Σύνδεση DVD player με TV και πολυκάναλο ενισχυτή

-ARIS-

Moderator
Staff member
23 October 2008
1,850
Αθήνα
Επειδή δεν έχω δυστυχώς χρόνο για να το ψάξω, ας μου πει κάποιος αν έχει πείρα πάνω στο εξής θέμα:
Έχω συνδέσει DVDplayer (Samsung1080p) για εικόνα και ήχο μέσω HDMIκαλωδίου με την TVμου μια 52W4500 και στη συνέχεια την TVμέσο οπτικού με τον ενισχυτή (RX-V 630).
Έτσι έχω ήχο και από TV και από ενισχυτή ταυτόχρονα και μπορώ να διαλέξω την πηγή του ήχου (βολεύει με τα παιδιά), σε αντίθεση με την περίπτωση που θα συνέδεα τον ενισχυτή με το DVDplayer πάλι μέσο οπτικού, γιατί θα πρέπει κάθε φορά που θα αλλάζω πηγή ήχου να το ζητάω αντίστοιχα και από το menuτου DVDplayer.
Όλα καλά μέχρι εδώ!

Ερώτηση: Γιατί στον ενισχυτή δεν έρχεται πολυκάναλος (παρά μόνο στερεοφωνικός) ήχος μέσω του οπτικού από την TV αφού σ’ αυτήν πάλι στέλνω πολυκάναλο (υποθέτω) μέσω HDMI από το DVDplayer??????????

(το ίδιο ισχύει και για το PS3)

γιατι απλα η εξοδος της tv ειναι το πολυ στερεοφωνικη !!
συνδεσε απο dvd με οπτικη κατευθειαν στον προ και δεν θα εχεις προβλημα ...
ρυθμισε το dvd να βγαζει αναλογικο ηχο απο hdmi ...

Απάντηση: Re: Σύνδεση DVD player με TV και πολυκάναλο ενισχυτή

γιατι απλα η εξοδος της tv ειναι το πολυ στερεοφωνικη !!
συνδεσε απο dvd με οπτικη κατευθειαν στον προ και δεν θα εχεις προβλημα ...
ρυθμισε το dvd να βγαζει αναλογικο ηχο απο hdmi ...

Αυτό υπέθεσα και εγώ, αν και το λογικό θα ήταν, όταν παρέχεις μία οπτική έξοδο, να εκμεταλλεύεσαι πλήρως τις δυνατότητές της αλλιώς ποιο το νόημα ύπαρξή της όταν την ίδια δουλειά σου κάνει η πολύ ποιο φτηνή κατασκευαστικά έξοδος ήχου RCA.

Απάντηση: Re: Σύνδεση DVD player με TV και πολυκάναλο ενισχυτή

Εχει αναφερθει και καπου αλλου , η οπτικη εξοδος της tv ειναι για τα ψηφιακα καναλια που ή που θα εκπεμπουν 5.1

Ναι αλλά από τα λεγόμενα του φίλου Μάκη προκύπτει ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα εξόδου ήχου 5.1

Μόλις βρήκα την εξής κουβέντα σε κάποιο φόρουμ γι’ αυτό που φοβόμουν:

Thought I'd let you know that the optical output on the 40W4000 only outputs surround sound when Freeview is the source, it won't output surround sound from your HDMI sources. I learned this the hard way today (and then confirmed it with Sony), after trying to get surround sound from an Xbox 360 or PS3 with no luck! The TV will only pass through stereo. I guess the only solution to that scenario is to get an optical audio switch and run extra cables (which I'd been hoping to avoid). The Sony chap confirmed that it will output surround sound from Freeview.

Αναφέρεται στην W4000 αλλά μάλλον ισχύουν τα ίδια και για την 4500.:bigcry:

Πάντως μεγάλη χαζομάρα αυτή της σόνυ. Η 9731 που έχω, μεταφέρει και DD & DTS από το HDMI -> SPDIF, και μάλιστα εισάγει την κατάλληλη χρονική καθυστέρηση.