Re: Απάντηση: Συμπερασματα/Παρατηρησεις απο ρυθμιση με DVE και DVE-HDDVD..
Ας προσπαθησω να τα πω οπως τα εχω καταλαβει εγω.
Οπως ειδατε κι εσεις απο τα τεστ, καποια απο τα hd φορμα, και απο powerdvd και απο nero, παιζουν σε overlay και καποια σε vmr. Το εχω αναφερει πολυ παλαιοτερα.
Θεωρω οτι το dvd πρεπει να παιζει σε vmr ασχετα σε ποια εφαρμογη το αναπαραγουμε.
Η λυση ασχετα με ποια player και φορμα χρησιμοποιουμε.....
Βαζουμε σε οποια εφαρμογη θελουμε το dve hd το οποιο παιζει overlay και ρυθμιζουμε απο τους καταλιστ το brightness contrast color κτλ κτλ. απο τα αντιστοιχα σετ (ειναι γραμμενα και στον οδηγο).
Μετα βαζουμε σε οποια εφαρμογη εχουμε επιλεξει να βλεπουμε dvd σε vmr το dve δισκακι , και ριθμιζουμε απο το powerstrip brightness contrast κτλ.
Δατς ιτ.
Μετα απο αυτα οπου και να παιξει οτι και να παιξει vmr/overlay/vc1/avc οτι θελει τελως παντων , οι βασικες ρυθμισεις θα ειναι σωστες με ΜΙΑ και μονο ρυθμιση στον προβολεα.
Το μονο που εκκρεμει αυτη τη στιγμη και το ψαχνω, ειναι το πως θα βγαζουμε σωστο colorspace απο το pc αναλογα με το υλικο. sd η hd.
Καλημερα !!
Το ειχα δει σε καποιο ποστ σου να αναφερεις τον προβληματισμο σου σχετικα με το αν παιζει σε vmr9 ή overlay.....
Η λυση που προτεινεις μου φαινεται ενδιαφερουσα...Θα τη μελετησω κιαλλο ωστε να την "συλλαβω" καλυτερα...

και θα δοκιμασω.....(αν και βλεποντας οτι χρειαζεται κ Powerstrip ειναι αληθεια οτι σε παλαιοτερη προσπαθεια μου να το χρησιμοποιησω δεν ειχα καταφερει κ πολλα....χωρις να επιμεινω κ πολυ..)
Υπαρχει καποιος ενδεδειγμενος τροπος ωστε να ξερουμε τι χρησιμοποιειται καθε φορα,vmr9 ή overlay?(Ας πουμε στην 1η περιπτωση δεν θα πρεπει να "δουλευοθν" τα ρυθμιστικα απο CCC κ αντιστροφα?)
Εγω μεχρι τωρα για να δω τι surface type χρησιμποιειται καθε φορα..βλεπω τα infos του εκαστοτε player(μιλαω για hd και powerdvd k nero... στα sddvd εχω Mpc κ vmr9 renderless...)
Παντως εχω κ θεματακι με την επιλογη στο powerdvd(θα το αναφερω κ στο καταλληλο thread)σχετικα με την επιλογη H/A...Ειτε το τικαρω ειτε οχι,(ανεξαρτητα απο το αν εχω επιλεξει pulldown detection απο CCC,που ακομα δεν εχω καταλαβει αν πρεπει να ειναι τικαρισμενο ή οχι) αυτο θα κανει τα δικα του και εχω τα παρακατω αποτελεσματα αναλογα με την κωδικοποιηση:
(συμφωνα με τα infos στο surface type toy powerdvd)
Στα vc-1(hddvd) γραφει overlay,se mpeg-2 (hddvd) γραφει h/a το ιδιο κ σε avc(ειτε ειναι hddvd ειτε br)..
Δεν ξερω κατα ποσο ειναι θεμα καρτας γραφικων-drivers ή εκδοσης Powerdvd....
To Η/Α σχετιζεται με το vmr9 ή overlay?