Συμβουλή για DAC για το σύστημα μου.

Sonus Naturalis

Μέλος Σωματείου
12 July 2009
9,523
Αθήνα, Ηλιούπολη

Συνέχεια από το προηγούμενο. Μέρος 2.
2). Εναλλακτικά και επειδή ο Fiio BTA30 Pro μάλλον θα είναι δυσεύρετος, μπορεί να μπει στη θέση του ένα οικονομικότερο μοντέλο Bluetooth Receiver, αλλά όχι Transmitter.
Fiio Bluetooth Receiver BR13
Με τιμή γύρω στα 75 ευρώ.

fiio_br132.jpg

fiio_br134.jpg

Και σε αυτή την περίπτωση η Line Out θα συνδεθεί με την AUX του ηχοσυστήματος σου και αργότερα με το μελλοντικό σου ενισχυτή, ενώ η ψηφιακή έξοδος (COAX out / OPT out) με τον επόμενο καλύτερο DAC ή Streamer.

Σημείωση: Επειδή το παρόν μήνυμα θα γίνει υπερβολικά μεγάλο, οι επόμενες προτάσεις θα συνεχιστούν σε επόμενο μήνυμα.

Attachments

• 1731163987591.gif
    1731163987591.gif
    42 bytes · Views: 14

mdvq

Μέλος Σωματείου
20 June 2006
10,048
Πειραιας
Αν έχεις τάμπλετ και θες να κάνεις αξιοπρεπέστατα την δουλειά σου, υπάρχει και η λύση των αυτοενισχυόμενων Bluetooth ηχείων.
Πχ:

Φυσικά η τιμή, αν έχεις όρεξη,μπορεί να φτάσει μέχρι το.... άπειρο, με την ανάλογη αύξηση ποιότητας 😄
Ανάλογα με το ηχείο, μπορείς να συνδέσεις κατευθείαν σε αυτό , αρκετές συσκευές.

Sonus Naturalis

Μέλος Σωματείου
12 July 2009
9,523
Αθήνα, Ηλιούπολη
Αν έχεις τάμπλετ και θες να κάνεις αξιοπρεπέστατα την δουλειά σου, υπάρχει και η λύση των αυτοενισχυόμενων Bluetooth ηχείων.
Πχ:

Φυσικά η τιμή, αν έχεις όρεξη,μπορεί να φτάσει μέχρι το.... άπειρο, με την ανάλογη αύξηση ποιότητας 😄
Ανάλογα με το ηχείο, μπορείς να συνδέσεις κατευθείαν σε αυτό , αρκετές συσκευές.
Η επιλογή σε ασύρματα Bluetooth ηχεία είναι πολύ καλή επιλογή για όποιον θέλει να φτιάξει ένα οικονομικό σύστημα, ξεκινώντας από την αρχή και να ακούει μουσική με πολύ καλή ποιότητα (μέχρι κάποιο όριο, εννοείται), χωρίς να ξοδέψει πάρα πολλά χρήματα.
Επίσης κατά τη γνώμη μου είναι άριστη επιλογή για 2ο, ή 3ο μικρό σύστημα για το υπνοδωμάτιο, την κουζίνα, το εξοχικό.
Μειονέκτημα: Δεν παίρνει παραπέρα αναβάθμιση. Ότι πήρες, πήρες και μέχρις εκεί.

Ποιές δυνατότητες όμως έχει μπροστά του όποιος ξεκινάει εντελώς από την αρχή (από το μηδέν) σήμερα και θέλει βαθμιαία να φτιάξει κάτι καλό;

Ας υποθέσουμε ότι θέλουμε να φτιάξουμε ένα ολοκληρωμένο Hi-Fi σύστημα (2κάναλο) από την αρχή. Με καλή και ικανοποιητική ποιότητα μικρής ως μεσαίας κατηγορίας χωρίς υπερβολές. Να είναι ένα σύστημα που θα το χαίρεσαι για αρκετό καιρό, χωρίς να νοιώσεις αμέσως την επιθυμία να το αλλάξεις. Εκτιμώ ότι το λιγότερο που μπορούμε να υπολογίσουμε με τα σημερινά δεδομένα είναι κόστος γύρω στα 3-4 χιλιάρικα. [1000 για πηγές +1000-1500 για ενισχυτικά + 1000-1500 για ηχεία =3-4000]
(Η κατανομή είναι λίγο αυθαίρετη, σε μεγάλο βαθμό αληθινή πάντως με βάση την εμπειρία και τη γνώση που έχουμε από την αγορά).

Αυτά τα χρήματα οι περισσότεροι δεν τα έχουν. Ή δεν μπορούν να τα δώσουν, προπάντων μαζεμένα. Η καλύτερη λύση για τους καινούργιους είναι να οικοδομήσουν το σύστημα τους σταδιακά. Τα χρήματα λίγα-λίγα.

Αυτό νομίζω είναι και το θέμα αυτού του νήματος που αξίζει να το ψάξουμε λίγο παραπάνω. Με αφορμή και το ερώτημα που έθεσε στην αρχή ο συντάκτης του νήματος.
Πως να ξεκινήσουμε; Ποιές συσκευές να διαλέξουμε και πάνω τους να χτίσουμε σιγά-σιγά το σύστημα μας;

Προσωπικά δίνω περισσότερη έμφαση στις πηγές (DAC's και DAC/Amps). Διότι απ' αυτές ξεκινάει ένα σύστημα και η αρχική του ποιότητα. Και πρέπει να είναι έτσι διαλεγμένες που εξαρχής να παίζουν. Είτε μ' ένα ζευγάρι καλά ακουστικά, είτε συνδεμένες σε κάποιο τυχόν υπάρχον παλιό σύστημα. Και να μπορούν να δεχτούν χωρίς πρόβλημα τις μελλοντικές επεκτάσεις του συστήματος. Είτε πρόκειται για νέες πηγές (π.χ. CD Players, TV, κλπ). Είτε για ενισχυτικά και ηχεία (ή ενεργά ηχεία) που θα ολοκληρώσουν στο μέλλον το σύστημα.

Sonus Naturalis

Μέλος Σωματείου
12 July 2009
9,523
Αθήνα, Ηλιούπολη
Συνέχεια από τα προηγούμενα. Μέρος 3.
3α). Ανεβαίνοντας κατηγορία σε ποιότητα και δυνατότητες, ή επόμενη πρόταση είναι ο Fiio K7 BT Desktop Balanced HiFi DAC & Amplifier FiiO K7/K7 BT στην έκδοση με Bluetooth.
Τιμή περίπου 280 ευρώ. Εδώ σχετικό Review.

fiio-k7-64331451b8d57_800x800.jpeg

fiio-k7-6433145250894_800x800.jpeg

k7_1.jpeg

Το μεγάλο πλεονέκτημα αυτού του μηχανήματος είναι οι ευκολίες του. Το πλήθος ψηφιακών εισόδων, ομοαξονική, οπτική και Bluetooth. Και επιπλέον αναλογική είσοδος. Ενώ παράλληλα είναι πολύ καλός ενισχυτής ακουστικών.
Μπορείς να συνδέσεις σχεδόν οποιαδήποτε πηγή (π.χ. και ένα streamer).
Ακόμα η έξοδος του μπορεί να είναι κατ' επιλογήν είτε σταθερή (fixed), είτε μεταβλητή (variable). Που σημαινει ότι μπορεί να συνδεθεί είτε με ολοκληρωμένο ενισχυτή σε ένα τυπικό σύστημα, είτε να λειτουργήσει απ' ευθείας ως προενισχυτής και να οδηγήσει τελικούς ενισχυτές ή ενεργά ηχεία.
Τις δυνατότητες αυτές τις συναντάμε σε μηχανήματα τριπλάσιας τουλάχιστον αξίας ενώ η ποιότητα του μηχανήματος και η φήμη της εταιρείας αναμφισβήτητα.

3β). Εναλλακτικά αντί για το παραπάνω μία πολύ καλή πρόταση εκτός ελληνικής, αλλά εντός ευρωπαϊκής αγοράς είναι ο
SMSL DL100 DAC Headphone Amplifier Bluetooth 5.1 LDAC 32bit 768kHz DSD256 MQA-CD
Με τιμή 215 ευρώ χωρίς μεταφορικά.

Image_fiche_7.jpg
Οι δυνατότητες του είναι περίπου ίδιες με του Fiio παραπάνω και τουλάχιστον στα χαρτιά παρόμοιας ποιότητας.

Οι κυριότερες διαφορές. Ο Fiio έχει αναλογική είσοδο, ενώ ο SMSL όχι. Αντ' αυτής διαθέτει HDMI (ARC) είσοδο που σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να χρησιμεύει. Ενώ οι έξοδοι του (TRS) είναι φτιαγμένες για να συνδεθούν προπάντων με Balanced ενεργά ηχεία.
Αυτό για κάποιους μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο και σημαντικό, ενώ για άλλους όχι. Εξαρτάται τι σκοπεύουμε να συνδέσουμε πάνω του.

Σημείωση: Συνέχεια και άλλες προτάσεις σε επόμενα μηνύματα.

Holyshock

New member
14 February 2013
10
Ειλικρινά σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας και τις απαντήσεις όλων σας και ειδικά για τις προτάσεις σας γιατι μπορω να κοιτάω και εγω πιο συγκεκριμένα πράγματα.

Όπως πολύ σωστά ειπώθηκε έχει γίνει πλέον ακριβο να φτιάξεις ένα τυπικό Hifi σύστημα. Γι αυτό και μεγάλες αλυσίδες πλέον δε τα πουλάνε ή βρήσκεις κάποια μικρά πολύ τυπικά συστήματα.

Το budget που εχω θέσει στο μυαλό μου έιναι στα 2 το max 3 χιλιάρικα δεδομένου οτι δε θα τα ΄δωσω όλα μαζίγι αυτο κοιτάω πως μπορώ (μέσω λαμίας) σιγα σιγα να το στήσω.

Η λύσω των ενεργών ασύρματων ενω μου φαίνεται πολύ φιλική και που εύκολα άμεσα να γίνει, δεν με καλύπτει γι αυτο που σκέφτομαι. Γιατί θέλω απο το σύστημα που έχω να πάω σε κάτι παρόμοιο αλλά καλύτερο το οποιο θα με τραβήξει για χρόνια.

Νούμερο ένα ζητούμενο είναι να παίζει cd που είναι και το format της συλλογής μου, ράδιο που ακούει η σύζυγος (δεν με ενδιαφέρει να ειναι μαζί με τον ενισχυτή) και streaming μουσικη και πολύ τέλος κασσέτες ( που απλα τιμητικά έχω λίγες).

Νουμερο δύο ιδανικά να εχει και phono stage μήπως μπει μελοντικά κανα πικ απ. Γιατί έχω έρθει αρκετές φορές αντιμέτωπος να θέλω να αγοράσω κάτι απο μια μπάντα, και τα μόνα φορματ που δίνουν να ειναι ψηφιακό και lp. Αλλά για οικονομιά συζήτησης ας πούμε οτι το πικ απ δε μας τρώει χώρο απο το παραπάνω budget.

Η προοπτική τύπου home theater δεν ειναι προτεραιότητα και καλύπτομαι και με μια απλή σύνδεση απο το playstation - τηλεοραση στο νέο σύστημα (αυτο μαλλον υπάρχουν 2 επιλογές είτε οπτική σύνδεση playstation με τον ενυσχητή ή hdmi απο playstation σε τηλεόραση και hdmi απο τηλεόραση σε ενυσχητή).

Γενικά θέλω να μείνω στα 2 ηχεία στο σαλόνι και τέλος.

Νομίζω μέσα στις άκρες σας περιέγραψα τα πλαίσια που θα κινηθώ.

Έχω αρχίσει ήδη και ψάχνομαι με τις προτάσεις σας και με έχετε βοηθήσει πολύ να ξεφύγω απο το χαοτικό που ψαχνόμουν σε διάφορες σελίδες μαγαζίων

bujinkan

AVClub Addicted Member
24 March 2009
2,147
Ειλικρινά σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας και τις απαντήσεις όλων σας και ειδικά για τις προτάσεις σας γιατι μπορω να κοιτάω και εγω πιο συγκεκριμένα πράγματα.

Όπως πολύ σωστά ειπώθηκε έχει γίνει πλέον ακριβο να φτιάξεις ένα τυπικό Hifi σύστημα. Γι αυτό και μεγάλες αλυσίδες πλέον δε τα πουλάνε ή βρήσκεις κάποια μικρά πολύ τυπικά συστήματα.

Το budget που εχω θέσει στο μυαλό μου έιναι στα 2 το max 3 χιλιάρικα δεδομένου οτι δε θα τα ΄δωσω όλα μαζίγι αυτο κοιτάω πως μπορώ (μέσω λαμίας) σιγα σιγα να το στήσω.

Η λύσω των ενεργών ασύρματων ενω μου φαίνεται πολύ φιλική και που εύκολα άμεσα να γίνει, δεν με καλύπτει γι αυτο που σκέφτομαι. Γιατί θέλω απο το σύστημα που έχω να πάω σε κάτι παρόμοιο αλλά καλύτερο το οποιο θα με τραβήξει για χρόνια.

Νούμερο ένα ζητούμενο είναι να παίζει cd που είναι και το format της συλλογής μου, ράδιο που ακούει η σύζυγος (δεν με ενδιαφέρει να ειναι μαζί με τον ενισχυτή) και streaming μουσικη και πολύ τέλος κασσέτες ( που απλα τιμητικά έχω λίγες).

Νουμερο δύο ιδανικά να εχει και phono stage μήπως μπει μελοντικά κανα πικ απ. Γιατί έχω έρθει αρκετές φορές αντιμέτωπος να θέλω να αγοράσω κάτι απο μια μπάντα, και τα μόνα φορματ που δίνουν να ειναι ψηφιακό και lp. Αλλά για οικονομιά συζήτησης ας πούμε οτι το πικ απ δε μας τρώει χώρο απο το παραπάνω budget.

Η προοπτική τύπου home theater δεν ειναι προτεραιότητα και καλύπτομαι και με μια απλή σύνδεση απο το playstation - τηλεοραση στο νέο σύστημα (αυτο μαλλον υπάρχουν 2 επιλογές είτε οπτική σύνδεση playstation με τον ενυσχητή ή hdmi απο playstation σε τηλεόραση και hdmi απο τηλεόραση σε ενυσχητή).

Έχω αρχίσει ήδη και ψάχνομαι με τις προτάσεις σας και με έχετε βοηθήσει πολύ να ξεφύγω απο το χαοτικό που ψαχνόμουν σε διάφορες σελίδες μαγαζίων

Με 2 3 κ φτιάχνεις ένα τιμιοτατο σύστημα
Το μεσημέρι από το λάπτοπ θα σου βγάλω ένα για παράδειγμα

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Like
Reactions: Holyshock

bujinkan

AVClub Addicted Member
24 March 2009
2,147

Μάλλον και τώρα μιας και έχω χρόνο

1) Ελληνικό ηχείο το άκουσα χτες στην έκθεση ...450 ευρώ
2) δικτυακός ενισχυτής με dac ενσωματωμένο και phono mmYamaha εγγύηση .890 ευρώ

3 )CD player Yamaha 380 ευρώ

Έτοιμος με 1700 κάτι ευρώ

• Like

Sonus Naturalis

Μέλος Σωματείου
12 July 2009
9,523
Αθήνα, Ηλιούπολη

Μάλλον και τώρα μιας και έχω χρόνο

1) Ελληνικό ηχείο το άκουσα χτες στην έκθεση ...450 ευρώ
Τεμάχιο ή ζεύγος; Δεν διευκρινίζει. Αν και στη φωτογραφία δείχνει ζεύγος.
Μήπως πρόσεξες με ποιόν ενισχυτή ήταν ταιριασμένο; Διοτι στα χαρακτηριστικά του αναγράφει:
Watt RMS:80W
Watt Max:160W
Sensitivity 1w/1m:87dB
Max spl:113dB
Nominal Impedance:6ohm
Low ohm:4ohm
Υποψιάζομαι ότι θα είναι κάπως απαιτητικό σε ενισχυτικά.

Χαίρομαι πάντως που οι Έλληνες κατασκευαστές έχουν παρουσία και φτιάχνουν προϊόντα αξιοπρόσεκτα από έμπειρους ακροατές. :)

2) δικτυακός ενισχυτής με dac ενσωματωμένο και phono mmYamaha εγγύηση .890 ευρώ

Δε λέω όχι, πάντως το χιλιάρικο είναι το λιγότερο που χρειάζεται για να χτίσεις ένα συμβατικό σύστημα.
Κατά τη γνώμη μου, καλό είναι να δώσεις για ενισχυτικά κάτι έως αρκετά παραπάνω. Ειδικά, αν θες να φρίξεις κάτι που να κρατήσεις κάμποσο καιρό.
3 )CD player Yamaha 380 ευρώ

Έτοιμος με 1700 κάτι ευρώ

Ουδεμία αντίρρηση! :) ☺️

bujinkan

AVClub Addicted Member
24 March 2009
2,147
Τεμάχιο ή ζεύγος; Δεν διευκρινίζει. Αν και στη φωτογραφία δείχνει ζεύγος.
Μήπως πρόσεξες με ποιόν ενισχυτή ήταν ταιριασμένο; Διοτι στα χαρακτηριστικά του αναγράφει:
Watt RMS:80W
Watt Max:160W
Sensitivity 1w/1m:87dB
Max spl:113dB
Nominal Impedance:6ohm
Low ohm:4ohm
Υποψιάζομαι ότι θα είναι κάπως απαιτητικό σε ενισχυτικά.

Χαίρομαι πάντως που οι Έλληνες κατασκευαστές έχουν παρουσία και φτιάχνουν προϊόντα αξιοπρόσεκτα από έμπειρους ακροατές. :)

Δε λέω όχι, πάντως το χιλιάρικο είναι το λιγότερο που χρειάζεται για να χτίσεις ένα συμβατικό σύστημα.
Κατά τη γνώμη μου, καλό είναι να δώσεις για ενισχυτικά κάτι έως αρκετά παραπάνω. Ειδικά, αν θες να φρίξεις κάτι που να κρατήσεις κάμποσο καιρό.

Ουδεμία αντίρρηση! :)

Επειδή είχα για 2μηνες τον ενισχυτή πριν πάω στον 2000 δλδ τον καλύτερο της σειράς ,μπορώ να πω ότι αξίζει παραπάνω από τα 880 ευρώ . Οδηγούσε άνετα φοκαλακια που κατεβαινουν έως και 4.1 ohm
Όχι δεν πρόσεξα με ποιον ενισχυτή τα είχαν αλλά θα ρωτήσω

• Like
Reactions: Sonus Naturalis

Sonus Naturalis

Μέλος Σωματείου
12 July 2009
9,523
Αθήνα, Ηλιούπολη

Θα χρειαστεί να αρχίσεις να επισκέπτεσαι τα εξειδικευμένα καταστήματα. Εκεί θα δεις και θ' ακούσεις πολλά μηχανήματα. Θα συγκεντρώσεις εμπειρίες και θα αρχίσεις να συγκρίνεις.

Είναι ένα ταξίδι που τώρα ξεκινάει και με μεγάλο ενδιαφέρον.

Λύσε πρώτα το θέμα της πηγής. Του DAC/Amp που πάνω του θα "κουμπώσουν" όλα τα υπόλοιπα. Όπως στα παραδείγματα που αναφέρθηκαν παραπάνω. Κατά τη γνώμη μου είναι το πιο βασικό και το πρώτο που πρέπει να κάνεις.

Συμφωνούμε. Αυτό το σκοπό άλλωστε εξυπηρετούν όλες οι προτάσεις.

Συμφωνούμε. Τα ενεργά (ενσύρματα) ηχεία όμως (προπάντων όσα αποκαλούνται Studio Monitors) είναι μιά εξαιρετική λύση που πρέπει να σκεφτείς πολύ σοβαρά. Συνδυάζοντας ενσωματωμένους ενισχυτές και ενεργά crossover είναι οικονομικότερα από ένα τυπικό συμβατικό σύστημα. Για να συνδεθούν χρειάζονται μόνο μία πηγή που θα λειτουργεί ως προενισχυτής. (Στις προτάσεις-παραδείγματα έχει ληφθεί και αυτή η δυνατότητα υπ' όψη). Και είναι μεν οικονομικότερα, αλλά η ποιότητα τους είναι πολύ υψηλή. Θα μπορούσαμε να πούμε χωρίς υπερβολή, ότι με τα χρήματα που διαθέτουμε για ένα ζευγάρι Studio Monitors λαμβάνουμε ποιότητα 3πλάσιας έως 5πλάσιας αξίας, εάν τα ίδια χρήματα τα δαπανούσαμε σε συμβατικό σύστημα.
Υπάρχουν και κλασσικά ηχεία που βγαίνουν είτε σε παθητική, είτε σε ενεργή, είτε και ασύρματη έκδοση και αξίζει κάποια στιγμή να τα δεις και να τ' ακούσεις. Όπως τα θρυλικά KEF LS50.

Έχεις πάντως καιρό ν' αποφασίσεις, αφού πρώτα τακτοποιήσεις το θέμα "πηγή".

Α: CD.) Το CD στις μέρες μας βαίνει προς κατάργηση. Καλώς ή κακώς. Τα άύλα format έχουν κυριαρχήσει. Αν όμως έχεις μεγάλη συλλογή, είτε απλά σου αρέσει, έχεις δύο δρόμους μπροστά σου. Που μπορείς να ακολουθήσεις είτε τον ένα, είτε τον άλλο, είτε και τους δύο, αν το επιθυμείς, δεν υπάρχει πρόβλημα.
1. Να αγοράσεις αυτοτελές CD Player, π.χ. αυτό που αναφέρθηκε πιο πάνω. Και να το συνδέσεις ψηφιακά με τον DAC/Amp (π.χ. από την ομοαξονική -coaxial- σύνδεση. Γι' αυτό άλλωστε επιμένω το DAC/Amp να έχει οπωσδήποτε ψηφιακές εισόδους.​

2. Να μεταφέρεις όλα τα CD σου σε άϋλη μορφή. Και να τα παίζεις έτσι. Αυτό έχουμε κάνει οι περισσότεροι εδώ μέσα. Μετατρέψαμε όλες τις συλλογές μας σε άϋλη μορφή και τα ίδια τα CD τα φυλάξαμε σε κούτες, στην αποθήκη, σε ντουλάπια, κλπ.​
Πως; Απλούστατα με χρήση του Exact Audio Copy (ή αλλιώς EAC), ή κάποιου άλλου παρόμοιου προγράμματος. Αν ο υπολογιστής σου ή το laptop δεν περιλαμβάνει DVD/CD/BD Drive μπορείς πολύ εύκολα και αρκετά οικονομικά να προσθέσεις drive εσωτερικό ή εξωτερικό. Και όποτε θες να ακούς τα CD σου από εκεί, χωρίς να χρειαστεί να αγοράσεις άλλο αυτοτελές CD Player (δεν απαγορεύεται βέβαια!) :cool:
Δες εδώ.
(Όλα τα DAC/Amps συνδέονται πλέον μέσω USB που θεωρείται και πιο ποιοτική).

Β: Ράδιο.) Ένα φορητό ραδιόφωνο στην κουζίνα ή στο σπίτι είναι πάντα απαραίτητο και για περιστάσεις έκτακτης ανάγκης. Πέρα από αυτό όλοι οι ραδιοφωνικοί σταθμοί σήμερα εκπέμπουν διαδικτυακά και μάλιστα με ποιότητα εφάμιλλη των FM ή και καλύτερη. Και δεν υπάρχει λόγος να απασχολείσαι με θέματα λήψης, κεραίες και όλα τα συναφή. Μία απλή εφαρμογή στον υπολογιστή ή σε κινητό αρκεί. Γι' αυτό και επιμένω στην ύπαρξη της σύνδεσης Bluetooth από την αρχή. Αφενός μεν παρέχει πολύ καλή ποιότητα, αφετέρου είναι πλέον τόσο το πλήθος των συσκευών που μπορούν να συνδεθούν, που κυριολεκτικά λύνει τα χέρια.

Γ: Κασσέτα.) Οι κασσέτες και τα κασσετόφωνα είναι είδος προς εξαφάνιση σήμερα. Παρ' όλα αυτά υπάρχουν κασσέτες που είναι πολύτιμες, επειδή είναι σπάνιες ή περιέχουν πρωτότυπο ηχογραφημένο υλικό που δεν βρίσκεται πουθενά αλλού.
Γι' αυτό και ενδιαφέρει να υπάρχει αναλογική είσοδος στο DAC/Amp (και μόνο στο Fiio K7 BT βρήκα σε προσιτή τιμή). Αν το ηχοσύστημα σου έχει κάποια έξοδο (π.χ. VCR Out) θα συνδέσεις από εκεί. Ειδάλλως θα χρειαστεί κασσετόφωνο. Υπάρχουν ακόμα μερικά και μπορεί να βρεθεί και μεταχειρισμένο...

Πικ-άπ θα χρειαστείς-αν χρειαστείς- πολύ αργότερα. Όταν πια θα έχεις στήσει το σύστημα. Τότε θα μελετήσεις και θα αποφασίσεις.

Για όλα υπάρχουν λύσεις αλλά πρέπει να βάλεις προτεραιότητες. Με τη σειρά.

:) :):)

Last edited:
  • Like

Γιώργος ΚΟΨ

Supreme Member
20 June 2006
3,047
GLYFADA

Ενισχυτής 100watts, CDplayer, Bluetooth streamer, headphones , μια αναλογική , κλπ όλα σε ένα 599€ / BF 549€
Και ένα ζεύγος Fyne Audio από 950€ στα 600€ (2nd hand)

Sonus Naturalis

Μέλος Σωματείου
12 July 2009
9,523
Αθήνα, Ηλιούπολη

Ενισχυτής 100watts, CDplayer, Bluetooth streamer, headphones , μια αναλογική , κλπ όλα σε ένα 599€ / BF 549€
Και ένα ζεύγος Fyne Audio από 950€ στα 600€ (2nd hand)
@Γιώργος ΚΟΨ
Αχ, αυτοί οι Κινέζοι! Διαρκώς μας εκπλήσσουν. Πολύ πρωτότυπη η ιδέα του CD Player ενισχυτή!
:) :cool: 😮 😗 🤩

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
21,612
Αθήνα
Από τη στιγμή που θέλεις να παίζουν τόσες πηγές, αποκλείονται εξ' αρχής όλα τα ενεργά/αυτοενισχυόμενα ηχεία. Δεν θα σου φτάσουν οι είσοδοι και επιπλέον αν θέλεις πικάπ-CD player ραδιόφωνο (αναλογικό) και HDMI ARC, το cable vomit δηλαδή καλώδια που θα κρέμονται πίσω από το ένα ηχείο, δεν θα παλεύεται (κρύβεται δηλαδή).
Τα studio monitor είναι ακόμα χειρότερα για τη δουλειά αυτή. Μία αναλογική μονή το καθένα και τέλος. Πρίζα στο καθένα από αυτά και τα interconnect ξεχωριστά μεγάλα. Περιορισμοί που δεν κάνουν για χρήση σε σαλόνι.

Εκείνο που πρέπει να ξεκαθαρίσεις είναι αν όλα αυτά τα θέλεις σε ένα κουτί και απλώς να προσθέσεις ένα ζευγάρι παθητικά ηχεία, ή να τα έχεις σε ξεχωριστά κουτιά (το CD player, το streamer, το ραδιόφωνο και τον ενισχυτή).

• Like

Holyshock

New member
14 February 2013
10
Από τη στιγμή που θέλεις να παίζουν τόσες πηγές, αποκλείονται εξ' αρχής όλα τα ενεργά/αυτοενισχυόμενα ηχεία. Δεν θα σου φτάσουν οι είσοδοι και επιπλέον αν θέλεις πικάπ-CD player ραδιόφωνο (αναλογικό) και HDMI ARC, το cable vomit δηλαδή καλώδια που θα κρέμονται πίσω από το ένα ηχείο, δεν θα παλεύεται (κρύβεται δηλαδή).
Τα studio monitor είναι ακόμα χειρότερα για τη δουλειά αυτή. Μία αναλογική μονή το καθένα και τέλος. Πρίζα στο καθένα από αυτά και τα interconnect ξεχωριστά μεγάλα. Περιορισμοί που δεν κάνουν για χρήση σε σαλόνι.

Εκείνο που πρέπει να ξεκαθαρίσεις είναι αν όλα αυτά τα θέλεις σε ένα κουτί και απλώς να προσθέσεις ένα ζευγάρι παθητικά ηχεία, ή να τα έχεις σε ξεχωριστά κουτιά (το CD player, το streamer, το ραδιόφωνο και τον ενισχυτή).
Αυτό που είχα στο μυαλό μου ήταν ένας ενισχυτής ενα cd και ένα streamer που θα κάνει και τη δουλειά του dac.

Το ράδιο θα το παίζω μέσω του streamer σαν ιντερνετ radio.

Παραπάνω που αναφέρθηκε για ενεργά αυτοενισχυόμενα ηχεία και έκατσα να ψάξω μερικα set up στο youtube και δείχνει όλα minimal λιτά δε το κρύβω οτι σε βάζουν σε σκέψεις. Άλλα και 300 και cd ξερω γω αμαρτία ειναι τι να τα κάνω και με δεδομένο οτι ακόμα πληρώνω για cd

Sonus Naturalis

Μέλος Σωματείου
12 July 2009
9,523
Αθήνα, Ηλιούπολη
@Holyshock
Όπως σου έγραψα παραπάνω, ή συνήθης πρακτική είναι να μετατρέπεις τα CD σου σε άϋλη μορφή, έπειτα να τα φυλάς σε ασφαλή χώρο και να τα παίζεις ως άϋλα. (Αυτό φυσικά δε σημαίνει να μην αγοράζεις).
Έτσι η ανάγκη για αυτοτελές CD Player γίνεται δευτερεύουσα. Μόνο ένα οπτικό drive (εσωτερικό ή εξωτερικό) στον υπολογιστή χρειάζεσαι που θα κάνει τη δουλειά.
Πως το βλέπεις;

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
21,612
Αθήνα
Αυτό που είχα στο μυαλό μου ήταν ένας ενισχυτής ενα cd και ένα streamer που θα κάνει και τη δουλειά του dac.

Το ράδιο θα το παίζω μέσω του streamer σαν ιντερνετ radio.

Παραπάνω που αναφέρθηκε για ενεργά αυτοενισχυόμενα ηχεία και έκατσα να ψάξω μερικα set up στο youtube και δείχνει όλα minimal λιτά δε το κρύβω οτι σε βάζουν σε σκέψεις. Άλλα και 300 και cd ξερω γω αμαρτία ειναι τι να τα κάνω και με δεδομένο οτι ακόμα πληρώνω για cd

ΟΚ.

Πρόταση. Όλα σε ένα κουτί, CD player, ενισχυτής, streamer, DAB+, FM, δέχεται και πικάπ και έχει και Bluetooth aptX HD, εκτός από το WiFi-Ethernet.
Από ψηφιακές εισόδους έχει οπτική και ομοαξονική. Μαζί με ένα ζευγάρι ηχεία δαπέδου, κάτω από τα 2.000.

Και με άλλα ηχεία.

Last edited: