Συμβουλη για πωληση φακου

Δε ξερω... σκεφτομαι να περιμενω για τον νεο Sigma 18-70 OS f / 2.8-4 .
Ειναι αρκετα γρηγορος και σχεδον με καλυπτει για συγκεντρωσεις κλπ .
Μπερδεμα !!!

Σκεφτομαι να πουλησω σε φιλο, τον ΝΙΚΟΝ 18-200VR που εχω απο περυσι.
Ειναι σε κατασταση καινουργιου, με ΟΛΗ τη συσκευασια και τα παρελκομενα του, καθως και 1 χρονο ακομη εγγυηση απο Δαμκαλιδη.
Ποια τιμη ειναι λογικη να ζητησω? (χωρις στην εξισωση να μπει ο παραγων "φιλια")

Απ' το προφίλ σου βλέπω οτι έχεις τη Nikon D300.
Εκτός απ' τον 18-200 έχεις επίσης έναν Sigma 10-20 χωρίς να φαίνεται άν είναι ο F3.5 EX DC HSM ή ο F4-5.6 EX DC HSM.

Έχοντας εγώ την ίδια μηχανή και τον ίδιο φακό, παράλληλα με τους Nikkors 24-70/2.8 και 80-200/2.8, επέτρεψέ μου την απορία γιατί τον πουλάς, δεδομένου οτι η χρήση του 10-20 που θα σου μείνει, είναι πολύ εξειδικευμένη.
Και για να γίνεται συζήτηση:
-Ποιόν άλλο φακό θέλεις να πάρεις; Θεωρώ βέβαιο οτι, δέν θα μείνεις με τον 10-20.
-Τί παραπάνω θα σου δώσει ο νέος φακός, απ' τον 18-200 που κυριολεκτικά ψάχνεσαι να "σκοτώσεις";

Εκτός κι άν... υπάρχει πρόβλημα στο κομμάτι σου οπότε... όντως πρόκειται για συνειδητό "σκότωμα", "για να φύγει... " .
Στην περίπτωση αυτή όμως, ΜΗΝ τον δώσεις σε φίλο.

Re: Απάντηση: Συμβουλη για πωληση φακου

Εκτός απ' τον 18-200 έχεις επίσης έναν Sigma 10-20 χωρίς να φαίνεται άν είναι ο F3.5 EX DC HSM ή ο F4-5.6 EX DC HSM.

Έχοντας εγώ την ίδια μηχανή και τον ίδιο φακό, παράλληλα με τους Nikkors 24-70/2.8 και 80-200/2.8, επέτρεψέ μου την απορία γιατί τον πουλάς, δεδομένου οτι η χρήση του 10-20 που θα σου μείνει, είναι πολύ εξειδικευμένη.
-Ποιόν άλλο φακό θέλεις να πάρεις; Θεωρώ βέβαιο οτι, δέν θα μείνεις με τον 10-20.
-Τί παραπάνω θα σου δώσει ο νέος φακός, απ' τον 18-200 που κυριολεκτικά ψάχνεσαι να "σκοτώσεις";

Εκτός κι άν... υπάρχει πρόβλημα στο κομμάτι σου οπότε... όντως πρόκειται για συνειδητό "σκότωμα", "για να φύγει... " .

Mα γιαυτό το λογο ακριβώς απόρησα και εγώ στην αρχή..
Τελος πάντων ο καθένας πράττει οπως νομίζει καλύτερα...

Re: Απάντηση: Συμβουλη για πωληση φακου

Ο 10-20 ειναι 4/5,6.
O 18-200 ειναι αψογος απο καθε αποψη. (Σε οποιαδηποτε αλλη περιπτωση η αγγελια μου θα το ανεφερε !!!)
Απλα μου μπηκε η "τρελλα" να τον αντικαταστησω με 2 φωτεινοτερους.
Π.χ. 18-50 2.8 & 70-200 2.8
Το ποιας μαρκας θα ειναι ο 18-50 (ή παραπλησιος) δεν εχω καταληξει ακομα.
Ο 70-200 πιθανοτατα θα ειναι ΝΙΚΟΝ.
Ξερω οτι θα χασω σε ευχρηστια, αλλα ετσι ειναι η τρελλα.
Επισης να σημειωσω πως στα 490 δεν δινω μονο φακο, αλλα και 2 φιλτρα αξιας 49+80 .
Αnyway, αν δεν βρω αγοραστη σε αυτη την τιμη που ζηταω, απλα θα τον κρατησω.Δεν πεθαινω να τον πουλησω.
Με τους φιλους η κατασταση οπως κι εσεις την περιγραψατε, ειναι καπως... γι αυτο το σκεφτομαι διπλα... :ADFADF1:

Last edited: