Συνδεωντας το Mac mini με av receiver (onkyo 5007)

auteur

Banned
12 March 2009
9,072
Καλησπερα!

θα ηθελα μια βοηθεια για το πως μπορω να συνδεσω τον onkyo 5007 με το mac mini. εχω ανταπτωρα απο dvi σε hdmi και συνδεω το μακ στο hdmi του ενισχυτη αλλα παιρνω κατι ροζ και γκρι μπαρες..καμια ιδεα?

..η τηλεοραση ειναι μια πανασονικ πλασμα 2 ετων HD ready(1360x720) με σαρωση στα 50hz

Το μακ που εχω ειναι το παλιο και εχει αυτες τις θυρες

και χρησιμοποιω εναν ανταπτορα απο dvi se hdmi της oelbach και ενα καλωδιο hama hdmi

μιας κ δεν βρηκα λυση στο προηγουμενο νημα ανοιγω καινουργιο νημα (ας σβηστει το προηγουμενο) στην κατηγορια μακ μιας και απο οτι καταλαβα φταει το μακ μινι και το HDCP που δεν ξερω τι ακριβως ειναι..και αν τελικα υπαρχει τροπος να συνδεθει ενα μακ μινι με εναν av receiver..

με τα καινουργια μακ μινι και το leopard snow εχει λυθει αυτο το προβλημα?
παντως με τα vista που τα τρεχω απο bootcamp στο μινι ειδα εικονα αλλα δεν ξερω αν απο τον ανταπτορα dvi se HDmi εχω απολεια ποιοτητας στην εικονα...

Last edited:
Δεν θα έπρεπε να συμβαίνει αυτό. Το mac mini σηκώνει αναλύσεις μέχρι 1920x1200. Kάνε μια δοκιμή και σύνδεσε το απευθείας στην τηλεόραση.
Αν έχει σωστή εικόνα τότε δεν φταίει ο αντάπτορας αλλά κάτι παίζει στον ενισχυτή (δεν ξέρω αν έχει ρυθμίσεις εκεί).

Re: Απάντηση: Συνδεωντας το Mac mini με av receiver (onkyo 5007)

 Νίκος;1014914 said:
Δεν θα έπρεπε να συμβαίνει αυτό. Το mac mini σηκώνει αναλύσεις μέχρι 1920x1200. Kάνε μια δοκιμή και σύνδεσε το απευθείας στην τηλεόραση.
Αν έχει σωστή εικόνα τότε δεν φταίει ο αντάπτορας αλλά κάτι παίζει στον ενισχυτή (δεν ξέρω αν έχει ρυθμίσεις εκεί).
Το εχω συνδεσει απευθειας στηv tv απειρες φορες χωρις κανενα προβλημα.
Το προβλημα απο οτι εψαξα στο νετ δημιουργηται λογω του οτι οι ενισχυτες AV δεν υποστηριζουν συσκευες χωρις HDCP compliant.Το os x leopard του μακ μινι δεν υποστηριζει HDCP.

Οταν τρεχω απο το μακ (μεσω bootcamp), ta vista εχω εικονα!

Γνωριζει καποιος αν το καινουργιο λειτουργικο υποστηριζει HDCP?
Εχει συνδεσει καποις αλλος το μακ μινι ή καποιο αλλο μακ με ενισχυτη AV receiver?

Γιατί δεν στέλνεις δύο ξεχωριστά σήματα (από την coaxial του mini στον receiver, και από την dvi του mini κατευθείαν στην hdmi της τηλεόρασης);