Συμπεράσματα δοκιμής HDTV δορυφορικών δεκτών

AlexT_

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,458
Θεσσαλονίκη
Συμπεράσματα δοκιμής HDTV δορυφορικών δεκτών

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε η ανεπίσημη δοκιμή τεσσάρων High Definition δορυφορικών δεκτών και συγκεκριμένα των Humax PR-HD 1000 HDTV - Homecast HS 5101 CI - PACE DS-810 και Kathrein UFS 910.

Οι δέκτες συνδέθηκαν ανα δύο μέσω loop through. Η σύνδεση εικόνας έγινε με HDMI τα οποία οδηγήθηκαν σε ένα 4Χ1 μηχανικό Switcher και τροφοδοτήθηκε ο Epson TW 1000 high definition προβολέας 1920Χ1080.

Να διευκρινίσω ότι ο Epson δεν ρυθμίστηκε με κανέναν από τους τέσσερις «μονομάχους». Επίσης οι δέκτες δεν επιδέχονται κανενός είδους ρύθμιση εικόνας πλην της ανάλυσης στην οποία επιλέχτηκε σε όλους η 1080i.
Τα κανάλια που παρακολουθήσαμε ήταν τα Promo HD του Astra, το Premiere HD, το οποίο την ώρα της δοκιμής μετέδιδε αγώνα τσαμπιονς λιγκ, το Filmnet 1 καθώς και ένα γρήγορο πέρασμα από το Supersport 1 που ατυχώς μετέδιδε αγώνα τσαμπιονς λιγκ.

Η αξιολόγηση αφορούσε κυρίως την εικόνα και την συμβατότητα με διάφορες μοντούλες.
Ως προς τα αποτελέσματα? Ε, ότι λάμπει δεν είναι χρυσός.
Συνεπώς ότι αποκωδικοποιεί HD και έχει έξοδο HDMI δεν παίζει απαραίτητα άριστα.

Νικητής με χαρακτηριστική άνεση αναδείχτηκε ο Homecast HS 5101. Σε όλες τις δοκιμασίες επέδειξε συμπαγή εικόνα, υψηλή ευκρίνεια, πιστότητα χρωμάτων, εξαιρετικό βάθος πεδίου. Χάρμα οφθαλμών η εικόνα του δέκτη και πολύ ομαλή η συνεργασία του με την T-Rex 4.3. Πολύ καλή ήταν και η εικόνα του Filmnet 1 και ανεκτή αυτή του Supersport. Συνεργάστηκε άψογα με την κόκκινη Irdeto μοντούλα και την συνδρομητική κάρτα της Νόβα. Η κίνηση του κατά την διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα ήταν άψογη.

Πολύ κοντά στις επιδόσεις του Homecast βρέθηκε ο Pace DS-810. Πολύ ποιοτική εικόνα HD και Filmnet 1. Χορταστική εικόνα με λεπτομέρεια, πιστά χρώματα και καλή κίνηση, ελαφρώς υποδεέστερη του Homecast.
Στα αρνητικά του, η άρνηση να λειτουργήσει σωστά με μοντούλες Dragon, T-Rex και Diablo. Ενώ αναγνώριζε τις μοντούλες έβγαζε μόνιμα ένα ενοχλητικό μήνυμα «Invalid Module» και αν τολμούσες να μπεις στο μενού της μοντούλας κολλούσε πεισματικά. Συνεργάστηκε άψογα με την κόκκινη Irdeto και την κάρτα της Νόβα.
Να σημειωθεί ότι έχει μόνο μια θύρα CI.

Απογοητευτική εικόνα σε σχέση με τους άλλους δύο δέκτες παρουσίασαν οι Humax και Kathrein. Υπερφωτισμένη εικόνα με ξεπλυμένα χρώματα, έντονο θόλωμα στην γρήγορη κίνηση και πέπλο ακόμα και στα φωτεινά πλάνα!! Πολύ μέτρια εικόνα παρουσίασαν και στα κανάλια της Nova. Προσπαθήσαμε μέσα από τα μενου του Epson να «φέρουμε» την εικόνα πειράζοντας φωτεινότητα- αντίθεση. Αλλάχθηκαν οι είσοδοι στο Switcher. Μάταιος κόπος..

Να σημειώσω εδώ ότι ο Kathrein σε σύνδεση με τον Epson TW 600 έδειξε αξιόλογη εικόνα και άριστη στην 1920Χ1080 LCD τηλεόραση Sharp Aquos 46” XL 1.

Στην δοκιμή παραβρέθηκαν οι Μιχάλης Μελίδης, Λευτέρης Χατζησάββας, Κώστας Ποτακίδης, ο Voreios και ο γράφων.
Ας μεταφέρουν κι αυτοί τις απόψεις τους.

587121

587122

AFam

AVClub Fanatic
11 September 2006
26,961
Άιντε, καλή αρχή.

Μπράβο παιδιά, ελπίζουμε σε μία ανάλογη συνέχεια...

Ούτως ή αλλέως η Συνέπεια υπάρχει, οπότε....... και πάλι μπράβο..

mdvq

Μέλος Σωματείου
20 June 2006
10,047
Πειραιας
Μηπως μπορειτε να γραψετε και τα τηλ των αντιπροσωπων????
Δεν μπορω να βρω ο στραβακλας πουθενα το τηλ του αντιπροσωπου του Homecast.
Ασε που στα δορυφορικα νεα εχει και δυο τρεις αντιπροσωπους!!!

Λοιπόν να πω κι εγώ ότι η διαφορά στην εικόνα από τον Homecast έναντι των άλλων ήταν εμφανέστατη.
Η εικόνα του απολαυστική ειδικά στον αγώνα που ήταν Live και δεν μεσολαβεί τίποτα. Ούτε φίλμ, ούτε αρχεία. Από την κάμερα στον πομπό, και από κει στον δέκτη και στην TV.
Και το αποτέλεσμα ήταν υπέροχο. Τρισδιάστατη και κρυστάλλινη απεικόνιση.
Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο στην πλήρη περιγραφή του Αλέξη.
Η παρέα ήταν χαλαρή και ευχάριστη. Κι ας μην είχαμε ψησταριά.

18 June 2006
8,269
Θεσσαλονίκη
• Ήταν μια δυνατή κόντρα που εμένα προσωπικά με εξέπληξε ευχάριστα . Ο Kathrein που πριν από λίγες μέρες είχα δει να παίζει στην sharp μου και με εντυπωσίασε , σε σύνδεση με τον προβολέα φάνηκε να υστερεί σε σχέση με τους υπόλοιπους μονομάχους . Ο Homecast έδηξε να ξεχωρίζει στο θέμα κίνησης καθώς ήταν αυτός που θόλωνε λιγότερο στις φάσεις με έντονη κίνηση αλλά και στο θέμα εικόνας έπαιξε πάρα πολύ καλά αν και ελαφρός ποιο σκοτεινός κάτι που ίσος να είναι και θετικό. Η μεγάλη εκπλήξει όμως ήρθε απ τον Βενιαμίν της παρέας PACE που παρόλα τα προβλήματα με τις μοντούλες κατάφερε να δώσει εικόνα ισάξια η σχεδόν ισάξια με τον Homecast που στοιχίζει τα διπλάσια και παραπάνω χρήματα . Βέβαια ο Kathrein έχει άλλες χάρες αφού δουλεύει σε Linux κάτι που τον καθιστά πλήρως αναβαθμίσιμο με τα γνωστά ακροβατικά κόλπα . Αν με ρωτούσατε τι θα έπαιρνα τώρα θα σας έλεγα αβλεπεί τον Kathrein και θα θυσίασα λίγο απ την εικόνα χάριν των άλλων προτερημάτων του , αλλά για κάποιον που δεν ασχολείται η δεν θέλει να ασχοληθεί με αναβαθμίσεις και δίκτυα η επιλογή είναι ξεκάθαρη και ακούει στο όνομα PACE

spyrmak

Supreme Member
19 February 2007
4,748
Aθηνα
δηλαδη...

ο humax δεν ειναι καλος!

περιεργο νομιζα οτι ηταν απο τους καλους δεκτες

απ' οτι φαινεται μονο το δειχνει το HD. αλλα οχι σωστα.....?

ο PACE δεν ειναι πολυ ακριβος νομιζω...

18 June 2006
2,239
Θεσσαλονίκη
Να πω και εγώ δυο λογάκια για το χτεσινό συγκριτικό στο οποίο ήμουνα παρών.
Πρώτα από όλα ένα ευχαριστώ στον Αλέξη για την πρωτοβουλία που πήρε για το συγκριτικό καθώς και για την φιλοξενία του.(Ελπίζω το δωμάτιο να το αφήσαμε σε ανεκτή κατάσταση):ernaehrung004:
Από τις φυσιογνωμίες που παρεβρέθησαν , οι περισσότερες γνωστές μου ,εκτός του Voreios που χάρηκα για την γνωριμία και από κοντά.
Είμαι σίγουρος πως όλοι μας θα ωφεληθούμε από την παρουσία του στην κατηγορία.
Στο δια ταύτα τώρα τελικά ο χρόνος δεν αποδείχθηκε φίλος μας και μας εμπόδισε να κάνουμε ότι πραγματικά θα θέλαμε σε αυτό το συγκριτικό.
Από τις 8 που φτάσαμε μέχρι και τις 01.00 που λόγω έπρεπε να αποχωρήσουμε , δηλαδή σε χρονικό διάστημα 5 ωρών δυστυχώς είχαμε την ατυχία να βρούμε αρκετά εμπόδια μπροστά μας που μας καθυστερήσανε.
Συγκεκριμένα ασυμβατότητες με τις loop through συνδέσεις και προσπάθειες να βρούμε τους καλύτερους δυνατούς συνδυασμούς ώστε να παίρνουμε σήμα ταυτόχρονα και από τους 4, αναβαθμίσεις ΟΤΑ δίχως τη θέληση μας, ασυμβατότητες με μοντούλες , επανεκκινήσεις δεκτών , switcher που ορισμένες φορές “σκύλιαζε” κλπ.:twoguns:
Συγκεκριμένα ,όπως είπε ο Αλέξης τελικά η εκδήλωση είχε σαν πρωταγωνιστή τον homecast που έκλεψε την παράσταση.
Εγώ έχω τις επιφυλάξεις μου και θα εξηγήσω παρακάτω:
Αν κρίνω μόνο από χτες και αυτό που είδαμε πραγματικά δεν μπορώ να αμφιβάλω με αυτά που είπαν και οι άλλοι. Μάλλον ο συνδυασμός homecast-Epson 1000 έδεσε! Την εικόνα που έδινε δεν την έχω δει ούτε στο δικό μου sony AW 15 που κοντράρει τον epson σε πολλές περιπτώσεις.
Επειδή όμως σαν κάτοχος του παραπάνω δέκτη εδώ και 9 μήνες έχω δει πολλά , να αναφέρω κάποιες προσωπικές μου εμπειρίες.
Έχω αναβαθμίσει το δέκτη μέχρι τώρα 4 φορές ,3 μέσω δορυφόρου και μία φορά με beta filmware.
Αυτή τη στιγμή ο δέκτης φοράει την έκδοση 1.11.0Α η οποία και είναι η μοναδική που παίζει χωρίς τεχνουργήματα στην εικόνα.
Ο δέκτης συνδεδεμένος στο σπίτι σε fullHD Lcd ταυτόχρονα και από HDMI και component στα 1080i , η εικόνα στο component δεν συγκρίνεται επ ‘ουδενί με την αντίστοιχη του hdmi. Περίεργο εε?
Χτες έπαιζε από hdmi, δηλαδή από component τι θα έδειχνε?
Στον προβολέα μου παίζει αρκετά καλά και σε 1080i και 720p.
Θετικό του homecast είναι ότι είναι ο μοναδικός που έχει Ελληνικό μενού από τους χτεσινούς.
ΗOMECAST:
ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ: Εικόνα πραγματικά τρισδιάστατη ,με άψογη κίνηση και πολύ καλή ευκρίνεια. Δυνατό Tuner .Καλό upscale σε sd.
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ: Χρώματα, κορεσμένος ειδικά στα κόκκινα του , πιθανών να ήθελε ρύθμιση το προβολικό ώστε να έρθει στα μέτρα του.
Άλλωστε όλοι παίζανε out of the box, όπως επισημάνθηκε.
PACE:
ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ: Εικόνα εφάμιλλη του homecast, πιο soft χρώματα , πραγματικό λαβράκι στην τιμή που “παίζει”.
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ: Ενοχλητικό το σήμα που μας έβγαζε σε κάθε scrambled κανάλι που προσπαθούσαμε να ανοίξουμε με modules. Πιθανών με κάποια ρύθμιση να μην το έβγαζε αφού υπήρχε η συγκεκριμένη πληροφορία από άλλο δέκτη.
1 CI, δεν θα βολέψει όσους παρακολουθούνε αρκετά κωδικοποιημένα κανάλια.
Ασυμβατότητα με όσες μοντούλες δοκιμάστηκαν.
HUMAX:Δοκιμάστηκε λιγότερο από όλους (λόγω της Ota αναβάθμισης του κατά την διάρκεια του τεστ), η εικόνα του υπολειπόταν από τους 2 πρώτους .Δυστυχώς τον δοκιμάσαμε λιγότερο από όλους και δεν μπορώ να κρίνω μόνο από αυτό το λίγο
ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ: Premiere certified
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ: Εικόνα που υπολειπόταν σε σχέση με τους πρώτους.
KATHREIN:
ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ: Το ethernet(Μεγάλο ατού του για μελλοντικά παιχνίδια)
3 USB για προσθήκη σκληρού δίσκου.
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ Εικόνα όχι τόσο ευκρινής όσο των 2 πρώτων.
Tuner όχι τόσο καλό όσο του homecast, Loop through δύσκολο, κολλάει σε κάποιες περιπτώσεις. Ο homecast αρνιόταν να δώσει ενδείξεις σήματος. Κακός συνδυασμός με το χτεσινό swither, πάθαινε κάποιες “ κρίσεις “ κάποιες στιγμές.

Δοκιμάστηκαν με σήμα από champion league σε HD .(Μη γελάτε, τελικά μόνο τον αγώνα δεν είδαμε, αφού δεν πετύχαμε Live κανένα τέρμα.), σε ελεύθερα κανάλια του Astra , σε luxeHD , και σε euro1080 στα demo του. Δυστυχώς παρόλο που υπήρχε original Κάρτα δυστυχώς μας έκανε descrambled μόνο τον ήχο, εικόνα γιοκ ότι Module και να βάλαμε..
Τελική αναμέτρηση dreambox 7020 vs Homecast σε κανάλια Νόβα , ο πρώτος με hdmi και ο δεύτερος μέσω component βοηθούμενος από scaler.
Εικόνα πολύ καλή και στις 2 περιπτώσεις , μας απέδειξε ότι η θέαση ενός αγώνα sd σε πολλές ίντσες μπορεί να γίνει ανεκτή.(Αρκεί βέβαια να μην βλέπεις ταυτόχρονα την ίδια εικόνα σε υψηλή ευκρίνεια.).
Δυστυχώς ο χρόνος δεν μας άφησε να δοκιμάσουμε συνδυασμούς module.
Να αναφέρω επίσης ότι τα όποια σχόλια μας αφορούν μόνο τη χτεσινή βραδιά και αυτό που είδαμε στο συγκεκριμένο setup που είχαμε.
Άλλωστε εμείς που ασχολούμαστε με τα δορυφορικά λίγο παραπάνω από τους άλλους ,το κάνουμε εντελώς σαν μεράκι και αγάπη γι ‘αυτό, και την περιέργεια μας να κάνουμε νέα πράγματα ,στα πλαίσια της ενημέρωσης μέσα από το avclub.:worshippy:

Voreios

Supreme Member
18 January 2007
4,750
Να ευχαριστήσω με την σειρά μου τον Αλέξανδρο για την φιλοξενία, Επέστρεψα στην βάση μου σήμερα αργά το βραδυ και με αρκετή κούραση οπότε θα γραψω λίγα τώρα και ίσως περισσότερα αύριο, αν και σε γενικές γραμμές καλύφθηκα και τα συμπεράσματά μου δεν διαφέρουν απο αυτά των υπολοίπων.
Ομως.....
Εχω δει στον δικό μου προβολέα (panasonic 1000 full HD) στο σπίτι μου σε 1080i τους PACE 810-Kathrein 910 (όχι σε άμεση αντιπαράθεση αλλά την ίδια μέρα) και η αίσθησή μου ήταν ότι ο Kathrein είχε ελαφρώς καλύτερη εικόνα και πάντως όπωσδήποτε όχι χειρότερη απο αυτήν του Pace. Στο σπίτι του Αλεξ με τον Epson 1000 και την οθόνη του Αλεξ σαφώς και συμφωνώ με την σειρά κατάταξης που δόθηκε ήδη, διερωτώμαι όμως πόσο μπορεί να παίξουν διαφορές στις ρυθμίσεις του προβολέα, ο ίδιος ο προβολέας, αλλά ακόμη και η οθόνη (η οθόνη του Αλεξ έχει κέρδος 1.3 και η δική μου 1 και απ ότι είδα έχω και μόνο απο αυτό καλύτερο μαύρο που ενδεχομένως να περιορίζει το "πέπλο" που έδειξε ο Kathrein?? Ας μας πει κανένας πιο ειδικός σ αυτά αν πράγματι το καλύτερο μαύρο περιορίζει ή εξαφανίζει το "πέπλο" ή όχι?)
Για τον Humax να τονίσουμε ότι ήταν ο 1000 και όχι ο 2000 αυτός που είχαμε (μερικοί ίσως διαβάσουν βιαστικά) και επίσης και εδώ το αποτέλεσμα που είχαμε με εξέπληξε γιατί απο άλλα αξιόπιστα άτομα έχω ενημερωθεί ότι έχει πολύ καλή εικόνα (ο 2000) και υπέθετα ότι θα ίσχυε το ίδιο και στον 1000.
Τέλος επίσης έκπληξη ήταν για μένα το γεγονός ότι είδαμε τέτοιες διαφορές εικόνας σε δέκτες HD (τις περίμενα πολύ μικρότερες) , γι αυτό και πάλι θα διατηρήσω μιά μικρή επιφύλαξη γιατι και σε δέκτες sd έχω δεί ορατές διαφορές στην ποιότητα εικόνας ανάμεσα σε κομμάτια του ίδιου μοντέλου (και μάλιστα ο κλώνος δέκτη έδειχνε καλύτερη εικόνα απο τον ορίτζιναλ!), αν λοιπόν υποθέσουμε ότι και οι HD δέκτες κατασκευάζονται ...κάπου μεταξύ Κίνας και Κορέας και ότι παρά τον έλεγχο που μπορεί να κάνουν οι σοβαρές εταιρείες δεν μπορει να αποκλειστεί το γεγονός μιά παρτίδα δεκτών να έχει καλύτερη ποιότητα εικόνας απο άλλη παρτίδα, επειδή κάποια τμήματά του σταλθηκαν φασόν σε αλλα εργοστάσια και αντιστρόφως! Αν φανταστήκατε ότι οι δορυφορικοί δέκτες κατασκευάζονται απο την αρχή ως το τέλος στο ίδιο εργοστάσιο...τότε χάσατε (εκτός κι αν εμεινε καποιος να κατασκευάζει στην Ευρώπη, που δεν νομίζω, ασχέτως αν υπάρχουν αρκετές ευρωπαικές εταιρείες, γιατι αν κατασκευάζονταν εξ ολοκλήρου στην Ευρώπη θα στοίχιζαν τουλάχιστον 3 φορές ακριβότερα!)
Ανεξάρτητα απο επιφυλάξεις πάντως που όφειλα να αναφέρω, ο Homecast μας έδειξε καλύτερη εικόνα και σε HD και σε SD κανάλια! (Ναι, ως και το Filmnet...βλεπόταν!)

Νίκος Σχ.

Supreme Member
12 July 2006
4,221
Θεσσαλονίκη
Voreie , ο Humax σε αυτή την έκδοση που είδες είναι ίδιος με τον 2000 , άλλος είναι ο 1000άρης , άλλος ο PR-HD 1000 HDTV ο οποίος είναι κλώνος του 2000 το οποίο βγαίνει από κάποια εταιρία πακέτο με συνδρομή ...

aime

Senior Member
14 April 2007
595
Paris
Συγχαρητήρια για το τέστ, πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες σας. Θα ήθελα όμως να ρωτήσω, όλοι αυτοί οι δέκτες έχουν EMU? Μπορούν να περαστούν δηλαδή τα ....κλαδάκια. Και αν ναι υπάρχουν site που να τα υποστηρίζουν?

7 July 2006
169
Δεν γινόταν να τους πετάξετε και μια σύνδεση component 1080i να μας πείτε τι παίζει?

Θα ήταν πολύ χρήσιμο σε κάποιους (όπως εγώ που αυτή τη στιγμή ψάχνω HD δέκτη)

Κατά τα λοιπά, πολύ καλή προσπάθεια.

Συγχαρητήρια

Voreios

Supreme Member
18 January 2007
4,750
Σίγουρα θα ήταν χρήσιμη και μία σύγκριση απο εξόδους component αλλά δεν είχε προβλεφθεί και δεν υπήρχαν αρκετά component καλώδια (που θαπρεπε ναναι και ίδιας μάρκας) και γενικά ...η ώρα πέρασε χωρίς να το καταλάβουμε! Μόνο ο Χιούμαξ που έκανε με τον τσαμπουκά του ....δορυφορική αναβάθμιση (χωρίς να μας ρωτήσει αν την θέλουμε) μας έφαγε ενα μισάωρο έτσι για πλάκα!
Αν ο χιλιάρης που είχαμε είναι ίδιος με τον 2000 τότε μία άλλη εξήγηση που μπορώ να δώσω για την σχετικά κακή απόδοση των Humax-Kathrein είναι ίσως αυτό που έγραψε ο Λευτέρης, ότι δηλαδή ο Homecast και πιθανόν και ο Pace δίνουν σκοτεινότερη εικόνα, η οποία να ταίριαζε πολύ περισσότερο με την υψηλού κέρδους οθόνη του Αλεξ που ίσως δεν ταίριαζε με φωτεινότερους δέκτες. Θα έπρεπε ακόμη να έχουμε και μία full HD τηλεόραση για να δούμε κι εκει αν η κατάταξη μένει η ίδια, ακόμη κι έτσι πάντως ο Homecast υπερτερούσε και στην ομαλότητα της κίνησης και στην μειωμένη θολούρα όταν η κάμερα γυρνούσε απότομα (ενας ποδοσφαιρικός αγώνας σε HD είναι πολύ απαιτητικός και οι κάμερες δεν έχουν ακόμη τελειοποιηθεί....)
Φαντάζομαι πως αυτό το συγκριτικό ήταν μόνο η αρχή και όσο πληθαίνουν οι δέκτες θα γίνουν κι άλλα.

GVIPER

New member
28 August 2007
36
Μπράβο παιδιά, πολύ καλή δουλειά.
Σας ευχαριστούμε.:SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF

asxetopoulos

Senior Member
19 July 2006
360
Πάτρα
Πολύ καλή η προσπάθεια

Τελικά όμως διαβάζοντας τις παρατηρήσεις το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι θα παίξει μεγάλο ρόλο το setup.

Μπορεί το μέτριο να γίνει καλό και το άριστο μέτριο.....

Μπράβο όμως γιατί έστω και έτσι το forum δείχνει την προσπάθεια για την ανακάλυψη του διαμαντιού.

keep on walking...

AlexT_

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,458
Θεσσαλονίκη
Απάντηση: Re: Συμπεράσματα δοκιμής HDTV δορυφορικών δεκτών

Σίγουρα θα ήταν χρήσιμη και μία σύγκριση απο εξόδους component αλλά δεν είχε προβλεφθεί και δεν υπήρχαν αρκετά component καλώδια (που θαπρεπε ναναι και ίδιας μάρκας) και γενικά ...η ώρα πέρασε χωρίς να το καταλάβουμε!
Επειδή έμειναν στην κατοχή μου οι τρεις απο τους τέσσερις δέκτες (Kathrein - Humax - Pace) δεν άντεξα στον πειρασμό και τους δοκίμασα με σύνδεση component. Η σύνδεση έγινε με 10μετρο καλώδιο Component και χρησιμοποιήθηκε ο προβολέας Epson EMP TW 600.
O Pace DS 810 αρνήθηκε να δείξει σήμα όσο και αν προσπάθησα. Αφαίρεσα το καλώδιο scart και δήλωσα στην έξοδο του σήμα cvbs. Υπάρχει επισήμανση στο μενού του δέκτη ότι δεν είναι δυνατή η ταυτόχρονη χρήση component και RGB (η δεύτερη απο το Scart)
Παρόλα αυτά αρνήθηκε να μεταφέρει εικόνα.

Ο Kathrein UFS 910, παρουσίασε εικόνα εμφανώς υποδεέστερη απο αυτήν της HDMI εξόδου του. Μειωμένη ευκρίνεια, χειρότερη κίνηση και μια ροπή προς το κόκκινο.

Παρόμoια ήταν η εικόνα του Humax PR-HD 1000 με έντονη ροπή προς το κόκκινο χρώμα και συνολικά όλα τα χρώματα υπερκορεσμένα.

Συνεπώς και στους τρεις συνιστάται η μεταφορά της εικόνας μέσω HDMI.

18 June 2006
2,239
Θεσσαλονίκη
Ο δέκτης συνδεδεμένος στο σπίτι σε fullHD Lcd ταυτόχρονα και από HDMI και component στα 1080i , η εικόνα στο component δεν συγκρίνεται επ ‘ουδενί με την αντίστοιχη του hdmi. Περίεργο εε?

Αλέξη όπως ανέφερα και παραπάνω στην δικιά μου Lcd η διαφορά υπέρ του component στα 1080i ήταν αρκετά φανερή.
Δεδομένου ότι ο homecast προχτές έπαιξε τόσο καλά και από την hdmi με έβαλε σε σκέψεις , για το αν ισχύει τελικά το παραπάνω.
Δυστυχώς λόγω χρόνου δεν μας δόθηκε η ευκαιρία να τον δοκιμάσουμε και με αυτή τη σύνδεση.
Ευελπιστώ ότι σύντομα θα έχω τη δυνατότητα να προμηθευτώ καλό 10μετρο καλώδιο συνιστωσών το οποίο θα συνδέσω στον προβολέα μου ,ώστε να έχω πιο ασφαλή συμπεράσματα.