Συμπεράσματα για αγορά 3d tv

tiniakos

AVClub Fanatic
7 August 2007
17,512
Τήνος / Ελλάς
Το σαββατοκύριακο που πέρασε ήμουν Αθήνα και έκανα μία οπτική έρευνα αγοράς για 3d tv που ψιλοενδιαφέρομαι αυτή την περίοδο.
Αρχίζουμε και λέμε:
1) Παθητικό vs Ενεργητικό 3d σημειώσατε 1
Είδα 3d από όλες σχεδόν τις εταιρίες και το 3d της lg της σειράς lw με τα πολωτικά γυαλιά με κέρδισε.
Δεν υπήρχε τρεμόπαιγμα, και η μείωση της φωτεινότητας ήταν ελάχιστη αλλά το καλύτερο ήταν ότι η δράση ήταν από την οθόνη και μπροστά (τα μπαλόνια έπεφταν πάνω μου) ενώ στο ενεργητικό ήταν προς τα πίσω σαν να βλέπεις μέσα σε κουτί.
Στην 42αρα lg για να δω σωστά το παθητικό 3d έπρεπε να είναι στα 2,5 μέτρα ενώ σε αντίστοιχη σε μέγεθος ενεργητική έπρεπε να είμαι σε μικρότερη απόσταση από τα 2 μέτρα.
Από τα ενεργητικά 3d το καλύτερο ήταν της panasonic vt30 (ενώ της st30 ήταν πολύ κακό) αλλά και πάλι ήταν κουραστικό και όχι τόσο βαθυ.(εδώ να τονίσω ότι έπαιζε ένα παιδικό με αρκούδες η vt30 και η st30 το step up 3 ενώ η lg έπαιζε πάντα ένα demo της). Το 3d στην sony ex720 ήταν μέτριο και η μεγάλη απογοήτευση ήταν στην samsung d8000 από την οποία είχα μεγάλες προσδοκίες.
Οι γραμμές που λένε κάποιοι λόγω ανάλυσης στην lg υπήρχαν αλλά ήταν ανεκτές και σε αποζημίωνε το τελικό αποτέλεσμα έναντι του κουραστικού 3d των ενεργητικών γυαλιών.
2) Στο 2d η lg 42lw5500 η οποία είναι ίδια με την lw4500 με μόνη διαφορά στην 5500 την πρόσβαση σε online υλικό και την μία παραπάνω είσοδο HDMI (δεν δικαιολογεί για εμένα τα επιπλέον 300 ευρώ) ήταν μια τυπική led tv με συμπαθητική εικόνα αν και είδα μόνο blu-ray υλικό.
3) Και εδώ θα τονίσω ότι πουθενά δεν είχαν δυνατότητα κεραίας ώστε να δούμε πραγματικά ατέλειες στο 2d και να φανεί η υπεροχή των plasma.
4) Όντως έπαιζαν καλά οι plasma αλλά η ψαλίδα μάλλον κλείνει με τις lcd-led παρόλα αυτά μια plasma panasonic και ειδικά η g30 είναι η καλύτερη αγορά για τα λεφτά της αυτή την στιγμή που μιλάμε. Οι plasma της Lg και της samsung δεν μου άρεσαν.
5) Η απογοήτευση η μεγάλη όμως ήταν στην samsung την d8000.
Φοβερός σχεδιασμός αλλά υπερκορεσμένα χρώματα, αντανακλάσεις στην οθόνη, όχι τέλεια εικονα όπως η paansoniv vt30 , κουραστικό 3d και σίγουρα ένα κόστος δυσανάλογο της αξίας της τηλεόρασης.
6) Μερικοί πωλητές λένε πια τα πράγματα με το όνομα τους και προωθούν τις plasma αν και οι panasonic δεν υπήρχαν παντού.
Εγώ έκανα τον ανήξερο για να δω τη βλακεία θα μου πει ο καθένας, εν μέρει τους δικαιολογώ έρχεται ο κάθε ξερόλας Έλληνας και λέει το μακρύ και το κοντό του τι να κάνουν και αυτοί για ένα κακόμοιρο μισθό όπως όλοι μας δουλεύουν.
7) Συνάντησα αρκετούς πελάτες ημιμαθείς και άκουσα απίστευτες βλακείες.
Μου έφτιαξαν τις μέρα πάντως , τα σκεφτόμουν μετά και γελούσα (Μέχρι ότι το iphone παίρνει android μου είπε κάποιος).
8) Καλύτερη 3d αυτή την στιγμή για μέχρι 2,5 μέτρα η 42lw4500 και μέχρι 3,5 μέτρα η 47lw4500, καλύτερη όμως και τίμια 2d η panasonic 46g30 για μέχρι 3 μέτρα.

Καλημέρα,
Τinaikos πολυ χρήσιμο και ενδιαφέρον το άρθρο σου. Βρίσκομαι και εγώ σε αναζήτησης 3d τηλεόρασης και είμαι ψίλοάσχετος με τι ακριβώς χρειάζεται να έχει μια 3d τηλεόραση. Ετσι πήγα και εγώ το Σάββατο σε ένα κατάστημα των Mediamarket για να τις δω από κοντά.
Ο πωλητής αμέσως μου υπέδειξε την 42lw4500 ως την κορυφαία 3d αυτή την στιγμή γιατί χρησιμοποιεί τα καινουριά γυαλιά (τα ελαφριά γυαλιά). Η αλήθεια είναι ότι το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό. Αλλά όταν τον ρώτησα να δούμε και άλλες μάρκες μου είπε ότι η lg είναι η μοναδική τηλεοράση που έχει αυτά τα γυαλιά και κάνει την διαφορά. (Οι άλλες εταιρίες δεν έχουν βγάλει ακόμα) . Το θέμα είναι ότι δεν βιάζομαι να αγοράσω έχω περιθώριο κανενα 2ημηνο να περιμενω μήπως βγαλουν και οι άλλες εταιρίες (σύμφωνα πάντα με τον πωλητή).

Καταρχην μην πιστευεις οτι σου λενε οι πωλητες.

Δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα.

Για παραδειγμα σε 42" ειναι πρακτικα αδυνατον να δεις 3D καθως ειναι μικρο το μεγεθος για να γεμισει το οπτικο σου πεδιο.

Η αλήθεια είναι οτι δεν μου έδειξε demo 3d στην συγκεκριμενη αλλά σε μια 47''.
Γ ι αυτό αποφάσισα να ενημερωθώ πρώτα για να μην μου λένε ότι θέλουν οι πωλητές.

Όντως η lg είναι η μόνη με παθητικό 3d αλλά είναι σίγουρό από την στιγμή που τσουλάει να βγάλουν και οι άλλοι.
Και μπορεί να είναι καλύτερο αλλά αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο η lg και η τιμή της 42lw4500 στα 760 ευρώ από το electroworld είναι τίμια για αυτά που σου δίνει.
Δεν είμαι της νοοτροπίας της αναμονής, ναι δέχομαι ότι σε ένα χρόνο το 3d θα είναι καλύτερο αλλά για ένα χρόνο αν περιμένω δεν θα έχω 3d, οπότε αν θέλω τώρα 3d παίρνω την lg και αν περιμένω το σεπτέμβρη ίσως η τιμή της lg να είναι η μισή από τα νέα μοντέλα του ανταγωνισμού τότε. άρα πάλι την lg θα πάρω.

Συμφωνώ να συνεχιστεί εδω η συζήτηση..Πάντως αυτό που με ανησυχεί είναι η απόσταση που έχω σαλόνι - σύνθετο είναι περίπου στα 3,5 μετρα και πάνω οπότε πρέπει να στραφω σε 47''. και η τιμή ανεβαίνει!!
Πάντως στα Μεdiamarket την είχαν την 42'' στα 949 . και βέβαια καλό είναι να μπει επιπλεόν η εγγύηση των 5 χρόνων με 120 . (ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου βγάλει)
Στον Κοτσόβολο η στο Εlectroworld (όπως προτείνει ο φίλος μου Τιniakos) βγαίνει πάντα μέσω ιντερντετ παραγγελία περίπου 760 + 250 η επέκταση εγγύησης για 5 χρόνια!!

Απο προσωπική εμπειρία, η τωρινή που εχω μετά από 4 χρονια και 7 μήνες παρουσιάσε πρόβλημα (δεν άνοιγε) .Φώναξα τους τεχνικούς από τον Κοτσόβολο την πήραν την έφτιάξαν και μου την έφεραν ..χωρίς κάποιο κόστος επειδή είχα εγγυήση 5 χρόνια.. Συμφωνώ ότι είναι πολυτέλεια αλλά ηλεκτρονική συσκευή είναι και ποτέ δεν ξέρεις...άλλωστε στα laptop η συνηθίσμενη βλάβη είναι το κάψιμο της μητρικής που δεν αξίζει να το φτιάξεις λόγου ακριβού κόστος.

Καλησπερα σε ολους.γνωριζει κανεις αν η lw4500 πεζει 3d απο εξωτερικο σκληρο στην usb με υποτιτλους? εχω πολλες ταινειες σε dts θα εχω προβλημα με τον ηχο?

Μόνο η Samsung υποστηρίζει DTS, από C σειρά και μετά. Θα πρέπει είτε να τον μετατρέψεις ή να τρέχεις τις ταινίες από εξωτερικό media player που υποστηρίζει DTS.

Ναι είναι γνωστό και καλό πρόγραμμα, μόνο που το link είναι παλιό, είναι διαφορετικό το interface του τώρα. Δε ξέρω βέβαια αν θα'χεις την υπομονή να κάνεις συνέχεια μετατροπή, είναι πολλές οι ταινίες με DTS. Προσωπικά αν ήμουν μεταξύ LG και Samsung LCD θα επέλεγα τη δεύτερη. Μόνο για κάποια Panasonic Plasma θα θυσίαζα το DTS.

καλοδεχούμενος ο media player αλλά μην κολλάτε.
πρώτα από όλα μετράει η εικόνα της tv και μετά τα υπόλοιπα.
εγώ πήρα ένα wd live tv και δεν με απασχολεί ο media player σε καμία tv που σε καμία περίπτωση δε συκρίνεται με εξωτερικό.

42'' για 3d ειναι το λιγοτερο απογοητευτικο........απο 50'' και πανω, μην παρεις την 42αρα θα το μετανοιωσεις σε 1-2 μηνες.
Τα demo 3d's που εχουν οι εταιρειες στα καταστηματα ειναι εντυπωσιακα και δεν εχουν πολυ σχεση με την πραγματικοτητα, οποτε μην ψαρωνετε με τα demos.

σκεφτομαι να αγορασω μια LG 42LW4500 για το δωματιο μου αποσταση περιπου 2μκαι κάτι δεν θα μπορω να δω ανετα?? και κατι αλλο αν τρεχεις τις ταινίες μεσα απο υπολογ υπαρχει καποια διαφορα? γιατι διαβαζω δεν υποστιριζεται ο ηχος.
ευχαριστω!!