Σύνδεση DVD Recorder αποκωδικοποιητή NOVA

taxmar

New member
11 November 2007
8
Χαιρετώ την παρέα σας και την προσπάθειά σας που είναι πολύτιμη για τους μη έχοντες το θέμα.

Μπορώ να πω ότι έχω αρκετά καλή σχέση με την τεχνολογία, μέχρι να αρχίσω να ασχολούμε με συνδεσημότητα. Τότε κατάλαβα ότι είμαι μεγάλος (27 :P) για να απομνημονεύω καλωδιώσεις και ιστορίες.

Sorry για την εισαγωγή, μπαίνω απευθείας στο θέμα.

Έχω μια καλή τηλεόραση (Samsung 32' LCD), έναν αποκωδικοποιητή NOVA (τον default) και ένα παλιό DVD Recorder (phillips 880). Θέλω να γράφω δορυφορικά κανάλια στο recorder και προσπάθησα όλες τις συνδέσεις (Scart, κεραία, RCA), χωρίς το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μάλιστα, μόλις πατάω "RECORD" το recorder σβήνει...

Επίσης, αν έχει σημασία, στο όλο πακέτο παρεμβάλεται και ένα DVD PLayer με HDMI, καθώς το recorder δεν διαθέτει...

Έχετε κάποια λύση;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Last edited:
Από την τελετή έναρξης των Ο.Α. την μια και μοναδική φορά που έγραψα. Πάντως τις ταινίες τις παίζει...

Λοιπόν, αμέσως μετά την δημιουργία του Thread, έκανα την τελική προσπάθεια, μόνος... Κατάφερα, μέσω του DVD Recorder, να βλέπω στην οθόνη το κανάλι (EXT2) της Nova που θέλω να γράψω... Αφού πάτησα record, μετά από 10 δευτερόλεπτα, το dvd Recorder έσβησε...

Κάπου διάβασα ότι συμβαίνει αυτό ανάλογα με τον δεκτη (?), λόγω κωδικοποίησης του ψηφιακού καναλιού... παίζει κάτι τέτοιο; Τι εννοούν δέκτη; Την τηλεόραση;

Επιθυμώ διακαώς την αποθήκευση καναλιών NOVA με οποιονδήποτε τρόπο. Θα ήθελα να ακούσω κάποιες γνώμες τεκμηριωμένες τεχνικά και οικονομικά. Ακόμα και για PC με αγορά κάρτας τηλεόρασης και την απαραίτητη σύνδεση του αποκωδικοποιητή με το PC... ότι λύση υπάρχει. Anyone;

Δοκίμασε ένα άλλο dvd rec ή δοκίμασε ένα άλλο αποκωδικοποιητή ... Δεν μπορεί , έχω δει να κάνουν rec από το παλιό δέκτη της nova ... με τον νέο δεν ξέρω ... αλλά και πάλι δεν στέκει ... Rec σε τοπικό κανάλι κάνει το dvd recorder ;

χμ.... όχι. Μου δημιουργεί το ίδιο πρόβλημα, οπότε λογικά φταίει το recorder.. Κολλάει και σβήνει μετά...

Άλλοι τρόποι guys? Δεν μπορεί κάποιος θα το έχει καταφέρει είτε με τον έναν είτε με τον άλλον τρόπο...