Σύνδεση 42LM640S με laptop

thodoris09

New member
17 October 2012
4
Καλησπέρα σας,

Έχω στη κατοχή μου την LG 42LM640S και γενικώς είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος για όλα αυτά που παρέχει (εικόνα, 3d, smart επιλογές).

Το μόνο που δε γνωρίζω καλά και μόλις πρόσφατα άρχισα να το ψάχνω, είναι η σύνδεσή της ασύρματα με laptop ώστε να βλέπω τα αρχεία μου (pictures, video κλπ). Το προσπάθησα λοιπόν με την απλή επιλογή share από το laptop αφήνοντάς το φυσικά ανοιχτό. Η τηλεόραση το βρήκε στα inputs και μπήκα κανονικά στα αρχεία. To μόνο κακό είναι ότι παρόλο που βλέπω κανονικά και με γρήγορη ταχύτητα σε μικρά εικονίδια video, pictures κλπ, αργεί πάρα πολύ να τα ανοίξει ή να τα παίξει.

Γνωρίζετε γιατί συμβαίνει αυτό; Μήπως γιατί μεταξύ τους συνδέονται μέσω του dsl και πιθανόν φταίει που η 24mbps σύνδεσή μου συγχρονίζει μόνο στα 4mbps, οπότε και δεν αρκεί; Ή μήπως επειδή η τηλεόρασή μου πιάνει μέσω wifi 1 με 2 το πολύ μπάρες το router;

Σημειώνεται ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα ταχύτητας στο browsing ή στο παίξιμο video μέσω internet.
Σημειώνεται επίσης ότι δεν έχω ακόμα προσπαθήσει να συνδέσω TV-laptop μέσω των δύο εφαρμογών (τις οποίες πρέπει να εγκαταστήσω στο laptop) που προτείνει στo help η LG.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Η σύνδεση της τηλεόρασης με το laptop σου γίνεται μέσω τοπικού δικτύου, το πόσο έχει συγχρονίσει δεν παίζει ρόλο. Δοκίμασε να αλλάξεις κανάλι στα wireless settings του router σου να δεις αν υπάρξει βελτίωση. Όταν ξεκινάει να παίζει το αρχείο σου κολλάει ή παίζει κανονικά;

Όταν λες να αλλάξω κανάλι στα wireless settings του router τι εννοείς;
Η TV βλέπει τα αρχεία/φακέλους του laptop, τα ανοίγει κανονικά και γρήγορα σε μικρογραφίες, αλλά όταν πάω να ανοίξω π.χ μια φωτογραφία αργεί πάρα πολύ να τη κάνει full screen και αν πάω να παίξω κάποιο video αργεί επίσης πάρα πολύ να το παίξει και εάν ξεκινήσει να το κάνει κολλάει συχνά!

θα πρέπει να μου πεις μάρκα/μοντέλο του router σου για να σε βοηθήσω περεταίρω

Το router μου είναι το ΖΤΕ ZXDSL 931VΙΙ.

Ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση και συγγνώμη για την τεράστια καθυστέρηση, αλλά λόγω δύσκολων συγκυριών δε μπορούσα να έχω επαφή με το forum και όχι μόνο.