ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ PC ?

dantzio

Established Member
3 September 2008
115
Thessaloniki
Γειά σας φίλοι μου....
θέλω να βοηθήσω εναν κολλητό αλλά χρειάζομαι τα φώτα σας γιατί και οι γνώσεις μου δεν χτυπάνε κόκκινο... !
Ο κολλητός λοιπόν θέλει να βάλει νοβα αλλά δεν έχει TV (ποτέ δεν είχε...!) και ρωτάει αν μπορεί να συνδεθεί ο δέκτης που δίνει με το pc μέσω κάποιας ψηφιακής εξόδου (HDMI ή DVI)...:chinscratch:
Επειδή και εγώ δεν έχω ιδέα για τους δέκτες και γενικά για την NOBA τα ερωτήματα που χρειάζομαι τα φώτα σας είναι :

1) Ποιόν δέκτη δίνει η ΝΟΒΑ ?
2) Διαθέτει κάποια ψηφιακή έξοδο προκειμένου να συνδεθεί με PC ?
3) Αν όχι....υπάρχει κάποια λύση γενικότερα για χρήση νομιμότατης σύνδεσης ΝΟΒΑ αλλά να βλέπει στο PC ?

Ευχαριστώωωωω :computer:

1) Panasat 1110 και Panasat PVR 3001 (με επιπρόσθετο κόστος στη συνδρομή και αρχικής αγοράς)

pack1.jpg

novaset.jpg

2) Ψηφιακή (HDMI) δεν έχει κανένας*, ο 1110 έχει ένα scart και έξοδο AV σε RCA, ο PVR δεν ξέρω ακριβώς τι παραπάνω. Θα μπορούσε να γίνει η σύνδεση είτε μέσω SCART είτε από το AV σε κάρτα TV (ή ανεξάρτητη) που να έχει εισόδους βίντεο/ήχου, αλλά το αποτέλεσμα ποιοτικά είναι φτωχό. Αν φανταστούμε μάλιστα ότι αρκετά από τα κανάλια της Nova δεν έχουν από την αρχή καλή εικόνα λόγω περιορισμένου bitrate και υψηλής συμπίεσης, μέσω AV στον υπολογιστή θα είναι μάλλον χάλια.

3) Μέχρι πριν λίγο καιρό υπήρχε, έστω και με κάποιες δυσκολίες στην εφαρμογή σε κάποιες περιπτώσεις. Μπορούσες να έχεις μία δορυφορική κάρτα με CI, και με ένα Irdeto module να έβλεπες Nova. Αλλά το θέμα είναι ότι πλέον η Nova δεν δίνει σκέτες κάρτες, παρά μόνο πακέτο (παντρεμένες μάλιστα) μαζί με τον δέκτη. Κάπου διάβασα ότι η κάρτα που δίνεται με τον PVR δεν είναι παντρεμένη με τον δέκτη, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει...

*Και να είχε ψηφιακή, δεν θα βρεις φτηνή λύση κάρτας για pc που να έχει εισόδους HDMI. Απ' ό,τι ξέρω οι περισσότερες τέτοιες κάρτες είναι επαγγελματικές ή ημιεπαγγελματικές για επεξεργασία βίντεο, με πολύ αυξημένο κόστος.

Last edited:
Η λυση ειναι μια πες στον φιλο σου. Αλλαζει το monitor του PC με καποιο που εχει εκτος την vga-dvi και RCA audio-video (αν και καπου ειχε παρει το ματι μου και μια με scart).
Για να μην σου πω οτι υπαρχουν πλεον και monitor με ΤV Tuner, και ξεμπερδευει μια και καλη.
http://www.mgmanager.gr/view.asp?ID=14376
http://www.mgmanager.gr/view.asp?ID=17937