Συμβουλή για νέα αγορά

vangelisl

New member
17 September 2011
8
Πρώτα να χαιρετήσω σε όλα τα μέλη του AVclub! Είμαι νέο μέλος αν και έχω επισκεφθεί πολλές φορές τις σελίδες του φόρουμ στο παρελθόν. Χρειάζομαι τη βοήθεια σας μιας και είμαι σε αναζήτηση για αγορά νέας tv.

Είμαι κάτοχος εδώ και 4 χρόνια της samsung LE32A656 από την οποία είμαι λίγο ικανοποιημένος αλλά το βασικότερο πρόβλημα πια είναι το μέγεθος! Η απόσταση θέασης είναι περίπου 2,5 - 3 μέτρα.

Αποφάσισα λοιπόν να πάω σε 46αρα, πάλι samsung, και σκεφτόμουν κάποιο 3d μοντέλο από την σειρά 6. Διαβάζοντας όμως ώρες τις σελίδες του φόρουμ μπορώ να πω πως έχω τα έχω χάσει λίγο.

Αρχικά σκεφτόμουν για LCD/LED,3D και κατά προτίμηση samsung αλλά τώρα σκέφτομαι ακόμα και για PLASMA,2D κατά προτίμηση panasonic.

Έχω διαβάσει αρκετά για τα υπέρ και τα κατά των παραπάνω τεχνολογιών.

Την tv την χρησιμοποιώ αποκλειστικά για ταινίες και ps3. Το 3d θα το ήθελα για το ps3 αλλά δεν είμαι φανατικός φίλος των 3d ταινιών και μιας που τα πράγματα περιπλέκονται αρκετά στο θέμα του ενεργητικού/παθητικού 3d και φυσικά στο κόστος του 3d εξοπλισμού...

Για να μην τα πολυλογώ το budget μου είναι περίπου στα 1.100.
Ποια είναι η γνώμη σας/προτάσεις σας?
Ευχαριστώ

στα 1100 και με βάση όσα λές πιστεύω ότι μια από τις 50g30 (2d) / 50st30 (3d) θα σε καλύψει απόλυτα με δεδομένο όμως δεν θα κάνεις υπερβολική χρήση gaming με το ps3

σε lcd sony 46ex720 και samsung 46d6530

στα χρήματα αυτά είναι τα μοντέλα plasma /lcd που έχουν την προτίμηση των μελών.

Last edited:
οι πλάσμα έχουν θέμα με τις στατικές εικόνες στα παιχνίδια (score boards, ζωές, ταχύμετρα κλπ) για πολύωρη χρήση ps3.

Πήγα μια βόλτα στον Κωτσόβολο να δω τα μοντέλα στην έκθεση (ο θεός να την κάνει).

Από Viera η μόνη που είχαν στην έκθεση ήταν η 46αρα st30 στα 1000. Δεν ξέρω αν έφταιγε ο έντονος φωτισμός του χώρου ή οι ρυθμίσεις που έχουν κάνει, αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν ικανοποιητικό σε 2d.

Σκέφτομαι για την 46D6530 της Samsung αλλά ξεφεύγει πολύ η τιμή (1549 στον Κωτσόβολο)...

Για την 46D6100 ποια είναι η γνώμη σας?

Το σπιτι σου ειναι φωτεινο σαν τον Κωτσοβολο?

Δεν το νομιζω , κανενα σπιτι δεν ειναι.

Με τοσο φως ειναι σαν να θελεις να αγορασεις ηχεια και διπλα να δουλευουν κομπρεσερ. Δεν θα παρεις τα καλυτερα ηχεια αλλα αυτα που παιζουν σε μεγαλυτερη ενταση.

Οι samsung σειρα 6 και πανω δεν κανουν για gaming λογω μεγαλου lag.

Κοιτα και εδω...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=53970

Last edited:
Re: Απάντηση: Συμβουλή για νέα αγορά

H τηλεόραση είναι στο 1,5 - 2 μέτρα από το παράθυρο. Φως πέφτει για ένα 2ωρο κάθε απόγευμα με τη δύση, αλλά όχι, σίγουρα καμία σχέση με τον κωτσόβολο!

Στην st30 είδα επίσης και ένα demo από avatar, ήταν το πιο εντυπωσιακό απ´ όλα τα 3d που είδα στην έκθεση, αλλά ρε παιδιά 185 ευρώ για 2 ζευγάρια γυαλιά με πονάνε πολύ.

Και 2 τελευταίες ερωτήσεις:
Η χρήση που κάνω είναι γενικά: 50% ps3 // 20% NOVA // 30% ταινίες HD.
Μήπως πρέπει τελικά να πάω σε LCD?

Έχει νόημα να επενδύσω με κάποιο παλαιότερο μοντέλο χωρίς τεχνολογία 3d προκειμένου να εξοικονομήσω χρήματα και να ανέβω έτσι σε ίντσες? Απ´ ό,τι υπολογίζω δεν θα δώσω λιγότερα από 1300!

Μία plasma 50"+ θα την άντεχα οικονομικά αλλά δυστυχώς στην περίπτωση των LCD δεν θα μπορέσω να ξεπεράσω τις 46" γιατί θα βγω εκτός επιθυμητού κόστους. Πραγματικά όμως δεν θέλω να μετανιώσω για την επιλογή μεγέθους.

Η μόνη δυνατή επιλογή άνω των 46" σε LCD είναι 55D6100 της samsung κοντά στα 1600 (ανεβαίνοντας ήδη κατά 300-400 από τον αρχικό προυπολογισμό).

Διαφορετικά αν μείνω στις 46" είμαι ανάμεσα στις:
Samsung 46D6100 περίπου 1100
Sony 46EX720 περίπου 1330
Samsung 46D6530 περίπου 1350
(με προτίμηση στις 2 τελευταίες)

Θα το σκεφτόμουν και για την 46D7000 αλλά αν είναι να ανεβάσω το κόστος τόσο πολύ θα ήταν ίσως προτιμότερο να πάω στις 55" (αν και τα δύο μοντέλο σαφώς δεν είναι ίδια).

Οι γνώμες σας?

p.s. ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις σας έως τώρα, πιστέψτε με ήταν πολύ χρήσιμες. Ειδικά το θέμα του Burn-in δεν το είχα σκεφτεί καθόλου.

Οι δύο Samsung, όπως σου έχει γράψει και ο Yperion πιο πάνω, έχουν σχετικά ψηλό lag. Υπάρχει η D5500 με χαμηλό μεν lag, αλλά δεν τα πάει τόσο καλά σε κίνηση κάτι που δεν σε πειράζει ιδιαίτερα για το gaming κομμάτι, ίσως όχι και στις ταινίες. Με το budget σου εγώ θα κοίταζα μάλλον προς την Sony HX800. :a0210:

se 55άρα κοίτα την σονυ ex720. από την 6100 την θεωρώ καλύτερη με κύριο προσόν της την κίνηση της βέβαια σου ανεβάζω κιάλλο τον προυπολογισμό....αλλά αξίζει τον κόπο γιατί βλέπεις κυρίως fullhd. 80%+

μάλλον για την ΕΧ720 με βλέπω αλλά σε 46". Δυστυχώς το κόστος ανεβαίνει απαγορευτικά στις 55"...

Όπως είπα και πιο πάνω η απόσταση θέασης είναι κάπου 2,5 - 2,8 μ.
Φαντάζομαι οι 46" δεν είναι κακή επιλογή.