Συμπερασματα/Παρατηρησεις απο ρυθμιση με DVE και DVE-HDDVD..

Απάντηση: Re: Συμπερασματα/Παρατηρησεις απο ρυθμιση με DVE και DVE-HDDVD..

Να υπενθυμισω οτι δεν παιζουμε απλα Dvd και αλλα αρχεια (avi, mov, mkv) με Powerdvd, μονο τα original hddvd - bluray.
Για ολα τα αλλα υπαρχουν πολυ καλυτερα προγραμματα και οδηγοι στο site .

Το θυμομαστε..

Re: Απάντηση: Συμπερασματα/Παρατηρησεις απο ρυθμιση με DVE και DVE-HDDVD..

Ας προσπαθησω να τα πω οπως τα εχω καταλαβει εγω.

Οπως ειδατε κι εσεις απο τα τεστ, καποια απο τα hd φορμα, και απο powerdvd και απο nero, παιζουν σε overlay και καποια σε vmr. Το εχω αναφερει πολυ παλαιοτερα.
Θεωρω οτι το dvd πρεπει να παιζει σε vmr ασχετα σε ποια εφαρμογη το αναπαραγουμε.

Η λυση ασχετα με ποια player και φορμα χρησιμοποιουμε.....

Βαζουμε σε οποια εφαρμογη θελουμε το dve hd το οποιο παιζει overlay και ρυθμιζουμε απο τους καταλιστ το brightness contrast color κτλ κτλ. απο τα αντιστοιχα σετ (ειναι γραμμενα και στον οδηγο).
Μετα βαζουμε σε οποια εφαρμογη εχουμε επιλεξει να βλεπουμε dvd σε vmr το dve δισκακι , και ριθμιζουμε απο το powerstrip brightness contrast κτλ.

Δατς ιτ.

Μετα απο αυτα οπου και να παιξει οτι και να παιξει vmr/overlay/vc1/avc οτι θελει τελως παντων , οι βασικες ρυθμισεις θα ειναι σωστες με ΜΙΑ και μονο ρυθμιση στον προβολεα.
Το μονο που εκκρεμει αυτη τη στιγμη και το ψαχνω, ειναι το πως θα βγαζουμε σωστο colorspace απο το pc αναλογα με το υλικο. sd η hd.

Καλημερα !!

Το ειχα δει σε καποιο ποστ σου να αναφερεις τον προβληματισμο σου σχετικα με το αν παιζει σε vmr9 ή overlay.....

Η λυση που προτεινεις μου φαινεται ενδιαφερουσα...Θα τη μελετησω κιαλλο ωστε να την "συλλαβω" καλυτερα...:o και θα δοκιμασω.....(αν και βλεποντας οτι χρειαζεται κ Powerstrip ειναι αληθεια οτι σε παλαιοτερη προσπαθεια μου να το χρησιμοποιησω δεν ειχα καταφερει κ πολλα....χωρις να επιμεινω κ πολυ..)

Υπαρχει καποιος ενδεδειγμενος τροπος ωστε να ξερουμε τι χρησιμοποιειται καθε φορα,vmr9 ή overlay?(Ας πουμε στην 1η περιπτωση δεν θα πρεπει να "δουλευοθν" τα ρυθμιστικα απο CCC κ αντιστροφα?)

Εγω μεχρι τωρα για να δω τι surface type χρησιμποιειται καθε φορα..βλεπω τα infos του εκαστοτε player(μιλαω για hd και powerdvd k nero... στα sddvd εχω Mpc κ vmr9 renderless...)

Παντως εχω κ θεματακι με την επιλογη στο powerdvd(θα το αναφερω κ στο καταλληλο thread)σχετικα με την επιλογη H/A...Ειτε το τικαρω ειτε οχι,(ανεξαρτητα απο το αν εχω επιλεξει pulldown detection απο CCC,που ακομα δεν εχω καταλαβει αν πρεπει να ειναι τικαρισμενο ή οχι) αυτο θα κανει τα δικα του και εχω τα παρακατω αποτελεσματα αναλογα με την κωδικοποιηση:
(συμφωνα με τα infos στο surface type toy powerdvd)

Στα vc-1(hddvd) γραφει overlay,se mpeg-2 (hddvd) γραφει h/a το ιδιο κ σε avc(ειτε ειναι hddvd ειτε br)..

Δεν ξερω κατα ποσο ειναι θεμα καρτας γραφικων-drivers ή εκδοσης Powerdvd....

To Η/Α σχετιζεται με το vmr9 ή overlay?

Απλο. Αν πειραζεις τα ρυθμιστικα του Powerstrip και επηρεαζεις την εικονα , εισαι vmr !

Ειτε τσεκαρεις το H/A ειτε οχι, δεν κανεις τιποτα εφοσον η καρτα σου (αν θυμαμαι καλα 1900) δεν εχει h/a για HD .

Re: Απάντηση: Συμπερασματα/Παρατηρησεις απο ρυθμιση με DVE και DVE-HDDVD..

Ειτε τσεκαρεις το H/A ειτε οχι, δεν κανεις τιποτα εφοσον η καρτα σου (αν θυμαμαι καλα 1900) δεν εχει h/a για HD .
Σωστα θυμασαι....
Γιατι ομως οταν προκειται για avc-mpeg4 κωδικοποιηση γραφει H/A??
Λες να γραφει μαλ*@ες το Power dvd......

Y.Γ Υπαρχει καποιο προγραμμα ποy να δειχνει χρηση GPU?

Οσον αφορα το colorspace,Που αναφερει ο Χρηστος πιο πανω...ειναι κ αυτι μαλλον μια πονεμενη ιστορια....
Διαβαζοντας κυριως στο avsforum κ τουλαχιστον οσον αφορα στις ati χρησιμοποιουν την 720(vertical resolution) ως αναλυση αναφορας για να "κρινουν"αν προκειται για hd ή sd...
Δηλαδη οτιδηποτε εχει κατω απο 720 to θεωρει sd κ "θεωρει" οτι ειναι κατα 601 rec κ ο,τι ειναι μεγαλυτερο ισο με 720 το θεωρει hd αρα κατα 709rec
To προβλημα που προκυπτει απο το παραπανω ειναι με τα .mkv 720p που εχουν αναλογια 1,85 ή 2,35 αρα δεν ειναι 1280*720 αλλα 1280*544 π.χ(κ συγκεκριμενα αυτα που εχουν προκυψει απο encode hddvd/br disc k αρα ειναι κατα 709)
Aυτα τα "θεωρει" sd αρα υπαρχει λαθος...

Επισης,απο τους 7.7 κ μετα,με βαση τον παραπανω διαχωρισμο της καθετης αναλυσης,ισχυει για:
1)sd(Κατω απο 720):no expansion των levels
2)hd(Πανω ή =720):expansion των levels

Καταρχην κατεβαστε τις 2 εκδοσεις (BR- HD-DVD) του Avsforum test disks απο εδω.
Αν το συστημα σας ειναι σεταρισμενο σωστα πρεπει να εχετε τις ιδιες τιμες Brightness/contast και στα δυο με software player το Powerdvd 7.3

Επισης ειναι απολυτα φυσιολογικο να δειχνει αλλα ντ αλλων οταν παιζετε με το ιδιο προγραμμα SD διοτι λειτουργει σε αλλα levels και επιπλεον κανει την εικονα υπερκορεσμενη (ειπαμε το Powerdvd το χρησιμοποιουμε ΜΟΝΟ για HD!)

Σχετικα τωρα με το αν περνα το Below Black ή το Above White, εξαρταται απο την καρτα γραφικων σας και το driver της. Πχ στην 1950 περνα κανονικα τα παντα μονο με την εκδοση 7.2 στα XP.
Λυσεις υπαρχουν για ολα, ειτε πειράζοντας τα αντιστοιχα ρυθμιστικα στο catalyst control panel ειτε στο Powerdvd.

Τελος, επειδη εχω δει το Powedvd κοντρα σε κορυφαια desktop players, θελω να τονισω οτι δεν ειναι υποδεεστερο κανενος στην ποιοτητα εικόνας σε HD παρα αυτα που ακουγονται...

Last edited:
Λοιπον....

Ρυθμισα με βαση τα παραπανω δισκακια τα οποια ειναι br avc mpeg-4 και hddvd mpeg2...

Kαταρχην για να περασει bb κ να μην κλιπαρεται το λευκο ,επρεπε απο τα ρυθμιστικα του pdvd να βαλω +9 κ -9 για brigh/contrast αντιστοιχα....(το λευκο το εχω ρυθμισει ωστε μεχρι και 243 να ειναι ορατες οι διαβαθμισεις του,ετσι προτεινεται εξαλλου..)
Οι ρυθμισεις που χρειαζονται και στον προβολεα και στο pdvd ωστε να εχουμε σωστα αποτελεσματα ....
EINAI AKRIBΩΣ ΙΔΙΕΣ Κ ΓΙΑ ΤΑ 2 ΑΡΧΕΙΑ!!!!!

ΑΛΛΑ παιζοντας το dve hd(vc-1)..................ειναι τελειως εκτος!!!!!!!!!:rifle::rifle:

Tακη,δοκιμασε σε παρακαλω με το dve hd και πες μου τα αποτελεσματα.....

Υ.Γ 2 πραγματα μονο να αναφερω,τα οποια δεν ξερω κατα ποσο ειναι υπευθυνα για αυτες τις διαφορες,εν αναμονη των αποτελεσματων σου ή οποιου αλλου φιλου δοκιμασει

α)στις κωδικοποιησεις avc και mpeg-2(που ειναι κ τα 2 αρχεια) εχω h/a ενεργοποιημενο μονιμα χωρις να μου δινει το Pdvd δυνατοτητα αποεπιλογης(στα infos tou pdvd γραφει dxva)....αντιθετα σε vc-1(hddve) δεν μπορω να επιλεξω h/a...(στα Infos γραφει overlay)

β)τα 2 αρχεια απο avsforum παιζουν στο pdvd σε disk mode(αφου τα φορτωσω στο daemon tools)..ενω το hddve το παιζω απο το σκληρο(file mode)

:confused:

Μπράβο σε όλους, πολύ ενδιαφέρον θέμα!
Έχουμε πει και παλιότερα ότι το powerdvd στις τελευταίες version του δεν επιτρέπει να απενεργοποιήσεις το Η/Α. Φυσικά για κάρτες πριν την σειρά 2xxx δεν έχει νόημα αυτο αλλά για τις καινούργιες είναι κρίμα που δεν μπορούμε πια να το δοκιμάσουμε. Είμαι και εγώ μεσα σε αυτούς που χρησιμοποιεί το powerdvd αλλά δεν μου αρέσει καθόλου... περιμένω πως και πως κάποιο άλλο προγραμμα.

Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι έχουμε να καλύψουμε πολύ δρομο για βρεθούμε στο σωστο σημείο. Χαρακτηριστικό είναι ότι αναλογα το setup του καθε υπολογιστή στον ίδιο προβολέα χρειάζονται διαφορετικές τιμές σε br-con στο powerdvd για να δεις bb

Επιπρόσθετα παρόλο που τα mkv εχουν πολλά πλεονεκτηματα φωνάζει η απουσία pattern για τις ανάλογες ρυθμίσεις ανάλογα φυσικά την ομάδα που έχει κάνει την υλοποίηση(Εsir, ctrlHD κλπ, κλπ). Εγώ έχω φτάσει να έχω ρυθμίσει τον προβολέα με το μάτι, κάτι φυσικά που είναι λάθος

Επιπρόσθετα παρόλο που τα mkv εχουν πολλά πλεονεκτηματα φωνάζει η απουσία pattern για τις ανάλογες ρυθμίσεις ανάλογα φυσικά την ομάδα που έχει κάνει την υλοποίηση(Εsir, ctrlHD κλπ, κλπ). Εγώ έχω φτάσει να έχω ρυθμίσει τον προβολέα με το μάτι, κάτι φυσικά που είναι λάθος

+1:o

Οσον αφορα το colorspace,Που αναφερει ο Χρηστος πιο πανω...ειναι κ αυτι μαλλον μια πονεμενη ιστορια....
Διαβαζοντας κυριως στο avsforum κ τουλαχιστον οσον αφορα στις ati χρησιμοποιουν την 720(vertical resolution) ως αναλυση αναφορας για να "κρινουν"αν προκειται για hd ή sd...
Δηλαδη οτιδηποτε εχει κατω απο 720 to θεωρει sd κ "θεωρει" οτι ειναι κατα 601 rec κ ο,τι ειναι μεγαλυτερο ισο με 720 το θεωρει hd αρα κατα 709rec
To προβλημα που προκυπτει απο το παραπανω ειναι με τα .mkv 720p που εχουν αναλογια 1,85 ή 2,35 αρα δεν ειναι 1280*720 αλλα 1280*544 π.χ(κ συγκεκριμενα αυτα που εχουν προκυψει απο encode hddvd/br disc k αρα ειναι κατα 709)
Aυτα τα "θεωρει" sd αρα υπαρχει λαθος...

Επισης,απο τους 7.7 κ μετα,με βαση τον παραπανω διαχωρισμο της καθετης αναλυσης,ισχυει για:
1)sd(Κατω απο 720):no expansion των levels
2)hd(Πανω ή =720):expansion των levels

Αυτο ειναι πολυ ενδιαφερον και θα ελεγχθει/μετρηθει συντομα...! Θενκς !

Μπορεις ευκολα να ρυθμισεις Brightness contrast χρησιμοποιώντας τα παλια Avs patterns για SD που εχουμε στον σερβερ μας, εφοσον το πρόγραμμα σου υποστηριζει και αναγνωση dvd..

Χρήστο αλήθεια γιατί απο τους catalyst και όχι απο το powerdvd?

Και εγω προτιμω απο το CCP και οχι το powerdvd, διοτι οι υψηλες τιμες στο τελευταιο πρεπει να χαλανε και το gamma της εικονας (με καθε επιφυλαξη αυτο)..