Σύνδεση DVI

Λάκης

AVClub Fanatic
26 September 2007
14,271
Είμαι παντού
εχει καποια ουσιαστικη διαφορα αυτη η συνδεση απ´την αναλογικη ή τσαμπα λεφτα για καλωδιο θα πεταξω?
:BDBDG54:

άλλοι λένε ναι, άλλοι πάλι όχι. Μάλλον εσύ θα μας πεις τι βλέπεις στο setup σου. Εγώ δεν είδα κάτι τρομερό και μάλλον θα ξαναγυρίσω σε αναλογική

Επειδή το dvd μου έχει hdmi και ο ενισχυτής μου δεν έχει, αφού δε διακρίνω τελικά διαφορά, θα επιστρέψω στην παλιά συνδεσμολογία, θα στείλω το hdmi απευθείας από το dvd στον pj (αντί για component που η διαφορά εδώ είναι αισθητή στα μάτια μου) και θα πάω vga-vga από htpc.

Να είμαστε στο 2008 και να συζητάμε αν έχει νόημα το digital vs analog (ειδικά στην εικόνα) είναι απλώς παράλογο....

Απάντηση: Re: Σύνδεση DVI

Να είμαστε στο 2008 και να συζητάμε αν έχει νόημα το digital vs analog (ειδικά στην εικόνα) είναι απλώς παράλογο....

αν δεν εχει αισθητη διαφορα,γιατι ειναι παραλογο?

Re: Απάντηση: Re: Σύνδεση DVI

αν δεν εχει αισθητη διαφορα,γιατι ειναι παραλογο?

Μα γιατί απλά οι διαφορές είναι τεράστιες.

Με τον ένα τρόπο έχουμε 'καθαρή' μεταφορά ψηφιακού σήματος, ενώ στην άλλη περίπτωση έχουμε τουλάχιστον 2 μετατροπές πριν από την προβολή του.

Μόνο αυτό πιστεύω είναι αρκετό σαν λόγος αποφυγής του αναλογικού.

Αν σε αυτό προσθέσουμε τη διαφορά χρωμοδιαφορών - RGB, την ευκρίνεια, την ανάλυση, τη χρωματική πιστότητα, κ.α. τότε θα ήταν τελείως άνιση η σύγκριση...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Σύνδεση DVI

Μα γιατί απλά οι διαφορές είναι τεράστιες.

Με τον ένα τρόπο έχουμε 'καθαρή' μεταφορά ψηφιακού σήματος, ενώ στην άλλη περίπτωση έχουμε τουλάχιστον 2 μετατροπές πριν από την προβολή του.

Μόνο αυτό πιστεύω είναι αρκετό σαν λόγος αποφυγής του αναλογικού.

Αν σε αυτό προσθέσουμε τη διαφορά χρωμοδιαφορών - RGB, την ευκρίνεια, την ανάλυση, τη χρωματική πιστότητα, κ.α. τότε θα ήταν τελείως άνιση η σύγκριση...

ε μα αυτο ρωταω ρε παιδια,αν ειναι οντως τοσο σοβαρη η διαφορα να κανω ψηφιακη συνδεση,δεν εγραψα για να γραψω απλως...

ΕΝΝΟ και ΕΙΤΑΙ να παρεις dvi ασυζητητι φιλος η ψηφιακη συνδεση ειναι παντα καλυτερη απ την αναλογικη..

Για να διαπιστωσεις τη διαφορα βρες αν εχει καποιος dvd player με hdmi και δες ενα dvd μεσω σκαρτ και μετα βγαλε το σκαρτ και συνδεσε το με hdmi και δες το ιδιο dvd..

Απάντηση: Re: Σύνδεση DVI

ΕΝΝΟ και ΕΙΤΑΙ να παρεις dvi ασυζητητι φιλος η ψηφιακη συνδεση ειναι παντα καλυτερη απ την αναλογικη..

Για να διαπιστωσεις τη διαφορα βρες αν εχει καποιος dvd player με hdmi και δες ενα dvd μεσω σκαρτ και μετα βγαλε το σκαρτ και συνδεσε το με hdmi και δες το ιδιο dvd..

το χω δοκιμασει και παιζει καλυτερα το σκαρτ,δειχνει πιο ζωντανη η εικονα,οταν δωσω ομως 720 απ την hdmi τοτε αλλαζουν τα πραγματα.

Re: Απάντηση: Re: Σύνδεση DVI

Αν θεωρείς το scart (που βρίσκεται στον πάτο των αναλογικών συνδέσεων) καλύτερο του HDMI, έστω και σε DVD, δεν νομίζω ότι υπάρχει αντικείμενο συζήτησης.

λοιπον επανερχομαι..αγορασα σημερα απο γνωστο καταστημα υπολογιστων με 8 περιπου ευρω DVI το συνδεσα και αυτο που ειδα ειναι μια ελαφρα βελτιωση ως προς την ζωντανια της εικονας,δηλαδη αυτο που μου ελειπε με την αναλογικη συνδεση.
Επαναλαμβανω οτι η διαφορα ειναι μικρη,αλλα μου αρκει για τα χρηματα που εδωσα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Σύνδεση DVI

Αν θεωρείς το scart (που βρίσκεται στον πάτο των αναλογικών συνδέσεων) καλύτερο του HDMI, έστω και σε DVD, δεν νομίζω ότι υπάρχει αντικείμενο συζήτησης.

κανεις μεγαλο λαθος!το scart δεν βρισκεται στον πατο των αναλογικων συνδεσεων,γιατι πολυ απλα αναλογα με τις συσκευες,μπορει να μεταφερει σημα RGB,οτι κανει δηλαδη και το κομπονετ.
Και δεν λεω οτι ειναι καλυτερο απ'το hdmi,απλα διαβασε καλυτερα αυτο που γραφω πιο πανω.