ΣΥΝΔΕΣΗ DVD PLAYER ME TV ΜΕΣΩ HDMI

georgezerv76

New member
13 October 2010
2
Παιδια καλησπερα! θα ηθελα να κανω μια ερωτηση....Αγορασα σημερα ενα DVD Player Samsung με HDMI και το συνεδεσα με την HD Ready Sony Bravia Μου...
Εχει μια επιλογη για το Resolution για να παιζει 576p, 720p, 1080i...
Εγω το εχω αφησει στο AUTO και απ οτι ειδα μου το πηγε αυτοματα σε 720 που ειναι και η ανωτερη αναλυση της HD READY TV μου...

Η ερωτηση ειναι, να το αφησω ετσι η να το βαλω μονιμα στο 720p??? Γιατι αν το αφησω στο AUTO, μηπως υπαρχει περιπτωση βαζωντας καποιο DVD, να παει μονο του σε 1080 (δε θα με..χαλαγε!) η ..576??? (αυτο, ναι θα με χαλαγε!)

Ευχαριστω!

Κοίτα έχω και εγώ μια τηλεόραση Ready 720p και έβαλα το DVD Player στην ρύθμιση 1080p .
Το αποτέλεσμα, η ποιότητα εικόνας ήταν χειρότερη από όταν το είχα στο 720p ή 1080i.
Τα χρώματα όταν το είχα στο 1080p δεν τα έδειχνε καλά.

Δες πως παίζει στα 720p και 1080i και βάλτω εκεί που σου αρέσει περισσότερο.
Λογικά στο 720p θα παίζει καλύτερα

Ευχαριστω! αυτο εκανα τελικα...οσο για το καλωδιο, αγορασα ενα HDMI, 1.4 απο το πλαισιο TURBO-X! Δεν ξερω αν ειναι καλο αλλα δεν μπορουσα να διαθεσω παραπανω λεφτα (το πηρα 9 ευρω!)
Ελπιζω να μην ειναι μαπα! Παντως λιγο που ειδα καλο μου φανηκε! και μαλιστα με γραμμενο DVD!!

Για τα χρηματα που ζηταει το Turbo-X Καλώδιο HDMI 1.4 ειναι μια χαρα.

Aν τυχει καποιος να παει στο Saturn Γερακα προσεξτε οτι στο τμημα με τα καλωδια εχει ενα σχεδιαγραμμα στον τοιχο και εξηγει ακριβως αυτο που λεει ο Γιαννης. Αν και εκει απο οτι θυμαμαι εχει μονο Standard-High Speed-High Speed Ethernet. Δεν εχουν το standard-ethernet δηλαδη.

Γειας σας παιδια!
Για να μην ανοίγω άλλο thread θα μπορούσατε να προτείνεται καλό HDMI καλώδιο για σύνδεση upscalling DVD player - TV?
γύρω στα 30 ευρώ να κοστίζει περίπου.

Ερώτηση: αν διαθέσω παραπάνω θα δω μεγάλες διαφορές?
Επίσης στο μέλλον σκέφτομαι blue ray player να αντικαταστησει το DVD.

Ευχαριστώ

Πόσα μέτρα καλώδιο χρειάζεσαι και σκοπεύεις να δώσεις 30 ευρώ και βάλε;

Οποιοδήποτε high speed καλώδιο που δεν είναι απ' το καλάθι, θα είναι μια χαρά.

Εγώ χρησιμοποιώ αυτό, χωρίς κανένα πρόβλημα...

Πιστεύω 1.5 μετρο είναι μια χαρά.
Τώρα χρησιμοποιώ κάποιο(δανεικό) άγνωστης προελεύσεως και ποιότητας, δεν έχω και άλλο να συγκρίνω.
Αλλά αν είναι και δεν δω διαφορά θα πάρω αυτό που προτείνεις.