Συμπερασματα/Παρατηρησεις απο ρυθμιση με DVE και DVE-HDDVD..

Re: Απάντηση: Re: Συμπερασματα/Παρατηρησεις απο ρυθμιση με DVE και DVE-HDDVD..

Μπορεις ευκολα να ρυθμισεις Brightness contrast χρησιμοποιώντας τα παλια Avs patterns για SD που εχουμε στον σερβερ μας, εφοσον το πρόγραμμα σου υποστηριζει και αναγνωση dvd..

Aν κ δεν εχω ασχοληθει με encoding..νομιζω πως ο Στρατος εννοει οτι τα διαφορετικα "φιλτρα",passes που χρησιμοποιει η εκαστοτε ομαδα κωδικοποιησης μαλλον επηρεαζουν την φωτειν/αντιθεση με αποτελεσμα να μην εχουμε κατι "στανταρ"....
Επισης,οσον αφορα στα patterns για sd(εγω χρησιμοποιησα το dve sd)δεν ξερω κατα ποσο μπορουμε να εχουμε σωστα αποτελεσματα σχετικα με φωτειν/αντιθεση για τα .mkv.....Αυτο γιατι για sd χρησιμοποιουμε dscaller mpeg-2 decoder ενω για .mkv ffdshow ή coreavc.....Οποτε πιθανον η χρηση διαφορετκου decoder να επηρεαζει φωτειν/αντιθεση....(κ εγω με επιφυλαξη αυτο..)

Οι ταινιες mkv προερχονται συνηθως απο BR/HD-DVD που ειναι σωστα mastered με μαυρο στο 16 λευκο 235. Αν ο Player μας δουλευει σε vmr9 (πχ KMPlayer) τοτε αν χρησιμοποιησουμε τα mark sydow patterns μπορουμε να ρυθμισουμε σωστα τα levels. Το δοκιμασα και ηταν Οκ. Ειδα και ταινιες που ξερω απο BR/HDVD και επαιζαν σωστα στην εκδοση mkv.

Λοιπον, καλιο αργα παρα ποτε!
Δοκιμασα αποψε τις δυο εκδοσεις του AVS HD test disc (BR. HD-dvd) καθως και την DVE HD HD-DVD και επιβεβαιωσα αυτα που ειχα γραψει. Ολα δουλευουν σωστα στα ιδια levels. Η καρτα γραφικων ειναι η ΑΤΙ Χ1950 pro , χωρις HA. σε vista pro με powerdvd 3319a. Εκδοση ΑΤΙ CCC 7.10. Για να δω σωστα BB και AW χρειαζεται να βαλω το Avivo Video Brightness στο +1 και το contrast στο -1. Στο Powerdvd δεν πειραξα τιποτα.
Τα displays μου ειναι ο JVC HD-1 προβολεας και η Pioneer Kuro 5080 plasma tv.

Aχ κ να μουν στη θεση σου....:smile:
Τι να πρωτοαλλαξω για να εχω κ γω τα ιδια αποτελεσματα???Καρτα...λειτουργικο...drivers....???

Mια απορια ..εγω γιατι δεν μπορω να εχω επιλογη για h/a?οτι κ να επιλεξω...το αποτελεσμα ειναι στα vc-1 να μην εχω h/a και στα avc kai mpeg-2 να εχω h/a...δεν ξερω αν πραγματικα "αποφορτιζεται"η cpu ,παντως η επιλογη στο video tab toy pdvd ειναι ξετικαρισμενη/τικαρισμενη αντιστοιχα...επισης,στα infos του pdvd γραφει overlay/nv12 hardware accelerated ,αντιστοιχα....

Δεν εχω προσβαση τωρα στο htpc οποτε θα κανω παλι δοκιμες αυριο...

Θα δοκιμασω να κανω κ εγω τις ρυθμισεις στο ccc κ οχι στο pdvd....

Nα υποθεσω οτι οι ρυθμισεις στο ccc δεν εχουν καμια επιδραση οταν παιζουμε .mkv ή sddvd σε vmr9 me kapoion frontend player(π.χ mpc)

Χρησιμοποιεις Powerstrip?Πιστευεις οτι μπορει να εχει καποια "επιδραση"?

Τελος,οταν προβαλλω χρησιμοποιω single mode(εχω απενεργοποιημενη την οθονη του pc)...Αυτο ειναι το σωστο,εε?

Υ.Γ Σε ευχαριστω που μπηκες στον κοπο...:ernaehrung004: