Συνδεση av ενισχυτη με hifi ενισχυτη

johnny17

New member
5 December 2006
29
Θα ηθελα να ρωτησω αν ειναι εφικτη η συνδεση ενος 2καναλου ενισχυτη με εναν 5καναλο ετσι ωστε να ακουω μουσικη μονο απ τον δικαναλο και ταινιες απ τον 5καναλο.Ο πεντακαναλος μου,βγαζει main out, center out, surround out ολα με rca.To θεμα ειναι στον δικαναλο που πρεπει να στειλω τα rca και εαν θα εχω καλη ποιοτητα σε στερεοφωνικο ηχο απ την στιγμη που η πηγη μου ειναι υπολογιστης συνδεμενος με coaxial στον 5καναλο.5καναλο εχω εναν yamaha dsp a5 και για δικαναλο σκεφτομαι να αγορασω τον yamaha a-s700 με ηχεια dali concept 8.Ευχαριστω.

Ξεκινάω με την πηγή: Αφού η πηγή ειναι υπολογιστής υποθέτω οτι ακους mp3. Αν ισχύει αυτό τότε δύσκολα θα ακούσεις καλύτερη ποιότητα από τον s700 σε σχέση με τον Α5. Ισως μόνο στην περίπτωση που τα mp3 είναι 256kbit/sec, και αν!
Μπορείς :
1. Από μια έξοδο rec ή από την main out του Α5 οδηγείς μία οποιαδήποτε line είσοδο του S700 και χρησιμοποιείς εναν switcher ηχείων ώστε να μετάγονται τα 2 ηχεία από τον πολυκάναλο στον στερεο ενισχυτή.
2. Οδηγείς απο την υπολογιστή απευθείας με αναλογικό σήμα τον s700 και χρησιμοποιείς πάλι switcher για τα ηχεία.
3. Οδηγείς απο την υπολογιστή απευθείας με αναλογικό σήμα τον s700 (για μουσικη) και για τις ταινίες χρησιμοποιείς ψηφιακό σήμα απο τον υπολογιστή στον A5 οπότε οδηγείς μια 2η είσοδο line του s700 από το main out του Α5. (οταν θα ακους μουσική ο Α5 δεν θα χρειάζεται.)

3. Εχεις μόνιμα τα 2 ηχεία συνδεδεμένα στον s700 και οδηγείς μια είσοδο line του s700 από το main out του Α5. (η πιο απλη λυση)

Αν διέθετες τον s700 θα πρότεινα να δοκιμάσεις τις διάφορες λύσεις και να κρίνεις από αυτό που ακούς. Δεν πιστεύω οτι αξίζει μια τέτοια αγορά για ακρόαση mp3. Άλλωστε όσο βελτιώνεται η ποιότητα του ηχοσυστήματος τόσο χειροτερεύει η ακρόαση των mp3!

Θεωρητικα ειναι το ιδανικο που μπορεις να κανεις. Δηλαδη μουσικη να ακους μεσα απο τον δικαναλο και ταινιες μεσα απο τον πολυκαναλο.
Για να το πετυχεις σωστα αυτο πρεπει να υπαρχουν 2 προυποθεσεις. Πρωτον να εχει pre out ο πολυκαναλος σου και δευτερον να εχει ht passthrough o δικαναλος σου.
Με αυτον τον τροπο οταν βλεπεις ταινια ο δικαναλος παιζει τον ρολο του τελικου μονο.
Σε διαφορετικη περιπτωση θα εχεις προβληματα.

Διπλο ποστ.

ΥΓ. Τα μηχανηματα που αναφερεις δεν ξερω αν πληρουν τις προυποθεσεις που προανεφερα.

Last edited:
Μουσικη ακουω σε μορφη wav η flac που σημαινει οτι το bitrate κυμαινεται απο 700 μεχρι 3000+ οποτε πιστευω οτι καλη ειναι η ποιοτητα δεν ειμαι βεβαια και hiend μουσικοφιλος.Μπορει ομως να κανω και λαθος...Το θεμα μου ειναι οτι για την αγορα των concept 8 χρειαζομαι δυνατο ενισχυτη.Ελα ομως που βλεπω και ταινιες και ο 5καναλος μου χρειαζεται.Φοβαμαι μηπως ο 2καναλος δεν οδηγηθει σωστα μεσα απ τον 5καναλο και εχω μπλεξιματα(αγορα dac,switcer και παει λεγοντας)Μηπως υπαρχει καποιος που το εχει κανει και αν ναι η ποιοτητα πως ηταν και σε ποιο line in εβαλε τον 5καναλο?Ξεχασα να πω οτι φρενο σε ολα ειναι φυσικα ο οικονομικος παραγοντας διαφορετικα επερνα ενα τερας 7καναλο και τελειωνε η υποθεση.

Mr rebelos htpasstrough τι εστι?σαν καλο να ακουγεται,περασμα του hometheatre μεσα απ τον δικαναλο?Γνωριζεις ενισχυτες που το εχουν?Αν και η τελευταια λυση του macgyvergr μου φενεται πιο εφικτη

Πρωτα απο ολα νιωθω οτι εισαι λιγο μπερδεμενος.

Ας τα παρουμε απο την αρχη. Μουσικη μπορεις να ακουσεις και απο τον 5καναλο. Αν ομως ζητας το καλυτερο δυνατο αποτελεσμα σιγουρα υστερει σε σχεση με εναν δικαναλο.

Σε περιπτωση που θες να εχεις και δικαναλο αλλα και πολυκαναλο οι επιλογες ειναι 2. Η πρωτη ειναι 2 ανεξαρτητα συστηματα (εστω με κοινα ηχεια μονο που καθε φορα θα πρεπει να αλλαζεις καλωδια), ή ενα συνδιασμο δικαναλου με πολυκαναλο. Αυτος ο συνδιασμος μπορει να επιτευχθει σωστα οταν υπαρχει αυτη η εισοδος (home theater pass through ή bypass). Τι συμβαινει σε αυτην την περιπτωση. Απο τις εξοδους pre out του πολυκαναλο περνεις τα δυο καναλια (l-r, ολα τα αλλα καναλια τα οδηγεις με τον πολυκαναλο ) και τα συνδεεις με την εισοδο bypass του δικαναλου. Οταν λοιπον χρησιμοποιεις τον πολυκαναλο, επιλεγεις την εισοδο bypass στον δικαναλο και ο δικαναλος δεν παρεμβενει καθολου (πραγμα που θες για να μπορεις να κανεις ρυθμισεις αλλα και να ελεγχεις την ενταση του ηχου) απλα οδηγει τα ηχεια (παιζει ρολο τελικου).
Στην περιπτωση που θες να ακουσεις δικαναλο απλα αναβεις τον δικαναλο και ακους οτι θες. Ο πολυκαναλος παραμενει κλειστος και δεν σε επιρεαζει σε τιποτα.

Προσωπικη αποψη, να μεινεις στον πολυκαναλο αφου δεν σε ενδιαφερει η υψηλη πιστοτητα οπως λες (αν θες προσθεσε απλα εναν τελικο). Και μην ξεχνας οτι οι δικαναλοι που εχουν συνηθως αυτην την επιλογη ειναι λιγο τσιμπιμενοι στην τιμη τους.