συνδεση 2 router για επεκταση δικτυου

ravos09

New member
24 February 2010
44
συνδεσα δυο ρουτερ με καλωδιο ετερνετ για να δώσω λιγο παραπανω σημα στον πανω οροφο, στην αρχη ολα πηγαν καλα, ομως μετα απο λιγη ωρα
αδυνατον να συνδεθώ.
εκανα αυτες τις ρυθμίσεις
στο ρουτερ Α ΕΧΩ την 192.168.1.1, στο Β εβαλα την 192.168.2.1
εκεισα το DHCP στο ρουτερ Β (το Β ρουτερ ειναι για επεκταση)
τα ρουτερ ειναι και τα 2 του οτε
το προβλημα που εχω, ενω μπηκα στο inteface kai εκανα τις παραπανω ρυθμισεις
τωρα δεν μπορω να ξαναμπω
μαλλον τα εχω κανει σαλατα οποτε σας παρακαλω αν μπορει καποιος να βοηθήσει
ευχαριστω πολυ

Για να λες "σήμα" εννοείς δίκτυο WiFi φαντάζομαι.
Γιατί δεν πήρες αντί για 2ο router ένα access point καλύτερα;

Καλό θα είναι να κάνεις reset σε εργοστασιακές ρυθμίσεις στο 2o router και να το σετάρεις από την αρχή, μη ξεχάσεις να κάνεις save το configuration στο τέλος.

στο ρουτερ Α ΕΧΩ την 192.168.1.1, στο Β εβαλα την 192.168.2.1

Επειδή δεν φαντάζομαι να έχεις γνώσεις για να στήσεις subnet, και ούτε φαντάζομαι ότι σου χρειάζεται, βάλε σαν διεύθυνση του Β 192.168.1.2

Τώρα σαν gateway, (αν και τα δυο παίρνουν ίντερνετ) όποιο θες σε κάθε υπολογιστή. Αν πάλι ιντερνετ σύνδεση υπάρχει μόνο στον αρχικό, απλά το gateway σου είναι το 192.168.1.1

Αν θές να μάθεις μερικά βασικά για το subnetting , διάβασε http://compnetworking.about.com/od/workingwithipaddresses/l/aa043000b.htm

Σωστά αναφέρει ο φίλος παρακάτω, αλλιώς αν θέλεις να έχεις διαφορετικό δίκτυο σε κάθε router όπως τα έχεις τώρα, θα πρέπει να κάνεις route από τον έναν στον άλλο (τα πάντα ή οτιδήποτε χρειάζεσαι), πράγμα που θέλει πάλι γνώσεις δικτύων για να το κάνεις.

ευχαριστω για τις απαντησεις κατ,αρχην, ναι δεν εχω γνωσεις
βρηκα τις πληροφοριες απο το ιντερνετ
αλλα δεν μπορω να ξαναμπω στο interface toυ δευτερου προφανως γιατι εχω
απενεργ. το DHCP??mallon
ηθελα να δουλεψει το 2 σαν acsses point? αλλα μαλλον δεν πέτυχε
μαλλον καλλιτερο ειναι να παρατησω
ευχαριστω και παλι

Δεν χρειάζεται να τα παρατήσεις.. Για να μπεις στο interface του δευτέρου router το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να δώσεις με το χέρι μια στατική IP σε ένα από τα PC σου της μορφής 192.168.2.χχχ (προφανώς διαφορετική από αυτή του router).

Από εκεί και πέρα όλα θα πάνε καλά..

ευχαριστω και παλι, και συγνωμη αλλα οπως καταλαβατε δεν ξερω και παρα πολλα( στο 1 ρουτερ που ειναι και το βασικο που συνδεομαι στο ιντερνετ εχει
ιp 192.168.1.1 στο 2 εχω δωσει 192.168.2.1 και off to DHCP
to προβλημα ειναι οτι δεν εχω σταθερη συνδεση δηλαδη ανοιγω το λαπτοπ και
συνδεομαι μια χαρα μετα απο λιγο δεν μπορω να συνδεθω
πως δινω στα vista ip me to χερι??
ευχαριστω και παλι