Συναυλιακές Φωτογραφίες

16172224411_fa8f8c1781_b.jpg
[/url]2014-12-29 Vic@Lab Art _IGP0404 by milaber22, on Flickr[/IMG]
Pentax K5 - Pentax 50-135
ƒ/3.2
135.0 mm
1/160
iso 1600

Villagers of Ioannina City 2014-12-29 @Lab Art Βόλος

Πολύς ο κόσμος, χαμηλή σκηνή. Προτίμησα να δω την συναυλία παρά να στριμώχνομαι για πιο κοντινές.

Καλησπέρα σας και μπράβο για την "συνεργασία", μια χαρά είναι τα χρώματα - συναυλία είναι τι θέλατε? Natural light? :flipout:

Το πειραγμένο χειρότερο είναι απο χρώματα (πολλά καψίματα και hard transitions), μόνο τις σκιές διόρθωσε αλλά τι να σου κάνει με jpeg ..

Μιλαμπέρ, ανέβασε το raw και πες λίγο τι θα προτιμούσες .. η συνεργασία θα επεκταθεί ..

Το πειραγμένο χειρότερο είναι απο χρώματα (πολλά καψίματα και hard transitions), μόνο τις σκιές διόρθωσε αλλά τι να σου κάνει με jpeg ..

Μιλαμπέρ, ανέβασε το raw και πες λίγο τι θα προτιμούσες .. η συνεργασία θα επεκταθεί ..

Καλησπέρα και ευχαριστώ για τις απαντήσεις

Εδώ είναι το λινκ για το raw
https://drive.google.com/file/d/0B29IXRCujAZpanIwYWFXbnFha0k/view?usp=sharing

Για τα χρώματα απλά μου φαίνονταν κάπως, για αυτό και είπα και αν χρειάζεται. Πιο πολύ μάλλον με ενοχλεί το κάψιμο στα μαλλιά της τραγουδίστριας.
Όντας αρχάριος, πιο πολύ περιμένω τις προτάσεις για το τι θα μπορούσε να βελτιωθεί καθώς πολλές ατέλειες δυστυχώς δεν μπορώ να τις διακρίνω.
Δεν ξέρω αν χρειάζεται να μεταφερθεί σε άλλο θρεντ το μήνυμα.

Καλημέρα σας. Όντως το απρόμαυρο είναι μια όμορφη εκδοχή. Επειδεί είμαι παντελώς άσχετος από επεξεργασία τα Digikam + Darkroom κλπ ελεύθερο λογισμικό θα με καλύψει ή θα βοηθούσε κάποια αγορά όπως του Dxo. Για προιόντα της adobe το κόστος ανεβαίνει αρκετά.

Επίσης κάθε πρόταση για βελτίωση πέραν μόνο της ψηφιακής επεξεργασίας είναι ευπρόσδεκτη. Ξαναβλέποντας την φωτογραφία των Vilagers, post 241, το δεξιά μέρος θα μπορούσε να λείπει (ή να το κόψω όσο μπορώ με ψηφιακή επεξεργασία)

Ευχαριστώ για την απάντηση. Αυτόν εννοούσα. Για να είμαι ειλικρινής δεν το είχα σκεφτεί αυτό.
Επίσης τι εννοείς με μηδενικό κόστος; Αν και ερασιτέχνης και εντελώς αρχάριος θα προτιμούσα να δώσω κάποια, αρκετά είναι η αλήθεια, χρήματα. Αρκεί να τα αξίζει. Ο λόγος που ανέφερα το dxo ήταν μια προσφορά που τρέχει στα 189 έως και σήμερα. Και με την λογική του ότι δεν αγοράζω κάτι άλλο.
Apollwn σε ευχαριστώ για τις προτάσεις αλλά τελικά το ασπρόμαυρο φαίνεται να με κερδίζει περισσότερο.

Σε ευχαριστώ. Τραβάω raw αλλά μέχρι στιγμής δεν έχω επεξεργαστεί καμία. Ενόψει μια έκθεσης που θα συμμετάσχω (στα πλαίσια μαθήματος που ξεκίνησα να παρακολουθώ σε τοπικό δημοτικό οργανισμό) είπα να βελτιώσω λίγο τις φωτογραφίες.
Άλλη μια φώτο

13832042473_76cdfd70b3_b.jpg
[/url]2014-04-11 Mayfair Larisa45 by milaber22, on Flickr[/IMG]

2014-04-11 Mayfair Live στην Λάρισα

Pentax K-5 + Pentax smc da 50mm

ƒ/1.8
50.0 mm
1/60
iso 1600

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και μια τελευταία
14429669882_68c0e5b0fa_b.jpg
[/url]2014-06-14 Stage Larisa Enforcer 1 by milaber22, on Flickr[/IMG]

Pentax K-5 + Super Takumar 1.4 50mm

ƒ/1.4
50.0 mm
1/60
iso 1600

Πρέπει να βρω καμιά συναυλία να πάω για φρέσκο πράγμα

η πρώτη μου αρέσει και όπως έχει, ίσως να άνοιγα λίγο την "πυραμίδα" από αριστερά για να έχω σωστό background σε όλο το κάδρο τις φωτογραφίας
στην δεύτερη, θα σου συνιστούσα να αποφεύγεις το μέσον της εξέδρας γιατί τα ματσούκια από τα μικρόφωνα χαλάνε ολη την φωτογραφια, δεξιά η αριστερά είναι πιο βολικά και έχεις και καλή προοπτική για το κάδρο σου,
επίσης καλα ειναι να πιάνεις φιλίες με τα "γομάρια" και να του λες να σε αφήνουν να τραβάς 2-3 και από πίσω... αλλά μην το παρακάνεις γιατί θα τους ενοχλήσει
το διάφραγμα που διάλεξες είναι λάθος... ωραίο bokeh, αλλά έχασες το θέμα σου
στα 2.8 θα είχες και την απαλότητα τις περιφέρειας του κάδρου ,αλλα και το θεμα σου θα ειχε καλύψει όλη την διαγώνιο...

(προσωπικές εκτιμήσεις)

Για την δεύτερη έχεις απόλυτο δίκιο. Τα μικρόφωνα μου έχουν χαλάσει αρκετές καλές φωτογραφίες. Στην συγκεκριμένη μου έκατσε η κίνηση οπότε δεν είχα περιθώρια χρόνου για κάτι άλλο. Για το διάφραγμα είχα αφήσει την μηχανή να διαλέξει. Πρώτη φορά με manual φακό, mode av και τα υπόλοιπα είναι ιστορία.
Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου.

Καλημέρα σας. Όντως το απρόμαυρο είναι μια όμορφη εκδοχή. Επειδεί είμαι παντελώς άσχετος από επεξεργασία τα Digikam + Darkroom κλπ ελεύθερο λογισμικό θα με καλύψει ή θα βοηθούσε κάποια αγορά όπως του Dxo. Για προιόντα της adobe το κόστος ανεβαίνει αρκετά.

Εγώ χρησιμοποιώ από ελεύθερο λογισμοκό το Darktable. Αυτό όμως που έχω καταλάβει σε επεξεργασία raw, είναι οτι θέλει δουλειά μέχρι να καταλάβεις το τι είναι raw και τι πρέπει να πειράξεις. Και φυσικά όλα με μέτρο και με βοήθεια από τους οδηγούς. Π.χ, με το φίλτρο highpass κάνω sharpness τη φώτο.