Συμπεράσματα από το Συγκριτικό των "τιτάνων" low profile για όλους

Απάντηση: ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ 'τιτάνων' LOW profil, για ΟΛΟΥΣ!!!

Πιστευω οτι οι διαφορες τους στο μαυρο θα μειωθουν σε ενα κλασικο ανοιχτοχρωμα βαμμενο σαλόνι, παντα σε σχεση με αυτα που ειδαμε στο χωρο της ηχοεκφρασης που ο χωρος ηταν αρκετα σκοτεινος.

Re: ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ 'τιτάνων' LOW profil, για ΟΛΟΥΣ!!!

Συγνώμη για την καθυστερημένη τοποθέτησή μου αλλά δυστυχώς αυτή η περίοδος είναι 'τραγική' από θέμα χρόνου.

Σε αυτή την κατηγορία τιμής και για κάποιον που ξεκινά τώρα να μπει στη φιλοσοφία της μεγάλης εικόνας όλοι οι προβολείς που είδαμε στο συγκριτικό αξίζουν και με το παραπάνω τα χρήματά τους.

Ο SANYO δίπλα στον EPSON έδειχνε υποδεέστερος στο μαύρο του αλλά είχε σαφώς καλύτερη ευκρίνεια. Κάτι που δε μου άρεσε επίσης ήταν η χρωματική του ισορροπία, η οποία δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορούσε να κάνει κάτι παραπάνω ο Μανώλης.

Όμως δίπλα στον PANASONIC η ψαλίδα έκλεινε και δεν γινόταν αισθητή η έλλειψη ή αν θέλετε το 'χειρότερο' μαύρο του.

Στον EPSON παρατήρησα και εγώ κάποιο μικρό πρόβλημα στην κίνηση και μπορεί να ισχύει αυτό που αναφέρει ο Χρήστος. Δεν θα τον χαρακτήριζα θολό απλά υστερούσε λίγο σε ευκρίνεια έναντι των άλλων. Το μαύρο του όμως και το contrast ήταν όντως καλύτερο από τους ανταγωνιστές.

Ο BenQ από την άλλη ήταν εξαιρετικός σε όλους τους τομείς, εκτός από το μικρό πρόβλημα στην κίνηση και φυσικά το έντονο βράσιμο που δυστυχώς ενοχλεί τους περισσότερους. Όσο για το θέμα rainbow, εγώ προσωπικά δεν βλέπω και δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη.

Ο PANASONIC τέλος για εμένα πάντα, κερδίζει τις εντυπώσεις σαν το πιο ισορροπημένο μηχάνημα του συγκριτικού και overall άνω του μέσου όρου σε όλους τους τομείς. Πολύ καλό μαύρο, εξαιρετική ευκρίνεια, καλή κίνηση και άριστη ισορροπία χωρίς ενοχλητικές 'εξάρσεις' έντονων χρωματισμών.

Η επιλογή θα ήταν εύκολη αν όλοι οι προβολείς κυμαίνονταν στην ίδια κατηγορία τιμής.

Όμως κάθε ένας από αυτούς έχει πολύ καλή σχέση τιμής απόδοσης με νικητή, κατά τη γνώμη μου πάντα, τον EPSON.

Αν η διαφορά 200 - 300 ευρώ έπαιζαν σημαντικό ρόλο στην απόφασή μου τότε θα επέλεγα τον EPSON.

Βέβαια αν δεν με ενοχλούσε ο θόρυβος και δεν έβλεπα rainbow, τότε με κλειστά μάτια, σε αυτά τα χρήματα, θα επέλεγα τον BenQ.

Τώρα αν δεν με προβλημάτιζε η οικονομική διαφορά θα επέλεγα τον PANASONIC και με το 'πλούσιο' menu του και τη βοήθεια του Μανώλη θα τον έκανα να 'πετάει'.
:D

…ένα μεγάλο Μπράβο σε όλα τα παιδιά που βοήθησαν για την εκδήλωση, δυστυχώς τώρα τελευταία απέχω λόγο τρεξίματος και μόλις σήμερα βρήκα χρόνο να τελειώσω την ανάγνωση του thread που έχω ξεκινήσει να διαβάζω εδώ και μια εβδομάδα (είναι και μεγάλο ;) ) … πάντα τέτοια και ελπίζω σύντομα και νέες εκδηλώσεις…

Λοιπόν φίλοι χτές πήγα με τη γυναίκα μου στην ΗΧΟΕΚΦΡΑΣΗ και έκλεισα τον SANYO+PS3.

Παρ´όλο που δεν μπορούσαν να μου κάνουν την εξαιρετικά χαμηλή προσφορά πιά (ας όψεται κάποιος messenger που ήθελε από την αρχή να βγούν οι προσφορές στον αέρα...:violent-smiley-008: και άρχισαν οι διαμαρτυρίες από τους άλλους εμπόρους - τι να κάνουμε: τα λάθη του πρωτάρη...) η τιμή παραμένει πολύ καλή, δηλ. 900 ευρώ κάτω από τον PANASONIC (όταν αφαιρέσουμε την αξία του PS3).

Εκτός από την διαφορά στην τιμή, που βέβαια δεν είναι καθόλου αμελητέα, η επιλογή μας βασίστηκε και σε άλλους παράγοντες που γράφω παρακάτω.

Λοιπόν εγώ πήρα την γυναίκα μου μαζί, κύρια για να διαπιστώσω αν βλέπει rainbow. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Γιώργου της Ηχοέκφρασης με ένα BENQ W9000 σε υλικό HD & SD δεν καταφέραμε ούτε στιγμή (ούτε εγώ ούτε και η γυναίκα μου) να δούμε το περίφημο RBE. Λέτε να χάνουμε κάτι; Μέχρι που αρχίζω και σκέφτομαι να (ξανα)πάω στον οφθαλμίατρο. Εγώ έχω στο ένα μάτι υπερμετρωπία και αστιγματισμό και στο άλλο λίγη μυωπία. Η γυναίκα μου έχει αρκετή μυωπία και στα δύο. Τέλος και οι δυό έχουμε και (αχ...) πρεσβυωπία. Ο Γιώργος της Ηχοέκφρασης το έβλεπε πολύ απ' ότι μας έλεγε.

Παρ όλα αυτά δίπλα-δίπλα ο SANYO με τον BENQ W9000 υπερείχε! Το είδα και εγώ αλλά το είδε και η γυναίκα μου χωρίς να της πώ τίποτα. Αυτό για μένα σημαίνει απλά ότι η καινούρια γενιά των προβολέων είναι σημαντικά καλύτερη από την αμέσως προηγούμενη. Τώρα σε σύγκριση με τον BENQ W5000 δεν ξέρω.

Ο Panasonic - παρ´ότι καλύτερος, από αυτά που λέτε και τα πιστεύω - αποκλείστηκε λόγω τιμής και ...πρωτάρη. Γιατί να πάρω κάτι που δεν βλέπω εγώ διαφορά και που, έτσι οπως τρέχει η τεχνολογία, σε λίγο θα έχει ξεπεραστεί έτσι κι αλλιώς;

Όσο για την αρχική μου αγάπη (EPSON), η μειωμένη ευκρίνεια και αυτά που γράφετε εδώ για κάτι σκαλώματα, αλλά κυρίως η διαφορά τιμής με έκαναν να τον αφήσω. Σε σχέση με τον SANYO υπέρ του μετράει το μάυρο (που όμως στο σαλόνι μου με τα ανοιχτά χρώματα μάλλον δεν θα κάνει και τεράστια διαφορά) η καλύτερη εγγύηση (και στην λάμπα) αλλά ο SANYO έχει το αυτόματο πορτάκι, είναι πιό αποδεκτός σαν σχήμα και χρώμα (ναι μαύρο αλλά ματ - δεν χτυπάει...). Βέβαια το μαύρο του EPSON μου έμεινε.

Τώρα γιατί τον SANYO και όχι τον BENQ W5000 αφού είμαστε και οι δυό ανίκανοι (!) να δούμε το Rainbow effect; Λοιπόν, εκτός από την - μικρή πιά - διαφορά τιμής:
1. Ο BENQ δεν είναι άμεσα διαθέσιμος, τον κλείνεις και, όταν τον πάρεις ... Και θα έχει λυθεί το γνωστό πρόβλημα ή όχι; (μπορεί να μη βλέπω rainbow αλλά τα σκαλώματα στα αργά παναρίσματα της κάμερας δεν τα αντέχω με τίποτα... )
2. Ο LCD είναι πολύ πιό βολικός στην τοποθέτηση. Σε σαλόνι θα τοποθετηθεί όχι σε dedicated χώρο... Ύστερα που ξέρω που θα τοποθετηθεί σε κανα-δύο χρόνια που θα μου ανοίξει η όρεξη; Σιγά μην τον πουλήσω με την τιμή που θάχει τότε...
3. Δεν μου κάθεται καλά η TEXAS Instruments με την τιμολογιακή της πολιτική και τα "κινούμενα" μέρη (τροχός και καθρεφτάκια...)
4. Βρε παιδιά μια χαρά ήταν o SANYO... Αφού μας άρεσε σας λέω (Γιατρέ μια τέτοια ρυθμισούλα να μου κάνεις και μένα... σαν τη χτεσινή, όχι την άλλη του Σαββάτου που μου τον χλώμιαζε...)

Ελπίζω να φώτισα (ή να μπέρδεψα περισσότερο) τους υποψήφιους αγοραστές (εννοείται ότι μιλάω για πρωτάρηδες μόνο...).

Ό,τι θέλετε (και να τον δείτε) στην διάθεσή σας όταν τον στήσω... Θάχω και μπύρες...

:award: :award: :award:

Να ευχαριστήσω θερμά τα μέλη που αφιέρωσαν τόσο χρόνο για την παρουσίαση, όλους όσους με τα σχόλια τους με βοήθησαν να πάρω μια πιστέυω σωστή απόφαση (για τις δικές μου ανάγκες πάντα) αλλά και την εξαιρετικά επαγγελματική (με τη σωστή έννοια!) στάση των ανθρώπων της ΗΧΟΕΚΦΡΑΣΗΣ, που δεν προσπάθησαν να μας επηρρεάσουν σε τίποτα.
Αυτός ο παλιο-messenger μας τα χάλασε λίγο, αλλά που θα μου πάει...:slapface:
:BDGBGDB55:

Καλως ηρθες λοιπον στο χωρο της μεγαλης εικονας.... καλες θεασεις. Ο προβολεας ειναι μια χαρα και σιγουρα θα τον ευχαριστηθειτε οσο δε φανταζεσαι...:SFGSFGSF::SFGSFGSF:

..)
4. Βρε παιδιά μια χαρά ήταν o SANYO... Αφού μας άρεσε σας λέω (Γιατρέ μια τέτοια ρυθμισούλα να μου κάνεις και μένα... σαν τη χτεσινή, όχι την άλλη του Σαββάτου που μου τον χλώμιαζε...)

:

καλοριζικος φιλε μου,κι εμενα μου αρεσε ο ΣΑΝΥΟ,πιστευω οτι πηρες μια χαρα μηχανημα στην τιμη αυτη.-bye-

Απάντηση: Re: ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ 'τιτάνων' LOW profil, για ΟΛΟΥΣ!!!

Ό,τι θέλετε (και να τον δείτε) στην διάθεσή σας όταν τον στήσω... Θάχω και μπύρες...

:award: :award: :award:
αμα εχεις μπυρες ερχομαι!!!
ΥΓ.εαν δεν θελεις το ps3, και μου κανεις μια καλη τιμη το θελω.

Re: Απάντηση: Re: ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ 'τιτάνων' LOW profil, για ΟΛΟΥΣ!!!

αμα εχεις μπυρες ερχομαι!!!
ΥΓ.εαν δεν θελεις το ps3, και μου κανεις μια καλη τιμη το θελω.
Βασικά δεν με ενδιαφέρει παιχνιδομηχανή οπότε γιατί όχι. Να το σκεφτώ. Άσε όμως να το πάρω πρώτα (έρχεται μετά 4 βδομάδες). Υπάρχει περίπτωση ο αντιπρόσωπος να δώσει κάποια οθόνη αντί για αυτό.

Σε κάθε περίπτωση θα έχω υπόψη μου το ότι σε ενδιαφέρει, όπως καταλαβαίνεις δεν θα είναι καθόλου μεταχειρισμένο. Άλλωστε μετά τις μπύρες δεν θα βλέπεις μπροστά σου :silly:

Ευχαριστώ παιδιά για τις ευχές...

Καλοριζικος και απο μενα και καλοθεατος! :ernaehrung004:

Τηλεφωνηθηκα και εγω χθες το βραδυ με τον φιλτατο Μανωλη Καστρουνή, και μετα και απο τη δικη του προτροπή αλλά και απο όσα διαβασα εδώ, έκλεισα τον SANYO για εναν γνωστό μου ...(πρωταρης κι αυτος, αλλα εχει ερθει σπιτι μου αρκετες φορες και εχουμε δει ταινιες στον DILA μου, οπότε όπως καταλαβαινετε εχει καποιες "απαιτησεις" στην ποιοτητα της εικονας) :smash:

Anyway, από ότι μου ειπε και ο Μανωλης, θα κερδισει την "ελαχιστη φαινομενικα" διαφορα στη φωτεινοτητα του σε σχεση με τους υπολοιπους, αν τον τοποθετησει καποιος οσο πιο κοντα γινεται στο πανι, αναλογα βεβαια και με τις ιντζες που θελει να εχει.... Οποτε, μιας και ο γνωστος μου θα παρει βαση οροφης και θα τον κρεμασουμε μαζι, και το πανι του ειναι γυρω στις 100'', θα κοιταξω να τον κρεμασω σχετικά κοντα...

Η δε ευκρινεια του ηταν τοσο καλη, (απο οτι μου ειπε και ο γνωστος μου) που ΑΝ δεν ηξερε ότι ειναι ο SANYO μπορει να τον περναγε για καποιον φθηνο DLP.... Οσο για το μαυρο του, στη χαμηλη σκάλα της λαμπας (που θα τον δουλευει και πιο πολυ), και με την ιριδα στο αυτοματο, φτιαχνει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ και ειδικοτερα και αν ο χωρος του ειναι ανοικτοχρωμος και φωτεινος ΔΕΝ θα καταλαβει καμια διαφορα απο το να επαιρνε τον Επσον ή τον Panasonic...

Μολις τον παραλαβει και τον κρεμασουμε (μετά το Πάσχα, γιατι την Μεγαλη εβδομαδα θα λειπει) θα σας πω νεότερα....:ernaehrung004:

Last edited:

Τηλεφωνηθηκα και εγω χθες το βραδυ με τον φιλτατο Μανωλη Καστρουνή, και μετα και απο τη δικη του προτροπή αλλά και απο όσα διαβασα εδώ, έκλεισα τον SANYO για εναν γνωστό μου ...(

Anyway, από ότι μου ειπε και ο Μανωλης, θα κερδισει την "ελαχιστη φαινομενικα" διαφορα στη φωτεινοτητα του σε σχεση με τους υπολοιπους, αν τον τοποθετησει καποιος οσο πιο κοντα γινεται στο πανι, αναλογα βεβαια και με τις ιντζες που θελει να εχει.... Οποτε, μιας και ο γνωστος μου θα παρει βαση οροφης και θα τον κρεμασουμε μαζι, και το πανι του ειναι γυρω στις 100'', θα κοιταξω να τον κρεμασω σχετικά κοντα...

Η δε ευκρινεια του ηταν τοσο καλη, (απο οτι μου ειπε και ο γνωστος μου) που ΑΝ δεν ηξερε ότι ειναι ο SANYO μπορει να τον περναγε για καποιον φθηνο DLP.... Οσο για το μαυρο του, στη χαμηλη σκάλα της λαμπας (που θα τον δουλευει και πιο πολυ), και με την ιριδα στο αυτοματο, φτιαχνει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ και ειδικοτερα και αν ο χωρος του ειναι ανοικτοχρωμος και φωτεινος ΔΕΝ θα καταλαβει καμια διαφορα απο το να επαιρνε τον Επσον ή τον Panasonic...

Μολις τον παραλαβει και τον κρεμασουμε (μετά το Πάσχα, γιατι την Μεγαλη εβδομαδα θα λειπει) θα σας πω νεότερα....:ernaehrung004:
Mε αυτά αισθάνομαι καλύτερα... ιδίως από κάποιον που έχει D-ILA...

Mε αυτά αισθάνομαι καλύτερα... ιδίως από κάποιον που έχει D-ILA...

Κοιτα... Δεν τον ειδα εγω προσωπικα τον SANYO απο κοντά, αλλα ο γνωστος μου, ο οποίος εχει δει αρκετες φορες ταινια στο σπιτι μου με τον DILA .... Οπότε μολις τον παρει και τον κρεμάσουμε θα τον δω κι εγώ απο κοντά...

Αλλα φανταζομαι απο οτι μου ειπε και ο κ. Καστρουνης, ότι απο ΟΛΑ τα μηχανακια LCD που κυκλοφορουν αυτή τη στιγμή είναι ο πιο ΕΥΚΡΙΝΗΣ και διαυγης... Τα λιγα μειονεκτηματακια που εχει αντιμετωπιζονται σχετικα ευκολα...

Το μαυρο του φτιαχνει στη χαμηλη σκαλα της λαμπας, και σε κανονικη θεαση σε δωματιο με φωτεινους τοιχους (σαλονι) ΔΕΝ ξεχωριζει η διαφορά...

Η δε φωτεινοτητα του που ειναι λιγο χαμηλοτερη, ΔΕΝ ειναι υπολογισημη ΑΝ τοποθετησεις τον προβολεα πιο κοντα στο πανι....

Η δε τιμή του γι αυτα που προσφέρει και σε συνδυασμό με το PS3 ειναι απλά ΚΟΡΥΦΗ!

Ειδομεν λοιπόν...:ernaehrung004:

Εντάξει...
Είσαι πολύ φιλότιμος... εγώ ήδη τον είχα. Μη σκάς...

Ευχαριστώ.

Απάντηση: Re: ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ 'τιτάνων' LOW profil, για ΟΛΟΥΣ!!!

Τηλεφωνηθηκα και εγω χθες το βραδυ με τον φιλτατο Μανωλη Καστρουνή, και μετα και απο τη δικη του προτροπή αλλά και απο όσα διαβασα εδώ, έκλεισα τον SANYO για εναν γνωστό μου ...(πρωταρης κι αυτος, αλλα εχει ερθει σπιτι μου αρκετες φορες και εχουμε δει ταινιες στον DILA μου, οπότε όπως καταλαβαινετε εχει καποιες "απαιτησεις" στην ποιοτητα της εικονας) :smash:

:confused::confused::confused::confused:

Φίλε Messenger καλορίζικος, καλοκρέμαστος και καλοθέατος!!! Είμαι βέβαιος ότι θα τον καταχαρείτε και εσείς και οι φίλοι σας. Το μηχανάκι είναι πολύ καλό, όπως άλλωστε και όλα του συγκριτικού, και είναι βέβαιο ότι αν το συνοδέψεις με ένα καλό player θα σε ανταμείψει...

Φιλικά
Γιώργος Δενδρόπουλος.

Φίλε Messenger καλορίζικος, καλοκρέμαστος και καλοθέατος!!! Είμαι βέβαιος ότι θα τον καταχαρείτε και εσείς και οι φίλοι σας. Το μηχανάκι είναι πολύ καλό, όπως άλλωστε και όλα του συγκριτικού, και είναι βέβαιο ότι αν το συνοδέψεις με ένα καλό player θα σε ανταμείψει...

Φιλικά
Γιώργος Δενδρόπουλος.
Ευχαριστώ Γιώργο. Χάρηκα που σε γνώρισα στην παρουσίαση.
Καλό Πάσχα
:ernaehrung004:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ 'τιτάνων' LOW profil, για ΟΛΟΥΣ!!!

Βασικά δεν με ενδιαφέρει παιχνιδομηχανή οπότε γιατί όχι. Να το σκεφτώ. Άσε όμως να το πάρω πρώτα (έρχεται μετά 4 βδομάδες). Υπάρχει περίπτωση ο αντιπρόσωπος να δώσει κάποια οθόνη αντί για αυτό.

Σε κάθε περίπτωση θα έχω υπόψη μου το ότι σε ενδιαφέρει, όπως καταλαβαίνεις δεν θα είναι καθόλου μεταχειρισμένο. Άλλωστε μετά τις μπύρες δεν θα βλέπεις μπροστά σου :silly:

Ευχαριστώ παιδιά για τις ευχές...
σου έστειλα π.μ.

Καλοθέατος Messenger! Το καλύτερο value for money μηχάνημα της δοκιμής.

Messenger καλορίζικος... Ωραίο μηχάνημα και σε ωραία τιμή...
Το μόνο του "ελάττωμα" είναι το όχι και τόσο καλό μαύρο αλλά με σωστή "περιποίηση" θα είσαι Jet.
Για αρχάριος έκανες πολύ δυνατό μπάσιμο... :grinning-smiley-043

Λοιπόν φίλοι χτές πήγα με τη γυναίκα μου στην ΗΧΟΕΚΦΡΑΣΗ και έκλεισα τον SANYO+PS3.
Καλορίζικος και καλοθέατος! Πολύ τίμιο μηχανάκι για τα λεφτά του.

Πιθανόν να τον είδες με τις "πολύ γρήγορες" ρυθμίσεις που έκανα εγώ (με το μάτι και με το DVE HD Basics και τα χρωματικά φίλτρα του) την περασμένη Τρίτη όταν πήγα στην Ηχοέκφραση για να δω τον Sanyo και Panasonic δίπλα-δίπλα αν ενδιάμεσα δεν τον πείραξε κάποιος.
Σίγουρα προσεκτικό στήσιμο με χρήση χρωματόμετρου θα τον κάνει ακόμη καλύτερο.

Last edited: