Συμβουλη για πωληση φακου

etsap

Supreme Member
22 June 2008
5,861
Αθηνα-Ν.Ψυχικο
Σκεφτομαι να πουλησω σε φιλο, τον ΝΙΚΟΝ 18-200VR που εχω απο περυσι.
Ειναι σε κατασταση καινουργιου, με ΟΛΗ τη συσκευασια και τα παρελκομενα του, καθως και 1 χρονο ακομη εγγυηση απο Δαμκαλιδη.
Ποια τιμη ειναι λογικη να ζητησω? (χωρις στην εξισωση να μπει ο παραγων "φιλια")

Το ξέρω, την είδα την αγγελία σου στο dpgr.

Μια χαρά την έχεις στα 490. Λογικά θα βρεις αγοραστή.:ernaehrung004:

Δεν το πολυβλεπω να πωλειται στο dpgr, γιατι εκει καποιοι πιστευουν οτι θα ψωνισουν σε τιμη "χωμα"...
Ενδιαφερθηκε καποιος φιλος τελικα, και θελω να ξερω αν η τιμη που ζηταω ειναι λογικη, για να μη χαλασουμε τις καρδιες μας, αλλα να μη βγω και ζημιωμενος.

Δεν το πολυβλεπω να πωλειται στο dpgr, γιατι εκει καποιοι πιστευουν οτι θα ψωνισουν σε τιμη "χωμα"...
Ενδιαφερθηκε καποιος φιλος τελικα, και θελω να ξερω αν η τιμη που ζηταω ειναι λογικη, για να μη χαλασουμε τις καρδιες μας, αλλα να μη βγω και ζημιωμενος.

Κοίτα, στα 6 κατοστάρικα είναι τώρα και δε χάνει πολύ.

Με ένα χρόνο εγγύησης και άριστος οπτικά, αν ενδιαφερόμουν στα 470-480 θα τον έπαιρνα.

Κοίτα, στα 6 κατοστάρικα είναι τώρα και δε χάνει πολύ.

Με ένα χρόνο εγγύησης και άριστος οπτικά, αν ενδιαφερόμουν στα 470-480 θα τον έπαιρνα.

Σ'ευχαριστω ΠΟΛΥ για τον κοπο σου.
Τουλαχιστον τωρα ξερω πως δεν ειμαι παραλογος... :award:

Αν δεν βρίσκεις βέβαια και θέλεις να τον δώσεις τότε τον ρίχνεις λίγο.

Πάντως έχω δει και στα 430-440 αλλά όχι με τόσο υπόλοιπο εγγύησης.

Και για να κάνω το φίλο του φίλου σου, χωρίς να είμαι ειδικός στις τιμές αλλά με όσα είπατε εδώ, αν τον δώσεις ας πούμε 400 (επειδή πρόκειται για φίλο σου) είναι μια στρόγγυλη τιμή, καλή ευκαιρία για τον ίδιο που μάλλον θα κάνει καλό στη φιλία αντί πιθανόν να τη χαλάσει και εσυ μπορείς να αρκεστείς σε 50-60 λιγότερα (εφόσον η εναλλακτική σου είναι οι "πελάτες" του φόρουμ που δεν συγκινούνται).
Με όλο το θάρρος το σχόλιο, έχω βρεθεί κι εγώ σε ανάλογη θέση, κατέληξα πως σε φίλους πρέπει να πουλάς στην ελάχιστη αξιοπρεπή τιμή (και ίσως και ένα τι λιγότερο, μια "συμβολική ζημιά").
Έτσι αντί για τυχόν γκρίνιες (γιατί τους φίλους τους ξαναβλέπουμε), έχω ακούσει ευχαριστίες για αρκετό καιρό μετά την αγορά.

Εαν δεν σκέφτεσαι να μεταβείς σε full frame, και δεν εχεις αμεση ανάγκη τα χρήματα εγώ θα σου πρότεινα να τον κρατήσεις. Ενας σουπερζοομ με αυτό το εύρος είναι πάντα χρήσιμος και ο 18-200 της Nikon ειναι η καλύτερη λύση που μπορείς να βρείς στην αγορά για το συγκεκριμένο εύρος, δεδομενου οτι οι ανάλογες προτάσεις από Sigma/Tamron δεν ειναι τοσο καλες οπτικά

Δεν σου κρύβω οτι εαν δεν ειχα στο πλάνο για τον τρέχον μηνα την αγορά ενος macro και ενος ευρυγώνιου, θα σκεφτομουν σοβαρά την αγγελια σου (την εχω δει )

490 ευρώ είναι πολλά σαν ρεαλιστική τιμη μεταπώλησης.. Μπορεί να ακούγεται λογικό αλλά 20% κάτω από την αρχική τιμή, είναι λίγο. Καταλαβαίνω την κατάσταση που βρίσκεται, έχω πουλήσει πολλά πράγματα στην κατάσταση που περιγράφεις αλλά βάλε τον εαυτό σου στη θέση του υποψήφιου αγοραστή. Δίνει 490, ενώ με 110 παραπάνω παίρνει καινούργιο.
Μια λογική τιμή είναι τα 420. που είναι 30% κάτω από την τιμή του σήμερα.

490 ευρώ είναι πολλά σαν ρεαλιστική τιμη μεταπώλησης.. Μπορεί να ακούγεται λογικό αλλά 20% κάτω από την αρχική τιμή, είναι λίγο. Καταλαβαίνω την κατάσταση που βρίσκεται, έχω πουλήσει πολλά πράγματα στην κατάσταση που περιγράφεις αλλά βάλε τον εαυτό σου στη θέση του υποψήφιου αγοραστή. Δίνει 490, ενώ με 110 παραπάνω παίρνει καινούργιο.
Μια λογική τιμή είναι τα 420. που είναι 30% κάτω από την τιμή του σήμερα.

Εχεις δικιο σε αυτό...

Δε νομίζω μέσα σε ένα χρόνο (και με έναν ακόμα υπόλοιπο εγγύησης) να έχει χάσει το 1/3 της αξίας του.

Μην ξεχνας οτι πλέον ειναι παλαιό μοντέλο..

Δυστυχώς ολα ειναι προσφορά και ζήτηση.

Σκέψου οτι με 340 Ευρώ μπορει καποιος να πάρει ολοκαίνουργιο τον (οπτικά ελαφρά υποδεέστερο αλλά καθολα αξιόλογο) Sigma 18-200 DC OS HSM.

Μην ξεχνας οτι πλέον ειναι παλαιό μοντέλο..

Δυστυχώς ολα ειναι προσφορά και ζήτηση.

Σκέψου οτι με 340 Ευρώ μπορει καποιος να πάρει ολοκαίνουργιο τον (οπτικά ελαφρά υποδεέστερο αλλά καθολα αξιόλογο) Sigma 18-200 DC OS HSM.

δεν είναι ελαφρά, αλλά αρκετά υποδεέστερος (και πιο κοντός στο πραγματικό εστιακό μήκος). Τον είχε μετρήσει ο Τάσος ο Οικονόμου και του είχε βγει περίπου στο 170. 200 πάντως όχι.

Αν βρεις να το πουλησεις τοσο, πουλα τον.
ΚΑνεις δε σε υποχρεωνει να τον δωσεις φτηνα, εκτος και αν δε πωληθει σε αυτη τη τιμη, οποτε τον ριχνεις και αλλο.
Παντως , επειδη κι εγω αγοραζω και πουλαω συχνα προιοντα, τις περισσοτερες φορες χανεις πολλα σε ενα χρονο , και οχι μονο 20-30%.
Μη ξεχναμε επισης , οτι πολλοι ειναι επαγγελματιες ή μπορουν και κοβουν τιμολογια σε γνωστους και φιλους επαγγελματιες , που σημαινει αυτοματα 20% κατω.
Επισης οι τιμες που βλεπουμε στο ιντερνετ , μπορουν ευκολα να κατεβουν λιγο ακομη αν πας απο κοντα με μετρητα.

Μολις βρηκα ετσι καινουργιο , τον canon 15-85 IS USM στα 500 ευρω !!! (φτηνοτερη τιμη στην Ελλαδα 720 ευρω).

Μπα.. δε νομιζω.
Ειναι καλος αλλα αργος , δεν κανει για πορτραιτα και εσωτερικους χωρους , μονο για ταξιδια και εξορμησεις.

Επειση εχω τρελα και με το βιντεο ειναι ακαταλληλος για εσωτερικους χωρους (εκει δουλευω προς το παρον μονο με primes 1.4 / 1.8).

Άσχετο με το παρόν νήμα, αλλά στα 500 ευρώ να τον πάρεις Γιάννη και να μην το πεις πουθενά. Μπορεί να μην κάνει για βίντεο, αλλά για φωτογραφία το εύρος του είναι πραγματικά καλό, η απόδοσή του επίσης καλή, τώρα για την φωτεινότητα, 2.8 ζουμ με τέτοιο εύρος δεν υπάρχει, ούτε υπήρξε ποτέ. Για βίντεο με γρήγορους χειροκίνητους κάνεις δουλειά, και υπάρχουν πολύ γρηγορότεροι από f/2.8.

Re: Απάντηση: Συμβουλη για πωληση φακου

Και για να κάνω το φίλο του φίλου σου, χωρίς να είμαι ειδικός στις τιμές αλλά με όσα είπατε εδώ, αν τον δώσεις ας πούμε 400 (επειδή πρόκειται για φίλο σου) είναι μια στρόγγυλη τιμή, καλή ευκαιρία για τον ίδιο που μάλλον θα κάνει καλό στη φιλία αντί πιθανόν να τη χαλάσει και εσυ μπορείς να αρκεστείς σε 50-60 λιγότερα (εφόσον η εναλλακτική σου είναι οι "πελάτες" του φόρουμ που δεν συγκινούνται).
Με όλο το θάρρος το σχόλιο, έχω βρεθεί κι εγώ σε ανάλογη θέση, κατέληξα πως σε φίλους πρέπει να πουλάς στην ελάχιστη αξιοπρεπή τιμή (και ίσως και ένα τι λιγότερο, μια "συμβολική ζημιά").
Έτσι αντί για τυχόν γκρίνιες (γιατί τους φίλους τους ξαναβλέπουμε), έχω ακούσει ευχαριστίες για αρκετό καιρό μετά την αγορά.

Να συμφωνησω και εγω με τα λεγομενα του φιλου...κανε αυτο.