Συνδέοντας 2 router

auteur

Banned
12 March 2009
9,072
χτες εφαγα τα νιατα μου ξαχνωντας πως θα ενωσω 2 wireless router μεταξυ τους (μιας και το εχω και καθεται το ενα) για να επεκτείνω την ισχυ του wireless και να συνδεσω και μερικες ακομα συσκευες στα LAN port του 2ου.

Στην αρχη δοκιμασα με καλωδιο, οπως μου ειχε πει ενας φιλος.
Συνδεσα λοιπον το ενα LAN port του ενος στο αλλο LAN port του αλλου. προσεξα να μην εχουν την ιδια ip τα ρουτερ. Με το που συνδεσα μια συσκευη στο LAN port του 2ου, ειδε κανονικα ιντερνετ, ωραια λεω τα καταφερα! :drummer: παω να συνδεσω και μια δευτερη συσκευη στο 2ο ρουτερ και δεν εχει ιντερνετ ουτε αυτη που μολις συνδεσα αλλα ουτε και η πρωτη που πριν λιγο ειχε κανονικα...:bigcry:

καλα λεω δεν ειναι αυτα για μενα..θα συνδεω και θα ξεσυνδεω καθε φορα που θελω κατι...

και εκει που ηρεμησα, βλεπω στο ρουτερ το WDS το οποιο απο οτι λεει στο help toy router συνδεει 2 ρουτερ wireless. μετα απο πολες δοκιμες, εβαλα ιδια συχνοτητα και στα 2 ρουτερ, απενεργοποιησα την προστασια wep/wap ktl δεν καταφερα κατι...

εχει επιχειρήσει κανεις να συνδεσει 2 ρουτερ; ειτε με καλωδιο δικτυου, ειτε ασυρματα;

βασικα θα με βολευε να συνδεσω 3 ρουτερ. Ενα με καλωδιο (το οποιο ηδη εχω τραβήξει) και το αλλο ασυρματα, σε μακρινο δωματιο για να ενισχυσω το σημα του ασυρματου σε εκεινο το χωρο. γινεται;

Last edited:
Απάντηση: Συνδεωντας 2 router

Αν εννοείς δύο ρούτερ σε μία γραμμή τηλεφώνου, δεν γίνεται.

Αν εννοείς ένα ρούτερ στην γραμμή τηλεφώνου και το άλλο να επεκτείνει την εμβέλεια του πρώτου, εκεί γίνεται.
Θα πρέπει το δεύτερο να συνδέεται με το πρώτο ώστε να κάνεις την επέκταση.

Αν έχεις ακόμα ένα ρούτερ του παρόχου που σου δίνει ίντερνετ (συνολικά τρία), τότε και τα δύο αυτά θα συνδεθούν επάνω στου παρόχου.

Re: Απάντηση: Συνδεωντας 2 router

Αν εννοείς δύο ρούτερ σε μία γραμμή τηλεφώνου, δεν γίνεται.

Αν εννοείς ένα ρούτερ στην γραμμή τηλεφώνου και το άλλο να επεκτείνει την εμβέλεια του πρώτου, εκεί γίνεται.
Θα πρέπει το δεύτερο να συνδέεται με το πρώτο ώστε να κάνεις την επέκταση.

Αν έχεις ακόμα ένα ρούτερ του παρόχου που σου δίνει ίντερνετ (συνολικά τρία), τότε και τα δύο αυτά θα συνδεθούν επάνω στου παρόχου.
θελω να προεκετεινω την εμβελεια του ασυρματου και να συνδεσω ακομα ενα με καλωδιο δικτυου για να μπορω να συνδεσω περισοτερες συσκευες στο ιντερνετ.

δεν θελω 2 ρουτερ στην ιδια γραμμη. τα ρουτερ θα ειναι σε διαφορετικα δωματια.
τα μοντεμ-ρουτερ δεν ειναι ιδια.. ειναι ενα fritzbox, ενα αυτο που δινει η ON και ενα αυτο που δινει η HOL. αυτο τις ΟN με αυτο της HOL μοιαζουν εμφανισιακα, αλλα δεν ειναι ιδια.

υπαρχει κανενας οδηγος step by step για να τα συνδεσω;

Last edited:
Απάντηση: Συνδεωντας 2 router

Χμ... μέσω των manual τους δεν μπορείς να βρεις άκρη?
Δεν ξέρω τι ρυθμίσεις έχουν τα παραπάνω.

Re: Συνδεωντας 2 router

Σε Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Απο το help που έχουν τα router προσπάθησα Αλλα δεν τα κατάφερα.

Re: Απάντηση: Συνδεωντας 2 router

θελω να προεκετεινω την εμβελεια του ασυρματου και να συνδεσω ακομα ενα με καλωδιο δικτυου για να μπορω να συνδεσω περισοτερες συσκευες στο ιντερνετ.

δεν θελω 2 ρουτερ στην ιδια γραμμη. τα ρουτερ θα ειναι σε διαφορετικα δωματια.
τα μοντεμ-ρουτερ δεν ειναι ιδια.. ειναι ενα fritzbox, ενα αυτο που δινει η ON και ενα αυτο που δινει η HOL. αυτο τις ΟN με αυτο της HOL μοιαζουν εμφανισιακα, αλλα δεν ειναι ιδια.

υπαρχει κανενας οδηγος step by step για να τα συνδεσω;
ναι αλλα ετσι , δεν θα επικοινωνουν ασυρματα τα 2ρουτερ?? χανεται ετσι το πλεονεκτημα της ehternet.
Να ρωτησω κατι ασχετο? σκεφτηκες τις μπριζες που δικτυονονται με το ρουτερ σου? κατεβαζει μια χαρα (το εχω δει) ΦΤΑΝΕΙ να ειναι στην ιδια φαση η μπριζα που θα βαλεις την συσκευη με την μπριζα του ρουτερ (στον πινακα του σπιτιου σου στην ιδια φαση)

Πριν βιαστείς να αγοράσεις οτιδήποτε , ψάξε λίγο ακόμα , νομίζω οτι γίνεται πρέπει να ρυθμίσεις το δεύτερο ρούτερ σαν brige νομίζω ώστε να παίρνει ασύρματα internet και να το μοιράζει απο τις lan θύρες.

Και να έχεις υπόψη ότι αν τα στα 2 router που είναι ασύρματα μεταξύ τους συνδεθούν στο καθένα wireless συσκευές τότε αυτές που είναι σε διαφορετικό router μπορεί να έχουν θέματα πρόσβασης η μια στα shares της άλλης.

Δεν παίρνεις ένα switch ? (αφού σου κάνει και το ενσύρματο).

Τι ακριβώς είναι το switch;
Αν Μιλάς για το ότι δεν θα βλέπω τα shares μιας συσκευής που Έχει συνδεθεί ασύρματα, απο μια άλλη συσκευή που Έχει και αυτη συνθέτει ασύρματα στο άλλο ρουτερ δεν με πειράζει. Αυτο που Θέλω είναι να βλέπω ασύρματα αυτα που θα Έχω στον κεντρικο desktop/file server.

Ασύρματα μπορω να δω 1080p mkv ή Μόνο 720p;

ναι αυτό λέω.

Ασύρματα μόνο 720p. 1080p σπάνια να παίζει καλά.

Switch είναι συσκευή που μοιράζεις μια γραμμή σε πολλούς υπολογιστές. Δεν υποστηρίζει wireless (το αντίστοιχο είναι το access point για wireless).

πχ http://www.skroutz.gr/c/124/network-switch.html?keyphrase=switch

Αφού υπάρχει καλώδιο μεταξύ των δύο σημείων που έχεις τα router τότε μπορείς να βάλεις switch gigabit και να έχεις gigabit δίκτυο (αρκεί να είναι και ο κυρίως router gigabit, αλλιώς πρέπει να βάλεις και από την άλλη μεριά gigabit switch, και εννοείται ότι και οι κάρτες δίκτυου είναι το ίδιο).

Βέβαια για 1080p αρκεί και 100άρι δίκτυο. Την διαφορά θα την δεις μόνο σε μεταφορές αρχείων (αφού μιλάς για file server).

Αν δεν θες από την άλλη να αγοράσεις τίποτα επιπλέον, δοκίμασε όπως σου είπε ο φίλος παραπάνω να βάλεις το ένα να δουλεύει σε bridge mode αν έχουν κάτι τέτοιο. Συνήθως βέβαια δεν έχουν γιατί είναι τα κλειδωμένα που σου δίνουν οι εταιρίες.

Last edited:
χτες εφαγα τα νιατα μου ξαχνωντας πως θα ενωσω 2 wireless router μεταξυ τους (μιας και το εχω και καθεται το ενα) για να επεκτείνω την ισχυ του wireless και να συνδεσω και μερικες ακομα συσκευες στα LAN port του 2ου.

Στην αρχη δοκιμασα με καλωδιο, οπως μου ειχε πει ενας φιλος.
Συνδεσα λοιπον το ενα LAN port του ενος στο αλλο LAN port του αλλου. προσεξα να μην εχουν την ιδια ip τα ρουτερ. Με το που συνδεσα μια συσκευη στο LAN port του 2ου, ειδε κανονικα ιντερνετ, ωραια λεω τα καταφερα! :drummer: παω να συνδεσω και μια δευτερη συσκευη στο 2ο ρουτερ και δεν εχει ιντερνετ ουτε αυτη που μολις συνδεσα αλλα ουτε και η πρωτη που πριν λιγο ειχε κανονικα...:bigcry:

καλα λεω δεν ειναι αυτα για μενα..θα συνδεω και θα ξεσυνδεω καθε φορα που θελω κατι...

και εκει που ηρεμησα, βλεπω στο ρουτερ το WDS το οποιο απο οτι λεει στο help toy router συνδεει 2 ρουτερ wireless. μετα απο πολες δοκιμες, εβαλα ιδια συχνοτητα και στα 2 ρουτερ, απενεργοποιησα την προστασια wep/wap ktl δεν καταφερα κατι...

εχει επιχειρήσει κανεις να συνδεσει 2 ρουτερ; ειτε με καλωδιο δικτυου, ειτε ασυρματα;

βασικα θα με βολευε να συνδεσω 3 ρουτερ. Ενα με καλωδιο (το οποιο ηδη εχω τραβήξει) και το αλλο ασυρματα, σε μακρινο δωματιο για να ενισχυσω το σημα του ασυρματου σε εκεινο το χωρο. γινεται;

Ο τροπος αυτος που περιγραφεις λεγεται cascading και δουλευει απροβληματιστα αν το σεταρεις σωστα.
Με αυτο το τροπο δινω ιντερνετ σε διαφορετικο οροφο απο αυτον που βρισκεται το ρουτερ μου και δουλευει αψογα
3-4 χρονια τωρα που το χω, διαμοιραζει ενσυρματα και ασυρματα.
Πριν πας και κανεις καποια αγορα, ξαναδοκιμασε το, 5 λεπτα υποθεση ειναι.
Αν στο ρουτερ Α εχεις την 192.168.1.1 τοτε στο Β βαλε την 192.168.2.1
Κλεινεις το DHCP στο ρουτερ Β
Συνδεεις μια λαν του ρουτερ Α με μια λαν του ρουτερ Β.

Ο τροπος αυτος που περιγραφεις λεγεται cascading και δουλευει απροβληματιστα αν το σεταρεις σωστα.
Με αυτο το τροπο δινω ιντερνετ σε διαφορετικο οροφο απο αυτον που βρισκεται το ρουτερ μου και δουλευει αψογα
3-4 χρονια τωρα που το χω, διαμοιραζει ενσυρματα και ασυρματα.
Πριν πας και κανεις καποια αγορα, ξαναδοκιμασε το, 5 λεπτα υποθεση ειναι.
Αν στο ρουτερ Α εχεις την 192.168.1.1 τοτε στο Β βαλε την 192.168.2.1
Κλεινεις το DHCP στο ρουτερ Β
Συνδεεις μια λαν του ρουτερ Α με μια λαν του ρουτερ Β.

σε ευχαριστω πολυ!

θα το δοκιμασω το βραδυ που θα παω σπιτι.
Στο ρουτερ που δινει η ON, νομιζω ειναι κλειδωμενο το DHCP και δεν μπορεις να το απενεργοποιησεις. Οποτε λογικα θα το εχω για Α ρουτερ και θα χρησιμοποιησω το fritzbox για B ρουτερ (στο οποιο λογικα θα απενεργοποιείτε το DHCP)

:ernaehrung004:
Ειχα σεταρει ενα pirelli (αυτα δεν δινει η ON?) ενος φιλου καποτε αλλα δεν θυμαμαι αν σε αφηνε να κανεις disable τον dhcp server.
Και με το bridge mode, αν εχει, θα δουλεψει οπως ειπωθηκε και παραπανω, στην ουσια το ιδιο πραγμα κανει.
Ριχτου μια δοκιμη και εδω ειμαστε αν χρειαστει.

Δοκίμασα να βάλω 192.168.2.1 στο ρουτερ Β κ απενεργοποισα απο το tab LAN το DHCP. Είναι φυσικό να μην μπορω να μπω στο interface του ρουτερ Β; Σύνδεωμαι ασύρματα στο ρουτερ Β και βαζωντας 192.168.2.1 Δεν βγάζει τίποτα. Θέλω να βάλω security στο ασύρματο του ρουτερ Β γιατί δεν Έχει. Τα security password των 2 ρουτερ πρέπει να είναι ίδια;

Πως μπορω να δω το interface του ρουτερ Β;

Last edited:
αφου στο router B έχεις ip 192.168.2.1 και off το DHCP, πρέπει το PC που συνδέεται εκεί να έχει ip 192.168.2.Χ.

Κάρφωσε του πχ την 192.168.2.2 με gateway το 192.168.2.1.

Δοκίμασα να βάλω 192.168.2.1 στο ρουτερ Β κ απενεργοποισα απο το tab LAN το DHCP. Είναι φυσικό να μην μπορω να μπω στο interface του ρουτερ Β; Σύνδεωμαι ασύρματα στο ρουτερ Β και βαζωντας 192.168.2.1 Δεν βγάζει τίποτα. Θέλω να βάλω security στο ασύρματο του ρουτερ Β γιατί δεν Έχει. Τα security password των 2 ρουτερ πρέπει να είναι ίδια;

Πως μπορω να δω το interface του ρουτερ Β;

ΟΚ, γραψε ακυρο για την 192.168.2.1 γιατι μαλλον δεν ειναι μεσα στο ip range που δινει το Α και για αυτο δεν εχεις web interface.
Παρε το Β, καρφωσε το σε ενα pc και ρυθμισε το να εχει την 192.168.1.2 και subnet ιδιο με το Α βεβαια(255.255.255.0).
Οχι τα pass μπορει να ειναι και διαφορετικα αν θες.

Απάντηση: Re: Συνδέοντας 2 router

ΟΚ, γραψε ακυρο για την 192.168.2.1 γιατι μαλλον δεν ειναι μεσα στο ip range που δινει το Α και για αυτο δεν εχεις web interface.
Παρε το Β, καρφωσε το σε ενα pc και ρυθμισε το να εχει την 192.168.1.2 και subnet ιδιο με το Α βεβαια(255.255.255.0).
Οχι τα pass μπορει να ειναι και διαφορετικα αν θες.
τελικα δουλεψε! ευχαριστω πολυ!

Τωρα μου εμεινε να συνδεσω το τριτο..αλλα αυτο επειδη ειναι σε χωρο που δεν περναει καλωδιο και πρεπει να κανω τρυπες και να περασω καμια 20μ καλωδιο λεω να το συνδεσω με το ρουτερ Α ή και με το ρουτερ Β ασυρματα μεσω. Απο οτι διαβασα αυτο γινεται μεσω του WDS.

Αλλα δεν ξερω τι ακριβως να κανω..ολα τα ρουτερ Α, Β, Γ ειναι στην συχνοτητα 7.

συνδεσα το ρουτερ του οτε ΖΤΕ σε δευτερο ρουτερ με καλωδιο μεσω lan δουλεψε για λιγο και μετα μου εβγαλε προβλημα τι μπωρει να φταιει; μηπως επειδή εχω mywifi; πιο παλια δεν ειχα προβλημα αν ξερει καπιος φιλος κατι ας μου πει

συνδεσα το ρουτερ του οτε ΖΤΕ σε δευτερο ρουτερ με καλωδιο μεσω lan δουλεψε για λιγο και μετα μου εβγαλε προβλημα τι μπωρει να φταιει; μηπως επειδή εχω mywifi; πιο παλια δεν ειχα προβλημα αν ξερει καπιος φιλος κατι ας μου πει

νομιζω οτι εχει γραφτει και παρα πανω (ισως χωρις την εξηγηση), αλλα για να συνδεσεις ενα 2ο ρουτερ (ετσι εκτελει απλα χρεει swithc) πανω στο υπαρχον (κυριο) πρεπει α) και τα δυο να ειναι στο ιδιο ip range, π.χ. 192.168.2.1 και 192.168.2.2, β) στο 2ο να εχεις κλεισει τον dhcp server, ωστε να μοιραζει διευθυνσης μονο το 1ο, γ) η συνδεση γινεται με καλωδιο ethernet απο το ενα στο αλλο.

Εχουν γινει ολα αυτα;