Σύνδεση ενισχυτή, σε μόνιτορ PC

Harry

New member
10 December 2010
25
Καλησπέρα σας, έχω έναν ενισχυτή (Philips MX 1060D) και θέλω να τον συνδέσω με την οθόνη του υπολογιστή μου, η οποία έχει 2 θύρες, μια DVI, και μια VGA. Προς το παρόν χρησιμοποιώ την DVI για την σύνδεση με το PC. Είδα πως υπάρχει καλώδιο SCART σε VGA, θα κάνω δουλεία με αυτό; Γιατί αφενός είναι δύσκολο να το βρω, αφετέρου διάβασα διάφορα προβλήματα (δεδομένου, του ελαφρός διαφορετικού τύπου κάθε θύρας).

Σας ευχαριστώ και ελπίζω να μην υπάρχει ήδη τέτοια ερώτηση (από έψαξα στα γρήγορα δεν την είδα άμεσα)

Από Scart είναι η έξοδος της εικόνας του ενισχυτή. (Είναι μοντέλο του 2001)
αν παίζει και άλλος τρόπος δεν ξέρω. ορίστε και το μοντέλο στο site της philips (έχει και το manual)

http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbint/cpindex.pl?ctn=MX1060D/22S&slg=el&scy=GR

Ο λόγος πoυ θέλω να τον συνδέσω, είναι επειδή απάνω σε αυτόν έχω συνδέσει άλλες συσκευές, βίντεo - wii. Κυρίως για το wii το ψάχνω..

κατάλαβα, και 'γω επείδη δεν ξέρω, τι παίζει για αυτό ρώτησα. μπορώ πάντοτε να πάρω TV ή μόνιτορ - TV αλλά ανεβαίνει το budget..

To SCART δίνει CVS, S-Video και RGBS στα 15,625-15,75KHz, η VGA του μόνιτορ, δέχεται RGBHV από 31,5KHz και άνω. Δεν αρκεί μονάχα ένας μετατροπέας καλωδίου για να δουλέψει, χρειάζεται μετατροπέας σήματος, ο οποίος δεν είναι και φτηνός...

Μάλιστα... κατάλαβα.. όποτε ποια θα ήταν μια λύση?

σκεφτόμουν μόνιτορ TV -λόγω θυρών, η TV δεν με ενδιαφέρει εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις- αλλά από ότι μου είπαν δεν έχει τόσο καλή εικόνα..

με την οθόνη που έχω τώρα (viewsonic VX2235) είμαι ικανοποιημένος, μόνο πως επειδή είναι παλιά δεν υποστηρίζει ανάλυση 1920x1080. Επίσης έχει το πλεονέκτημα, της αλλαγής πηγής DVI-VGA με το πάτημα ενός μόνο κουμπιού, αυτό ισχύει και σε καινούριες? (για περίπτωση που πάρω οθόνη που έχει είσοδο HDMI)

Γεια σου φίλε μου.

Τον αντάπτορα Scart-VGA τον έχω αγοράσει πριν καιρό για τέτοιες συνδέσεις. Τσάμπα τον πήρα...δεν δούλεψε.
Επίσης έχω παρόμοια οθόνη με την δική σου, VG 2230 WM. Δεν έχουν όλες οι οθόνες το ίδιο κουμπί για εναλλαγή VGA/DVI.
Εγώ έχω και DVD Player Silvercrest με έξοδο VGA. Δουλεύει μια χαρά στην οθόνη. :a0210:

Ναι αυτό είδα και εγώ πως θα γίνει, ευτυχώς δεν το αγόρασα να πάνε τζάμπα τα λεφτά.. μάλλον θα πάω για μόνιτορ-TV ή για TV αν το επιτρέψει η τσέπη μου..

Γιατί φαντάζομαι θα υπάρχει παρόμοιo πρόβλημα με SCART-HDMI

Αν έχεις κοντά το pc και σε ενδιαφέρει μπορείς να κανείς το εξής να αγοράσεις μια κάρτα τηλεόρασης εσωτερική πχ μια στην τύχη αυτήν http://www.skroutz.gr/s/61782/Crypto-PC-TVR-WOS-II.html και με ένα scart που οδηγεί σε S-Video και καρφί να συνδέσεις με την κάρτα τηλεόρασης το video και τον ήχο στην κάρτα ήχου σου(εκτός αν ο ήχος παίζει κατευθείαν από τον ενισχυτή δεν το συνδεθεί πουθενά).

Ναι το φαντάστηκα, για περίπτωση κάρτας VIVO θα το κοιτάξω.. Ευχαριστώ πολύ!!

Δεν μπορεί να συγκριθεί η ποιότητα εικόνας αυτών των καρτών με κάποιο εξωτερικό μηχάνημα, όπως πχ το DVD player που θέλει ο Harry.
Οι κάρτες αυτές δεν έχουν ποιοτικό Video OUT.

Για αυτό πρότεινα αρχικά να δει κάποια κάρτα τηλεόρασης όπου δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα ως προς την ποιότητα εικόνας και αν έχει στο pc του κάποια VIVO κάρτα να δοκιμάσει αν τον ικανοποιεί το αποτέλεσμα.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Μια δεύτερη ερώτηση, είδα πως ο ενισχυτής έχει έξοδο, Composite αυτό μας βοηθάει καθόλου, ή επανερχόμαστε στα ίδια?

btw ποια σύνδεση είναι καλύτερη? (μόνο για εικόνα αναφέρομαι)

Απάντηση: Re: Σύνδεση ενισχυτή, σε μόνιτορ PC

Μια δεύτερη ερώτηση, είδα πως ο ενισχυτής έχει έξοδο, Composite αυτό μας βοηθάει καθόλου, ή επανερχόμαστε στα ίδια?
Τα ίδια.

btw ποια σύνδεση είναι καλύτερη? (μόνο για εικόνα αναφέρομαι)
HDMI / DVI
COMPONENT
VGA
S-VIDEO
COMPOSITE

Πάνω η καλύτερη σύνδεση, κάτω η "χειρότερη".