Συμμετοχή σε Forum:Εθισμός ή Επικοινωνία?

17 June 2006
62,715
Χολαργός
Mε αφορμή τον τίτλο τού thread τού Νίκου,και απο την στιγμή που στο διαδίκτυο υπάρχουν πιά πολλά fora αλλά και blogs,και απο την στιγμή που σε αυτό το διαδικτυακό παιχνίδι συμμετέχω και εγώ,μού έχουν δημιουργηθεί κάποια ερωτήματα.
1)Για ποιό λόγο συμμετέχει κάποιος σε ένα club έστω εξειδικευμένο,που όμως επιτρέπει και την συμμετοχή σε παράπλευρες τών βασικών κατηγορίες??
2)H Συμμετοχή σε ένα club προωθεί ή απλά υποκαθιστά την ανθρώπινη επικοινωνία.??
3)Oταν κάποιες μέρες το club για λόγους ανωτέρας βίας δεν λειτουργεί ή είναι δύσκολη η πρόσβαση σε αυτό πώς νοιώθουν τα μέλη που συνηθίζουν να συμμετέχουν συχνά?
4)Υπάρχει κάποιας μορφής εθισμός στην συμμετοχή μας σε ένα διαδικτυακό club??
5)Μπορούν να δημιουργηθούν ,πέρα απο περιστασιακές γνωριμίες και αληθινές φιλίες που να προέρχονται απο έναν διαδικτυακό χώρο??
Tα ερωτήματα που θέτω είναι εντελώς ενδεικτικά και άλλοι συμφορουμίτες θα προσθέσουν υποθέτω και άλλα.
Προσωπικά απο την στιγμή που το διαδίκτυο έχει μπεί ποικιλοτρόπως στην ζωή μας,πιστεύω οτι η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ μας θά είχε αρκετό ενδιαφέρον.
Θα πρότεινα να αποκλείσουμε απο την συζήτηση θεματα που αφορούν sites πορνογραφικού ή άλλου παρεμφερούς περιεχομένου που εκπροσωπεί την δυσάρεστη πλευρά τού διαδικτύου,γιατί νομίζω οτι η μεγίστη πλειοψηφια τών εδώ συμμετεχόντων τα απορρίπτει πλήρως.
Θα μπορουσαμε ίσως να εστιαστούμε μονον στα τού ´οίκου μας´.Ας ξεκινησουμε και θα μάς πάει η συζήτηση μόνη της.

Λοιπόν,σταράτα..

2.Πιστεύω πως την προωθεί και αυτό έχει διαπιστωθεί εμπράκτως.

3.Εγώ αισθάνομαι σαν τον πιτσιρικά με το πληκτρολόγιο..

4.Νομίζω οτι η παραπάνω απάντηση καλύπτει και αυτή.Ναι λοιπόν είμαι ένας εθισμένος !!!

5.Σαφώς και αυτό επίσης έχει διαπιστωθεί εμπράκτως .

Τελικά βρε Σπύρο είναι και εθισμός και επικοινωνία έτσι που το έθεσες..:flipout:

Last edited:
Δημήτρη,τα ερωτήματα είναι ενδεικτικά.Δεν έχει ενδιαφέρον να απαντηθούν απο 1-5.
Ο καθένας ας γράψει οτι νομίζει και ας τα εμπλουτίσει.Απλά δεν έχουμε ποτέ συζητήσει για τα κίνητρα τής συμμετοχής μας και μάς αφορά όλους.
Σαν θέμα μπορεί να τραβήξει καιρό.Μην ταλαιπωρείσαι βραδυάτικα.:flipout: :flipout:

Πάντως από τότε που μπήκα στο AVClub, γνώρισα πολύ κόσμο, έμαθα ένα σωρό πράγματα (ειδικά από μουσικές)...

Πιστεύω ότι τουλάχιστον στην Ελλάδα, λόγω της ιδιοσυγκρασίας μας, προωθεί την επικοινωνία.
Δεν πιστεύω να υπάρχει έστω κι ένας εδώ μέσα, που να μιλάει με τόσο πολύ κόσμο με κοινά ενδιαφέροντα και να μη θέλει να μαζευτούν έστω για ένα καφέ, βρε αδερφέ...

Απάντηση: Re: Συμμετοχή σε Forum:Εθισμός ή Επικοινωνία?

Πάντως από τότε που μπήκα στο AVClub, γνώρισα πολύ κόσμο, έμαθα ένα σωρό πράγματα (ειδικά από μουσικές)... Σκ@τ@ έμαθες !:flipout:

Πιστεύω ότι τουλάχιστον στην Ελλάδα, λόγω της ιδιοσυγκρασίας μας, προωθεί την επικοινωνία.
Δεν πιστεύω να υπάρχει έστω κι ένας εδώ μέσα, που να μιλάει με τόσο πολύ κόσμο με κοινά ενδιαφέροντα και να μη θέλει να μαζευτούν έστω για ένα καφέ, βρε αδερφέ...

Πού ? Στο..νησί σου ???:grinning-smiley-043

Εγω θεωρω οτι ειναι εθισμος, και βαρεος τυπου μαλιστα. Ναι, εκανα και κανω φιλους απο εδω μεσα, ανθρωπους που με στηριξαν σε πολυ δυσκολες στιγμες μου. (Thanks Χρηστο, Δωρα, Βαγγελη & Συζυξ, Στελιο και οχι μονο αυτοι-bye- )
Σαφως προαγει τον διαλογο με ολα τα συν και πλην που αυτο εμπεριεχει.

Μου λειπει οταν ειναι κατω (αυτο ειναι προληπτικη σποντα για τον Μπαβιολη:slapface: )
και θεωρω οτι "ανηκω" καπου (οχι μονο στη Δυση)

Αυτα για την ωρα...

Πιστευω πως και ο γιατρος ειναι ενα απ τα "θυματα" αυτου του αυτοάνοσου ισως νοσήματος, που ειναι δημιουργικό κοινωνικό ψυχαγωγικό αλλα και ψυχοφθόρο ενίοτε !!!

Το τσιγάρο το εκοψα το φαγητό μερικες φορες το καταφερνω να το κοψω, αυτο εδω και πεντε χρονια δεν μπορω με τιποτα και συνεχως επιδεινώνεται....

Last edited:
Ηρεμήστε, μη μασάτε. Μη γίνεστε πειραματόζωα του ψυχιάτρου. Αντισταθείτε!

:flipout: :flipout:

Mιλαμε οτι ο γιατρος εχει ηδη αρχισει να μας κανει να νιωθουμε αρρωστοι....αν τα πραγματα δε πανε καλα οσονουπω μας βλεπω να κανουμε ουρες εξω απο το γραφειο του.......

Εχει και αργη γραμμη ο μπαγασας..μεχρι να κανει refresh και να απαντησει σε ολα τα νηματα που αισθανεται την αναγκη χανει 5 πελατες τη μερα..:flipout: :flipout:

ΥΓ: γιατρε μου σορρυ για την πλακα στο σοβαρο θεμα που ανοιξες......
Η απαντηση στο ερωτημα σου ειναι και τα 2.......Εχουμε εθιστει να επικοινωνουμε με αυτον τον τροπο

Επ! τι γίνεται εδώ?

Μαζεύουμε πελάτες κύριε Σούρλα?

ΑΑΑΑ, όλα κι όλα! Να βάλετε μπανεράκι!!!

:flipout:

Προσωπικά και επι του θέματος, μόνο εθισμό μπορώ να το χαρακτηρίσω.

Δε μπορώ να εξηγήσω αλλιώς το να τρως σκ@τ@ από γνωστούς και φίλους και να συνεχίζεις...

Mε αφορμή τον τίτλο τού thread τού Νίκου,και απο την στιγμή που στο διαδίκτυο υπάρχουν πιά πολλά fora αλλά και blogs,και απο την στιγμή που σε αυτό το διαδικτυακό παιχνίδι συμμετέχω και εγώ,μού έχουν δημιουργηθεί κάποια ερωτήματα.
1)Για ποιό λόγο συμμετέχει κάποιος σε ένα club έστω εξειδικευμένο,που όμως επιτρέπει και την συμμετοχή σε παράπλευρες τών βασικών κατηγορίες??
2)H Συμμετοχή σε ένα club προωθεί ή απλά υποκαθιστά την ανθρώπινη επικοινωνία.??
3)Oταν κάποιες μέρες το club για λόγους ανωτέρας βίας δεν λειτουργεί ή είναι δύσκολη η πρόσβαση σε αυτό πώς νοιώθουν τα μέλη που συνηθίζουν να συμμετέχουν συχνά?
5)Μπορούν να δημιουργηθούν ,πέρα απο περιστασιακές γνωριμίες και αληθινές φιλίες που να προέρχονται απο έναν διαδικτυακό χώρο??
Tα ερωτήματα που θέτω είναι εντελώς ενδεικτικά και άλλοι συμφορουμίτες θα προσθέσουν υποθέτω και άλλα.
Προσωπικά απο την στιγμή που το διαδίκτυο έχει μπεί ποικιλοτρόπως στην ζωή μας,πιστεύω οτι η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ μας θά είχε αρκετό ενδιαφέρον.
Θα πρότεινα να αποκλείσουμε απο την συζήτηση θεματα που αφορούν sites πορνογραφικού ή άλλου παρεμφερούς περιεχομένου που εκπροσωπεί την δυσάρεστη πλευρά τού διαδικτύου,γιατί νομίζω οτι η μεγίστη πλειοψηφια τών εδώ συμμετεχόντων τα απορρίπτει πλήρως.
Θα μπορουσαμε ίσως να εστιαστούμε μονον στα τού ´οίκου μας´.Ας ξεκινησουμε και θα μάς πάει η συζήτηση μόνη της.

1) Απο ενδιαφερον..
2) Προωθει Ναι ,υποκαθιστα Οχι..
3) Καποιο κενο, ισως:grinning-smiley-043
4) Πιθανον..
5) Σιγουρα..

Πολυ ωραιο θεμα, που το εχω σκεφτει πολλες φορες. Λοιπον, προσωπικα, βρηκα το φορουμ οταν εψαχνα μια απαντηση για εναν ενισχυτη. Κολλησα με το φορουμ ομως οταν ανακαλυψα τη μουσικη κατηγορια, μιας και με ενδιαφερει η μουσικη και οχι τα μηχανακια. Επειδη μαλιστα εχω πλεον ελαχιστους φιλους που ασχολουνται με το σπορ, εδω βρηκα μια παρα πολυ καλη ευκαιρια να "μιλαω" για δισκους και γενικα για μουσικες. Μου ειχε λειψει παρα πολυ αυτο.

Οσον αφορα τις αλλες κατηγοριες και ιδιαιτερα την "επι παντως", μου αρεσει που μπορω να κρινω αποκλειστικα τη συγκεκριμενη αποψη που διατυπωνει καποιος, χωρις να τον γνωριζω προσωπικα, χωρις να κανω δευτερες σκεψεις επι της διατυπωμένης αποψεως. Μαλιστα, θα προτιμουσα να χρησιμοποιούμε ψευδώνυμα ωστε να μη γνωριζω ουτε καν το φύλο, την ηλικια, τοπο διαμονης κτλ.

Συνοπτικα,

1) Απαντησα παραπανω

2) Και τα δυο, κατα περιπτωση.

3) Μου τη σπαει, οπως και σε ολα τα sites που επισκεπτομαι καθημερινα. Εδω ομως μπλοκαρει ολη η λειτουργια του φορουμ.

4) Προσωπικα, οχι.

5) Ναι, μιας και υπαρχουν κοινα ενδιαφεροντα. Δεν ειναι αυτη μια παρα πολυ καλη αφορμη για την εναρξη μιας φιλιας?

Last edited:

1)Γιατί στην αρχή ψάχνεται για συγκεκριμένα πράγματα(όπως εγώ που ψάχνω εδω και 500 χρόνια να αγοράσω τηλεόραση:slapface:) και γιατί κατεπέκταση γνωρίζει καινούργιους ανθρώπους έστω και διαδικτυακά με τους οποίους κολλάει και μπορεί να λέει και 5 λαμακίες(sic) παραπάνω...
2)Η συμμετοχή σ' ένα διαδικτυακό χώρο συνεπάγεται την "σπατάλη" χρόνου μπροστά σ' ένα pc.. όπερ σημαίνει οτι και υποκαθιστά όπως επίσης και προωθεί την ανθρώπινη επικοινωνία!
3)ΦΡΙΚΑΡΟΥΝ!!!
4)Η λέξη πρέζα σου λέει κάτι?
5)Φυσικά και μπορούν πράγμα που νομίζω αποδεικνύεται εμπράκτως μέσα απο αυτόν εδώ τον χώρο.

Είναι δεδομένο οτι όσοι συμμετέχουμε εδω μέσα φυσικά και περνάμε ευχάριστα τον χρόνο μας εκμεταλλευόμενοι την ταχύτητα επικοινωνίας του διαδικτύου αν και αυτό γίνεται σε βάρος της αμεσότητας και της ανθρώπινης επαφής!
Είναι επίσης δεδομένο οτι μπορούμε επιλεκτικά να εμπλουτίζουμε τις γνώσεις μας σε κατηγορίες όπως η καφέ με θέματα που μόνο καφέ δεν είναι!
π.χ Τετρομαγμένοι, Η Γενοκτονία των ποντίων κ.α:SFGSFGSF::grinning-smiley-043

Πώς τα πήγα γιατρέ? Πέρασα? Θα μου δώσεις εξιτήριο?:flipout::flipout:

και κάτι ακόμα...
Εμείς πόσο πρέπει να σε χρεώσουμε γιατρέ για την τζάμπα έρευνα αγοράς ψυχασθενών avclubάκηδων που κάνεις χωρίς να προσφέρεις έστω τον καναπέ σου?:BDGBGDB55:-bye-

Και εγώ εν ολίγοις μπορώ να πω ότι είμαι για ...δέσιμο...! :Banane0:

Καταρχήν, το φόρουμ είναι ένας χώρος επικοινωνίας με ανθρώπους που πιθανότατα να μην γνωρίσω ποτέ, με την πιθανότερη αιτία να είναι η απόσταση μεταξύ μας. Μοιράζομαι τις εμπειρίες κ τις γνώσεις μου (αν έχω...έχω ??? :huh2: ) κ 'ρουφάω' από τους άλλους το ίδιο. Μάλιστα με κάποιους έχω συναντηθεί ήδη, έχουμε πει 2-3 κουβέντες κ τελικά μπορεί με κάποιους να έχουμε καταλήξει ήδη κ φίλοι! :aktion033:
Όταν δεν μπορώ να συνδεθώ είναι σαν να μην μπορώ να δω τον φίλο μου...εθισμός???πιθανότατα...πολύ ωραίος εθισμός όμως...απόλαυση... :coool:
Πάνω από όλα όμως ως Έλληνες δεν νομίζω ότι υποκαθιστά την ανθρώπινη επικοινωνία κ γνωριμία, το αντίθετο μάλιστα, σου γεννά την απορία να δεις τον συνομιλητή από κοντά, να τον γνωρίσεις, να δεις αν είναι κ από κοντά αυτό που εκφράζουν τα κειμενά του, να τον γνωρίσεις καλύτερα κ να διαπιστώσεις αν υπάρχουν κ άλλες πτυχές στον χαρακτήρα του που δεν είχες καταλάβει ότι υπήρχαν κ είναι κοινές με τις δικές σου...

Χμ.... Σπύρο -bye- , είναι για μένα υπερβολή να χαρακτηρίσω ευατόν εθισμένο στο κλαμπ, μα είμαστε σοβαροί, ρε.
Οι ευκαιριες για παντρεμένους ( με ζιζάνια κιόλας ), να επικοινωνούν για κοινά χόμπι μεταξύ τους είναι ελάχιστες, ευτυχώς εδώ υπάρχουν πολύ παντρεμένοι και όχι μόνο φυσικά
Να ανεβάζω φωτογραφίες από τον Benq 7200 , σαν τρελλός στις 2:00 η ώρα ξημερώματα Παρασκευής, ( ενώ την επόμενη είχα συναντήσεις και κουτούλαγα από νύστα), με την Κodak, και να τις στέλνω στο κλάμπ, περασμένες 3:30, έ όχι δεν είμαι εθισμένος και ούτε πρόκειται να γίνω, γιατρέ μου :grinning-smiley-043 .
Τι χάπια χρειάζομαι αλήθεια?