Συμβουλή για DAC για το σύστημα μου.

@Holyshock
Όπως σου έγραψα παραπάνω, ή συνήθης πρακτική είναι να μετατρέπεις τα CD σου σε άϋλη μορφή, έπειτα να τα φυλάς σε ασφαλή χώρο και να τα παίζεις ως άϋλα. (Αυτό φυσικά δε σημαίνει να μην αγοράζεις).
Έτσι η ανάγκη για αυτοτελές CD Player γίνεται δευτερεύουσα. Μόνο ένα οπτικό drive (εσωτερικό ή εξωτερικό) στον υπολογιστή χρειάζεσαι που θα κάνει τη δουλειά.
Πως το βλέπεις;
Ίσως με βγάζει απο το βάρος να πάρω και εξαρχής cd player. Έχεις υπόψη καποιον ripper για mac δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο καλύτερο του music. To EAC γνωρίζω το έχω χρησημοποιήσει παλιότερα.

ΟΚ.

Πρόταση. Όλα σε ένα κουτί, CD player, ενισχυτής, streamer, DAB+, FM, δέχεται και πικάπ και έχει και Bluetooth aptX HD, εκτός από το WiFi-Ethernet.
Από ψηφιακές εισόδους έχει οπτική και ομοαξονική. Μαζί με ένα ζευγάρι ηχεία δαπέδου, κάτω από τα 2.000.

Και με άλλα ηχεία.

Έχει περάσει και αυτο το μυαλό μου το όλα σε ένα αλλά νομίζω οτι η ευκολία του όλα σε ένα μαζεμένα ανταλλάζεται με κάποιο μειονέκτειμα σε κάποια άλλα πράγματα μακροπρόθεσμα.
Γι αυτο σκέφτομαι να δώσω κάποια λεφτά να πάρω έναν καλό ενισχυτη να με πάει μακρια κάμποσα χρόνια. Χώρις να θέλω να πω κάτι αρνητικό για την πρόταση σου για όλα σε ένα που εκ πρώτης όψεως δείχνει δελεαστική.

@Holyshock
Όπως σου έγραψα παραπάνω, ή συνήθης πρακτική είναι να μετατρέπεις τα CD σου σε άϋλη μορφή, έπειτα να τα φυλάς σε ασφαλή χώρο και να τα παίζεις ως άϋλα. (Αυτό φυσικά δε σημαίνει να μην αγοράζεις).
Έτσι η ανάγκη για αυτοτελές CD Player γίνεται δευτερεύουσα. Μόνο ένα οπτικό drive (εσωτερικό ή εξωτερικό) στον υπολογιστή χρειάζεσαι που θα κάνει τη δουλειά.
Πως το βλέπεις;

Ίσως με βγάζει απο το βάρος να πάρω και εξαρχής cd player. Έχεις υπόψη καποιον ripper για mac δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο καλύτερο του music. To EAC γνωρίζω το έχω χρησημοποιήσει παλιότερα.

Δεν έχω Mac και δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα. Ωστόσο είναι γνωστό πως το XLD θεωρείται η καλύτερη εναλλακτική σε περιβάλλον Mac αντί του EAC. Δες εδώ.
Αλλά με ένα γρήγορο ψάξιμο βρήκα κι' αυτό:

Νομίζω όμως ότι ο καθοριστικός παράγων στην απόφαση αν θα προχωρήσεις στην μετατροπή όλης της συλλογής σου από CD σε άϋλη μορφή είναι το μέγεθος της.
Αν η συλλογή αποτελείται από μερικές εκατοντάδες κομμάτια, είναι λογικό.
Αν η συλλογή αποτελείται από χιλιάδες κομμάτια, δυσκολεύουν τα πράγματα. Τότε ίσως είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείς αυτοτελές CD Player.

Ένας πρόχειρος υπολογισμός.
Ας υποθέσουμε π.χ. ότι για την αντιγραφή σε άϋλο ενός CD απαιτούνται κατά μέσο όρο 6-8 λεπτά της ώρας. (Σύνηθες με βάση την εμπειρία. Όσο γρήγορο κι' αν είναι το CD/DVD/BD Drive, χρειάζεται χρόνος για να βάλουμε/βγάλουμε το CD στο/και από το συρτάρι, να το βγάλουμε/βάλουμε από/και προς τη θήκη του, κλπ. Χωρίς να υπολογίσουμε ότι κάποια CD σίγουρα θα κολλήσουν, θα χρειαστούν καθάρισμα, συντήρηση, επομένως πρόσθετο χρόνο.)
Θεωρώντας ότι ανά 8 ώρες (h) εργασίας συμπληρώνουμε 1 μεροκάματο (ΜΚ), τότε θα έχουμε:

1 CD -> 7,5 min. =>​
7,5 CD /h. (60/8=7,5).
Σημείωση: Οι στρογγυλοποιήσεις των υπολογισμών είναι προς τα πάνω.

Εύκολα φτιάχνουμε τον παρακάτω πίνακα:

Αριθμός CD
Χρόνος (h)
Μεροκάματα (ΜΚ)
100​
14​
1,75​
500​
70​
8,75​
1000​
140​
17,50​
1500​
210​
26,25​
2000​
280​
35,00​

Και για 2000 CD 35 μεροκάματα δεν είναι λίγα!

Last edited:
  • Like
Reactions: Holyshock

• Like
Reactions: Holyshock