την κατεύθυνση που θα λάβει. Ένα χρηματικό όριο μέσα στο οποίο σκοπεύει να κινηθεί. Και ν' αρχίσει σταδιακά να το πραγματοποιεί.
(Βλ. προτάσεις μου παρακάτω).
.....................................
Θα το δω για το Lineout γιατί θα ήταν καλή προσωρινή λύση. αλλα νομίζω πως δεν έχει θυμάμαι έχει ενα vrc exit δεν ξέρω αν εννοείς αυτό.
Εννοείς VCR exit? Αν υπάρχει τότε ναι, μπορεί να θεωρηθεί Line-Out και να διευκολύνει τις μελλοντικές αναβαθμίσεις, αν θελήσεις να συνδέσεις πάνω στο μελλοντικό σύστημα CD ή κασέτα (λέμε τώρα)!
..........................
Επειδή όμως πληρώνεις Tidal και Spotify, χρησιμοποιείς Tablet και χρειάζεσαι άμεση λύση, θα σου προτείνω (για τώρα τουλάχιστον) να πας σε κάποιο φορητό ή Desktop DAC/Amp με Bluetooth και έξοδο ακουστικών, που θα συνδέσεις με το υπάρχον σύστημα σου. Ενώ για τις πιο απαιτητικές (ατομικές) ακροάσεις ένα ζευγάρι καλά ακουστικά θα σε καλύψει.
Ποιό θα είναι αυτό το DAC/Amp να το δούμε.
Εκτιμώ ότι κάποιο μέχρι 300 ευρώ (ενδεικτικά) θα σε υπερκαλύπτει.
Μετά από αρκετή σκέψη και έρευνα καταλήγω σε ορισμένες προτάσεις με μηχανήματα που θα καλύπτουν άμεσα τις ανάγκες σου για μουσική αναπαραγωγή από όλες τις πλατφόρμες και πηγές, ενώ παράλληλα θα είναι έτοιμα να υποδεχτούν τις μελλοντικές αναβαθμίσεις και προσθήκες για ενισχυτικά και ηχεία.
Πηγές μπορούν να είναι κυριολεκτικά οποιεσδήποτε (PC, Tablet, κινητό, TV, DVD/CD Player εξωτερικό -αν υπάρχει-, Playstation, MS-Xbox, κλπ).

1.) Fiio BTA30 Pro
Τιμή περίπου 150 ευρώ. Αλλά ήδη έχει αρχίσει να εξαντλείται. Από τις καλύτερες συσκευές Bluetooth που κυκλοφορούν σήμερα, αμφίδρομη επικοινωνία (Transmitter & Receiver), ενώ και ως DAC ταιριάζει και εξυπηρετεί συστήματα Hi-Fi της μεσαίας κατηγορίας.

cdn_shopify_com_fiio_bta30_pro_high_fidelity_bluetooth_transceiver_hifigo_688912_695x695.jpg

cdn_shopify_com_fiio_bta30_pro_high_fidelity_bluetooth_transceiver_hifigo_334645_695x6954.jpg
Η ευελιξία αυτής της συσκευής είναι απίστευτη. Μπορεί στην πράξη να συνδεθεί ψηφιακά με οποιαδήποτε πηγή.
Η Line Out θα συνδεθεί με την AUX του ηχοσυστήματος σου και αργότερα με το μελλοντικό σου ενισχυτή, ενώ η ψηφιακή έξοδος (COAX out / OPT out) με τον επόμενο καλύτερο DAC.
Αν προχωρήσεις, τούτο είναι το μηχάνημα που πρέπει να αγοράσεις πρώτο.

Σημείωση: Επειδή το παρόν μήνυμα έχει γίνει υπερβολικά μεγάλο και δεν υπάρχει χρόνος, οι επόμενες προτάσεις θα συνεχιστούν αργότερα σε επόμενο μήνυμα.