Συναρμολογώντας το Τέρας! Overdriven MT-G2 σε σώμα Convoy L2

εχει σε διαφορα βολτ....και 9βολτα..δες τι θα αγορασεις
Ναι το γνωρίζω.. αυτό που λέω είναι ότι στο 6βολτο να δώσω 6v ακριβώς η λίγο πιο κάτω για ασφάλεια; Επίσης ποσά αμπέρ να δώσω ούτως ώστε να έχω μεγίστη απόδοση με ασφάλεια; Ευχαριστώ εκ των πρότερων

κοιτα οι drivers δινουν αμπερ και αφηνουν το λεντ να παρει το βολταζ που θελει (χονδρικα)

χωρις driver πρεπει να δεις το datasheet στο σημειο που συσχετιζει βολταζ και αμπερ, και να δουλεψεις αναλογα

Επειδή έχω ρυθμιζόμενο driver έλεγα να δώσω στο led τα volt και ampere απευθείας . οκ θα το ψάξω περισσότερο

Όπως είπε και ο Κωστας δεν παίζει κανένα ρόλο πόσο βολτ να δόσεις στο λεντ ( και 60V ενώ απαιτείται 6V ) αρκεί να μην είναι κάτω απο λεγόμενο Vf ( Forward Voltage - είναι η τάση που πρέπει να εφαρμοστεί στο LED, μέσα από το σύρμα από την άνοδο προς την κάθοδο, προκειμένου το LED να ανάψει ). τα επιπλέον βολτ απορροφούνται στο λεντ χωρίς καμιά ζημιά γιατι το λεντ απο μονο του ειναι σταθεροποιητης τάσης. το μονο αρνητικό στην περίπτωση με τα παραπάνω βολτ στο λεντ ειναι οτι άδικα ξοδεύετε ενέργεια.
Χονδρικά τα είπα :)

περιπου...το ζητημα ειναι οτι αν υπερθερμανθει το λεντ μπορει να μπει σε μια καατσταση που λεγεται thermal runaway...περιπου μειωνεται η αντισταση του, και τραβα περισσοτερο ρευμα. τοτε καιγεται

α ναι.....οπως το εγραψες νομιζα οτι μιλουσες για περιπτωση Χωρις driver.
Με driver, ο φακος αυτος δουλευει οπως τα περιγραφεις.
6βολτο λεντ για driver που υποστηριζει 2 λεντ σε σειρα, αρα 9+ βολτ

Ωραία κατάλαβα τη γίνεται με τα βολτ... με το ρεύμα όμως; πόσο ρεύμα μπορώ να δώσω στο συγκεκριμένο λετ;
Όπως είπα και πιο πάνω έχω ρυθμιζόμενο driver

σου ειπα..κατεβασε το datasheet και δες το αντιστοιχο διαγραμμα

Σημερα παρέλαβα τον Convoy L2. Δεν κρατήθηκα και τον αναβάθμισα με νοκτιγκον λεντ XM-L2 U2 1D και πλακέτα με 3-mode χωρίς PWM, 5Α στο λεντ, προστασία υπερθερμανσης και αποφόρτισης μπαταριών.
Αποτελέσματα ειναι πολυ καλα.
Σύμφωνα με τις μέτρησής μου:
1448 lumens.
96000 lux.

Καλα δεν είναι?
:)

δεν πειραζει....μετρα το ξανα μετα απο λειτουργια σε εμγαλες θερμοκρασιες...
ισως γινει burn-in και τα πιασει