Συμπίεση και επεξεργασία σήματος σε βιντεοκάμερες (κασέτα vs dvdrom και HD)

απ'ότι κατάλαβα τελικα πρέπει να χρησιμοποιήσω το xvid για 50 frames.... το δευτερόλεπτο.
Ποιά είναι τα καλύτερα settings για κει?
 
το έβαλα στα 9000 αλλά ο ουρανός είναι με χιλιάδες τετραγωνάκια....
 
Συγχώρα με φιλε yannakas δεν μπορώ να σε παρακολουθήσω.

Αν θέλεις καθόρισε πρώτα τι άκριβώς θέλεις να κάνεις και τι έχεις κάνει μέχρι τώρα.

Να χωρέσεις ποιά ?? διάρκεια HDV σε ποιό μέγεθος DVD ?? (4.5GB or 9.0GB)

Ποιές οι προδιαγραφές του PC όπου θέλεις να αναπαράγεται το αποτέλεσμα ??.

Στην δοκιμαστική (και προβληματική) συμπίεση που έκανες ποιές ακριβώς παραμέτρους χρησιμοποίησες ?? και με ποιό πρόγραμμα και ποιά έκδοση ??. Screenshots ??.

Ποιόν decoder χρησιμοποιείς και αποδεικνύεται ανεπαρκής ??

Την λύση για ρεσαμπλινγ σε 1280Χ720p50 την απορρίπτεις ??

Ποιο έβαλες στα 9000 και σου έβγαλε τετραγωνάκια ???.

Το πρωτότυπο HDV δεν έχει τετραγωνάκια ??.
 
Last edited:
συγγνώμη που δεν το ξεκαθάρισα....
απλα θέλω την μία ώρα hdv κασσετούλα να την χωρέσω ως προοδευτικό βίντεο (50p) σε ένα double layer dvd, ως avi.
Δεν θέλω να κάνω downsample , έχω 46άρα 1080p τηλεόραση. Το xvid στα 9000 kbps το έβαλα.
στο τελευταίο στάδιο χρησιμοποιώ το virtualdub (λόγω deshaker).
Έχω 6600 ιντελ χωρίς hardware accel. κάρτα γραφικών (μία geforce 6800gt agp)

ευχαριστώ για την υπομονή
 
κανείς ρε παιδιά?
το στιφάδο γίνεται.... (γίνεται η επεξεργασία του βίντεο εννοώ)
 
Ax.. μη με βάζεις στην μπρίζα να ξαναρχίσω τα παλιά ...Πραγματικός "Χρονοφάγος" είναι η όλη υπόθεση.

Λοιπόν έαν ισχύουν τα 9GB για 60min έχεις διαθέσιμο bitrate 20Mbps. Αφαιρείς 2Mbps για να χωρέσει και ο ήχος και να μη γίνει καμιά στραβή ... αρα 18Mbps μέσο όρο. Μπορεί να είναι οριακά αρκετο για συμπίεση με Xvid αν και δεν το πιστεύω. Εξαρτάται βέβαια απο το πόσο δύσκολο είναι το υλικό. Ισως βοηθήσει το ότι το deshaker έχει ως αποτέλεσμα μια κάποια θολάδα.
Εφόσον η ποιότητα είναι η πρώτη σου προτεραιότητα ο μόνος τρόπος είναι ο x264.
Εκανα μια δυό δοκιμές (με ασυμπίεστο πρωτογενές υλικό απο animation (εικόνες png) και δύσκολο (για ποιότητα hddvd@1920X108p24 χρειάζονται >25Mpps) και βρήκα οτι:
Στο PC μου C2D 6400 (10% πιο αργός απο τον 6600) με ATI 1950XTX δεν παρουσιάζεται πρόβλημα αναπαραγωγής για 1440Χ1080p50@22Mbps(avg)/40Mbps(peak) με κανέναν renderer πλήν του VMR9. Με VMR9 έχω τρελά σπασίματα (>20% droped frames).
Στην 2η δοκιμή μου βγήκε αρχείο 16Mbps(avg)/36Mbps(peak). Τα προβλήματα ελλατώθηκαν σε 1-2% droped frames στα σημεία που το bitrate ξεπερνάει τα 30Mbps (με VMR9 renderless, ξετικαρισμένο το VMR9 mixer, τικαρισμένο το "render video in 2D). Με Haali φυσικά όλα τέλεια.
Xρησιμοποίησα μέσα απο το virtualdub (για να μην σου χαλάσω την βόλεψη) τον τελευταίο X264 vfw (svn714-dec 27 2007). Παρόλο που δεν το προτείνω σαν παραμέτρους έβαλα για ευκολία της δοκιμής "single pass CRF22/ ΜΑΧ IDR 50 MIN IDR 10 / 2 consecutive blocks (adaptive) / 6RDO / UMH / Ολα τσεκαρισμένα εκτός του "interlaced".
Το σωστό θα ήταν 2 pass ....
Aκόμα καλύτερα εξαγωγή απο το virtualdub σε huffyuv avi και συμπίεση με avisynth-x264 2-pass ώστε να μπορούμε να ελέγξουμε όλες τις παραμέτρους σωστά (b frames, references, bitrate (avg/max)...).
Δοκίμασέ το αν θέλεις σε 1000-2000 frames με κίνηση και πολυπλοκότητα. Αν το bitrate σου βγεί μεγάλο ανέβασε το CRF σε 23..24 αλλιώς κατέβασε. **Ρυθμίσεις για 2-pass αργότερα.
 
Last edited:
χίλια ευχαριστώ φίλε μου.... για να δούμε μπας και γλυτώσω την μουρμούρα.... ''τόσα βίντεο έχεις τραβήξει, πότε θα τα φτιάξεις.... ένας θεός ξέρει...'''
Λες να μου βρήκες την λύση για να σωθώ απο το μπούρου-μπούρου της γυναίκας μου?
 
Ένα σαββατοκύριακο έλειψα και δες τι έγινε από απαντήσεις.... Εύγε!

Nilo δεν μου έχει χρειαστεί ποτέ αυτή η λειτουργία αλλά θα μάθω και θα σου πω. Αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι τα βίντεο του YouTube είναι flv βίντεο δηλαδή flash βίντεο, άρα οπωσδήποτε χρειάζονται μετατροπή σε αυτήν την ειδική μορφή. To imovie στην επιλογή export movie δεν κάνει μετατροπή του βίντεο σε flv αλλά σε mpeg4. Στην επιλογή share to YouTube δεν ξέρω τι κάνει (ακόμα). Πάντως το γεγονώς ότι σου ζητάει account YouTube είναι θετικό. Το αναμενόμενο είναι να κάνει και μετατροπή. Αλλά και να μην το κάνει δεν πειράζει αφού απ' όσο ξέρω το Youtube το κάνει μόνο του.
 
Αφου εχεις HTPC, τι παιδευεσαι με avi kai κουραφεξαλα ?

Αυτο που κανω εγω, ειναι αφου μονταρω το υλικο μου (Canon hdv20 --> Avid pro) κανω export στο original format (.m2ts) kai παιζει μια χαρα απο το pc.

Ετσι δεν εχεις ουτε χασιμο απο convertion, και ετοιμο υλικο (.μ2τσ) για montaz κλπ.

Παιζει επισης και σε PS3.

Aυτη ειναι η γρηγοροτερη και καλυτερη μεθοδος.
 
Re: Απάντηση: Συμπίεση και επεξεργασία σήματος σε βιντεοκάμερες (κασέτα vs dvdrom και

Ένα σαββατοκύριακο έλειψα και δες τι έγινε από απαντήσεις.... Εύγε!

Nilo δεν μου έχει χρειαστεί ποτέ αυτή η λειτουργία αλλά θα μάθω και θα σου πω. Αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι τα βίντεο του YouTube είναι flv βίντεο δηλαδή flash βίντεο, άρα οπωσδήποτε χρειάζονται μετατροπή σε αυτήν την ειδική μορφή. To imovie στην επιλογή export movie δεν κάνει μετατροπή του βίντεο σε flv αλλά σε mpeg4. Στην επιλογή share to YouTube δεν ξέρω τι κάνει (ακόμα). Πάντως το γεγονώς ότι σου ζητάει account YouTube είναι θετικό. Το αναμενόμενο είναι να κάνει και μετατροπή. Αλλά και να μην το κάνει δεν πειράζει αφού απ' όσο ξέρω το Youtube το κάνει μόνο του.

good! Thanks Ορεστη.
 
Αφου εχεις HTPC, τι παιδευεσαι με avi kai κουραφεξαλα ?

Αυτο που κανω εγω, ειναι αφου μονταρω το υλικο μου (Canon hdv20 --> Avid pro) κανω export στο original format (.m2ts) kai παιζει μια χαρα απο το pc.

Ετσι δεν εχεις ουτε χασιμο απο convertion, και ετοιμο υλικο (.μ2τσ) για montaz κλπ.

Παιζει επισης και σε PS3.

Aυτη ειναι η γρηγοροτερη και καλυτερη μεθοδος.

Εμμμ... άλλο καμεραμάν άλλο αρχάριος ερασιτέχνης.

Γιάννη, το πρόβλημα του yannakas όπως και των περισσότερων ερασιτεχνών είναι το κούνημα της κάμερας και ο καλύτερος (freeware) τρόπος που βρήκε για να το μετριάσει είναι το φίλτρο deshaker που δουλεύει μόνο στο virtualdub.

Tο κακό είναι οτι το deshaker δεν δουλεύει καλά με interlaced. Και για να είναι η κίνηση ομαλή καταλήγει σε 1440X1080p50. E ... αν θέλεις να χωρέσεις αυτά τα διπλάσια πίξελ/φρέιμ με διάρκεια 60-80 min σε δισκάκι 9GB τότε ... μπλέκεις.

**Μήπως είναι δυνατόν να ανεβάσει κάποιος (σε rapidshare p.x.) κανένα ζόρικο κλιπάκι (κίνηση-πολυπλοκότητα) απο HDV. Θέλω να τεστάρω κάτι.
 
Για τους χρήστες mac:

Tο καινούγιο final cut έχει από τη μάνα του ένα φίλτρο, το smoothCam, που κάνει πολύ καλό stabilize και μάλιστα η διαδικασία analyzing clip γίνεται ως backgrouond process επομένως μπορείς να δουλεύεις κανονικά τη δουλειά σου, ακόμη και πάνω στο συγκεκριμένο clip και όταν τελειώσει το analyze έχεις πλέον ένα σταμπιλαρισμένο κλιπ και δυνατότητα να τροποποιήσεις όσο θες το εφέ αυτό.

Επίσης το πρόγραμμα Motion3 που επίσης βρίσκεται στη σουίτα του Final Cut κάνει ακόμα πιο προσεγμένο σταμπιλάρισμα.

Το καλύτερο stabilize η apple λέει πως το κάνει το πρόγραμμα Shake (3D animation πρόγραμμα στο οποίο φτιάχτηκε ο King Kong). Δεν το έχω δοκιμάσει όμως γιατί είναι τραγικά περίπλοκο.

Τα 3 παραπάνω προγράμματα επικοινωνούν άψογα μεταξύ τους επιτρέποντας την μεταφορά κλιπ από το ένα στο άλλο.

Δυστυχώς όμως κανένα από αυτά δεν είναι freeware...