συμπεριφορα προβολεα

Status
Not open for further replies.
το κακο ειναι οτι τα στιλποιντς ειναι ακριβα
150 το τεμαχιο
το καλο ειναι οτι βρηκα αλλα ποδαρακια απο την αμερικη με
80 $ την τετραδα
και αποδιδουν καλυτερα απο τα στιλποιντς

Originally Posted by spcav
ο Argi χθες και επιβεβαίωσε ότι άκουσε διαφορά βάζοντας ποδαράκια και στο Audyssey (να θυμίσω επίσης ότι το Audyssey είναι ένα ʽequalizerʼ – χωρίς προφανώς μηχανικά / κινούμενα μέρη

Από την άλλη όμως, η λογική μου λέει ότι αν μιλάμε για τέτοιες περιπτώσεις (ʽπαντοκατευθυντηκεςʼ δυνάμεις που ασκούνται στον προβολέα από τον

Γενικά πάντως είναι άξιο απορίας ότι, εξ όσων θυμάμαι τουλάχιστον, γενικά κανείς δεν έχει επιβεβαιώσει όσα λέει ο Argi (ούτε καν ο ίδιος!) περί διαφορών στο σύστημά του – με εξαίρεση γνωστούς αντιπροσώπους 95 ετών από το Τιμπουκτού (argi tm) :p - και παρόλʼ αυτά κάποιοι εξακολουθούν να επιχειρηματολογούν υπέρ της κάποιας διαφοράς που ίσως ακούνε / βλέπουν κάποιοι άλλοι![/QUOTE]

μηπως φασκεις και αντιφασκεις?

και ακομα κατι
το απογευμα θα τραβηξω ενα ασσο-ριβιουερ
γνωστο σου και τι ειχε γραψει σε γνωστο περιοδικο
να δουμε θα το βγαλεις και αυτο φαντασμενο?

Κωστα Παπαγεωργιου
μου ειχες πει οτι εγραφα ειρωνικα επειδη χρησιμοποιουσα μεγαλους χαρακτηρες.
Εδω δεν βλεπεις καποια ειρωνια?
η παλι λαθος βλεπω?
απο το 178

Γενικά πάντως είναι άξιο απορίας ότι, εξ όσων θυμάμαι τουλάχιστον, γενικά κανείς δεν έχει επιβεβαιώσει όσα λέει ο Argi (ούτε καν ο ίδιος!) περί διαφορών στο σύστημά του – με εξαίρεση γνωστούς αντιπροσώπους 95 ετών από το Τιμπουκτού (argi tm) - και παρόλʼ αυτά κάποιοι εξακολουθούν να επιχειρηματολογούν υπέρ της κάποιας διαφοράς που ίσως ακούνε / βλέπουν κάποιοι άλλοι

Originally Posted by spcav
ο Argi χθες και επιβεβαίωσε ότι άκουσε διαφορά βάζοντας ποδαράκια και στο Audyssey (να θυμίσω επίσης ότι το Audyssey είναι ένα ‛equalizer’ – χωρίς προφανώς μηχανικά / κινούμενα μέρη

Από την άλλη όμως, η λογική μου λέει ότι αν μιλάμε για τέτοιες περιπτώσεις (‛παντοκατευθυντηκες’ δυνάμεις που ασκούνται στον προβολέα από τον

Γενικά πάντως είναι άξιο απορίας ότι, εξ όσων θυμάμαι τουλάχιστον, γενικά κανείς δεν έχει επιβεβαιώσει όσα λέει ο Argi (ούτε καν ο ίδιος!) περί διαφορών στο σύστημά του – με εξαίρεση γνωστούς αντιπροσώπους 95 ετών από το Τιμπουκτού (argi tm) :p - και παρόλ’ αυτά κάποιοι εξακολουθούν να επιχειρηματολογούν υπέρ της κάποιας διαφοράς που ίσως ακούνε / βλέπουν κάποιοι άλλοι!

μηπως φασκεις και αντιφασκεις?[/QUOTE]

Μπα όχι, απλώς η ιστορία με το Audyssey είναι στη δική της κλάση. :p

αν θεωρεις ουζουμπουρου και τιμπουκτου
τον μανωλη καστρουνη ειναι δικαιωμα σου
περιμενω να απαντησει ο ιδιος τι ακουσε
και μετα ρωτα καποιον τι θα πει συγνωμη
και γραψε την αγνωστη λεξη

Μα Αργύρη κανένας δεν αμφισβητεί το γεγονός ότι τα αντικραδασμικά και ειδικά τα stillpoints που αναφέρεις δεν κάνουν δουλειά στον ήχο.

Επειδή έχω ζήσει αρκετά χρόνια με τα Stillpoints έχω δοκιμάσει και ακούσει όλη τη συλλογή τους, Stillpoints & Risers, Component Stands, τα φοβερά ρακ τους (ESS) Rack οφείλω να ομολογήσω ότι στις περισσότερες των περιπτώσεων βελτιώνουν σημαντικά το ηχητικό αποτέλεσμα.

Όμως σε αυτή την περίπτωση που αναφέρεις έχω να πω τα εξής:

1) To μεγαλύτερο ποσοστό των προβολέων που προορίζονται για οικιακή χρήση τοποθετείτε στο ταβάνι ή ανεστραμένοι σε πλαινό τοίχο.

2) Η μόνη χρησιμότητα της στήριξης ενός προβολέα σε αντικραδασμικά τέτοιου τύπου που ουσιαστικά αποβάλουν δονήσεις και αντηχήσεις, είναι να βρίσκεσαι σε ένα μικρό σχετικά δωμάτιο, να αναπαράγεις σε υψηλές εντάσεις, άνω των 95db και να έχεις τον προβολέα σου σε λειτουργία floor και 'μέτρια' στηριγμένο.

Ακόμη και αν δεχθούμε ότι η ένταση και γενικά η αντίδραση του χώρου δημιουργεί τέτοια προβλήματα ώστε η χρησιμοποίηση τέτοιας 'βοήθειας' είναι απαραίτητη, κανένας δεν θα καταφύγει στη χρησιμοποίηση αυτών γιατί το κόστος τους είναι απαγορευτικό για τέτοια χρήση.

Οι περιπτώσεις της οριζόντιας προβολής, στη θέση 0, είναι ελάχιστες και αν συζητήσουμε αντικειμενικά, οι προβολείς σε αυτές τις περιπτώσεις δεν ξεπερνούν το κόστος των 2.000 - 2.500 ευρώ.

Προς Θεού δεν θέλω να θίξω το κόστος...

Όμως αναλογίσου Αργύρη αν κάποιος που έχει διαθέσει αυτά τα ποσά για προβολέα, θα επενδύσει σε στηρίξεις αξίας άνω των 400 ευρώ?

Απλά θα χρησιμοποιήσει αυτό το ποσό για την αγορά ενός καλύτερου προβολέα που σίγουρα θα του δώσει αισθητά καλύτερη εικόνα και από τα καλύτερα αντικραδασμικά του ΚΟΣΜΟΥ...!

Μα Αργύρη κανένας δεν αμφισβητεί το γεγονός ότι τα αντικραδασμικά και ειδικά τα stillpoints που αναφέρεις δεν κάνουν δουλειά στον ήχο.

Επειδή έχω ζήσει αρκετά χρόνια με τα Stillpoints έχω δοκιμάσει και ακούσει όλη τη συλλογή τους, Stillpoints & Risers, Component Stands, τα φοβερά ρακ τους (ESS) Rack οφείλω να ομολογήσω ότι στις περισσότερες των περιπτώσεων βελτιώνουν σημαντικά το ηχητικό αποτέλεσμα.

Όμως σε αυτή την περίπτωση που αναφέρεις έχω να πω τα εξής:

1) To μεγαλύτερο ποσοστό των προβολέων που προορίζονται για οικιακή χρήση τοποθετείτε στο ταβάνι ή ανεστραμένοι σε πλαινό τοίχο.

2) Η μόνη χρησιμότητα της στήριξης ενός προβολέα σε αντικραδασμικά τέτοιου τύπου που ουσιαστικά αποβάλουν δονήσεις και αντηχήσεις, είναι να βρίσκεσαι σε ένα μικρό σχετικά δωμάτιο, να αναπαράγεις σε υψηλές εντάσεις, άνω των 95db και να έχεις τον προβολέα σου σε λειτουργία floor και 'μέτρια' στηριγμένο.

Ακόμη και αν δεχθούμε ότι η ένταση και γενικά η αντίδραση του χώρου δημιουργεί τέτοια προβλήματα ώστε η χρησιμοποίηση τέτοιας 'βοήθειας' είναι απαραίτητη, κανένας δεν θα καταφύγει στη χρησιμοποίηση αυτών γιατί το κόστος τους είναι απαγορευτικό για τέτοια χρήση.

Οι περιπτώσεις της οριζόντιας προβολής, στη θέση 0, είναι ελάχιστες και αν συζητήσουμε αντικειμενικά, οι προβολείς σε αυτές τις περιπτώσεις δεν ξεπερνούν το κόστος των 2.000 - 2.500 ευρώ.

Προς Θεού δεν θέλω να θίξω το κόστος...

Όμως αναλογίσου Αργύρη αν κάποιος που έχει διαθέσει αυτά τα ποσά για προβολέα, θα επενδύσει σε στηρίξεις αξίας άνω των 400 ευρώ?

Απλά θα χρησιμοποιήσει αυτό το ποσό για την αγορά ενός καλύτερου προβολέα που σίγουρα θα του δώσει αισθητά καλύτερη εικόνα και από τα καλύτερα αντικραδασμικά του ΚΟΣΜΟΥ...!
απο το πρωτο μηνυμα εγραψα για μελλοντικη δοκιμη
οχι αποτελεσμα
απο το 2 αρχισε η ειρωνια
η δοκιμη που θα εκανα ηταν αυτη ακριβως που περιγραφεις
σε τετοιες συνθηκες θα εκανα την δοκιμη
αλλα συνεχισα και ειπα πως προσφατα δοκιμασα και τα symposium acoustics
που εφερα απο την αμερικη
τα αποτελεσματα ηταν ακομα καλυτερα και με τιμη μολις 80$
δεν υποχρεωνω καποιον να τα αγορασει ουτε προτρεπω στην αγορα
ετσι και αλλιως δεν ειμαι εισαγωγεας
αλλα δοκιμαστης με καλη διαθεση και καχυποψια
γιαυτο λεω οτι βλεπω
καποιες φορες κανω και λαθη
αλλα συνεχιζω και πανω απο ολα εχω ολη την καλη διαθεση
για καθε ειδους δοκιμη
Τελος σε καθετι που υπαρχει λογος υπαρχει και αντιλογος
οταν μπαινει μεσα η ειρωνια καταληγουμε καπου εδω
Αυτο που δεν καταλαβαινουν καποιοι ειναι οτι τα γραφομενα τα διαβαζουν και μη εμπλεκομενοι και βγαζουν τα συμπερασματα τους

Ωραια λοιπον...
Για να μπορεσουμε να συζητησουμε επιτελους σοβαρα, αν εχεις την καλοσυνη, μπορεις να μας αναλυσεις τα συμπερασματα σου;

1) Σε ρωτησε ο Τασος πριν, αλλα δεν απαντησες: Με τον ηχο σβηστό, ειδες καμια βελτιωση στην εικονα χρησιμοποιώντας τα αντικραδασμικα;
2) Με τον ηχο στο τερμα και τα sub "τερματισμενα", οταν ΔΕΝ εχεις βαλει τα αντικραδασμικα, τρεμει η εικονα του προβολεα σου ή οχι;
3) Αν ναι, δοκιμασες φθηνοτερες λυσεις απορρόφησης των κραδασμων πριν βαλεις "εξωτικα" πανακριβα μοντελακια;
4)Αν οντως εχει τοσο μεγαλο προβλημα κραδασμων ο χωρος σου, γιατι δεν κανεις καποιες χωροταξικες επεμβασεις ωστε να βελτιωθει η κατασταση; Να σημειωσω βεβαια, οτι ακομα και στο Panic room του Τασου με τα θηριωδη σαμπ να βαρανε στο φουλ, δεν εχω δει την εικονα να τρεμει σε εντασεις 110-120 db, αρα θα μου εκανε μεγαλη εντυπωση να συμβαινει σε εσενα...

Re: Απάντηση: συμπεριφορα προβολεα

Ωραια λοιπον...
Για να μπορεσουμε να συζητησουμε επιτελους σοβαρα, αν εχεις την καλοσυνη, μπορεις να μας αναλυσεις τα συμπερασματα σου;

1) Σε ρωτησε ο Τασος πριν, αλλα δεν απαντησες: Με τον ηχο σβηστό, ειδες καμια βελτιωση στην εικονα χρησιμοποιώντας τα αντικραδασμικα;
2) Με τον ηχο στο τερμα και τα sub "τερματισμενα", οταν ΔΕΝ εχεις βαλει τα αντικραδασμικα, τρεμει η εικονα του προβολεα σου ή οχι;
3) Αν ναι, δοκιμασες φθηνοτερες λυσεις απορρόφησης των κραδασμων πριν βαλεις "εξωτικα" πανακριβα μοντελακια;
4)Αν οντως εχει τοσο μεγαλο προβλημα κραδασμων ο χωρος σου, γιατι δεν κανεις καποιες χωροταξικες επεμβασεις ωστε να βελτιωθει η κατασταση; Να σημειωσω βεβαια, οτι ακομα και στο Panic room του Τασου με τα θηριωδη σαμπ να βαρανε στο φουλ, δεν εχω δει την εικονα να τρεμει σε εντασεις 110-120 db, αρα θα μου εκανε μεγαλη εντυπωση να συμβαινει σε εσενα...
1 οχι αλλα επειδη εγω δεν ειδε δεν σημαινει οτι βλεπω σωστα
2 δεν χριεαζεται να βαλω τον ηχο τερμα και με μικροτερες σταθμες αν πιασεις τους τοιχους νομιζεις οτι ειναι τζελ
3 εχω αρκετα φθηνοτερες λυσεις σε κουτια απλα δεν ρυθμιζονται σε υψος οποτε δεν τις δοκιμασα
τα 80 δολαρια δεν νομιζω να ειναι εξωτικο ποσο
4 επεμβασεις εχουν γινει μετα απο εκτιμηση του χωρου μου απο τον Βαγγελ Μαρκουλη πριν 4 χρονια περιπου και τα πρωτα auralex που ηρθαν στη ελλαδα μπηκαν στον χωρο μου.
Και μιας και εχω
2 τελικους
7 ηχεια
1 σαμπ που στα χαρτια βουτα στους 10 κυκλους απο 15 ιντσες
και ολα αυτα σε 12 τμ μετρα δεν μπορω να κανω κατι σωστα περισοτερο
αν νεκρωσω τελειως τον χωρο παω αλλου.
Αλλα επειδη το σινεμα δουλευει και με ανακλασεις και δεν θελω να πουσαρω τα ηχεια μου τσαμπα .Εχω μεινει εδω που ειμαι.
Ισως μπορεσω να δοκιμασω καποια ποδαρακια του russ andrews. Απο αλλα οχι.
μονο τα stillpoints και τα symposium ρυθμιζονται σε υψος
με αλλο τροπο δεν μπορω να ζυγισω τον προβολεα μου
συντομα θα εχω μια αντικραδασμικη ταβλα απο την αμερικη προς δοκιμη
θα την δοκιμασω σε audio-video καταστασεις και θα μεταφερω τι ειδα-ακουσα
Αν δω και ακουσω βεβαια
Τελος εδω και αρκετο καιρο αγοραζω μετα απο δοκιμες και μονο.

Αφου λοιπον ουτε εσυ δεν ειδες (απολυτα λογικα) αλλαγες στην εικονα χωρις να παιζει ο ηχος, τι σε κανει να πιστευεις οτι καποιος αλλος μπορει, οταν μαλιστα δεν εχει καταγραφει κατι τετοιο πουθενα στον κοσμο;
Δεν μπορεις να καταλαβεις οτι ο ρολος των ηχομονωτικων ειναι η προστασια απο κραδασμους και οχι η βελτιωση της εικονας;

Mε κανει να πιστευω οτι καποιοι αλλοι βλεπουν καλυτερα και ισως δουν κατι
που εγω δεν βλεπω
2
τα αντικραδασμικα κανουν αποσβεση και ενδογενων κραδασμων πραμα που δεν μπορει να κανει κατι που δεν ερχεται σε αμεση επαφη με τον καθε προβολεα
3
εδω τα στιλποιντς ακουγονται διαφορετικα αν τα βαλω στα ποδαρακια της συσκευης απο οτι να να βαλω σε αμεση επαφη μαζι της
καθως εχουν διαφορετικα αποτελεσματα απο συσκευη σε συσκευη
κατι που δεν εχω δοκιμασει ακομα με τα symposium
αλλα οπου ναναι φτιαχω πιστα αντιγραφα τους για ατελειωτες δοκιμες

Καλά ρε παιδιά...παρακολουθώ πολύ καιρό αυτό το τοπικ...σύμφωνοι...κατ'εμέ ο Αργύρης είναι υπερβολικός. Έχει την τρέλα του σε υπερθετικό βαθμό κτλ κτλ κτλ...αλλά εδώ που τα λέμε...μια δοκιμή είπε θα κάνει και πέσατε όλοι να τον φάτε...στο φινάλε αν πιστεύετε ότι είναι τρελός και υπερβολικός απλά μην απαντάτε.

Υ.Γ. Κραδασμούς από το εσωτερικό των μηχανημάτων...μήπως γνωρίζει κανείς οι ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ δυνάμεις τί επιπτώσεις έχουν ή ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ επειδή ακριβώς είναι ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ?

Φιλικά πάντα
Λευτέρης

οσο για τον αν εχει καταγραφει κατι καπου
Παντα απο καπου γινεται μια αρχη
Και εχω κανει και αλλες δοκιμες που δεν γραφω στον αερα για ευνοητους λογους
Αν καποια στιγμη το επιπεδο αλλαξει εκει να δεις μαγειες
αφορουν τον ηχο βεβαια
αλλα και εκει δεν ειμαστε ετοιμοι να δεχτουμε καποια πραγματα που ειναι απλα απιστευτα
ελπιζω να ερθει και ο χρονος και για αυτα

απο το πρωτο μηνυμα εγραψα για μελλοντικη δοκιμη
οχι αποτελεσμα
απο το 2 αρχισε η ειρωνια
η δοκιμη που θα εκανα ηταν αυτη ακριβως που περιγραφεις
σε τετοιες συνθηκες θα εκανα την δοκιμη
αλλα συνεχισα και ειπα πως προσφατα δοκιμασα και τα symposium acoustics
που εφερα απο την αμερικη
τα αποτελεσματα ηταν ακομα καλυτερα και με τιμη μολις 80$
δεν υποχρεωνω καποιον να τα αγορασει ουτε προτρεπω στην αγορα
ετσι και αλλιως δεν ειμαι εισαγωγεας
αλλα δοκιμαστης με καλη διαθεση και καχυποψια
γιαυτο λεω οτι βλεπω
καποιες φορες κανω και λαθη
αλλα συνεχιζω και πανω απο ολα εχω ολη την καλη διαθεση
για καθε ειδους δοκιμη
Τελος σε καθετι που υπαρχει λογος υπαρχει και αντιλογος
οταν μπαινει μεσα η ειρωνια καταληγουμε καπου εδω
Αυτο που δεν καταλαβαινουν καποιοι ειναι οτι τα γραφομενα τα διαβαζουν και μη εμπλεκομενοι και βγαζουν τα συμπερασματα τους

Είδες όμως ότι δεν είναι δύσκολο?

Παρεπιπτόντως θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις και αυτό αν μπορείς:

http://www.stillpoints.us/component_stands.html

Είναι ο ορισμός της ουδετερότητας...-bye-

οσο για τον αν εχει καταγραφει κατι καπου
Παντα απο καπου γινεται μια αρχη
Και εχω κανει και αλλες δοκιμες που δεν γραφω στον αερα για ευνοητους λογους
Αν καποια στιγμη το επιπεδο αλλαξει εκει να δεις μαγειες
αφορουν τον ηχο βεβαια
αλλα και εκει δεν ειμαστε ετοιμοι να δεχτουμε καποια πραγματα που ειναι απλα απιστευτα
ελπιζω να ερθει και ο χρονος και για αυτα

Αργυρη, για να περιμενεις απο καποιους να δουν/καταγραψουν κατι (οπως το να βελτιωνεται η εικονα ενος προβολεα απο την χρηση αντικραδασμικων σε ενα δωματιο χωρις καν ηχο) πρεπει να εχει τουλαχιστον μια λογικη υποσταση...
Τελος παντων, ισως εχει δικιο ο Eddie, δεν εχει νοημα η συζητηση οταν δεν μπορουμε να τα "βρουμε" σε στοιχειωδη θεματα...

Υ.Γ. Κραδασμούς από το εσωτερικό των μηχανημάτων...μήπως γνωρίζει κανείς οι ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ δυνάμεις τί επιπτώσεις έχουν ή ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ επειδή ακριβώς είναι ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ?

με τους ενδογενεις κραδασμους εχω ασχοληθει αρκετα
καποιοι δεν εντοπιζονται ευκολα
και δεν αντιμετωπιζονται ευκολα
καποιοι απο αυτους ακομα και αν αφαιρεθουν εντεχνα το αποτελεσμα μπορει να μην ειναι ανιχνευσιμο
ενα τουικερακι που κοβει και δουλευει ειναι το topper του eichmann
αλλα ποτε δεν ακουσα διαφορες
dynamat και παραπλησια υλικα δουλευουν αλλα ειναι δυσκολα στην απεγκατασταση τους
τις μεγαλυτερες αποσβεστικες δυνατοτητες τις εχω δει σε σοβαρα ραδιοσιντι
αυτοκινητων
εκει πραγματι βλεπεις
ποιο κανει τι
και για ποσο το κανει

Είδες όμως ότι δεν είναι δύσκολο?

Παρεπιπτόντως θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις και αυτό αν μπορείς:

http://www.stillpoints.us/component_stands.html

Είναι ο ορισμός της ουδετερότητας...-bye-

παρολο οτι γνωριζω το αντιπροσωπο δεν μου ειναι ευκολο να τρεχω καλιθεα και παλι πισω.
Αυτο που με εντυπωσιασε ειναι το symposium
καλυτερο και φτηνοτερο
και τα 2 τα κοροιδευα οτι αυτα που λενε στην θεωρια οι κατασκευαστες μου ακουγονταν γελοια
μπηκα ομως στον κοπο να δοκιμασω και τα 2
το στιλποιντς μετα απο προτροπη του geoplitis
το δε συπμισιουμ απο γνωστο αμερικανο πωλητη
τα οποια μου εστειλε δωρεαν για δοκιμη
τελικα η πραξη με εκανε να τα κρατησω
αν και ακομα δεν χωνευω την θεωρια δεν μπορω να αγνοησω την πραξη
αν θες στα δινω για δοκιμη μιας και στην ελλαδα δεν υπαρχουν

Re: Απάντηση: συμπεριφορα προβολεα

Παντως Αργυρη αν δεν κανω λαθος το πατωμα σου ειναι ξυλινο και νιωθεις πολυ εντονα τις δονησεις.Ξεχασα χθες να στο αναφερω.
χθες ακουσες το μαυρο μου το χαλι
2 καναλο λαθος ηχο
το power dvd εβγαζε 2καναλο ηχο
και μονο δεξι αριστερο
οταν ξαναερθεις σου υποσχομαι τοιχους τζελ
τωρα ειναι ετοιμα οταν θελεις ξαναελα
θα σου τρεμουν μανικια μπατζακια με τροπο μοναδικο

Status
Not open for further replies.