ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΟ CD TRANSPORT

Re: Απάντηση: Re: ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΟ CD TRANSPORT

Macmod πολλά περίεργα είναι δύσκολο να πιστέψουμε με την σύγχρονη τεχνολογία.
Για μένα, που σίγουρα είμαι παλιότερος, θάπρεπε νάναι πιο δύσκολο από σας τους νεώτερους.
Λίγη ενημέρωση θέλει και μιά αυτήκοη δοκιμή.
Δεν χρειάζεται να πιστεύετε κανέναν ερήμην.
Θ.Ζ.

αγαπητέ δεν αμφισβητείται αυτή η ίδια η αλήθεια των λόγων σου...
μάλλον αμφισβητείται η ίδια η δυνατότητά μας να προσαρμοστούμε στους άϋλους τίτλους και γενικώτερα στις άϋλες ακροάσεις....-bye-

αγαπητέ δεν αμφισβητείται αυτή η ίδια η αλήθεια των λόγων σου...
μάλλον αμφισβητείται η ίδια η δυνατότητά μας να προσαρμοστούμε στους άϋλους τίτλους και γενικώτερα στις άϋλες ακροάσεις....-bye-

Τι σημαίνει "άϋλους τίτλους και γενικώτερα στις άϋλες ακροάσεις"
κύριε Παναγιωτίδη?

μα τι άλλο?
σε όλους εμάς που ακόμα και το χαρτάκι του cd μας φαίνεται λίγο σε σχέση με το εξώφυλλο του βινυλίου η ακρόαση από "υλικό" που δεν είναι χειροπιαστό ξενίζει αφάνταστα....
Το έχω δοκιμάσει εδώ και καιρό, παίζει εκπληκτικά, αλλά αν δεν κρατήσεις εξώφυλλο στα χέρια...

Σε ολα αυτα στα οποια αναφερεστε υπαρχει ηδη απαντηση απο τους κατασκευαστες ψηφιακων η οποια ονομαζεται music server.

Δηλαδη ουσιαστικα ενα κομπιουτερ αφιερωμενο στην αναπαραγωγη μουσικης και οχι ενα τυχαιο pc η laptop με ολα τα προβληματα του...για high end μιλαμε.

Το θεμα ειναι οτι δισκοθηκες με cd και sacd παντα θα υπαρχουν και οτι βεβαια καπου θα πρεπει να παιρνουμε κι ενα backup των αρχειων μας απο τον σκληρο δισκο..

Οποτε ενα transport θα ειναι ΠΑΝΤΟΤΕ απαραιτητο.

Ασε που δεν ειμαι καθολου σιγουρος για το αν ενας high end music server θα ειναι καλυτερος απο ενα κορυφαιο state of the art transport οπως π.χ. το CDSD se της Emm Labs.

......Γιατί για να πάρεις backup εναν σκληρό χρειάζεται το transport; ακόμα στην εποχή του cd βρισκόμαστε;:nounder:

μα τι άλλο?
σε όλους εμάς που ακόμα και το χαρτάκι του cd μας φαίνεται λίγο σε σχέση με το εξώφυλλο του βινυλίου η ακρόαση από "υλικό" που δεν είναι χειροπιαστό ξενίζει αφάνταστα....
Το έχω δοκιμάσει εδώ και καιρό, παίζει εκπληκτικά, αλλά αν δεν κρατήσεις εξώφυλλο στα χέρια...

Δημήτρη (αν απ'το Δ μάντεψα σωστά), ήδη πολλά site και σε λίγο τα περισσότερα θα σου προσφέρουν μαζύ με το 24/96 υλικό και ΟΛΟ το booklet
του δίσκου στην ίδια τιμή για εκτύπωση. Δεν είναι κρίμα να επιμένεις να ακούς
16/44.1 για να μην είναι '"άυλο"?
Θ.Ζ.

μα τι άλλο?

Δημήτρη (αν απ'το Δ μάντεψα σωστά), ήδη πολλά site και σε λίγο τα περισσότερα θα σου προσφέρουν μαζύ με το 24/96 υλικό και ΟΛΟ το booklet
του δίσκου στην ίδια τιμή για εκτύπωση. Δεν είναι κρίμα να επιμένεις να ακούς 16/44.1 για να μην είναι '"άυλο"?
Θ.Ζ.

Αυτος ειναι και ο λογος (τις ευχριστιας και της παραμετροποιησης) για να πας σε PC αντι για CD/Pikup/κτλ... .

Κυριε MusicLover μπορειτε να γινεται λιγο πιο συγκεκριμενος για το πως ακριβως ειναι ενα HiEnd PC?? Οχι σε αυτο το thread αλλα σε ενα αλλο. Δεν νμζ να υπαρχει καποιος που να μην τον ενδιαφερει, υπαρχει????

Εχει δοθεί ήδη από τον Vassilis T ένα σοβαρό άρθρο για το audio PC σε άλλο thread (http://www.positive-feedback.com/Issue22/nugent.htm).
Διαβάστε το είναι διαφωτιστικό.

1.Dedicate the computer to the audio playback task
2.Defrag the disk that contains the ripped music data
3.Turn-off all applications except for the player, for example, iTunes, Jriver or Foobar2000
4.Give the player a high priority
5.Tune the buffer sizes in the players options
6.Use a computer or laptop with sufficient CPU speed
7.Insure a large RAM size for data caching
8.Specify fast seek-time and fast spindle rate hard disk drive
Θ.Ζ.

attachment.php

attachment.php

έπρεπε να ακούσετε το συγκεκριμένο setup :operator: είχε τρομερό ενδιαφέρον

Απάντηση: Re: ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΟ CD TRANSPORT

έπρεπε να ακούσετε το συγκεκριμένο setup :operator: είχε τρομερό ενδιαφέρον
Και απ' ότι βλέπω δεν έχει ούτε καν εξωτερικό DAC το συγκεκριμένο!
Είμαι σίγουρος όμως ότι έπαιζε μαγικά:ears:
Τώρα ποιά είναι η τύχη του;

Και απ' ότι βλέπω δεν έχει ούτε καν εξωτερικό DAC το συγκεκριμένο!
Είμαι σίγουρος όμως ότι έπαιζε μαγικά:ears:
Τώρα ποιά είναι η τύχη του;
αγνοείται στους 4 ορίζοντες :guitarist::flipout:

αυτά είναι τα ηχεία Βασίλη που δεν οδηγήθηκαν από τον trends ?

Κατανοώ το πόσο δύσκολο είναι για αρκετούς να πιστέψουν ότι ένα ταπεινό PC μπορεί να συγκριθεί με ένα κορυφαίο transport.

Λυπάμαι δε που δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να κάνω ουσιαστικό τεστ με πραγματικά ακριβά transports, και ελπίζω ορισμένοι αντιπρόσωποι να κάνουν το τεστ μόνοι τους. Ο Θ.Ζ. είπε ορισμένα σωστά πράγματα και ανέφερε και δικές του εντυπώσεις.

Ας δούμε τι θέλουμε από ένα transport (functionally):
Χ. Να διαβάσει το δυνατό καλύτερα το CD
Υ. Να μεταφέρει το δυνατό καλύτερα τα ψηφία σε μία έξοδο.

Ας επικεντρωθούμε εδώ στο Transport και ας μην εξετάσουμε τα reclocking mechanisms των dac τα οποία IMHO βοηθάνε πάρα πολύ.
Ας αφήσουμε και το καλώδιο (coax, optical, aes….)

Τα X. και Υ. !ευτυχώς! μπορούμε να επιτύχουμε και με ένα PC / stb / etc.

[Χ]
Ας δούμε όμως τα πράγματα από πιο κοντά. Μπορεί ποτέ ένα CDROM να διαβάσει τέλεια ένα CD?
Εξαρτάτε από το μηχανισμό και το software. Υπό συνθήκες μπορεί.
Πάρτε ένα backup από ένα CD σας με EAC. Δείτε τα όποια λάθη ανάγνωσης.
Πάρτε το CD πηγαίνετε σε άλλο PC και επαναλάβετε τη διαδικασία
Κάντε το ίδιο και σε άλλο PC.
Τι θα παρατιρίσετε? Δυο τα ενδεχόμενα:
a. Όλα τα αντίγραφα να έχουν την ίδια πληροφορία (bit by bit perfect match)
b. Κάποια λάθη εδώ και εκεί τα οποία ίσως στο χρονικό σύνολο τους να είναι πολύ μικρότερα του δέκατου του δευτερολέπτου.

Εάν καταφέρουμε το a. τότε είμαστε σίγουροι για το ότι έχουμε την σωστή πληροφορία. (αν και με το β. μπορεί να είσαστε οκ)

[Υ]
Εδώ αρκεί κάποιος με επαγγελματικό εξοπλισμό να διαβάσει το σήμα. Και να μας πει τα αποτελέσματα (bit by bit).
Σίγουρα μιας και το ‛καλώδιο’ και ο εξοπλισμός παίζουν ρόλο θα πρέπει να παρατηρήσουμε έστω ελάχιστα σφάλματα.
Εφόσον καταγράψετε τα παραπάνω, μπορούμε να δούμε ποιά η διαφορά με το super duper hi end transport.

Τέλος να προσθέσω ότι όσο περνά ο καιρός και τα players/dacs etc. Έχουν πια επεξεργαστική ισχύ αρκετή και με τον καιρό όλο και αρχίζουν να μοιάζουν περισσότερο με PCs. Ορισμένες εταιρίες, πλέον οδεύουν σε αυτή την κατεύθυνση.

Χρησιμοποιώ εδώ και λίγους μήνες σαν ψηφιακή πηγή ένα ψηφιακό αναπαραγωγέα ( Digital Streamer ) συνδεδεμένο σε μικρό τοπικό δίκτυο ( το συγκεκριμένο μηχάνημα συνδέεται μόνο με ethernet ) .

Οι προσωπικές μου εντυπώσεις είναι εξαιρετικά θετικές συγκριτικά με CD players αντίστοιχης - αλλά και υψηλότερης - κατηγορίας τιμής.

Πιστεύω ότι, αργά ή γρήγορα, θα μετακινηθούμε σε "αϋλο" φορμά μουσικής.

Κοντολογίς, θεωρώ την ενσωμάτωση του υπολογιστή στο μουσικό σύστημα δεδομένη σε βάθος χρόνου.