ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΟ CD TRANSPORT

Αγαπητοι κυριοι ξεχνατε ολοι το αυτονοητο...

Στην πραγματικοτητα αυτο που παιζει τον ΜΕΓΙΣΤΟ ρολο δεν ειναι αυτο καθεαυτο το Transport αλλα ο ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ TRANSPORT-DAC η αν θελετε MUSIC SERVER-DAC, η συνεργεια, ποιοτητα της συνδεσιμοτητας, clocking και reclocking μεταξυ τους κτλ....

Εδω σας θελω

Re: Απάντηση: ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΟ CD TRANSPORT

Χρησιμοποιώ εδώ και λίγους μήνες σαν ψηφιακή πηγή ένα ψηφιακό αναπαραγωγέα ( Digital Streamer ) συνδεδεμένο σε μικρό τοπικό δίκτυο ( το συγκεκριμένο μηχάνημα συνδέεται μόνο με ethernet ) .

Οι προσωπικές μου εντυπώσεις είναι εξαιρετικά θετικές συγκριτικά με CD players αντίστοιχης - αλλά και υψηλότερης - κατηγορίας τιμής.

Πιστεύω ότι, αργά ή γρήγορα, θα μετακινηθούμε σε "αϋλο" φορμά μουσικής.

Κοντολογίς, θεωρώ την ενσωμάτωση του υπολογιστή στο μουσικό σύστημα δεδομένη σε βάθος χρόνου.

Βρε Βασίλη, τι έχετε πάθει με το "άυλο"?
Κοτζάμ σκληρός δίσκος έχει λιγώτερη ύλη από ένα CDάκι?

Θα ηθελα να γραψω και κατι αλλο. Αυτη την ωρα (1.17 π.μ.) καθομαστε σε καποιο καναπε, εχουμε ανοικτο τον υπολογιστη, σερφαρουμε και συνομιλουμε, ενω παραλληλα ακουμε χαμηλοφωνα και την μουσικουλα μας. Οσοι ακουν απο πικαπ θα πρεπει που και που να σηκωνονται (λιγο σπαστικο) και να γυρνανε τον δισκο απο την αλλη μερια. Οσοι ακουν απο cd παλι πρεπει να σηκονονται αλλα στον διπλασιο χρονο. Οσοι ακουνε μεσω του υπολογιστη τους δεν το κουνανε ρουπι απο την θεση τους.
Αυτη την στιγμη οι εταιριες σαν την Linn που εχουν ενα αντιστοιχο player-dac (ο ορισμος ειναι αυθαιρετος και ισως λανθασμενος αλλα ελπιζω να καταλαβαινεται τι εννοω) ειναι πολυ λιγες. Σε κανα χρονο ομως που θα βγαζει και η κουτση Μαρια, τοτε στο συνολο οι αντιπροσωποι των εταιριων θα προσπαθουν να μας πεισουν για τα καλα της συγκεκριμενης τεχνολογιας. Το ποσο καλη ειναι στην πραγματικοτητα αυτο αφορα ξεχωριστα τον καθενα αφου εχει ακουσει και εχει βγαλει τα συμπερασματα του. Για μενα προσωπικα αισθανομαι τυχερος που παρακολουθησα μια επιδειξη της εν λογω τεχνολογιας και πιστευω οτι πολυ συντομα (οχι στο βαθος του χρονου) θα δημιουργηθει μια μεταστροφη προς αυτη την κατευθυνση.
Στην ουσια στην αλυσιδα των μηχανηματων hi end ο ενας κρικος θα ειναι φθηνος (πηγη). Η εντυπωση μου ειναι οτι τα υλικα δεν ειναι ιδιαιτερα ακριβα, αρα χρειαζεται περισσοτερος ανταγωνισμος, να μπει και κανενας ...κινεζος. Οποτε λιγο υπομονη.

Χρησιμοποιω εδω και 4 μηνες περιπου και τον υπολογιστη μου ως πηγη. Ριπαρω με το eac. Το μονο σιγουρο ειναι οτι τα cd ακουγονται καλυτερα απο το σκληρο, παρα απο το Transport του pc. Βεβαια γινανε οι απαραιτητες βελτιωσεις στη καρτα ηχου
http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=22267

Μια σχετικα καλη λυση (για τα λεφτα του) για transport ειναι το Audio Technologies

http://www.audiotechnologies.gr/index_files/Page568.htm

επειδη φοραει ενα απο τα καλυτερα transport της αγορας το CD Pro2 LF της Philips. Ισως αξιζει καποιος να του προσθεσει ενα καλυτερο ρολοι (ΧΟ3 απο την Tentlabs?)....

Δυστυχως τα πιο πολλα transport με αυτον τον μηχανισμο ειναι πολυ ακριβα εκτος ισως απο το καινουργιο της Musical Fidelity ....

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΟ CD TRANSPORT

Βρε Βασίλη, τι έχετε πάθει με το "άυλο"?
Κοτζάμ σκληρός δίσκος έχει λιγώτερη ύλη από ένα CDάκι?

Θέμη δεν είναι και τόσο αδόκιμος ο όρος.

Αλλωστε εάν επικρατήσει ολοκληρωτικά το "κατέβασμα" μουσικής απο το Internet με την συνακόλουθη εξαφάνιση των CDs, τότε η έννοια "άϋλο" μέσο - όσον αφορά το μουσικό CD - θα είναι ακριβέστατη.

Εγώ πάντως ώς πονηρός Σαλονικιός έβαλα το άϋλο στα εισαγωγικά και "καθάρισα".

Πάντως τα ψωμιά του CD τα βλέπω "λίγα" σε βάθος χρόνου.

Λές στο τέλος να μείνουμε με FLAC, WAV και βινύλια ;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΟ CD TRANSPORT

Θέμη δεν είναι και τόσο αδόκιμος ο όρος.

Αλλωστε εάν επικρατήσει ολοκληρωτικά το "κατέβασμα" μουσικής απο το Internet με την συνακόλουθη εξαφάνιση των CDs, τότε η έννοια "άϋλο" μέσο - όσον αφορά το μουσικό CD - θα είναι ακριβέστατη.

Εγώ πάντως ώς πονηρός Σαλονικιός έβαλα το άϋλο στα εισαγωγικά και "καθάρισα".

Πάντως τα ψωμιά του CD τα βλέπω "λίγα" σε βάθος χρόνου.

Λές στο τέλος να μείνουμε με FLAC, WAV και βινύλια ;

Ο στόχος και η ουσία είναι ότι σε λίγο θα κατεβάζουμε το μάστερ 24/96 όσο αγοράζουμε (και ήδη πολλές φορές λιγώτερο) το 16/44.1.
Το άυλο όμως γίνεται και υλικό, ήδη έγινε από καποιους φίλους, ως εξής:
Κάνεις με το 24/96 υλικό ένα DVD video (όχι DVD audio) χωρίς εικόνα (μαύρο) και το παίζεις σε ένα Universal player. Το σπουδαίο τώρα είναι ότι καταφέρνεις και μπορείς να ξεγελάσεις το λογισμικό που απαγορεύει στην ψηφ.έξοδο να βγάλει 24/96 και έτσι έχεις ψηφιακή έξοδο 24/96 προς ένα DAC. Οπότε ακούς DVD audio με το DAC της αρεσκείας σου.
Μόλις μου δείξουν ακριβώς την όλη διαδικασία θα επανέλθω για ενημέρωση.
Χαιρετισμούς
Θ.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΟ CD TRANSPORT

Ο στόχος και η ουσία είναι ότι σε λίγο θα κατεβάζουμε το μάστερ 24/96 όσο αγοράζουμε (και ήδη πολλές φορές λιγώτερο) το 16/44.1.
Κάνεις με το 24/96 υλικό ένα DVD video (όχι DVD audio) χωρίς εικόνα (μαύρο) και το παίζεις σε ένα Universal player. Το σπουδαίο τώρα είναι ότι καταφέρνεις και μπορείς να ξεγελάσεις το λογισμικό που απαγορεύει στην ψηφ.έξοδο να βγάλει 24/96 και έτσι έχεις ψηφιακή έξοδο 24/96 προς ένα DAC. Οπότε ακούς DVD audio με το DAC της αρεσκείας σου.
Χαιρετισμούς
Θ.

Πραγματικα πολυ χρησιμο εαν μπορει να γινει ευκολα....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΟ CD TRANSPORT

Χαιρετισμούς
Θ.

+1000000000000000000000

Υπαρχει μια περιπτωση να παρω το dvd της Denon A1xva.Πιστευεται οτι θα λεει τιποτα σαν απλο transport για το dac μου?