Συνάντηση με το Αγόρι

Stellios papa

AVClub Fanatic
17 June 2006
11,400
Ελλαδα
http://www.youtube.com/watch?v=Y6Km9L1Sqd0

25 Φεβρ στην Αθηνα

4 Υποψηφιότητες στα BAFTA 2010 (Βραβεία Βρεττανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου)
• Καλύτερης Βρεττανικής Ταινίας
• Καλύτερου Πρωτοεμφανιζόμενου Βρεττανού Σκηνοθέτη
• Β' Γυναικείου Ρόλου (Κρίστιν Σκοτ Τόμας)
• Β' Γυναικείου Ρόλου (Αν Μαρί Νταφ)

Last edited:
Απάντηση: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΓΟΡΙ

avclub1s.jpg

avclub2l.jpg
avclub3.jpg

avclub4.jpg
avclub5.jpg

Η ταινία “Ολοι θέλουν λίγη αγάπη” κάνει πρεμιέρα στις 25 Φεβρουαρίου στους κινηματογράφους. Η Σαμ Τέιλορ Γουντ (υποψήφια για
Χρυσό Φοίνικα με την μικρού μήκους ταινία της "Love You More" το 2008) συγκέντρωσε μια ομάδα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της
Βρετανίας και μας παρουσιάζει την ιστορία του νεαρού Τζον Λένον, του ανθρώπου που δημιούργησε το θρυλικό συγκρότημα των Beatles.

Ο νεαρός Τζον, μοναχικός και οξυδερκής, μεγαλώνει στην πόλη του Λίβερπουλ. Δύο ιδιαίτερες γυναίκες συγκρούονται για την αγάπη του:
η Μίμι, η θεία του που τον μεγάλωσε, και η Τζούλια, η μητέρα του που τον έδωσε για υιοθεσία. Νοσταλγώντας μια φυσιολογική οικογένεια,
ο Τζον στρέφει την προσοχή του στη μουσική και γνωρίζει τον Πολ ΜακΚάρτνεϊ. Καθώς όμως η νέα ζωή του Τζον ξεκινά, η αλήθεια για
το παρελθόν του οδηγεί σε μια αναπόφευκτη τραγωδία.

• • •

Πολλά στοιχεία της ταινίας προέρχονται από δηλώσεις του Λένον γύρω από την παιδική του ηλικία, τις γυναίκες που τον μεγάλωσαν και
την αρχή της μουσικής του οδύσσειας. Δηλώσεις όπως:

“Συνήθιζα να λέω στην θεία μου, “Μου πετάς τη γαμ...μένη ποίησή μου και μια μέρα θα το μετανιώσεις, όταν θα είμαι διάσημος” κι εκείνη
πετούσε τα πράγματά μου. Δεν την συγχώρησα ποτέ που δεν με αντιμετώπιζε ως μια γαμ...μένη ιδιοφυία, ή ότι ήμουν όταν ήμουν παιδί.”
“Οι δάσκαλοι σε βασανίζουν και σε φοβίζουν για είκοσι περίπου χρόνια… και μετά περιμένουν από εσένα να ξεκινήσεις καριέρα.”

Το επόμενο βήμα ήταν να βρεθεί κάποιος που θα αναλάβει το δύσκολο έργο του να βάλει στην κυριολεξία τις λέξεις στο στόμα του
Τζον Λένον. Για το θέμα αυτό, η Ecosse προσέγγισε έναν από τους πιο ταλαντούχους σεναριογράφους στην Αγγλία, τον Ματ Γκρίνχαλγκ,
ο οποίος έγραψε το βραβευμένο “Control”. “Σκεφτόμασταν πολύ καιρό ποιος σεναριογράφος θα ήταν ο κατάλληλος” θυμάται ο παραγωγός
Ρόμπερτ Μπέρνσταϊν, “και είχαμε δει το “Control”, οπότε θεωρήσαμε πως ο Ματ κατανοεί τις προσωπικότητες στον μουσικό χώρο, ενώ
έχει μια εμπάθεια προς το παρελθόν και την ιστορία του Λένον.”

Last edited: