Συνδεση Dvi to Vga

adi32

AVClub Addicted Member
17 October 2006
2,210
Θελω να συνδεσω το pc με τον προτζεκτορα
Το pc εχει dvi (Ati 3850) και ο προτζεκτορας VGA in
Εχω ενα καλωδιο μεγαλο DVI to DVI αλλα βλεπω οτι το θηλυκο εχει δεν εχει τις 2 υποδοχες για το αναλογικο σημα εχει μονο τη μεσαια
Υπαρχει adaptor DVI αρσενικο με τη μεσαια μονο και απο την αλλη αρσενικο vga?

dvicon.gif

δηλαδη θελω αυτο που ειναι προτελευταιο

οταν λεει μονο digital θα δινει ομως σημα στο vga?
ή πρεπει να κανω αλλη συνδεση?

Θελω να συνδεσω το pc με τον προτζεκτορα
Το pc εχει dvi (Ati 3850) και ο προτζεκτορας VGA in
Εχω ενα καλωδιο μεγαλο DVI to DVI αλλα βλεπω οτι το θηλυκο εχει δεν εχει τις 2 υποδοχες για το αναλογικο σημα εχει μονο τη μεσαια
Υπαρχει adaptor DVI αρσενικο με τη μεσαια μονο και απο την αλλη αρσενικο vga?

Κατά πάσα πιθανότητα το καλώδιό σου είναι DVI-D, δηλαδή δεν έχει τα pins για το analog (edit: η εικόνα που έστειλες το επιβεβαιώνει). Θα πρέπει να βάλεις τον μετατροπέα της ATI από DVI σε VGA και να έχεις καλώδιο VGA.
Αν η απόσταση είναι μεγάλη, ίσως να είναι καλύτερο να μεταφέρεις το σήμα με component (αν έχει έξοδο component η ATI σου), γιατί το VGA signaling δεν είναι φτιαγμένο για μεγάλες αποστάσεις και ίσως να έχεις απώλειες.

ευχαριστω ετσι ειναι
εκτος και παρω προεκταση DVI-I και βαλω τον adaptora πανω στον προτζεκτορα και δε βαλω καθολου VGA καλωδιο?

Re: Απάντηση: Συνδεση Dvi to Vga

ευχαριστω ετσι ειναι
εκτος και παρω προεκταση DVI-I και βαλω τον adaptora πανω στον προτζεκτορα και δε βαλω καθολου VGA καλωδιο?

Δε ξέρω αν υπάρχει τέτοιο καλώδιο (DVI-I), αλλά αν υπάρχει δεν θα διαφέρει σε κάτι από το VGA καλώδιο, το signaling είναι το ίδιο για το analog κομμάτι. Βεβαίως αν υπάρχει, μπορείς να το προτιμήσεις ώστε σε μελλοντική αναβάθμιση με HDMI προβολέα να μη χρειάζεται να αλλάζεις το καλώδιο.

Γειά
καθυστερημένο το πόστ μου. Εγώ έχω συνδέσει τον προβολέα μου Sanyo Z3 με καλώδιο 10m σε DVI έξοδο κάρτας, χρησιμοποιώντας μετατροπέα πάνω στην κάρτα γραφικών. Δεν έχω κανένα παράπονο από την εικόνα. Απλή και οικονομική λύση.
Μια και όλες οι σύγχρονες κάρτες γραφικών παρέχουν DVI-I και εσύθέλεις αναλογικό σήμα στη VGA πλευρά, νομίζω πως ένα "κλασσικό" DVI-I ---> VGA βύσμα μετατροπής θα κάνει τη δουλειά σου, σου αναφέρω το δικό μου παράδειγμα.
Αν οι περισσότερο γνώστες έχουν άλλη άποψη, με ενδιαφέρει και μένα το θέμα.

Για την TV χρησιμοποίησα ένα μικρότερο καλώδιο κατευθείαν DVI-I to VGA, ώστε να γλυτώσω το εξτρά μήκος και βάρος του μετατροπέα. Νομίζω τα αποτελέσματα είναι εξ' ίσου καλά στην εικόνα και χωρίς τα "προβληματάκια" κεντραρίσματος με HDMI καλώδια που έχω δοκιμάσει.