ΣΥΝΔΕΣΗ ΕΝΙΣΧΥΤΗ ΜΕ DVD(CD)

DELTA

AVClub Enthusiast
15 August 2008
1,154
Σπάτα
Ποια ειναι η καλυτερη συνδεση του ενισχυτη με το dvd απο το οποιο ακουω και μουσικη? Το dvd ειναι samsung hd-dv850 και ο ενισχυτης Yamaha RX-V1500. Τωρα τα εχω συνδεσει απο την οπτικη εισοδο του ενισχυτη.

Καπου διαβασα οτι ειναι καλυτερα να συνδεεις αναλογικα την πηγη με τον ενισχυτη η ισως δεν καταλαβα καλα!!!

αντικειμενικά, η καλύτερη δυνατή σύνδεση, είναι η ομοαξονική (coaxial).

Απάντηση: Re: ΣΥΝΔΕΣΗ ΕΝΙΣΧΥΤΗ ΜΕ DVD(CD)

αντικειμενικά, η καλύτερη δυνατή σύνδεση, είναι η ομοαξονική (coaxial).

Η πιο απροβληματιστη συνδεση! Επισης, μπορεις ταυτοχρονα να εχεις και αναλογικη συνδεση (με rca) και να συγκρινεις με ποια παιρνεις καλυτερο ηχο στο CD.

Δοκίμασε την ψηφιακή και την αναλογική να δεις ποια σου ακούγεται καλύτερα.
Εγώ προτίμησα την αναλογική όταν είχα αυτό το δίλημα. -bye-

Στην αναλογικη παιζει ρολο η ποιοτητα των καλωδιων συνδεσης? Τι ειναι το interconect?

Το Interconnect είναι το αναλογικό καλώδιο σύνδεσης του CD με τον ενισχυτή.
Στην περίπτωσή σου χρειάζεσαι απλά κάποιο τίμιο καλώδιο. Βρίσκεις ή φτιάχνεις τέτοια με 10 ευρώ. Θα σου πρότεινα επαγγελματικά.

Το θέμα με την αναλογική ή ψηφιακή σύνδεση κατά την γνώμη μου είναι ποιό μηχάνιμα έχει καλύτερο DAC. Αν το DVD έχει καλύτερο DAC από τον ενισχυτή σου, τότε βάλ' το στην αναλογική. Αν ο ενισχυτής έχει καλύτερο DAC τότε βάλ' το στην ψηφιακή (για να παρακάμψεις το DAC του DVD και να στείλεις το σήμα ψηφιακά και η μετατροπή του σε αναλογικό να γίνει από το DAC του ενισυτή).

Και για να το δεις αυτό, πρέπει να δοκιμάσεις και τις 2 συνδέσεις. Με την λογική μου πάντως θα ψήφιζα αναλογική σύνδεση γιατί πιστεύω ότι το DVD θα έχει καλύτερο DAC, αλλά you never know...

Οπωσδηποτε με την ψηφιακη (coaxial) για τις ταινιες (φανταζομαι θα βλεπεις και τετοιες).

Τωρα για τη μουσικη (που ειναι δικαναλη) χρειαζεται πειραματισμος μεταξυ coaxial και αναλογικης να δεις απο που εχεις καλυτερο ηχο... Εκει (οπως και αλλοι φιλοι σου ειπαν) παιζουν ρολο τα dacs του καθε μηχανηματος αλλα και τ' αυτια σου.:ears:

Δηλαδη ειτε με τη μια συνδεση ειτε με την αλλη θεμα καλωδιων υπαρχει η δεν υπαρχει?

Επειδή ντρέπομαι να ανοίξω νέο θέμα για αυτή την αστεία ερώτηση,

την θέτω εδώ:

Κατασκευαστικά είναι ίδια τα καλώδια που χρησιμοποιούμε με RCA για αναλογική σύνδεση πχ. CDpalyer με ενισχυτή, με εκείνα που λέγονται ομοαξονικά για ψηφιακή σύνδεση πχ. DVDplayer με ενισχυτή ;

(δηλ. στην ανάγκη μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα από τα δύο καλώδια με RCA ως ψηφιακό ομοαξονικό ;)

Ευχαριστώ!

Επειδή ντρέπομαι να ανοίξω νέο θέμα για αυτή την αστεία ερώτηση,

την θέτω εδώ:

Κατασκευαστικά είναι ίδια τα καλώδια που χρησιμοποιούμε με RCA για αναλογική σύνδεση πχ. CDpalyer με ενισχυτή, με εκείνα που λέγονται ομοαξονικά για ψηφιακή σύνδεση πχ. DVDplayer με ενισχυτή ;

(δηλ. στην ανάγκη μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα από τα δύο καλώδια με RCA ως ψηφιακό ομοαξονικό ;)

Ευχαριστώ!

Το ομοαξονικό καλώδιο είναι ένα καλώδιο αντίστασης 75Ω (όπως αυτά της κεραίας τηλεόρασης). Δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα καλώδιο RCA για ομοαξονικό.

Το ομοαξονικό καλώδιο είναι ένα καλώδιο αντίστασης 75Ω (όπως αυτά της κεραίας τηλεόρασης). Δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα καλώδιο RCA για ομοαξονικό.

Ευχαριστώ φίλε opsim!

Αυτό το εννοείς πως; Γιατί αν βάλεις ένα οποιοδήποτε RCA στην coaxial αυτό δουλεύει.

Κατασκευαστικα οι δυό τύποι καλωδίων είναι διαφορετικοί.Πέρα απο την αντίσταση των 75 ohm και την επιπλέον θωράκιση,τα coaxial έχουν μόνο ένα συμπαγή αγωγό σε αντίθεση με τα rca,που έχουν πολλαπλούς.

Απο άρθρα που έχω διαβάσει,οι ειδικοί λένε,ότι τα coaxial απο κατασκευής,είναι τα πλέον ενδεδειγμένα για μεταφορά ψηφιακού σήματος σε μικρές αποστάσεις διασύνδεσης.Στην περίπτωση των αναλογικών σημάτων,δεν φαίνεται να υπάρχει ουσιαστική διαφορά πέρα απο την καλύτερη(στις περισσότερες περιπτώσεις σχετικά φθηνών καλωδίων) κατασκευή των coaxial.

Άρα αφού δεν τίθεται θέμα ζημιάς, δοκιμάζω και τους δύο τύπους και ψάχνω για διαφορές στα αυτιά μου...

Αναλογικά ή ψηφιακά?

Τι αναλογικά και ψηφιακά;

Αν βάλεις ένα οποιοδήποτε RCA στην coaxial το σήμα θα περάσει.

Κάντε τη δοκιμή μόνοι σας. Πάρτε το φτηνότερο κόκκινο και άσπρο RCA του ενός ευρώ και συνδέστε το ένα από τα δύο (είτε το άσπρο είτε το κόκκινο) στην digital out του player και στην digital in ενός AV ή ενός DAC.
Δουλεύει κανονικά και με το νόμο.