Συναλλαγή μέσω paypal

carpe_diem_rj

Senior Member
22 October 2007
376
Επειδη ειναι η πρωτη φορα που θα πληρωσω με paypal Εχω κανει λογαριασμο εχω βαλει μια καρτα μου.
Παω στο games-asia να παραγγειλω το παιχνιδι πως γινετε η διαδικασια της πληρωμης οποιος ξερει ας βοηθησει.
Χρειαζετε καπου να βαλω καποια στοιχεια απο το paypal?

Re: HELP WITH PAYPAL

Επειδη ειναι η πρωτη φορα που θα πληρωσω με paypal Εχω κανει λογαριασμο εχω βαλει μια καρτα μου.
Παω στο games-asia να παραγγειλω το παιχνιδι πως γινετε η διαδικασια της πληρωμης οποιος ξερει ας βοηθησει.
Χρειαζετε καπου να βαλω καποια στοιχεια απο το paypal?

Εαν το site συνεργαζεται με το paypal θα κανεις κλικ στο λινκ θα πας εισοδο μελους στο paypal αφου λες οτι εχεις γινει,μολις μπεις θα σου βγαλει αυτοματα το ποσο που ειναι να πληρωσεις και τον αριθμο της καρτας που εχεις δηλωσει,κλικ στο αποστολη χρηματων και τελειωσες.

Απάντηση: HELP WITH PAYPAL

Όχι με το που πας να πληρώσεις σε πετάει στο paypal και εκεί βάζεις το username και password σου και πληρώνεις στο paypal το οποίο μετά ενημερώνει τον προμηθευτή.

Re: Απάντηση: HELP WITH PAYPAL

Όχι με το που πας να πληρώσεις σε πετάει στο paypal και εκεί βάζεις το username και password σου και πληρώνεις στο paypal το οποίο μετά ενημερώνει τον προμηθευτή.

ε το ιδιο πραγμα λεμε βρε φιλαρακι,το paypal πληρωνει.

Μήπως κρατά προμήθεια το paypal από τον αγοραστή ?

Η αγορά είναι 219 ευρώ και η κάρτα έχει μέσα 219,26 αλλά μου έστειλε μήνυμα ο πωλητής πως το paypal δεν μπορεί να ολοκληρώσει την συναλλαγή .

Η αγορά είναι 219 ευρώ και η κάρτα έχει μέσα 219,26 αλλά μου έστειλε μήνυμα ο πωλητής πως το paypal δεν μπορεί να ολοκληρώσει την συναλλαγή .

Ο πωλητής δεν γίνετε να σου στείλει μήνυμα. Όταν πας να κάνεις την συναλλαγή στο paypal, δεν προχωράει? Όχι στο ebay, στο paypal.

Το paypal όπου οδηγήθηκα μέσα από το σαιτ του πωλητή εχθές δέχθηκε την εντολή μου για πληρωμή μέσω της προπληρωμένης , ο πωλητής μου έστειλε e-mail σήμερα πως αντιμετωπίζει πρόβλημα με το paypal και να μιλήσω με αυτούς η με την τράπεζά μου .

Μπήκα στο paypal να ελέγξω τις κάρτες μου και την συγκεκριμένη την έχει προς επιβεβαίωση . Συναίνεσα στο να τραβήξουν 1,5 ευρώ από την κάρτα και τώρα είμαι στην αναμονή για τον τετραψήφιο .

Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί ενώ όντως η κάρτα ανανεώθηκε από την eurobank πριν ένα μήνα άρα έπρεπε να γίνει τότε , δεν μου ζήτησε τότε επιβεβαίωση και προχώρησε μια συναλλαγή το paypal και το κάνει τώρα .

Last edited:

Έχω παρατηρήσει ότι δεν αρκεί να έχεις λίγο παραπάνω στην κάρτα. Πρέπει να έχεις αρκετά πιο πάνω από την αξία του προϊόντος για να ολοκληρωθεί η συναλλαγή.
Στην περίπτωσή σου τα 26 λεπτά είναι πολύ λίγα. Αν είχες όμως π.χ. 225+ ευρώ πιστεύω ότι θα ήσουν οκ.

Και ναι, το paypal κρατάει κάποια μικρή προμήθεια από τον αγοραστή (ανάλογα την περίπτωση), κυρίως κατά τη μετατροπή σε ευρώ.
Παράδειγμα:
Σε μεγάλο online κατάστημα αγοράς ποδηλάτων έβαλα στο καλάθι προϊόντα συνολικής αξίας 131 ευρώ.
Όταν επέλεγα να πληρώσω με paypal η χρέωση ήταν 133,6 ευρώ.
Ενώ όταν επέλεγα να πληρώσω απευθείας με την κάρτα η χρέωση ήταν ακριβώς όσο η συνολική αξία (δηλ. 131 ευρώ).

Δεν μου έχουν κρατήσει στο παρελθόν ποτέ προμήθεια , στην κάρτα είχα ήδη 130,26 και απλά συμπλήρωσα μόνο 89 ευρώ ώστε να μπορώ να την ακυρώσω μετά για δικούς μου λόγους και για αυτό δεν ήθελα υπόλοιπο .

Η συναλλαγή δεν προχωρούσε (πήρα τηλ στην τράπεζα) επειδή κάποιος ( δεν θυμάμαι τέτοια αγορά) έχει δεσμεύσει 25 και κάτι ευρώ στην κάρτα , τα οποία όμως δεν φαίνονται στους λογαριασμούς διότι δεν προχώρησαν ακόμη στην ανάληψή τους .

και γω σε συναλλαγες ευρω οτι γραφει χρεωνει ουτε παραπανω ουτε φυσικα παρακατω.... Στις μετατροπες τωρα οταν εχει να κανει με δολλαρια ή λιρες εκει τι να σας πω δε ξερω κ με τις ισοτιμιες τι παιζει.

Το paypal δεν κρατα προμηθεια απο τον αγοραστη[τον ιδιωτη πωλητη τον ξεσκιζει] εκτος αν ο πωλητης αναφερει ρητα οτι οι πληρωμες μεσω paypal επιβαρυνονται +3-+5% .Επισης εκει πυ επιβερυνεται πολυ ο αγοραστης ειναι η μετατροπη των νομισματων,οπου η ισοτιμια που χρεωνουν ειναι διαφορετικη απο την τρεχουσα.Στις 160 λιρες αγγλιας επιβαρυνθηκα περιπου 6 ευρω απο την μετατροπη.Επισης εκεινο που ειναι ακομη χειροτερο ειναι οταν αποφασιζεις καποια χρηματα σου να μεινουν στο λογαριασμο του paypal,τοτε σου τα μετατρεπουν απο λιρες σε ευρω και στη συνεχεια για να σου βαλουν στο λογ/μο το ποσο σε λιρες σου ξανακρατανε προμηθεια

Θα ήθελα την γνώμη φίλων που έχουν εμπειρία απο πώληση ειδών μέσω διαδικτύου.
Θέλει η γυναίκα μου να πουλήσει κάποια χειροποίητα πλεκτά που έχει φτιάξει μέσω διαδικτύου και λέμε να προσπαθήσει μέσω του etsy.com ,που πουλάνε διάφορα τέτοια είδη παγκόσμια.
Τέσπα,θα ήθελα να ρωτήσω τι είδους τραπεζικούς λογαριασμούς πρέπει να ανοίξει έτσι ώστε να βάζουν τα χρήματα οι αγοραστές και να μπορείς ανα πάσα στιγμή να τσεκάρεις πόσα χρήματα έχουν μπεί και απο ποιόν και να μπορείς να τραβήξεις όποτε και όσα χρήματα χρειάζεσαι.
Επίσης μέσω paypal μπορεί να γίνονται όλες οι συναλλαγές;
Δηλαδή και να πληρώσει τον λογαριασμό της στο etsy.com (προμήθειες) και να εισπράτει τα χρήματα που θα καταθέτουν οι διάφοροι αγοραστές;
Μιά prepaid card κάνει και τις δύο ''δουλειές'';Γιατί απ'ότι έχω δεί και στα δύο site (etsy.com και paypal) ζητάνε αριθμό κάρτας
και όχι κάποιον αριθμό λογαριασμού τραπέζης.
Συγνώμη αν σας ''ζάλισα'' αλλά απο πωλήσεις στο διαδίκτυο είμαι άσχετος.
Ευχαριστώ και αναμένω συμβουλές και προτάσεις απ'όποιον φίλο γνωρίζει σχετικά με αυτά.

Αν το paypal δεν συνδεθει με καποιο τραπεζικο λογαριασμο ελληνικης τραπεζης τοτε τα χρηματα θα μενουν στο paypal,επομενως πρεπει να συνδεσεις το pay pal με ελληνικο λογαριασμο οπου θα μεταφερονται τα χρηματα σε 2-3 εργασιμες ημερες.
Επισης καλο ειναι να μην γινεται η αποστολη εμπορευματος πριν ερθουν τα χρηματα στο δικο σου λογαριασμο και μπορεις να τα κάνεις αναληψη [να ειναι διαθεσιμα γενικως].
Εννοειται οτι αν δεν προκειται για μεμονομενα προιοντα που εχεις στη κατοχη σου ,τοτε θα πρεπει να εκδιδεις και καποιο παραστατικο [π.χ αποδειξη λιανικης πωλησης].Αυτο δεν ισχυει βεβαια για ιδιωτες που πουλανε ενα κινητο τηλ,μια καμερα,ενα παντελονι κλπ,κλπ

Εννοειται οτι αν δεν προκειται για μεμονομενα προιοντα που εχεις στη κατοχη σου ,τοτε θα πρεπει να εκδιδεις και καποιο παραστατικο [π.χ αποδειξη λιανικης πωλησης].Αυτο δεν ισχυει βεβαια για ιδιωτες που πουλανε ενα κινητο τηλ,μια καμερα,ενα παντελονι κλπ,κλπ
Δηλαδή αν θέλει να πουλήσει 10-20 κομμάτια πλεκτών πρέπει να εκδόσει και απόδειξη λιανικής σε κάθε πώληση που θα κάνει;
Και αυτό πώς θα γίνει αν είσαι ιδιώτης;
Θεωρήσαι αυτόματα,λόγω ποσότητας,ότι είσαι επαγγελματίας του συγκεκριμένου είδους και μπλέκεις με εφορίες κ.α;
Δηλαδή όλοι οι ιδιώτες που πουλάνε τέτοια είδη στο etsy.com πρέπει κανονικά να εκδίδουν αποδείξεις λιανικής σε κάθε πώληση που κάνουν;

Δηλαδή αν θέλει να πουλήσει 10-20 κομμάτια πλεκτών πρέπει να εκδόσει και απόδειξη λιανικής σε κάθε πώληση που θα κάνει;
Και αυτό πώς θα γίνει αν είσαι ιδιώτης;
Θεωρήσαι αυτόματα,λόγω ποσότητας,ότι είσαι επαγγελματίας του συγκεκριμένου είδους και μπλέκεις με εφορίες κ.α;
Δηλαδή όλοι οι ιδιώτες που πουλάνε τέτοια είδη στο etsy.com πρέπει κανονικά να εκδίδουν αποδείξεις λιανικής σε κάθε πώληση που κάνουν;

Επειδη οι καιρο ειναι <πονηροι> και οι λογαριασμοι των τραπεζων ειναι πλεον στη διαθεση της εφοριας,καλο ειναι να ρωτησεις ενα λογιστη.
Το να πουλας <σκορπια ιδιωτικα αντικειμενα> ειναι διαφορετικο απο το να στησεις ενα μαγαζι που να πουλαει πλεκτα η οτιδηποτε αλλο.
Δεν ξερω το etsy.com και αλλα παρομοια ιντερνετικα μαγαζια,μιλαω γενικως.Επισης στο paypal οταν η αξια του αντικειμενου ειναι μεγαλυτερη απο ενα ποσο[αρκετα μεγαλο-ισως πανω απο 1.000] ζητανε επιπλεον πληροφοριες οπως AΦΜ κλπ,με σκοπο την παταξη του ξεπλυματος μαυρου χρηματος.
Τωρα αν η γυναικα σου εχει 10 πλεκτα στο συνολο και πουλησει μονο αυτα ,πιθανατοτα δεν υπαρχει προβλημα,αλλα αν συνεχισει να παραγει πλεκτα και να τα πουλα τοτε μπορει να υπαρξει.Αν παραγεις και πουλας πλεκτα δεν εισαι ιδιωτης αλλα χειροτεχνης-βιοτεχνης που αποκτας εισοδημα μεσω των πωλησεων χωρις να το δηλωνεις.Αν τα 20 πλεκτα απο 50 ευρω το καθενα δημιουργουν ενα πλεονασμα στο τραπεζικο σου λογαριασμο 1.000 ευρω ,πως θα τα δικαιολογησεις στην εφορια?Εσυ απ οτι καταλαβαινω θελεις να στησεις ενα ιντερνετικο μαγαζι που θα πουλαει πλεκτα η γυναικα σου,τα οποια θα παραγει συστηματικα,επομενως δεν αποτελει ιδιωτικη προσωπικη πωληση ενος αντικειμενοτ,αλλα εχεις εμπορικη ιδιοτητα..
Αν προσεξεις στο ebay.de καπου στο κατω μερος αναφερει ,οταν ο πωλητης ειναι ιδιωτης,οτι η πωληση ειναι ιδιωτικη και οχι εμπορικη και συναδει με την σχετικη νομοθεσια της Ε.Ε

Ευχαριστώ πολύ για τις διευκρινήσεις που μου έδωσες,θα το ψάξω και 'γω λίγο καλύτερα και με λογιστή αν και εφόσον το ''πράγμα'' προχωρήσει συστηματικά και όχι καθαρά ερασιτεχνικά.
Βέβαια αυτό θα το καθορίσει η πορεία των πωλήσεων και μετά βλέπουμε.
Νάσαι καλά.