Re: Ακουστικά Superlux HD 681... το hi-end του φτωχού??
Τελικά μπόρεσα και παραβρέθηκα!
Περάσαμε πολύ ωραία.
Νομίζω ότι αυτή η πρώτη συνάντηση ακρόαση ακουστικών πήγε θαυμάσια, και θα είναι σίγουρα η απαρχή για πολλές ακόμα.
Εξαιρετική φιλοξενία από τον Κώστα και την οικοδέσποινα, ωραίος ζεστός και φιλικός χώρος...
Ακούσαμε τα : Pro2900, Q701, K701, HD650, HD598, HD270 και τα μικρά Grado.
από πηγή: Mac Mini, Amarra - Pure Music - Decibel, M2tech Young.
Ξεκινήσαμε με τον μικρό Superlux HA3D με σταθεροποιημένη τροφοδοσία, ώστε να μπορούμε να έχουμε 3 ακουστικά συγχρόνως συνδεδεμένα και να κάνουμε τις πρώτες συγκρίσεις.
Εκείνο που είχα προσωπικά περιέργεια, αλλά και ο Μιχάλης ήταν να δούμε τις διαφορές ανάμεσα στα AKG K701 / Q701...
Όλοι μας διαπιστώσαμε ότι οι διαφορές ανάμεσα στα ακουστικά αυτά ήταν ελάχιστες και πολύ μικρές... από κάθε πρακτική άποψη λοιπόν (και νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε) δεν υπάρχει λόγος να ξοδέψει κανείς τα αρκετά παραπάνω χρήματα να πάρει τα Q.
Πάντως τα ακουστικά αυτά κατά την άποψη μάλλον όλων μας, ένα "απαραίτητο" εργαλείο για τον οποιονδήποτε headfier... δεν θα επεκταθώ σε περιγραφές του ύφους των ακουστικών αυτών υπάρχουν πάμπολλες περιγραφές στο διαδίκτυο...
Αφού πήραμε μια βασική εικόνα όλων των ακουστικών, προχωρήσαμε στον Musical Fidelity M1 HPA...
H δύναμη και ο έλεγχος είναι τα χαρακτηριστικά του ενισχυτή, και τα συμπεράσματα για το ύφος του κάθε ακουστικού, ήρθε και έδεσε που λένε...
Εδώ πια κατά κοινή ομολογία το ακουστικό το οποίο προτιμήθηκε από σχεδόν όλους ήταν το Sennheiser HD650, διότι έδινε την πιο πειστική και ολοκληρωμένη εικόνα της μουσικής.
Παρά τα κάποια μειονεκτήματα του, που εκφράστηκαν, (λίγο αργό, δεν προκαλεί ζωηρό ενδιαφέρον... κλπ...), άρεσε σε όλους.
Προσωπικά με εντυπωσίασαν αρκετά τα Pro 2900, που έδειξαν πολύ καλό εαυτό με τον MFM1HPA... πολύ δυναμικός ήχος, αλλά με υπερτονισμένα μπάσα τα οποία εμένα προσωπικά μου άρεσαν, και με κάπως λαμπερά πρίμα... αυτό μάλλον είχε σαν αποτέλεσμα να φαίνονται ίσος λίγο πιο "πίσω" τα μεσαία (το είπε ο Μιχάλης και συμφωνώ), όπως σε μια ηχογράφηση Jazz φαινότανε πολύ φουσκωμένο το χαμηλό (το τόνισε ο Τάσος... "σαν να μπουκώνει"...)... μάλλον το ύφος των ακουστικών αυτών ταιριάζει καλύτερα προς ποπ, beat, παρά σε Jazz ή κλασική...
Στην συνέχεια συνδέσαμε τον LIttle Dot 3, και η διαφορά που κάνει η λάμπα ήταν εμφανής.
Ζεστός ήχος, ιδιαίτερα σε φωνές ήταν θαυμάσιος, αλλά και σε μεσαίες χαμηλομεσαίες... σωστή γλύκα... μειονεκτήματα κατά την άποψη μου το μικρό αλλά ακουστό roll off των υψηλών, και έλλειψη δύναμης... για κανονική στάθμη ακρόασης με τα K701... 12με 1 στο ποτενσιόμετρο... για δυνατά στις 3... υπάρχει θέμα με το gain οπότε εδώ καλύτερα να συνοδεύεται από πιο ευαίσθητα ακουστικά.
Τέλος ακούσαμε και με τον Fiio, ο οποίος είναι σαφέστατα πιο μελωδικός και ζεστός από τον Superlux, αλλά δεν έχει τον έλεγχο του MFM1HPA... και τον κατατάσσω ανάμεσα στους δύο...
Τα HD598 , τα άφησα τελευταία... τα πρώτα έχουν ζεστό αλλά λίγο ασαφή ήχο, έχει επίσης κάποιον ένρινο χρωματισμό... δεν πλησιάζουν τα 4 προαναφερθέντα ακουστικά, είναι όμως καλά για πολύωρες ακροάσεις, διότι δεν θα κουράσουν καθόλου.
Τα Grado, νομίζω τα SDR60i είναι οπωσδήποτε ένα ακουστικό που στην τιμή του τα σπάει... απόλυτη πρόταση από μένα στη κατηγορία τιμής του (80-90 ευρώ) θα ήταν άδικο να επεκταθούμε στο τι δεν κάνει καλά, εγώ μπριζώθηκα να πάρω ένα...
Δυστυχώς δεν έφερα τα Superlux HD681, διότι από τα 3 ζεύγη που έχω, το μόνο που μου αφήσανε (ο αδερφός μου και ένας φίλος) είναι το αμοντάριστο ζεύγος.
Σε επόμενη συνάντηση θα το έχουμε σίγουρα...όποιος μου έχει εμπιστοσύνη όμως τα παίρνει χωρίς να τα ακούσει... είναι πραγματικά πολύ καλά.
Χάρηκα που γνωρίστηκα με τα παιδιά...:worshippy:
Εύχομαι σε πολλές πολλές τέτοιες συγκεντρώσεις στο μέλλον...