Σύνδεση 2 δεκτών συγχρόνως

pitsos

Established Member
30 December 2009
242
Καλησπέρα, έχω ένα πρόβλημα και ζητώ από όποιον μπορεί να με βοηθήσει. Εχω μια κεντρικη εγκατάσταση στο σπίτι και θέλω απο αυτήν να βγάλω καλώδιο για 2 δέκτες. Σκοπός είναι να μη χρειάζετε κάθε φορά που θα θέλω να δω Νοva π.χ. να βγάζω το καλώδιο του LNB απο τον ένα δέκτη και να το βάλω στον δέκτη της Nova για να δω. Υπάρχει τρόπος (κάποιο switch) που μπορώ να εναλλάσω σε ποίο δέκτη θα στείλω σήμα; Οι δέκτες μου δεν έχουν LNB out για κάνω την μεταφορά!

Πάρε ένα σπλιτερ και μοίρασε το σήμα. Πάντα όμως θα λειτουργεί ο ένας από τους δύο δέκτες και ο άλλος θα είναι σε θέση stand-by. Αυτό προυποθέτει ότι ο δέκτης της Νόβα θα κόβει την τάση προς το lnb την ώρα που είναι σε θέση stand-by.

δεν κοβει την ταση αν καποιος δεκτης ειναι σε stand -by
η ταση κοβετε μονο αμα ανοιξω 2 η 3 δεκτες

Τι εννοείς "δεν κόβει την τάση"? Ολοι οι δέκτες το κάνουν, πλην των ιδιοκτησιακών (ίσως και όλοι οι ιδιοκτησιακοί, για να δέχονται τις αναβαθμίσεις και σε θέση stand-by)
Οι λοιποί δέκτες σε θέση stand-by κόβουν την τάση προς το lnb, και έτσι μπορεί κανείς από την loop out να τροφοδοτήσει δεύτερο δέκτη με πλήρη έλεγχο του lnb, αλλά και για λόγους οικονομίας στην κατανάλωση ρεύματος.

Τι ακριβως εννοειται εδω ?
Οταν απο εναν διακοπτη τροφοδοτουμε 2 δεκτες και ο ενας ειναι standby δεν μπορει να παιξει ο αλλος η' μπορει ?

πάντως με τον δέκτη ενος γνωστού που δοκίμασα και ο οποίος είχε lnb out σε stand by ο ένας και ανοιχτός ο άλλος δούλευαν κανονικά. Όταν άνοιξα βέβαια και τους 2 κόντεψα να πάθω τα εμφράγματα με την μπιπ μπιπ που έκανα μήπως και έκαψα και τα 4 lnb!!! Τελικά αφού τα έβγαλα τα ρεύματα και τα ξαναέβαλα δούλευαν κανονικά. Το θέμα είναι όμως ότι οι δύο δέκτες που έχω είναι ιδιοκτησιακοί χωρίς lnb out και κάθε φορά βγάλε βάλε το καλώδιο μου έχουν σπάσει τα νεύρα! Λίγες παραπάνω πληροφορίες για το spliterακι; απλά σπλιτεράκι το ζητάω γιατι σε έναν που πήγα μου είπε ότι αυτό που ζητάω δεν γίνεται!

Με ένα splitter θα κάνεις μια χαρά την δουλειά σου και για περισσότερους δέκτες.
Μόνη επισήμανση ότι θα λειτουργεί πάντα μόνο ένας από όλους.
Εξαιρείται βέβαια ο ιδιοκτησιακός panasat, πού όπως έχει αναφερθεί στέλνει τάση συνεχώς κ από standby.

SPLITTERF2SAT.jpg

Last edited:
Με ένα splitter θα κάνεις μια χαρά την δουλειά σου και για περισσότερους δέκτες.
Μόνη επισήμανση ότι θα λειτουργεί πάντα μόνο ένας από όλους.
Εξαιρείται βέβαια ο ιδιοκτησιακός panasat, πού όπως έχει αναφερθεί στέλνει τάση συνεχώς κ από standby.

SPLITTERF2SAT.jpg

Ούπς άκυρο το παραπάνω, δεν κατάλαβα ότι αναφερόμασταν σε 2 πατατασατ !:popcorn:

Λευτέρη δεν είναι υποχρεωτικό να είναι Panasat και οι δύο. Ο δεύτερος μάλλον θα είναι άλλου πακέτου. Το πρόβλημα είναι η συνεχής τάση προς το lnb και από τους δύο (για αυτό και δεν έχουν loop out)

μήπως υπάρχει κάποιο σπλιτερ με διακόπτη; Να μπορώ δηλ. να επιλέγω σε ποιόν δέκτη θα δίνω σήμα κάθε φορα;

παιδιά επειδή έχω κάνει μέτρηση με πολυμετρο έχω συνδέσει 4 δέκτες με ένα διακόπτη μεγάλο όταν οι τρεις είναι σε standby o ένας ανοιχτός παίζει κανονικά και δεν κόβετε η τάση του
για πατάτα καθώς και άλλους ιδιόκτητους δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα όπως λέτε
όλοι είναι συνδεμένοι σε μοτέρ moteck (δηλαδή το καλώδιο περνάει μέσα από το Moter και μετά πάει στο lnb)
δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα και φυσικά ούτε το lnb μου έχει καεί αφού έχω ανοίξει και τους 4 δέκτες πάρα πολλές φορές όλους μαζί
καμιά φορά όχι όμως συχνά κάπου μπερδεύετε ο διακόπτης και δεν πάει τάση καθόλου
αυτό όμως είναι πολύ σπάνιο και δεν με ενοχλεί αφού με ένα reboot όλα οκ σε κάποιο δέκτη που κόλλησε

παιδιά επειδή έχω κάνει μέτρηση με πολυμετρο έχω συνδέσει 4 δέκτες με ένα διακόπτη μεγάλο όταν οι τρεις είναι σε standby o ένας ανοιχτός παίζει κανονικά και δεν κόβετε η τάση του
για πατάτα καθώς και άλλους ιδιόκτητους δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα όπως λέτε
όλοι είναι συνδεμένοι σε μοτέρ moteck (δηλαδή το καλώδιο περνάει μέσα από το Moter και μετά πάει στο lnb)
δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα και φυσικά ούτε το lnb μου έχει καεί αφού έχω ανοίξει και τους 4 δέκτες πάρα πολλές φορές όλους μαζί
καμιά φορά όχι όμως συχνά κάπου μπερδεύετε ο διακόπτης και δεν πάει τάση καθόλου
αυτό όμως είναι πολύ σπάνιο και δεν με ενοχλεί αφού με ένα reboot όλα οκ σε κάποιο δέκτη που κόλλησε

Φίλε μου μπορείς να μου δώσεις λίγες περισότερες πληροφορίες σχετικά με τον διακόπτη;